Jak rozjet elektrickou lokomotivu

Odbrzdit, zvolit směr, zakvedlat šaltpákou a frčet... ;):D
Jinak na webu ORCZSK se nachází několik již upravených řad lokomotiv (x6x, x5x, Vectron, 754 atd.) a u nich bývá přiložen PDF soubor s vyobrazením pultu s ovládacími prvky a většinou i se stručným popisem, jak loko oživit. Například je důležité nasadit ji pod správnou napěťovou soustavu / trakci.

Odbrzdit, zvolit směr, zakvedlat šaltpákou a frčet... ;):D
Jinak na webu ORCZSK se nachází několik již upravených řad lokomotiv (x6x, x5x, Vectron, 754 atd.) a u nich bývá přiložen PDF soubor s vyobrazením pultu s ovládacími prvky a většinou i se stručným popisem, jak loko oživit. Například je důležité nasadit ji pod správnou napěťovou soustavu / trakci.
Ano, viděl jsem manuál pro lokomotivy X6X pro CZ/SK. Myslím si že mi něco chybí, protože jsem manuál několikrát kontroloval a dokonce jsem se zeptal autora přes youtube

Tak a teď zase budu za Lamu. Nikde jsem se nedočetl, Jak vypnout nadproudovou ochranu, když mi zastaví vlak. Dělá mi to 460 při použití EDB. Už jsem změnil i max. proud z 300 na 390A, jkdyž u EDB je psanych až 750A a ze 33% mi to hodí nadproudovku až na 63%.
Vše jsem vypnul a zapnul, ale smeták nahoru ani ň.
A nechápu, proč to je nastaveno do prohlížení trati jako dalších pár volovin, které nemusí být aktivní v tomto módu.
Hlavně že fungují hlášky typu Je Ti horko/zima!! :confused::cool:

Tak si vypni informačný riadok a nebudeš tam mať tieto hlášky typu.... :)
Hele, já Tygyho chápu, když bojuju s něčím a nedaří se, tak bych nejraději celý comp rozšlapal. Ale pak se to naučím a najednou zjistím, kur... to je pecka, jak cyp. :) Stačí, jak jsem bojoval s první zkušeností s elektrikou při tvorbě Os 5009 a teď se chystá další pokrok a jízda na dvou systémech, to bude vzteku... :-)

Však jasné ja to tiež chápem ale tak my sme už povedali a hovoríme to stále na bežné jazdenie nech si použije každý klasické OR. Ustupkov sa urobilo až až. Veď aj výber v Nastaveniach ci chceš odstavenu alebo nahodenú loko. A plno iných. Co bol samozrejme aj pre mňa ako autora kabín dobrý nápad.
A niekto jazdí len voľnú trasu kde sú zahrnuté "voloviny" predsa ich tam chce mať a zajazdiť si s tým a niekto ako Tygy tam voloviny nechce. Ale to už bohužiaľ. Už len to že si nastavil Nadprud na 390A a pritom edb ma 750A je predsa jasné že ti bude ten nadprud strieľať. Tak si tam daj 1000A a nadprud ani nezaučinkuje :) skúšaj experimentuj možno sa ti podarí aj 460 naladiť. My sa do nej púšťať nebudeme teda ja určite nie :)

ja som to myslel ironicky. Vieš aj otázka sa dala inak položiť. Ale chápem ho samozrejme. Všetko sa predsa dá keď sa chce.

Tak to nikdo neporadil, kde je tlačítko na odblokování nadproudové ochrany. Tak toberu, že není. To je tedy dosti ostuda, že program používá ochrany, ale nahodit zpět není kde.
To umím ošvindlovat a přepsat hodnoty proudů na únosnou mez. Od kamaráda jsem zjistil, že 362A je trvalý proud, 390A je hodinový proud a na rozjezdech bylo omezení na 570A. To jsou skutečnosti. To si nemůžu z depa pamatovat po 30ti letech.
Mě spíše v globalu překvapilo to, že v MSTS ta hodnota proudu nevadila na rozjezdu, což v OR sice taky ne, ale do EDB to OR míchá a dělá to problém.
Zjistit to v rozjeté akivitě, tak to se mnou škrábne. Ještě bych začal koktat a tahat nohu za sebou.
:cool: :rolleyes:

Ale pokud je řeč o 460, tak ta není pro ORCZ laděná a asi to nebude jen o tom změnit pár čísel. Vyzkoušej něco, co je plně kompatibilní s ORCZ. Třeba peršing z balíku x6x. A uvidíš, že jezdit třeba poladěnou 460, ale bez plnohodnotný kabiny by tě nebavilo.

Nicméně pilíř ČSD a ČD, jakým je jednotka 460, která jezdí dodnes, by si vyladění pro ORCZ fakt zasloužila. Já bych mohl opravit tak 10 aktivit pro ORCZ.

Tak to nikdo neporadil, kde je tlačítko na odblokování nadproudové ochrany. Tak toberu, že není. To je tedy dosti ostuda, že program používá ochrany, ale nahodit zpět není kde.
Jestli se nahazují jističe nebo zapínají nějaká tlačítka nevím, ale v OR CZSK stačí sjet s výkonem do nuly a popřípadě nahodit opět HV.

Doplním kl. "O". Několikrát mi práskla nadproudovka když jsem se učil se 130kou a vždy moji vinou. :-)

Jestli se nahazují jističe nebo zapínají nějaká tlačítka nevím, ale v OR CZSK stačí sjet s výkonem do nuly a popřípadě nahodit opět HV.
Nahodit HV právě nelze. Vypnul jsem vše, i baterky a pokoušel se nahodit a oživit. Smeták nezvedneš, HV nic, no hotovo, Hiroshima hadr. ENGy mám z r. 2007 - 09, vše už bylo na MSTS BIN, budu koumat dál.
Ale zdržuje mě to. Potřebuju si prokontrolovat stavbu, jestli dobře ukazují klacky a další voloviny a pak tohle. Ale každá i ta negativní zkušenost člověku něco dá.

Nic si z toho nedělej, v dobách, kdy byly Vectrony jen pro OR, jsem v ORCZ tuto lokomotivu jen rozjel a po prvním přibrzdění jsem už neodbrzdil a nic s tím nešlo dělat jiného než zavolat pomocný vlak, aby mne odtáhli. Zkrátka to chce mít lokomotivu naladěnou podle pravidel ORCZSK.

Nic si z toho nedělej, v dobách, kdy byly Vectrony jen pro OR, jsem v ORCZ tuto lokomotivu jen rozjel a po prvním přibrzdění jsem už neodbrzdil a nic s tím nešlo dělat jiného než zavolat pomocný vlak, aby mne odtáhli. Zkrátka to chce mít lokomotivu naladěnou podle pravidel ORCZSK.
Je to někde ke stažení? Aspoň od každé loko kus.

Osobne som vela krat pouzil opatovne nastavenie napatovej sustavy, smer do neutralu, opatovne potvrdenie zivaka a opatovne spustenie zachrannej brzdy. Po tomto vsetkom som nahodil HV a uz to slapalo, vyslovne jedinym dokazom funkcnosti je potom spustenie kompresora :)

Ale pokud je řeč o 460, tak ta není pro ORCZ laděná a asi to nebude jen o tom změnit pár čísel. Vyzkoušej něco, co je plně kompatibilní s ORCZ. Třeba peršing z balíku x6x. A uvidíš, že jezdit třeba poladěnou 460, ale bez plnohodnotný kabiny by tě nebavilo.
Rossi, Rossi. Ty budeš hodně mladý. Chce to trochu nostalgie. Já jsem Ústečák a navíc odchovanec depa( dnes SOKV Ústí n. L.), teda už dlouho je tomu, ale na 460 jsem taky ještě dělával. Jedna z těch spolehlivějších mašin jezdí dodnes. Tebe typuji na pana TYRYSTORA. Ano, Peršingy jsou super, ale nebýt právě Pánů Elektroniků z Ústeckého depa, tak dnes by po těchto mašinách neštěkl ani pes. Taky proto mají tu přezdívku, nikdy se nevědělo, kdy to bouchne.
Jinými slovy chci říci, že každá lokomotiva, která kdy byla stvořena pro MSTS, si zaslouží naladit do OR. Můj prvně špatřený model české předlohy byl Banán ř. 150 a i Peršing ř. 163 od Starého (mimochodem děkuji za všechny), hlavně už tenkrát dělal fototextury, tak ty modely vypadaly úžasně a jak tak vzpomínám, byla to jedna z mála věcí, která mě dostala k MSTS.
Zbytek omáčky je tak na Slezinu.
Nic ve zlém Rossi.

Back
Nahoře