Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Wiff napsal:
Zdravím. Já zkrátka stále nevím jak si zvětšit paměť pro MSTS. To si mám přejmenovat spouštěcí soubor train.exe na train.exe -mem:512? To ale nefunguje, aspoň mně. Jsem z toho jelen. Děkuji za radu :)
Ahoj.Spouštíš MSTS přes trainstore nebo klasicky?

Wiff napsal:
Zdravím. Já zkrátka stále nevím jak si zvětšit paměť pro MSTS. To si mám přejmenovat spouštěcí soubor train.exe na train.exe -mem:512? To ale nefunguje, aspoň mně. Jsem z toho jelen. Děkuji za radu :)

já osobně jsem tento parametr zadával do zástupce, takže to zkus dát tam...např. ...Train Simulator\train.exe" -mem:512 :wink:

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Které jsou ty nové prvky ovládání oproti předchozí verzi ?
Nové prvky jsou to, že tato poslední verze je na rozdíl od dvou předchozích stabilní a konečně v ní mohu testovat aktivity.

Ale jelikož jsem v tomto prostředí nováček a v manuálu jsem se uživatelské novinky nedočetl, tak mám dotaz.
1. Překročím rychlost a nic mne neomezuje, žádný zásah rychlobrzdy. (mám jen matné vzpomínky, že Džordž něco vyhrožoval, že pokud nebude zapnutý VZ, tak nebudou aktivovány monitory)
2. Můj notebook v základním nastavení MSTS nereaguje na klávesu zvýšení brzdícího účinku VL. brzdy. Po nové instalaci MSTS tuto musím znovu v nastavení nadefinovat. (něco se tu povídalo, že vlastní nastavení kláves po instalaci této verze Bin není možné, musí se to nějak jinak)
Takže jak to mám nastavit? Jedná se i o to, že podle znaků se tato vedle entru špatně identifikuje.. Poprosil bych Džordže, aby tohle dal také do manuálu. (asi to bude někde v tomto fóru, ale jsem momentálně na rychlosti připojení 2kb/s)

Jen tak mezi námi, jelikož nemám rád živáka, byl bych raději, kdyby monitory fungovaly i bez něj. Jenomže tohle Džordž udělal, aby se ve volné jízdě mohly dělat kontrolní jízdy bez ohledu na stanovenou rychlost. Hold nelze vyhovět všem.

Amazon napsal:
Wiff napsal:

já osobně jsem tento parametr zadával do zástupce, takže to zkus dát tam...např. ...Train Simulator\train.exe" -mem:512 :wink:

joo díky, přejmenoval jsem zástupce, ale teď se jmenuje train.exe-mem512. Píše mi to totiž, že do souboru uvozovky a dvojtečka nepatří. Nevím jestli je to tak tedy správně, zkoušel jsem hru spustit pod tímto zástupcem a žádný viditelný rozdíl mi nepřišel :eek:

Naposled editoval moderátor:
Wiff napsal:
Amazon napsal:
Wiff napsal:

joo díky, přejmenoval jsem zástupce, ale teď se jmenuje train.exe-mem512. Píše mi to totiž, že do souboru uvozovky a dvojtečka nepatří. Nevím jestli je to tak tedy správně, zkoušel jsem hru spustit pod tímto zástupcem a žádný viditelný rozdíl mi nepřišel :eek:
TY nemáš přejmenovat zástupce ,ale zapsat ten parametr za train.exe v položce CÍL.

jsem to asi napsal nepřesně, klimi to doplnil...ještě dodám, pravým myšítkem na zástupce, z nabídky kliknout na vlastnosti a v okýnku cíl bude třeba "D:\Train Simulator\train.exe" -mem:512, podle toho kde je hra nainstalovaná...podle toho to už snad zprovozníš..za příponou exe je mezera :wink:

Amazon napsal:
jsem to asi napsal nepřesně, klimi to doplnil...ještě dodám, pravým myšítkem na zástupce, z nabídky kliknout na vlastnosti a v okýnku cíl bude třeba "D:\Train Simulator\train.exe" -mem:512, podle toho kde je hra nainstalovaná...podle toho to už snad zprovozníš..za příponou exe je mezera :wink:

Já to mám celý nějaký jiný... kliknu na vlastnosti souboru train.exe jak jsi napsal, jenže tam žadný cíl nemám. Cestu kde se soubor nachází mám pod kolonkou "umístění" a je fixní, takže jí nijak nepřepíšu......to je jedno, nechám to tak jak to je. Ale díky, mějte se

Nechci vám do toho kecat, ale není to tím, že jeden kliká na zástupce train.exe a druhý přímio na train.exe?

Wiff napsal:
Amazon napsal:

Já to mám celý nějaký jiný... kliknu na vlastnosti souboru train.exe jak jsi napsal, jenže tam žadný cíl nemám. Cestu kde se soubor nachází mám pod kolonkou "umístění" a je fixní, takže jí nijak nepřepíšu......to je jedno, nechám to tak jak to je. Ale díky, mějte se

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Které jsou ty nové prvky ovládání oproti předchozí verzi ?
Nové prvky jsou to, že tato poslední verze je na rozdíl od dvou předchozích stabilní a konečně v ní mohu testovat aktivity.

Ale jelikož jsem v tomto prostředí nováček a v manuálu jsem se uživatelské novinky nedočetl, tak mám dotaz.
1. Překročím rychlost a nic mne neomezuje, žádný zásah rychlobrzdy. (mám jen matné vzpomínky, že Džordž něco vyhrožoval, že pokud nebude zapnutý VZ, tak nebudou aktivovány monitory)
2. Můj notebook v základním nastavení MSTS nereaguje na klávesu zvýšení brzdícího účinku VL. brzdy. Po nové instalaci MSTS tuto musím znovu v nastavení nadefinovat. (něco se tu povídalo, že vlastní nastavení kláves po instalaci této verze Bin není možné, musí se to nějak jinak)
Takže jak to mám nastavit? Jedná se i o to, že podle znaků se tato vedle entru špatně identifikuje.. Poprosil bych Džordže, aby tohle dal také do manuálu. (asi to bude někde v tomto fóru, ale jsem momentálně na rychlosti připojení 2kb/s)
Jen tak mezi námi, jelikož nemám rád živáka, byl bych raději, kdyby monitory fungovaly i bez něj. Jenomže tohle Džordž udělal, aby se ve volné jízdě mohly dělat kontrolní jízdy bez ohledu na stanovenou rychlost. Hold nelze vyhovět všem.
Už je to hezkých pár verzí1.7 zpět, co Džordž šikovně pověsil všechny monitory najednou na ctrl+num4 !

Co se týká přemapování kláves, tak nyní nesmíš v msts už vůbec použít prostředí simulátoru na definice ! Máš dvě možnosti:
1.použít definiční soubory.iom, které se nakopírují přímo instalátorem binu a jsou již Džordžem nadefinované na výchozí nastavení msts+rozšířené o přidané funkce nebo
2.sám si editovat příslušné definiční soubory.txt a ty poté překonvertovat na soubory.iom.

Podle verze OS a train.exe lze konverzi provést v příkazovém řádku některým z příkazů

iomconvunicode.exe /c_electric.txt c_electric.iom
iomconvunicode -text c_electric.txt c_electric.iom

Pokud nechceš text vypisovat, můžeš si pro příkaz vytvořid dávkový soubor.bat: vytvořit nový textový soubor ve složce GLOBAL, do něj zapsat výše uvedený text a soubor uložit s příponou .bat místo .txt.
Poklepem na soubor se provede příslušná dávka, v jednom souboru mohou být najednou obě verze příkazu a vykoná se jen ta, která je právě proveditelná vzhledem k verzi.
Pokud chceš mít kontrolu, jestli se příkaz provedl, zapiš ještě příkaz pause a pak se zobrazí výsledek - okno příkazového řádku zůstane otevřeno:

iomconvunicode.exe /c_electric.txt c_electric.iom
pause
iomconvunicode -text c_electric.txt c_electric.iom
pause
Po dalším stisku kterékoliv klávesy se okno zavře ( 2000,XP,2003).
Pro win9x se zavře jen tehdy, pokud se doplní ještě další poslední žádek s příkazem
exit

Stejným způsobem lze postupovat pro všechny definiční soubory
c_diesel.txt
c_electric.txt
c_steam.txt
common.txt
editor.txt
Do posledních dvou nedoporučuji vrtat a nechat je ve verzi nastavené Džordžem.
Pravidla:
Před jakoukoliv změnou vždy původní funkční soubory zazálohovat !!!
Pokud něčemu opravdu nerozumím, nevrtám se v tom !

Bobe_57, hezky jsi to napsal, ale zírám na to i já, který nejsem úplný začátečník. Co mají potom dělat ti, kteří jsou jen uživatelé.
Můj problém nedělá klávesnice jako taková, protože i po připojení usb externí klávesnice je to samé.
Při nové instalaci MSTS nebo instalaci BIN od verze asi 1.705xxxx mi ve hře nereaguje tato klávesa § (zvýšení brzdícího účinku) Musím ji vždy manuálně v nastavení MSTS aktivovat.
Takže asi napíšu Džordžovi, jestli by mi to pro tento konkrétní počítač (notebook) nenadefinoval. Protože jak to překonventorovat do iom, tenkrát jsem vě škole chyběl, když se to probíralo. :lol:

Ještě jeden dotaz. Čím se vybavuje VZ, abych nehoukal, nekvedlal rajčákem nebo směrem, abych mohl mačkat jen klávesu pro VZ. Nemohu to najít. Už jsem si strhl i rychlobrzdu (backspace) a MSTS pak dělal divy, pokud jsem vlak úplně nezastavil a nepřešel z jednoho stanoviště na druhé a zpět.

Tak v nové verzi binu fungují zvuky kompresoru zase postaru - zvenčí nejdou slyšet vůbec a u elektrik se vlastní kompresor (ručička manometru) spouští i při stažených sběračích :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě jeden dotaz. Čím se vybavuje VZ, abych nehoukal, nekvedlal rajčákem nebo směrem, abych mohl mačkat jen klávesu pro VZ. Nemohu to najít. Už jsem si strhl i rychlobrzdu (backspace) a MSTS pak dělal divy, pokud jsem vlak úplně nezastavil a nepřešel z jednoho stanoviště na druhé a zpět.
Nemáš nějak divně nadefinovanou klávesnici (ve Win). VZ by se měla vybavovat Z-kem. Na anglické. Vyzkoušels Y ?

JP napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Nemáš nějak divně nadefinovanou klávesnici (ve Win). VZ by se měla vybavovat Z-kem. Na anglické. Vyzkoušels Y ?

Jirko, ale ono se dá i v engu nastavit jakou činností můžeš resetovat monitor - a tím třeba vyloučit používání převodníků, kdy třeba pohyb brzdiče nebo kontroleru má stejný efekt jako živák.

Jinak proč divně definovaná klávesnice - v češtině jsou přece 2 typy rozložení - QWERTZ a QWERTY - jsou standardní.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe_57, hezky jsi to napsal, ale zírám na to i já, který nejsem úplný začátečník. Co mají potom dělat ti, kteří jsou jen uživatelé.
Můj problém nedělá klávesnice jako taková, protože i po připojení usb externí klávesnice je to samé.
Při nové instalaci MSTS nebo instalaci BIN od verze asi 1.705xxxx mi ve hře nereaguje tato klávesa § (zvýšení brzdícího účinku) Musím ji vždy manuálně v nastavení MSTS aktivovat.
Takže asi napíšu Džordžovi, jestli by mi to pro tento konkrétní počítač (notebook) nenadefinoval. Protože jak to překonventorovat do iom, tenkrát jsem vě škole chyběl, když se to probíralo. :lol:
A jak já mám vědět, kam sis tu klávesu přemapoval ? Já to mám třeba na mezerníku.
Pokud jsi instaloval poslední bin a nic neměnil, tak to budeš mít podle default.
Podívej se do souboru \Train Simulator\GLOBAL\c_electric.txt na řádek
io_map ( SPACE "VigilanceToggle" ALL_UP )
io_map ( KLÁVESA "FUNKCE" ALL_UP )
Totéž najdeš v souboru c_electric.iom, ale tam to bude "řecky". :lol:
Ten návod výše je snad dostatečně přehledný a srozumitelný, pokud ne, tak platí poslední dva řádky. :!: :!: :!:

Martens napsal:
Jirko, ale ono se dá i v engu nastavit jakou činností můžeš resetovat monitor - a tím třeba vyloučit používání převodníků, kdy třeba pohyb brzdiče nebo kontroleru má stejný efekt jako živák.
To je právě to, co v eng měnit nejde. Vybavení VZ kontrolerem je přímo navázáno v enginu - není nikde v souboru eng definováno.
Uživatelsky definovatelné resety vypsal Džordž sem: http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/tips.htm

tak mám další zajímavý poznatek ohledně spojování elektrických a dieselových loko, hází mě to k billovi i na trati BP, konkrétně jde o aktivitu mimořádného manipuláku v čele s žehličkou, odhazuji sypáky na jiné stojící sypáky na jejichž opačném konci stojí skokan, při spojení bác a hotovo dvacet, stejně jako na 183(čmelák+laminátka) akorát s tím rozdílem že zde v tomto případě je mezi oběma loko asi deset sypáků, vskutku zajímavý jev zájímalo by mne kde je opravdu zakopaný pes :(

Mam taky zajimavy poznatek a potrebuji se zeptat pro to tak dela. Napriklad jedu v aktivite pantakem 451 a klidne mohu prekrocit rychlost v msts a vubec se nestrhne zachranka ale kdyz se prepnu na zadni stanoviste a pak jedu po reverzu zpet, a opet citelne prekrocim rychlost tak se zachranka aktivuje, mohu vedet, proc pri startu aktivitu na prednim cele se zachranka nestrhne a pri prejiti na zadni stanoviste pak ano ?

Čuřil napsal:
Mam taky zajimavy poznatek a potrebuji se zeptat pro to tak dela. Napriklad jedu v aktivite pantakem 451 a klidne mohu prekrocit rychlost v msts a vubec se nestrhne zachranka ale kdyz se prepnu na zadni stanoviste a pak jedu po reverzu zpet, a opet citelne prekrocim rychlost tak se zachranka aktivuje, mohu vedet, proc pri startu aktivitu na prednim cele se zachranka nestrhne a pri prejiti na zadni stanoviste pak ano ?
Musíš počkat, až Džordž opraví zlobící monitory, o problému už ví.
Zatím začni start act. nejprve změnou cab P-Z-P a pak pokračuj.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře