No a já protože těmto grafům nerozumím, musím jen říct, že je to jistě super.

A díky za to.
Ano, Zbyňkovy Gorily z dob MSTS tahaly opravdu mohutně a tak, jak znám "pocitově". Pokud ta chudák neudržovaná mašina s motory spíše v dezizolačním stavu by byla (a některé z nich ještě donedávna byly) v dobré kondici, tak "táhne jak sviň".
Přecejen, ty minivláčky s 4-6 vagónky, to není nic. Takový 20 vozový Ostravan, nebo Laborec, který ve svojí éře zabral div ne celou Prahu, než z ní vyjel... A s tím se ty stroje musely rvát přes Tatry, přes Vysočinu. A takový Meridian, Léta Páně 1977, a desítka na něm, před tím průserem s brzdovou hadicí, podle rozboru proužku Bratislava-Lamač 40 km/h, za Červeným mostem už 115 km/h. ..a už nezpomalil, dokud se neroztrhla jedna z hadic. Ta mašina prostě musí mít sílu!
Co vím, tak v letech, kdy kralovaly našim brněnským EC a obden lehaly jedna za druhou, tak byly obavy z přechodů na sérioparalel právě z toho důvodu, že ne vždycky to mašina vydržela. Ale na vlaku to bylo poznat, jestli se zůstalo na sérii. Onehdá jsme jeli z Brna, v čele 005 s nějakým mladým dynamickým milovníkem Goril a ten za ní rval, mašina držela a do Prahy jsme přivezli přes 13 minut vatu!
Nedávno jsem se pokusil o simulátorovou rekonstrukci s autentickým jř a soupravou, 350.020 (tu mám samozřejmě nejradši, nemá displej ETCS a je v retrofitu

) zrovna nelehala a zatím nelehá, rval jsem za ní, skřípal zubama že netahá, přes Dlouhou Třebovou se 160 skoro ani nerozjede, v Opočínku ne víc než 130, ale dorval jsem jí na ten Hlavák taky +14

kouřilo se i z počítače. Ten fíra v reálu měl ale omezené výrobní prostředky - tenkrát přes Úvaly a Klánovičák bylo ještě 100-120, ne jako dnes. Prostě skvělá mašina.
A jak říká
paashi, je super to počítat pomocí jeho způsobu, ale někdy se člověk nemýlí. Tenkrát jsem polemizoval nad laděním nových CZSK 754 a konzultoval to s fírou, co na nich tahá vlaky přes Špičák. Tenkrát myslím paashi říkal, že musel kecat, nebo zapomněl postrk, nebo už si to nepamatuje, že jel plnou traťovou (75) nahoru do Hojsovy stráže, zatímco jsem v simu skučel za 45 km/h... No, já to samozřejmě kamarádovi (v dobrém!

) žaloval a on mi na oplátku beze slov poslal fotku rychloměru se 60 km/h, "se čtyřmi" za sebou, zapnutým topením a hore kopcom do Hojsovky. A to prý bylo na nemocné mašině, takže se bál a šetřil jí.

Takže tohle je to místo, kde se asi střetává teorie s praxí a každá se vydává trochu jiným směrem. Každopádně v CZSK verzi tím nejlepším, co může pro simulátory existovat.