Trať ŽSR 130 Bratislava-Štúrovo /Komárom/

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
OK, však preto som ju začal stavať, len som chcel upozorniť aj na ďalšie skvelé a kvalitné projekty, 3Michal-díky za doplnenie.

Vďaka Vladovej spolupráci a ochote bude trať 130 obsahovať aj ďalšiu "maličkosť", vďaka ktorej sa dúfame stane trať ešte reálnejšou. Ide o modely pšenice v rôznych veľkostiach, vďaka ktorým si staviteľ dokáže vyskladať pole ľubovoľnej veľkosti:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img360.imageshack.us/img360/7774/kombajnyden01sd6.th.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img360.imageshack.us/img360/5205/kombajnyden02pq7.th.jpg[/URL]

Balík týchto modelov obsahuje taktiež 10m široké pásy rôznych dĺžok, ktoré sa ukladajú pred kombajn a v noci tak, ako aj samotné kombajny sú zakryté alfakanálom. Celé pole tak v noci vytvára dojdem, že kombajny síce ukončili svoje začaté rozkosené pásy, ale zbytok poľa nestihli skosiť:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img360.imageshack.us/img360/1923/kombajnynocgv4.th.jpg[/URL]

Ivan.ps napsal:
Balík týchto modelov obsahuje taktiež 10m široké pásy rôznych dĺžok, ktoré sa ukladajú pred kombajn a v noci tak, ako aj samotné kombajny sú zakryté alfakanálom. Celé pole tak v noci vytvára dojdem, že kombajny síce ukončili svoje začaté rozkosené pásy, ale zbytok poľa nestihli skosiť:
Myslím, že reálnější, než nechat zmizet kombajn v noci (kdy stejně není na pole moc vidět) by bylo, kdyby na jaře bylo obilí zelené a na podzim přeměněné ve strniště a v zimě překryté alfakanálem. A kombajn aby se tam vyskytoval jen v létě. Nevím jak je tomu na Žitném ostrově, ale na Moravě jezdí v posledních letech kombajny klidne i o půlnoci.
Ve DVK jsou podobné finty s řepkou a slunečnicí.

JiříkTK napsal:
Myslím, že reálnější, než nechat zmizet kombajn v noci (kdy stejně není na pole moc vidět) by bylo, kdyby na jaře bylo obilí zelené a na podzim přeměněné ve strniště a v zimě překryté alfakanálem.

No ja veľmi jar a jeseň neriešim, lebo v týchto obdobiach sa jazdí v MSTS iba minimálne. Na niektoré základné modely chýbajú už zimné textúry, ktoré mi pomáhajú Vlado s Heklom vyrábať, takže keby som sa mal starať ešte aj o jarné a jesenné textúry, tak by som toho veľa nepostavil.

JiříkTK napsal:
Nevím jak je tomu na Žitném ostrově, ale na Moravě jezdí v posledních letech kombajny klidne i o půlnoci.

U nás dole sa kosí väčšinou iba cez deň. V noci som ešte kombajny na poli asi ani nevidel.

Ivan.ps napsal:
JiříkTK napsal:
Nevím jak je tomu na Žitném ostrově, ale na Moravě jezdí v posledních letech kombajny klidne i o půlnoci.

U nás dole sa kosí väčšinou iba cez deň. V noci som ešte kombajny na poli asi ani nevidel.
No tak to si sa veľmi zle pozeral, resp. si sa nepozeral vôbec. Kedysi žatva, to bola spústa kombajnov, traktorov, nákladiakov - samý chaos. Dnes príde jeden nájomný megakombajn, robí 24 hodín denne a celú výmeru JRD skosí za 3 - 4 dni.

Inak ja si myslím, že hoci Vladov model je zaujímavý, lepšie by sa tam hodilo niečo neutrálne, než nejaké kombajny skryté v alfakanále. Zrelé obilie a kombajn je vecou pár dní v júli a čo ostatné jarné a letné mesiace ?

Tax napsal:
No tak to si sa veľmi zle pozeral, resp. si sa nepozeral vôbec.

Dovolím si nesúhlasiť. Môj starý otec až donedávna pracoval na družstve a keď som bol mladší, tak som s ním trávil celé týždne v lete pri žatve a nikdy sa vtedy v noci nekosilo. Maximálne s potiahlo tak do 22:00, keď bolo treba dokončiť pole. Ale to bolo iba výnimočne.

Tax napsal:
Zrelé obilie a kombajn je vecou pár dní v júli a čo ostatné jarné a letné mesiace ?

Už som spomínal, že jari a jeseni sa veľmi nevenujem a letné mesiace? Ako v MSTS vieš či ideš v juni alebo v auguste či začiatkom septembra?

Ivan.ps napsal:
No ja veľmi jar a jeseň neriešim, lebo v týchto obdobiach sa jazdí v MSTS iba minimálne. Na niektoré základné modely chýbajú už zimné textúry, ......
Ber to jako můj návrh. Na jaře a na podzim se nejezdí spíše proto, že většina tratí je stejná na jaře, v létě i na podzim. Na mé tratě existují i jarní i podzimní aktivity.
A co se týká textur, já trpělivě dodělávám.

Takze asi tak. V noci se vetsinou obili nesklizi, protoze je v nem spooousta vlhkosti a neda se ulozit do sila. Vyjimkou jsou opravdu suche noci, ale i potom se obili musi dosouset, nez se ulozi. A i pri techto vyjimkach se nesklizi celou noc.

Ivan: Aké modely nemajú zimné textúry? Keď sme trať vydali, tak bola plne funkčná vo všetkých obdobiach, aj za každého počasia.

O modely, ktoré boli v trati ani tak nejde. Tie zimné textúry majú. Teda stromy sú v poriadku. Maximálne čo sme dorábali tak nejaké strechy budov atď...

Teraz ide hlavne o modely, stiahnuté z iných tratí, ktoré buď nemajú zimnú textúru, alebo je táto textúra nepoužiteľná. Konkrétny model ti teraz nepoviem, ale viem, že sme sa s týmto už viackrát stretli.

Zdravím. Takže som sa zase posunul o kúsok ďalej smerom k Tvrdošovciam. Momentálne dokončujem medzistaničný úsek a keď všetko dobre pôjde, tak počítam, že koncom týždňa by som mohol začať osádzať prestavníky v Tvrdošovciach a zahájiť tak práce v tejto stanici. Pridávam ešte pár screenov z dokončenej časti medzistaničného úseku:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img261.imageshack.us/img261/4254/tvrdoovcepalrikovo04rk4.th.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img261.imageshack.us/img261/5595/tvrdoovcepalrikovo05yr1.th.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img261.imageshack.us/img261/2179/tvrdoovcepalrikovo08gm5.th.jpg[/URL]

ahoj.mam problem s tratou neviem ju "rozchodit" všetko nakopirujem tam kde treba,MSTS v pohode spustim ale ako nahle mi naskoči uvod tak vybrat si viem iba vyuku a nič ine a už neviem čo dalej tak by som potreboval pomoc.vopred diky

duuso napsal:
Global si nakopčil ten, ktorý je na webe k trati ?

najprv som vyskušal ten čo je na tvojej stranke,vysledok to čo som pisal a potom som skusil z BP global ale vysledok rovnaký... a mimochodom tvoju trat sa snežim sprovoznit už nejaký ten piatok ale stále sa na to potom vykašlem

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře