návěstidla TSRE5

Matěj Menšík

Cestující
Zdravím, již nějakou dobu zkouším nastavit návěstidla v TSRE5, ale vůbec se mi to nedaří. Stále svítí stůj. Nevíte, jak to v TSRE5 udělat? Lze to vůbec v TSRE5?

vcem s tim mate problem ? polozim navestidlo na kolej a pokud ho potrubuju otocit tak dam flip a kdyz ho potrebuju nastavit tak podtim je Show list tam je veskere nastaveni tak jak to je v nastavovani v msts.

Tady je největší problém to klikání myší na rozvětvení, kam chci návěstidlo nalinkovat. Kolikrát to nereaguje, myší klikám jako slepec holí dál a pak to může přeskočit kam nechci. A zpětná kontrola jako v MSTS E, kde vidím zelenou čáru, tady není. A žádný strýček Google vám nepomůže. Tohle by musel někdo osobně prezentovat a dát mu rovnou chuťovku nějaké rozvětvené velké zhlaví. tedy žádná jednoduchá lokálka.

Zbyňku, děkuji Vám. To je řešení, které mě taky napdlo. Takhle jsem to přesně zkoušel a nepovedlo se, takže víc trpělivosti. Budu zkoušet dál. Anglicky já nefrštén, takže anglicky je mě to na nic. Tak jsem doufal, že jsem na českém fóru, tak se to česky dozvím. Díky.

to neni Zbyňku pravda, už několikrát jsem ti psal že tu kontrolu máš v těch ID vyhybek a pokud si projdeš OBRAZKY ktere jsou v těch návodech tak víš i kam klikat u těch složitějších zhlaví a kde klikat u angličáků, já třena kolikrát zjistil že mě to detekovalo opačnej směr jen kvuli tomu, že jsem klikal na angličáku moc daleko. Hlavně TSRE5 má delší dosah od návěstidla jak MSTS RE

Tady už je takových vláken, že než se člověk k něčemu prokliká, vůbec se nedivím, že už to z těch nových členů nechce nikdo číst. To je na záchvat padoucnice. A po hodině už mě to přestane bavit. Ale tohle je proveditelné. Já to vyzkouším. Přinejhorším to přetáhnu do starého počítače se sedmičkama a nalinkuju to zase v MSTS. Dělal jsem to tak doposud, tak to asi budu dělat dál. Díky za snahu a váš čas.

Dobrý den, vyskytl se další problém, pokud použiju "Náv. Oznacník se zrusením omezené rychlosti", tak se to v track monitoru objevuje jako stůj a vlak po projetí zastaví. Nedokázal by mi někdo poradit, v čem je problém? Používám toto: https://trainset.simtrains.eu/pol_vozidla.php#:~:text=Československá návěstidla
Kde Ti to dělá? To máš vlastní trať, nebo nějakou staženou? Pokud stavíš vlastní, musíš mít pro OR upravený (dopsaný) soubor Sigcfg. Pak by Ti to dělat nemělo. Po té úpravě, co vím, pak už blbnul jen námezník s označením konce vlakové cesty. Tak jsem ho nahrazoval statickým objektem. Ale ten označník problémy nedělal.

Kde Ti to dělá? To máš vlastní trať, nebo nějakou staženou? Pokud stavíš vlastní, musíš mít pro OR upravený (dopsaný) soubor Sigcfg. Pak by Ti to dělat nemělo. Po té úpravě, co vím, pak už blbnul jen námezník s označením konce vlakové cesty. Tak jsem ho nahrazoval statickým objektem. Ale ten označník problémy nedělal.
Ahoj, zkouším vlastní trať, moc návodů jsem na internetu nenašel, takže vůbec nic o nějakém Sigcfg nevím. Poradil bys mi, jak to upravit?

jen mě ještě napadá, máš za tím zrušení omezení rychlosti v tom směru další návěstidlo? (autoblok, vjezdové náv.) protože zruš. omezení rychlosti kontroluje usek za tímto návěstidlem.

Ne, zatím jsem ta návěstidla pouze zkoušel, co a jak na jedné stanici, teď jsem tam zkusil dát nějaký autoblok a už to funguje jak má, děkuji za radu :)

Back
Nahoře