CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Musím před opuštěním kabiny zamknout pul a pak v 831 jej odemknout, nebo jsou oba pulty odemklé?
Zřejmě budou zamčené. Ve vlaku nerozlišuje kód typ lokomotivy. A upřímně doufám, že to nebude dělat bordel.
Dane, zkus to a pak dej vědět. Jeď to ale prosím tě na nejnovější verzi ať mám nějaký report o bezproblémovosti.
Díky

Ale pokud nejsou mašiny propojené kabelem jako třeba v případě postrku, klíč se vyžaduje jen od té dané lokomotivy. Takže pokud to nepůjde odemknout, mělo by stačit připojit postrk.

Uvidímě, k té aktivitě se dostanu, až dodělám Hektora. Ale vidíš? To jsem netušil, já musím zapínat postrk? To jsem myslel, že je nastaveno aoutomaticky. Já potřebuji pak vlastně, ať motoráky spolupracují, nic víc a to tam zadáno bylo, vlastně i teď když na mne najel AI zezadu, tak bylo nastaveno spolupráce. Nic, musím teď dodělat opravy a jdu na ten druhý díl.

Mnĕ to nedá spát. Jdu nahodit DVK a zkusit šichtu v roce 1989. Stejnĕ si musím od tĕch Hektorů orazit. :)

No asi nič iné neostáva poprípade v nastaveniach vypnúť tlačidlo bdelosti. Bohužiaľ v kóde OR to tak je nastavené keďže všetky modely si berú kód z trackMonitoru a teda pýta bdelosť stále. My využívame Jindřichov kód pre Mirel ale tam treba komplet úpravu kabíny a tak isto zápis do engu.
Chvála Bohu tieto stroje ( 854, 850, 451 a im podobné ) idú mimo mňa. Na kabíny nie sú fotky a hlavne sú to pre mňa totálne nezaujímavé stroje :) Takže sa do nich ja osobne ani len nepúšťam.
854 bych bral taky, přecejen byly kousek ode mě v depu na "Balkáně" a předtím v Libni a něco mě navozily... Ale k šípku se vším, nic mě nezajímá jiného, nevidím, neslyším, jen moc moc prosím a doufám, že se dostane na upgrade 350 a kabinu a pořádný eng (snad i trochu s přihlédnutím k formě fungování, kterou jsem zde navrhoval :) ) na 150 a 151. Všechno ostatní ať jde třeba k šípku. :D Tyhle stroje bych si strašně moc přál, když už se mi nikdy nepodaří v reálu je vodit po tratích, alespoň tu poctivou kovářskou a drátařskou práci si v čele vlaku představit na monitoru.:p :mocinky-lolinky-love-love-love: :-D

Vieš ono tiež by som rád tie 350 urobil. Ono ja som s nimi dnes aj jazdil v OR ( s tým čo je na webe ) je pravda že ten odpor tam je hrozne silný čo bude určite treba upraviť ale v jazdiť sa s tým dá. Akurát to nemá ten aretovaný kontroler a podobne. Len ako píšem nezáleží len odo mňa ja neprogramujem. Hlavne ale treba dokončiť rozrobené veci čo máme a do Vianoc by som chcel poopravovať svetlá na x6x a x5x a ďalšie iné veci.
Nové veci si myslím že začneme možno až po novom roku a čo presne to fakt teraz človek netuší. :)

Vieš ono tiež by som rád tie 350 urobil. Ono ja som s nimi dnes aj jazdil v OR ( s tým čo je na webe ) je pravda že ten odpor tam je hrozne silný čo bude určite treba upraviť ale v jazdiť sa s tým dá. Akurát to nemá ten aretovaný kontroler a podobne. Len ako píšem nezáleží len odo mňa ja neprogramujem. Hlavne ale treba dokončiť rozrobené veci čo máme a do Vianoc by som chcel poopravovať svetlá na x6x a x5x a ďalšie iné veci.
Nové veci si myslím že začneme možno až po novom roku a čo presne to fakt teraz človek netuší. :)
Já to zhodnotím ve zkratce: počkáme, držíme palce, děkujeme, budeme se těšit, budeme trpěliví. Alespoň nejsem sám, kdo by ty 350ky chtěl co nejblíže realitě. Děkuji celému tymu za skvělou práci a budu se na 350ky a na další parádní stroje těšit.

Tak aktualizováno a už začátek aktivity je podivný, jak jsem ti psal do SZ.
- Start a brzda je v jízdě, po odkliknutí pauzové hlášky ji počítač automaticky přestaví do závěru, předtím jsme to nastavovali, aby byla v té poloze jako u startu, tedy Jízda.
- Přejdu na 2. stanoviště, jen se kouknout, takže nezamykám a nedělám nic a tam je páka v poloze jízda.

Další problémy jsem ti popsal v SZ (třeba to, že souprava začne brzdit z ničeho nic sama, aniž bych se dotkl brzdy), ale to byla předchozí aktualizace, takže jdu na test po nynější.

- Start a brzda je v jízdě, po odkliknutí pauzové hlášky ji počítač automaticky přestaví do závěru, předtím jsme to nastavovali, aby byla v té poloze jako u startu, tedy Jízda.
Startovní pozice ovladače na obsazeném stanovišti je brána z nastavení v engu. Například já mám v 850.015 toto: Brake_Train ( 0 1 0.05 0.33.
Tato hodnota odpovídá minimálnímu brždění a to se nastaví na obsazeném stanovišti.

Ostatní stanoviště i na jiných, připojených loko potom určuji algoritmem, aby ovladače byly v jízdě nebo v závěru. Primárně závěr.

Takto to bylo už v OR CZ/SK. Jen teď je vidět jak to z nuly naběhne do výchozí pozice. Zkusím to nějak upravit.

Takto to bylo už v OR CZ/SK. Jen teď je vidět jak to z nuly naběhne do výchozí pozice. Zkusím to nějak upravit.
Jasně, tohle je nejmenší problém, sáhnu na páku a povolím, ale selhávají brzdy, viz. video na konci. Posla jsem ti to podrobněji v SZ. Prostě brzdy bugují, fakt jsem tuhle aktivitu jel snad "milionkrát" pří tvorbě a takovou rotiku to nedělalo. Těch pár funcí pro přechod mi vůbec nevadí, ale ty brzdy jsou fakt v haj.lu. A jak jsem ti psal do SZ, takovou radost jsem měl, jak se to tvářilo po přechodu při prvním pokusus. :)

Celá aktivita se tváří OK do chvíle, než jsem na svahu směr Vary a ať přidávám procenta brždění v potrubí není nic. (konec videa)

Ale já nic nedělám chápeš. Najedu Shift+Podtržítko, hadice jsou spojeny, kde mi má co unikat? Nebo nejde kompresor u 830? Někde je chyba. Já jako fíra nespozštím kompresory, to si motor dofoukává sám. Takže, kde je problém?

Ale já nic nedělám chápeš. Najedu Shift+Podtržítko, hadice jsou spojeny, kde mi má co unikat? Nebo nejde kompresor u 830? Někde je chyba. Já jako fíra nespozštím kompresory, to si motor dofoukává sám. Takže, kde je problém?
Kompresor jede, to je vidět. Možná nestačí foukat. Ale proč, Dane? Dane, proč? :)

Však proto jsem ti do SZ psal, že vám tu práci vůbec nezávidím. To je oproti tomu jen časjíček, když zapnu aktivitu, na které dělám půl roku a najednou zjistím, že se nedá jezdit, to tak maximálně jedu do Alfy pro novou klávesnici, či myš. :) Ale zjišťovat proč, to bych fakt nechtěl.:)

Jezdit se s 350 určitě dá, taky s ní téměř každý start OR jedu. :D Dokonce i skákat na stupně se dá (myší kontrolérem), jen se musí dávat bacha, aby se nevyskočilo až na 56/5 a bum HV. Akorát mi tam chybí ta síla a průlet s expresem 70-120-160-90 Dlouhou Třebovou a Parníkem, to je moje oblíbené. :D Jak už bylo řečeno, také se připojuji s velkými díky za vše, co v OR v této verzi máme a trpělivě vyčkávám na ještě lepší.:)

Tak problém stejný a už jej vidím i já, pokud jedu sólo s 850, je vše OK. Jakmile najedu na 830 a přelezu, začne v hlavní jímce ubývat vzduch. Nechápu proč a nechápu proč jej ta 830 nedofoukává, neslyším ani zvuk kompresoru. Tady jsou obrázky, jak to klesá.
jimka001.jpgjimka002.jpgjimka003.jpg

Tak a teď jsem se vrátil k Hektorovi 2. díl a schválně jsem pozoroval hlavní jímku. Nejsem fíra a nevím zda to tak má být, ale:

Najel jsem na vozy, spojil hadice a otevřel kohouty zkratkou Shift+Podtržítko, pak na vyzvání posunovače jsem zabrzdil vlakovou brzdu a vše je OK, pak jsem povolil a nechal páku v pozici odbržďovací poloha a tohle nevím, zda je správně.

V hlavní jímce stále klesá hodnota vzduchu, jakmile dám páku do Jízda, pokles se v hlavní jímce zastaví. Když dám znova do odbržďovací, začne hodnota v hlavní jímce opět klesat. Avšak u Hektora, jakmile to psadne pod určitou hodnotu, okamžitě najede kompresor a dofoukává.

Toť postřeh z jiné aktivity.

Back
Nahoře