CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Áno pretože treba mať reflektor minimálne v polohe 1 pretože aj svetla vozňov sú viazané na staré zápisy. Toto musí ošetriť Icik tak aby keď budú obe pozičky zapnuté vtedy sa rozsvietia koncové na poslednom vozni.
Zdravíčko,
vím, že to je spíše otázka na Icika, ale nebylo by lepší, když už se upravují kódy světel, nemít tu závislost na pozičkách u vlaku hráče? Bylo by fajn mít možnost vypnutí/zapnutí světel v menu vozu, obdobně jak tomu je teď u například u nastavování ruční brzdy.

A nestačilo by to přepsat ve WAG od vozu, aby svítily pořád? Jak často potřebujete jet se soupravou se zhasnutými koncovými světly?

Zdravím,som tu nový,tak sa vopred ospravedlňujem za prípadne nepatričný príspevok, ale už sa nejako tak orientujem. To čo ste dokázali urobiť z origo O.R je naozaj neskutočné a klobúčik dolu.Jediná vec,ktorá ma mrzí,že ani vo verzii 1.7 nie je timetable editor,v ktorom si robím jednoduché aktivity s AI prevádzkou.Preto si ich robím v origo OR a následne spúšťam v ORCZSK a fungujú skvele,lenže s novými verziami ORCZSK nastal problém s cestujúcimi,ktorý by si mali sami otvárať dvere na vozňoch s automatickým otváraním dverí a to ten,že na v každej stanici mám počet cestujúcich 0 a tým pádom i problém,že sa v stanici neotvárajú dvere na vozňoch s naanimovaným otváraním dverí.OR pri tvorbe timetable berie údaje z trate zo suboru tdb kde sú uvedené i počty cestujúcich na nástupištiach,ale z nejakého mne neznámeho dovodu to timetable ignoruje.Nemal by niekto nápad,ako to vyriešiť?

Ono niektoré vozne majú zápis aby svietili koncové svetlá hneď po pripojení na súpravu. Najlepšie by bolo keby dotyčný napise s akými voznami presne išiel. Nech nemusíme pátrať a nech sa to opraví keď tak v zápisoch svetiel. Ja som zatiaľ tento problém nespozoroval.

Ono niektoré vozne majú zápis aby svietili koncové svetlá hneď po pripojení na súpravu. Najlepšie by bolo keby dotyčný napise s akými voznami presne išiel. Nech nemusíme pátrať a nech sa to opraví keď tak v zápisoch svetiel. Ja som zatiaľ tento problém nespozoroval.
Já také ne, zatím se mi to stalo asi jen u tohoto vozu, všechny ostatní jsou zatím osvětlené stále a nezávisle na poloze přepínače reflektoru. Problémový je tento: CD B(249) 665 , je tuším z várky asi 10 vozů "pack B" ze stránek msts-rw.cz, jsou i jinak označené v Trainsetu, než ostatní vozy v balíčkách na této stránce. Ale nezkoušel jsem ještě jiné z této várky, anebo fungují dobře.

Jasne už som našiel problém. Zápis svetiel je viazaný na Headlight ( 4 ) a bude to opravené a aktualizované.

Ahoj, pokud chci změnit stanoviště u 721, chce po mně ORCZ, ať vyjmu klíč z pultu, což je kravina, 721 má pouze pult jeden a ten přechod je pouze efektivní kvůli světel. Ale i tak, jaká je kl. zkratka pro klíč z pultu?

Ahoj, pokud chci změnit stanoviště u 721, chce po mně ORCZ, ať vyjmu klíč z pultu, což je kravina, 721 má pouze pult jeden a ten přechod je pouze efektivní kvůli světel. Ale i tak, jaká je kl. zkratka pro klíč z pultu?
Nestačilo by kdyby jste ten pult uzamkl? Ctrl+k, pomyslně přelezt na druhou stranu, ctrl+k pro odemčeni a mělo by to fungovat

Nestačilo by kdyby jste ten pult uzamkl? Ctrl+k, pomyslně přelezt na druhou stranu, ctrl+k pro odemčeni a mělo by to fungovat
Super a díky, funguje.

Ale úplně mně rozsekalo, když jsem dal pomyslnou změnu stanoviště u Papouška ČSD 477.040 a bylo mi oznámeno, ať vytáhnu klíče z pultu, v kotli jsem je nenašel a pohozené nikde nebyly, snad někde pod hromadou uhlí, ale překládejte v neděli celý tendr.... :)

Ahoj,hlásím: 2x754 + 14Eas + 742 na postrku,bangle na postrku - jakmile se přidá výkon na brejlovci jde bangle okamžitě do skluzu,můžete na to prosim juknout,děkuji ;)

Trochu som otestoval 754 a musím povedať, že je to super. Mal by som však jeden kozmetický detail. Keď som si naklonoval ORCZ eng pre ČD 754.075 a ČD 754.007, LED pozičky sú trochu schované za sklíčkom. V prípade ZSSK 754.036 sú za sklíčkom schované úplne a vidno len trochu presvitajúcu žiaru. Dalo by sa ich posunúť o pár mm dopredu?
754.075_LED.jpg
754.036_LED.jpg

Pěkný večer všem...
Při upravování velikosti světelné masky na světla pro řadu x6x s nezávislými pozičkami ( upravuju proto, protože používám jiný LightGlow, líbil se mi více než původní ), se mi vnukla taková myšlenka, mám tedy otázku hlavně na @Icik a @Dodo. Jak u řady x6x, tak i u spousty dalších řad máme 3 poziční světlo, proto se ptám jestli by nešla udělat funkce pomocí klávesy H/Shift + H na zapínání 3 pozičky/reflektoru následovně: vypnuto - 3 poziční - tlumený reflektor - dálkový reflektor. Takhle totiž lokomotivy co mají 3 poziční světlo zapsané v aktuálním ladění, přišly o možnost tlumených reflektorů. A u kabin pro x6x udělat něco podobného jako u kabin pro řadu 754, tedy rozdělení na přepínání klasického světla a LED světla u reko. mašin s LEDkami ?

Bylo by to tak možné, předem díky za odpovědi.

Jinak bych chtěl všem poděkovat za toto suprové přepínání světel. Parádní funkce. Moc za ni díky

Pôvodný reflektor ostal. Teda s H / Shift + H sa zapinaju svetla po starom. DO toho zasahovať asi nebude dobre lebo by to mohlo rozhodiť zas ostatné pôvodné ladenia. Tretie svetlo nemajú všetky mašiny ani niektoré X6X. Je to iné u LEDkách. Svetla na x6x už určite prerábať nebudem je s tým dosť veľa práce a mňa to brzdí. Svetlá, ktoré už sú hotové už viac modifikované nebudú. Nebránim sa ak tie svetlá urobí niekto iný ale zásah do pôvodných svetiel môže priniesť problémy.

Pôvodný reflektor ostal. Teda s H / Shift + H sa zapinaju svetla po starom. DO toho zasahovať asi nebude dobre lebo by to mohlo rozhodiť zas ostatné pôvodné ladenia. Tretie svetlo nemajú všetky mašiny ani niektoré X6X. Je to iné u LEDkách. Svetla na x6x už určite prerábať nebudem je s tým dosť veľa práce a mňa to brzdí. Svetlá, ktoré už sú hotové už viac modifikované nebudú. Nebránim sa ak tie svetlá urobí niekto iný ale zásah do pôvodných svetiel môže priniesť problémy.
To určitě chápu. Jen mě zajímalo jak je má myšlenka realizovatelná a jestli by to vůbec šlo. Děkuji za odpověď. Zkusím se na to ještě podívat a nejak popřemýšlet co a jak. Hezký večer všem

Pěkný večer všem...
Při upravování velikosti světelné masky na světla pro řadu x6x s nezávislými pozičkami ( upravuju proto, protože používám jiný LightGlow, líbil se mi více než původní ), se mi vnukla taková myšlenka, mám tedy otázku hlavně na @Icik a @Dodo. Jak u řady x6x, tak i u spousty dalších řad máme 3 poziční světlo, proto se ptám jestli by nešla udělat funkce pomocí klávesy H/Shift + H na zapínání 3 pozičky/reflektoru následovně: vypnuto - 3 poziční - tlumený reflektor - dálkový reflektor. Takhle totiž lokomotivy co mají 3 poziční světlo zapsané v aktuálním ladění, přišly o možnost tlumených reflektorů. A u kabin pro x6x udělat něco podobného jako u kabin pro řadu 754, tedy rozdělení na přepínání klasického světla a LED světla u reko. mašin s LEDkami ?

Bylo by to tak možné, předem díky za odpovědi.

Jinak bych chtěl všem poděkovat za toto suprové přepínání světel. Parádní funkce. Moc za ni díky
S ohledem na kompatibilitu starších ladění nebo i ladění od Josefa Vogeltanze toto nelze bohužel udělat. :(

Back
Nahoře