Jak rozjet elektrickou lokomotivu

Wevercak

Začátečník
Ahoj,
V OpenRails jezdím už asi rok a půl a přešel jsem na Cz/SK verzi, která je prostě úžasná. Ale mám malý problém. Nedaří se mi rozjet eso z msts-rw, konkrétně 363-055-6. Mám oba pantografy nahoře, brzdy odbrzděné, reverser vpřed, ale nemůžu přidat kontrolér. Po chvilce jsem zjsitil, že hlavní vypínač je rozepnut a hlavní výkon je vypnutý. Nikde se mi nepodařilo najít jak tyto věci změnit. Mohli byste mi poradit?

A nemáš u toho zataženou přímočinku? Případně, vybíráš správný napájecí systém?

Sorry když neumíš základní věci jak oživit lokomotivu, ať v OR nebo ORMG, ORCZ. Tak ti nikdo nepomůže a neporadí.

Sorry když neumíš základní věci jak oživit lokomotivu, ať v OR nebo ORMG, ORCZ. Tak ti nikdo nepomůže a neporadí.
Asi takhle, nikdy jsem s tím problém neměl. Jednou se mi povedlo to rozjet myslím že v Bruntálu, ale po chvíli začal vlak skákat, asi nějaký lag, zmizeli mi vagony a lokomotiva stála. Zkusím jinou lokomotivu, ale jinak už nevím.

Jenže MSTS to bylo absolutně fuk, tem jsi mohl jezdit pod jakýmkoliv napájením a bez drátů, jak jsi chtěl.
Ano, vím :)
V Praze, v MSTS, jsem aspoň ty dráty měl, ale nenapadlo by mě jet v Bruntále s elektrickou mašinou, když tam nejsou ani sloupy TV.

Já se přiznám, když přišel ORCZSK, tak byla k dispozici je stejnosměrná 162 s Railjetem. Také jsem s tím jezdil kolem Brna, abych se naučil ARR. :) Anebo červený Railjet, to jsem si všiml až později, že to má lokomotivu 1116, tedy není na náš stejnosměrný proud. Ale bylo to hodně proti srsti. Jedině si představit budoucnost, až bude všude 25kV.

Ahoj, nedávno jsem nainstaloval nejnovější verzi Openrails CZ/SK 1.7 a mám problém s nastartováním elektrických lokomotiv, při pokusu o zvednutím pantografu opět to spadne. Už jsem nainstaloval vše co mě napadla aby vlak fungoval (CD 363) a přímo jsem se zeptal autora vlaku (Dodo) na youtube video s vysvětlením stejného problému, ale moc to nepomohlo:confused:. Při spouštění elektrického vlaku, zapínání baterií, vložení Vypínač atd atd... pak zapnutí HV a následně pantografu. Ani ne o 5 sekund později, pantograf spadne zpět dolů, z textem "Vlak je poškozen se zvednutým pantografem". Zkusil jsem změnit napětí, ale to taky moc to nepomohlo...

Děkuji

Back
Nahoře