Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
nebulus napsal:
No neviem či je ten tachometer s LED až taký reálny prvok, nakoľko sa v reále tieto ledky rozsvecujú v podstate na základe signálov vlakového zabezpečovača. Čiže iba na kódovaných tratiach a hlavne pri jazde odbočkou, alebo na privolávaciu návesť ( čiže pri zmemách rýchlosti ktoré sú návestené na návestidlách ). Zmeny traťovej rýchlosti to nepozná......
To sice ano, ale i tak je to krůček k dalším vymoženostem....někdo používá velký třesk, pokud to situace dovolí, někdo to řeší metodou pes pastevec...pardon per partes.....

To bys ale nesměl používat potom ani caby pro mašiny s pulsní regulací, ani s regulátory LOKEL, protože ani ty v MSTS neodpovídají reálu.....

MSTS stále žije a tak se může stát, že se zanedlouho stane realitou automatické zhasínání NO na nekodu, reálná výše zmiňovaná regulace, Tebou zmiňované zreálnění chování mezikruží rychloměru a kdo ví, co ještě dalšího....

nebulus napsal:
No neviem či je ten tachometer s LED až taký reálny prvok, nakoľko sa v reále tieto ledky rozsvecujú v podstate na základe signálov vlakového zabezpečovača. Čiže iba na kódovaných tratiach a hlavne pri jazde odbočkou, alebo na privolávaciu návesť ( čiže pri zmemách rýchlosti ktoré sú návestené na návestidlách ). Zmeny traťovej rýchlosti to nepozná......
Mluvíš mi z duše, měl jsem rozepsánu stejnou reakci, ale jaksi jsem Mirel už nezažil.
Proto, abychom náhodou se s vývojem nedostali na slepou kolej, by některý strojvedoucí by měl Džordžovi přesně popsat, jak tohle zařízení funguje. Já si myslím, že každý vývoj k vylepšní MSTS stojí Džordže hodně času a bylo by škoda, kdyby vymýšlel něco, co je mimo realitu.

Ale pokud se tohle zadání nastavení rychlosti dá navolit na klávesnici strojvedoucím manuálně, tak zase by to tolik nevadilo, jak to Džordž udělal, kdy se led diody poskládají automaticky. Ale tohle musí zodpovědět některý současný strojvedoucí a pak teprve hledat kompromis.

Zbyněk Šemora napsal:
nebulus napsal:
Mluvíš mi z duše, měl jsem rozepsánu stejnou reakci, ale jaksi jsem Mirel už nezažil.

A na to samé řešení u 350 jsi Zbyňku včera psal tohle ....

Zbyněk Šemora napsal:
A druhá bomba byla funkční led diody Mirelu na rychloměru. Také jsem nestačil zírat, jak se mi červené pole diod mění dle rychlostního omezení příštího návěstidla.
Michale, to nemá chybu.

Je to úplně stejné řešení, které nemá s MSTS Bin nic společného....pouze využívá toho, co je dostupné v MSTS.....jsem z toho srnka, ale jsi z toho unešen nebo ne?

Nechci prudit, jenom v tomhle nemám jasno a tak se ptám....

Však Nebulus, který má s Mirelem určitý zácvik to napsal. Mirel přenáší údaje dle opakovače, ale ne údaje z rychlostníků. Proto jsem byl včera nadšen z té 350, kdy diody reagovaly na znaky návěstidel.
Také jsem napsal, že pokud lze traťovou rychlost na klávesnici Mirelu zadat a on se podle toho obarví, tak je vše vpořádku. Ale jsou to jen mé dohady. Tak raději nechme prostor skutečným strojvedoucím. Doufám, že se někdo ozve.

Nový zobrazovací prvek SPEEDLIMIT vyšel z požadavku v NK. V některých zemích je součástí cabu. Prvek stejně jako rychloměr může být digitální, sloupcový či analogový kruhový, a přenáší současně platné omezení buďto návěstidlem, nebo traťovou rychlostí. CD 814 je jen příklad použití.
Ale pro Zbyňka a "skutečné strojvedoucí" mám taky jednu novinku a tou je indikace trakčního napětí a zapnutí výkonu až po zvednutí smetáku a najetí na trolej.

A opět unáhlené názory. Čtěte pozorně, upozornil jsem na to, že je to nereálné, ale že lze přenášet okamžité rychlostní omezení do kabiny na zobrazovač. Zobrazuje se na MIRELU současné traťové omezení, nebo jen příští návěst a nebo je to totéž jako u elektronického rychloměru řady RE1xx, t.j. co si nastavíte to tam máte? Já to bohužel nevím, nikde nemůžu najít technické informace k MIRELÚM a firma HMH Bratislava, ač snad dodnes existuje má jen adresu a žádné jiné informace o jejich produktech jsem nenašel.
Možná by mohl někdo z Bratislavy oslovit přímo firmu HMH a zkusit něco získat.

Už som to pár-krát písal. Na MIRELi červená stopa ukazuje rýchlosť, ktorú nesmieme prekročiť, ale to už vieme. Maximálnu rýchlosť si zadá vodič ručne, podla toho aký vlak vezie. Spravidla stanovenú rýchlosť zo ZCP. Od tejto vyššia v režime "prevádzka" neni. Táto sa len znižuje pri strate kódu a svietení horného žltého svetla na max. 120km/h. Pri svietení žltého medzikružia na 40km/h a pri svietení červeného svetla na 30km/h. Ako základ to stačí, popis brzdných kriviek nemá význam, akurát pri medzikruží viem zvoliť aj 60, 80 a 100, ale to ručne pri jeho nasvietení.

Zelená stopa je predvolená rýchlosť pri ARR, inak tam svieti len jedna zelená LED pri nule.

Takže vlastně správně je to tak, jak nám to současně funguje na 350. S tím rozdílem, že jsme si jako ručně navolili například na mezikruží rychlost 80.

Zbyněk Šemora napsal:
Takže vlastně správně je to tak, jak nám to současně funguje na 350. S tím rozdílem, že jsme si jako ručně navolili například na mezikruží rychlost 80.
Přesně tak Zbyňku ...... je to totiž už v defaultním MSTS navázáno na návěstní opakovač a jednotlivým polohám potom odpovídají ty masky .... takže to bere pouze návěštěné znaky a nikoliv traťové rychlostníky......

No a zelená ledka u nuly je default na frontu, protože 350 ARR nemá....

Ale - měl bych jednu myšlenku, když dovolíte :

Používat nový Džordržův prvek s tím, že by se tedy ignorovaly rychlostníky, ale co by byla špička, kdyby se dala červeným mezikružím znározňovat max. rychlost soupravy hráče v aktivitě....a nebylo to zcela nereálně natvrdo ve front pohledu .... tím by se zrealizovalo i navolení max. rychlosti soupravy v aktivitě......

Co vy na to, pokud by to vůbec bylo realizovatelné?

Návestenie max. povolenej rýchlosti súpravy pomocou červených LED by bol dobrý nápad ( ak by sa dal realizovať ). Inak mojím prvým príspevkom som nechcel znevažovať Džordžovu prácu, skôr iba pripomenúť väzbu medzi NO a červenými ledkami.

Naposled editoval moderátor:
Když o tom tak básníte,tak jste zapomněli na jednu věc.814 tak hází a bouchá , že by stálo zato zesílit zvuky přes vyhýbky a při jízdě.Jsou to hrozný facky.814 jsem jel na tratin 041.Je to obyčejná nekodovaná trať s mech.návěstidly.v červeném poli bylo stále 80 km/h.Ve žlutém se zobrazuje navolená rychlost na ARR(je to docela nepřehledné,špatně vidět).Na monituru jsou otáčky a zrychlení.Překvapilo mě,že se nikde nezobrazuje zařazený stupeň.V reálu to vypadá jako hračička a dá se se vším dělat spousta věcí.
Je to sice blbost,ale možná by nebylo špatné trhání ručičky rychloměru,trochu přiblížení reálu,ale je to detail

David Kodet napsal:
Když o tom tak básníte,tak jste zapomněli na jednu věc.814 tak hází a bouchá , že by stálo zato zesílit zvuky přes vyhýbky a při jízdě.Jsou to hrozný facky.814 jsem jel na tratin 041.Je to obyčejná nekodovaná trať s mech.návěstidly.v červeném poli bylo stále 80 km/h.Ve žlutém se zobrazuje navolená rychlost na ARR(je to docela nepřehledné,špatně vidět).Na monituru jsou otáčky a zrychlení.Překvapilo mě,že se nikde nezobrazuje zařazený stupeň.V reálu to vypadá jako hračička a dá se se vším dělat spousta věcí.
Je to sice blbost,ale možná by nebylo špatné trhání ručičky rychloměru,trochu přiblížení reálu,ale je to detail

Pokud budu básnit dál,

tak :
1) bouchání na výhybkách - je snad společné pro všechny modely, takže to pak bude bouchat vždy a se vším....model nepozná jestli je na výhybce a traťové zvuky nepoznají, jestli jede 814

2) mechanická návěstidla - MSTS cpe do NO vše a odevšad - nerozlišuje, jestli jde o mechaniku nebo světla - tady pomůže úprava ala albansky virus - manualně překrývat maskou zhasnutého opakovače

3) mezikruží pro ARR - ARR není implementováno

rychloměr? ...

Asi byla myšlena hlasitost zvuku přejíždění přes výhybky :idea: To je problém sms. U mých zvuků vozidel je hlasitost na úrovni 1.0, ale u orig. zvuků tratě ani ne poloviční...

To byla jenom taková blbost.Jen jsem chtěl popsat jak se 814 chová.Jízdní vlastnosti má daleko horší než 810.I motor je hlučnější.

Jacek napsal:
Asi byla myšlena hlasitost zvuku přejíždění přes výhybky :idea: To je problém sms. U mých zvuků vozidel je hlasitost na úrovni 1.0, ale u orig. zvuků tratě ani ne poloviční...
Jacku, jedna u ruchů trati je opravdu ne moc, ale příliš. I tak jak to mám nastaveno já je to ještě hlasité, ale opět je to kompromisní střed, protože při zavřených oknech není štreka v reálu slyšet téměř vůbec, ale při otevřených oknech je už kravál. Hlasitos 1 se hodí pro motorové lokomotivy a u střídavých elektrik zhášení oblouku při stahování sběračů. Ostatní je myslím akorát. Kdyby jsi dal všude 1, tak jsme se zvuky (dynamikou) úplně mimo. Ale tohle je na dlouhou debatu a v jiném vláknu. Ale nejlépe osobně u počítače.

Zbyněk Šemora napsal:
Jacku, jedna u ruchů trati je opravdu ne moc, ale příliš. I tak jak to mám nastaveno já je to ještě hlasité, ale opět je to ...
Sice to sem nepatří, ale ještě odpovím: Znovu opakuju, že hlasitost je v sms v záhlaví pro celý sms a tam musí být 1.0 a pak u každého streamu. Tam už je to o nastavení a ladění. Příklad - když dám u mašiny v záhlaví 1.0 a u zvuku trakčních motorů 0.5, bude tento zvuk na 50%. Když je ale v sms trati v záhlaví 0.5 a u streamu 0.5, tak to není 50%, ale 25%. No a proto pak třeba i pískot turba nastavený na 0.15 spolehlivě přehlušuje některé zvuky tratě.

David Kodet napsal:
...Jízdní vlastnosti má daleko horší než 810.I motor je hlučnější...

Zajímalo by mě, proč je modernější motor v modernisovaném motorovém vozu hlučnější a co způsobuje u rekonstruovaného motorového vozu horší jízdní vlastnosti ? Co to způsobuje ? Vždyť podvozky se neupravovaly ?

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře