Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Aktivita Den blbec pro BP104 je konečně asi po 15. otestovaná a doladěná.
Zdejší Ali bude mít vánoce. Jak stále dokola prudil, že mu nejde o nic jiného, než že chce zpět aktivitu Topírna noc a Den blbec. :)
Oproti Topírně noc tato aktivita jede v původní historické trase, jen jsem zkrátil některé reverzy, které už nedávají smysl, jako konec světa za zastávkou Praha Sedlec a to couvání od Kútů zpět do Lanžhota 30 bylo otravné a já navíc potřeboval získat čas kvůli jízdnímu řádu, protože MSTS jezdil výrazně rychleji. Ale přibylo hodně událostí a úloh, protože v původní aktivitě bylo vše zjednodušené. Nyní každé zastavení je ošetřeno zprávou, co se bude dít dál. Tedy doufám, že každý hráč pochopí, co má dělat. Také trochu víc jdu s dobou a dialogy jsem přizpůsobil jazyku, jaký známe ze všech současných filmů.
Ještě po posledním projetí aktivity jsem dodatečně upravoval nějaké hlášky a přidal ještě nějaké provozní akce, aby vše bylo ošetřené.
Tedy ještě doladím některé modely, nějaké doladění v trati a do konce měsíce by mohla být aktualizace BP104, respektive tato sprostomezinárodní aktivita a vylepšení všeho, co se cestou projede. Na obrázku je i vidět, že tam je přes 200 událostí. Okolní provoz je původní plus něco navíc.
DenBlbecBP104.JPG

Ještě jsem udělal nějaké drobné úpravy a doplnění v aktivitě. Myslel jsem, že to už nemusím projíždět, ale ještě že jsem to naposledy projel. (10 hodin hry) Ve finále jsem to úplně dodrbal. Zapomněl jsem deaktivovat jednu 40 v Hodoníně, deaktivace jedné stovky omylem na sousední koleji cestou do Hohenau. A proto mi to z Břeclavi už neřvalo. A aktivaci rychlosti do depa v Bratislavě mi to chytlo předčasně ze sousední koleje. A také jsem byl zdrbán za překročení rychlosti neprávem. :)
Ale nejhorší věc byla, že za stanicí Devínská Nová Ves za obloukem bez výstrahy náhlá červená (to minule nebylo), na opakovači také červená. TAB: jízda není povolena. Projel jsem a na dalším návěstidle už zelená, ale opakovač červená. Jak jsem projel kolem návěstidla, hra spadla. Zkusil jsem v editoru ta návěstidla odebrat a znovu osadit, load někde z Devínského Jazera a už byla zelená ulice a do konce aktivity jsem dojel. Ale nevím, jestli to byla příčina.
Ale poprvé mi to spadlo v Brně. Já jsem během hraní aktivity ještě vyměnil stavebnicové vlaštovky za naklonované Deteriovy co jsou součást modelu nástupiště. 1. a 4. Je to samostatný doplněk, protože ty kousky prvního a čtvtého peronu mají přes 7000 polygonů. Holt starožitné kousky jsou polygonově náročné. Ale že by to shodilo rozehranou aktivitu? To se mi nezdá. Přidané modely nebo jejich editace rozehranou aktivitu mi nikdy nenarušilo. Když jsem udělal vstup do Brna ve volné jízdě, žádný problém.
Jen pro info k obrázkům vlaštovek. Stále je to jen provizorium, ale přesně navazující. Písmena sektorů jsem udělal jen na prvním nástupišti v rovném úseku. Můj přístavek začíná na C. (druhý obrázek)
Tak doufám, že celé Brno nebude shazovat hru. Je tam těch modelů hafo. Kdyby ano, tak se před Brnem uloží a loadne. Ale třeba ne a bylo to jen rozehranou aktivitou z uložené pozice před Brnem. Což si myslí, protože Openrails vyhodil známou zprávu, že se mu něco nelíbí na změně.
2611Brno1.JPG
2611Brno2.JPG
2611Brno3.JPG
Nebýt této aktivity, tak bych si do staveb kolem brněnského nádraží asi nikdy netroufnul. Včetně nově položené trati i s modely do Hohenau. Zde si vždy vychutnávám tu výměnu lokomotiv, kdy moji přivezenou soupravu odveze rakouský kolega. Tady už najíždí na můj vlak:
2611Hohenau1.JPG
Já čekám na odjezd v 15:10 a Rakušák odjíždí asi 15 sekund přede mnou. Počkal jsem až trochu poodjede, aby byla vidět moje lokomotiva.
2611Hohenau2.JPG

Tak doufám, že celé Brno nebude shazovat hru. Je tam těch modelů hafo.
I když jsem už dělal nějaké opravy v trati i opravy událostí v aktivitě, přesto se mi aktivita před Brnem načetla a já do stanice bez problémů vjel.
Já si myslím, že tohle střechové provizorium je mnohem lepší. Ještě mne napadlo, že na 6. koleji bych mohl písmena sektorů přepsat podle peronu vedle. Stejně tam musím opravit nějaké zlomené žebra vlaštovek. Jak jsem to rovnal, omylem jsem označil něco, co jsem neměl.

Ale já už ty upoutávky na BP104 a aktivitu Den blbec dělám intenzivněji než Netflix na Stranger Things. :) Jen s tím rozdílem, že seriál vyšel už dnes, BP104 až v pondělí. Ale co. Hodně lidí už ani neví, že tento projekt BP ještě stále žije.
Jinak Brnem i přes objektové pecky s velkými texturami a šílenými polygony se projede bez škubnutí. To je dobrá zpráva.
2711Brno1.JPG
2711Brno2.JPG

Ale to jsi teprve v Hodoníně na té fotce.
A co jízdní doby, šlo je dodržet? Jeden uživatel mi psal, že také dojel do cíle, ale z Prahy měl minutu zpoždění. Přitom je na hlavním hodně času. V depu čekám také na hranicích na čas. Na hlavním nádraží jsem ještě dal odjezd o tři minuty dřív, protože v Břeclavi ten první posun byl hodně na ostro. Teď je akorát. Všiml si někdo, že v České Třebové nádražní rozhlas hlásí vlak hráče Hungaria i správné nástupiště? Jen čas odjezdu 13:10, ale my jedeme už v 13:04. Kdybych ten čas nemusel posouvat, tak by seděl přesně.

A já už si říkal, že je to druhý uživatel, který se pochlubil, že aktivitu projel.
Jenom Ali jen mlčí a mlčí. Vždyť on tady tenkrát prudil jen proto, jak se vyjádřil, že chce obnovit aktivity Topírna noc a Den blbec. A žádná zpětná vazba od něj? A já se tak těšil. :)
Další aktivita z dob MSTS bude Pannonia, tedy tato se nazývala Vysočina. Tam byl velký posun v Břeclavi. Ale možná tam nějakou další zápletku ještě vymyslím. Také proto chci dát trochu dohromady trať 250. To je jediná páka, abych šel do dalších dodělávek na trati. :)

Pannonia to těším! Zkoušel jsem ji v OR a dojel sem do Břeclavi a pak už se nedalo :-D ale za pokus to stálo. Těším se na novou verzi! :)

a lokomotiva, která potáhne rychlík Pannonia z Bratislavy ve Vaší další aktivitě do Břeclavy bude fungovat i v ORCZ?
Vždyť já stále aktivitami dávám tipy, co by se mělo pro ORCZSK zprovoznit. Ale přemýšlím, že tam dám brněnskou 240, která může jet 140. Ale laminátka jako laminátka, měla by tato řada být zastoupená.
Ale je to jen o tom, aby aktivita zaujala nějakého vývojáře a pak by se i ledy hnuly. :)
Zde je králem aktivit Dan a on myslím má všechna hnací vozidla pro ORCZSK.
Ale nezkoušel jsem, jak je kompatibilní ladění 151 pro ORCZSK. Jak ta mašina jede a jestli umí dodržet jízdní řád. Já s laděním pro klasický OR jsem například v Chocni vždy asi 3 minuty s náskokem a pak jen čekám na křižování. Chtěl jsem to porovnat, ale jaksi už čas vypršel.

A já už si říkal, že je to druhý uživatel, který se pochlubil, že aktivitu projel.
Jenom Ali jen mlčí a mlčí. Vždyť on tady tenkrát prudil jen proto, jak se vyjádřil, že chce obnovit aktivity Topírna noc a Den blbec. A žádná zpětná vazba od něj? A já se tak těšil. :)
Další aktivita z dob MSTS bude Pannonia, tedy tato se nazývala Vysočina. Tam byl velký posun v Břeclavi. Ale možná tam nějakou další zápletku ještě vymyslím. Také proto chci dát trochu dohromady trať 250. To je jediná páka, abych šel do dalších dodělávek na trati. :)
Myslím si, že ten to vzdal dávno ještě před tím, než jsi na tom začal dělat. Třeba se tu někdy zjeví a bude překvapen. :D

Ale přemýšlím, že tam dám brněnskou 240, která může jet 140. Ale laminátka jako laminátka, měla by tato řada být zastoupená.
Nebude to náhodou spíše tak, že:

230 (S489.0) = 110 km/h
240 (S499.0) = 120 km/h
ex S499.1 = 140 km/h ? ;)

S tím, že těch S499.1 bylo (dle internetu) 25 kusů a snad se po zpřevodování na 120 jednalo o ta nejvyšší čísla u ZSSK, např. nyní KPKV Brno patřící 240.121 (ex S499.1003). Kéž by se jí někdy převody na 140 vrátily... :)

Nebude to náhodou spíše tak, že:

230 (S489.0) = 110 km/h
240 (S499.0) = 120 km/h
ex S499.1 = 140 km/h ? ;)

S tím, že těch S499.1 bylo (dle internetu) 25 kusů a snad se po zpřevodování na 120 jednalo o ta nejvyšší čísla u ZSSK, např. nyní KPKV Brno patřící 240.121 (ex S499.1003). Kéž by se jí někdy převody na 140 vrátily... :)
Lokomotiv S 499.0 Bylo vyrobeno 120ks. U čísel S 4990067 a S 4990068 byl pokusně změněn převod na 140km/h a byly přeznačeny na S 4991001 a S 4991002. Pak následovala série 25ks S 499.1003 - 1027. Někdy kolem roku 1983 bylo rozhodnuto o změně převodu na 120km/h. Stroji S 4991001 se vrátilo původní číslo S 4990067, druhý prototyp byl po srážce v té době již zrušen a ostatní dostávaly postupně čísla nad 120 ( z S 4991003 se stala s 4990121 až po S 4991027 přeznačené na S4990145 ). U ČD cargo možná ještě stále jezdí lokomotiva 240 139, která začínala jako s 4991021 a jako jediná zůstala v Čechách.

Zdravím,
může někdo zveřejnit nějaký odkaz na stažení vozů ÖBB Wiesel (Steuer) do aktivity ZS_04? Už je to to jediné, co bych potřeboval doplnit.
Díky moc.

Zdravím,
může někdo zveřejnit nějaký odkaz na stažení vozů ÖBB Wiesel (Steuer) do aktivity ZS_04? Už je to to jediné, co bych potřeboval doplnit.
Díky moc.
Tyto jsou v každé instalaci trati od dob, kdy se postavil úsek z Břeclavi do Hohenau. Tedy i ten, kdo si koupil ještě CD s tratí a od té doby jen aktualizuje tyto vlaky má.

Dotaz na pokročilé aktivitáře.
Přijedu do stanice a zezadu na mě najede traffic lokomotiva, na kterou si pak přejdu. Jak je to s trasami? Buď vlak hráče skončí a budu pokračovat v trase traffic nebo když traffic mít trasu dál nebude, budu pokračovat na traffic lokomotivě ve své trase? A kdybych pokračoval v trase traffic, jak to bude s následnými událostmi? To je asi blbost.
Pak je plán B. kdyby to nešlo, tak postaru, kdy na lokomotivu prostě couvnu a pak přejdu. Protože stejně s tou traffic lokomotivou pojedu já.

Pokud se napojí, budeš pokračovat ve své trase normálně dál, pokud by stála jinde, musíš ji natrasovat.

Dan mne asi zabije, ale mě přestal fungovat editor aktivit MSTS. (chtěl jsem si připravit Pannonii k obnovení a vylepšení) Tak bohužel, zatím to nejde. A to už trasy mám opravené z nedávna.
Tohle se děje, když se osadí nějaké návěstidlo a zapomene nalinkovat nebo když mám aktivní Place New a ve volbě podobné návěstidlo a omylem kliknu někam do prázdna. Statický objekt končívá na nízké oběžné dráze a dá se nějak najít, ale databázový objekt jako návěstidlo se klidně teleportuje někam i 20 km daleko do pryč na nějakou kolej rád se i schová do šturcu, který končí v hale a hledej Šmudlo. :)
Nemůžu najít. Už jsem všechna návěstidla, která jsem nově osadil prověřil.

Ještě mne napadlo spustit editor v aktivit TSRE5 a pohledat tam, jenomže jsem zapomněl, jak se editor aktivit v TSRE5 spouští. Fakt nevím.

A nešel by udělat nějaký prográmek, který umí vyhledat návěstidla, která nemají zatrženou žádnou volbu? A napsal i souřadnice? Nebo jen čtverec, kde se nachází. Tohle by hodně pomohlo.

zapnout Activity nebo zmáčknout F4
Tohle jsem našel, ale potřeboval bych vidět i mapu, jak a kde jsou návěstidla. Například před ně se zadávají vyčkávací body. Stále jsem v editoru tratí, ale mám tam volby na editování tras, servisů, ale to já teď nepotřebuji.
editorTSRE5.JPG
Neumím si představit, jak v tomto vytvořit, či editovat aktivitu. V tomto případě, jak zobrazit celou trasu. Nevím. Asi tento editor neumím.

Back
Nahoře