Přechod ze stanoviště

Mno to už jsme tu před časem řešili, bohužel bez nějakého závěru. Snad jedniný závěr tenkrát byl, že to jsou malá kola a na zastavení kamionu nestačí. P. Šemora je má v trainsetu také a myslím, že nastavoval i brzdící váhu podle reálu, ovšem ruku do ohně bych za to nedal.

martin novy napsal:
Jako vžda prosba:stáhnul jsem si ze stránek(myslím italských,ale nejsem si jistý) vagony tzv. Rolla,ovšem když je zapojím za lokomotivu(jakoukoliv),absolutně mi vlak nezastaví,pokud odpojím loko,samotná zastaví,ale s těmito vagony ne.Je možnost někde nastavit,aby tyto vozy lepší brzdily,určitě je to v souboru .wag,ale nevím co?Díky za odpovědi .....

Ano , tahle možnost tady je, bohužel není čas ani chuť ti tady popisovat co a kde máš změnit. Pohledej zde na fóru a návod (ne typu step by step) tady určitě najdeš. Je třeba počítat s tím, že ve světě se s nějakým nastavováním vozů a lokomotiv do reálu na rozdíl od nás nikdo nezabýbá. Nějak to jezdí? OK, tak co se s tím zabývat dál...... Jen Češi jsou takoví "pitomci" co si s tím budou hrát a hrát, občas se u toho i pohádají, nastaví chování modelu podle reálu a potom se najde ve světě blbec, který vezme vyladěný eng z českého stroje, posadí ho na jeho model, který s původním českým má společnou pouze příponu *.s souboru a sranda začne nanovo. Ale takový je život....

Naposled editoval moderátor:
Díky,začnu hledat,sice konkrétně nevím co,ale budu se snažit.Včera jsem s těmito vozy zkoušel opět jezdit,ale na průběžnou brzdu absolutně nereagují.

Může mi někdo vysvětlit tyto hodnoty v souboru .cvf Direction ( 1 177 0 ).Díky

martin novy napsal:
Může mi někdo vysvětlit tyto hodnoty v souboru .cvf Direction ( 1 177 0 ).Díky

Úhly nastavení kamery v prostoru.

Doplním Mirana - Direction ( 1 177 0) jsou úhly pootočení kamery tak, jak psal Miran, podle os v pořadí x y z, kde :

osa x - osa vede napříč modelem
osa y - je svislá osa modelu
osa z - podélná osa modelu

Ohledně Tvého dotazu - ta 0 znamená, že kolem podélné osy z se dívá přesně ve směru osy......

Když tedy vezmeme všechny 3 úhly v úvahu,tak by se kamera měla dívat dozadu, mírně vlevo nahoru a ve směru osy z, tj. není ukloněná ani vpravo, ani vlevo.

Martens napsal:
Doplním Mirana - Direction ( 1 177 0) jsou úhly pootočení kamery tak, jak psal Miran, podle os v pořadí x y z, kde :

osa x - osa vede napříč modelem
osa y - je svislá osa modelu
osa z - podélná osa modelu

Ohledně Tvého dotazu - ta 0 znamená, že kolem podélné osy z se dívá přesně ve směru osy......

Když tedy vezmeme všechny 3 úhly v úvahu,tak by se kamera měla dívat dozadu, mírně vlevo nahoru a ve směru osy z, tj. není ukloněná ani vpravo, ani vlevo.

Ještě malé doplnění, to poslední číslo nemá s osami modelu nic společného, jde o úhel natočení kamery podle osy jejího objektivu. Pozor u některých kamer se neuvažuje a kamera nejde "položit na bok". Myslím, že jedna z nich je ta, co kouká směrem dopředu přes masku front.

V tomto nastavení se dívá kamera 1 stupeň dolů a 177 stupňů vpravo tedy v tomto případě téměř zpět. (Přesně v ose by to bylo 180) a není nikam nakloněná.

Ahojte lidi,jak mám prosím u souprav 451,471,560,680 atd.,udělat přechod na zadní stanoviště?Když se přepnu na zadní st,tak se mi ukáže stanoviště,ale na konci vagonu,ne na konci soupravy,takže koukám do druhého vagonu.Co mám kde napsat,abych byl na konci soupravy. Už jsem i vyřešil přechod na 742,aby jezdil kratkym nebo dlouhým představkem,podle toho jak je otočená loko.

martin novy napsal:
Ahojte lidi,jak mám prosím u souprav 451,471,560,680 atd.,udělat přechod na zadní stanoviště?Když se přepnu na zadní st,tak se mi ukáže stanoviště,ale na konci vagonu,ne na konci soupravy,takže koukám do druhého vagonu.Co mám kde napsat,abych byl na konci soupravy. Už jsem i vyřešil přechod na 742,aby jezdil kratkym nebo dlouhým představkem,podle toho jak je otočená loko.
Pokud je mi známo, tak tohle jsem dělal loni na podzim a je to dávno zveřejněno. Miranova 451, je takto nastavena přímo od autora.
Jinak doporučuji číst návod k MSTS Bin. Je to tam podrobně popsáno. Samostatným studiem se to nejlépe zapamatuje.
Jinak je vše na MSTS Sinus ke stažení plně funkční. (vhodné jako další předloha k naučení)

Ad p. Šemora: on to myslel jinak

musíš se přemístiti do zadního elektrického vozu a je to (dáš tušímže F9 - jak odpojuješ vozy a poté označíš zadní vůz a zmačkneš jedničku). Pokud bys byl otečen k vagonu, tak stiskni 1 a jseš na požadovaném stanovišti. to je vše.

To jo,to je skvělé,jenže když to udělám(přes F9 a na zadní stanoviště),píše,že selhal pohled z kabiny a konec.Koukal jsem do engu a cesta ke cab je správná.

Ano mám tam i obracený cvf soubor,tak když zmáčknu 1,přepne mě to na zadní stan,ale v prvním voze,takže koukám na druhý vůz a ne ze zadního stanoviště.

martin novy napsal:
Ano mám tam i obracený cvf soubor,tak když zmáčknu 1,přepne mě to na zadní stan,ale v prvním voze,takže koukám na druhý vůz a ne ze zadního stanoviště.
Udělej to přesně tak jak ti radil Čouda a mělo by ti jít v pohodě. Nezapomeň až tam dáš tu F9 si tam označit myší kam chceš přejít.

martin novy napsal:

U žabotlamy (451) tě to nemůže hodit na druhé stanoviště téhož motoráku, protože tam v originále žádné není. Pokud jsi si v onom běsnění po vydání MSTS Binu vyrobil i stanoviště 451_rv.cvf tak je to jen a jen tvůj problem. Tento soubor smaž a bude po problému. Žabotlama pro zadní motorák používá soubor 451_z cvf a to pouze pro zadní vozy.

bob57_cz napsal:
martin novy napsal:
Tak jo _rv.cvf smažu,ale kde vezmu tu 451_z.cvf???
Je součástí vozidla a nainstaluje se s vozidlem, případně je oprava na vyšší verzi v některém upd-TBP.

Bobe, malinko bych Tě poopravil - cvf soubory se šíří s cabem (i z msts.sinus.cz i ze stránek autorů a nikoliv s vozidlem ....

Tedy až na pár výimek, kde je cvf v adresáři modelu a ace soubory jinde a nebo od PPoolllla, kde jsou ace a cvf soubory oddělené - Jacek to má taky tak). Některé zahraniční modely jsou šířeny i s caby, ale v Čechách a na Slovensku tomu už tak dávno není.

Nicméně se mohla v některém update trainsetu objevit v hromadné instalaci.

A přesně tak jsem teď ze sinusu stáhnul ten cab k 451, kde je 451_z.cvf .....

Back
Nahoře