Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
bob57_cz napsal:
MSTSPatch1.7.071320 si při uninstalu s sebou vezme kompletně vše beze zbytku.

Hezky vecer, mam tomu rozumet, tak, ze jakmile tento bin odinstaluji, tak se odinstaluje cely MSTS vcetne zakladni instalace MSTS ? Nebo je to nejaky joke

Naposled editoval moderátor:
Čuřile,Čuřile předpoklad je,že si vezme asi všechno z Binu že......ale kdo ví ? možná Ti odinstaluje i WIDLE

Naposled editoval moderátor:
Čuřil napsal:
bob57_cz napsal:
MSTSPatch1.7.071320 si při uninstalu s sebou vezme kompletně vše beze zbytku.
Hezky vecer, mam tomu rozumet, tak, ze jakmile tento bin odinstaluji, tak se odinstaluje cely MSTS vcetne zakladni instalace MSTS ? Nebo je to nejaky joke
Co tu děláš vlny ?!
Vytržené z kontextu!!! Je to úplně jiné:
Třeba nová poslední dnes vypuštěná verze MSTSPatch1.7.071320 si při uninstalu s sebou vezme kompletně vše beze zbytku.
Zvýraznil jsem to důležité slovíčko "třeba" - lze nahradit také výrazem "možná" pro méněchápavé.

mě se taky jednou jedinkrát zasek rajčák na 350 ale to se stalo když PC načítal hodně moc oběktů a nestíhal. To je celý problém.

Testoval jste někdo nové verze Bin v aktivitě?
Nejprve jsem zkusil 713. Šibuji v depu, svěšuji lokomotivy a při spojení černá obrazovka a pád. Tak jsem nahrál verzi poslední stabilní 519. Loadnul jsem uloženou pozici a pokračoval. Provedl jsem v aktivitě úkoly v depu a pokračoval strojově do Libně. Ale v Hrabovce opět tma a end. Další problém. Po load uložené pozice na lokomotivě 163 nešel výkon. Musel jsem stáhnout/zdvihnout sběrač, zahýbat směrem a pak se to chytlo. Později mi hra spadla znovu při zkoušce brzdy na vlaku při odkliknutí textové zprávy. Po load hry opět jsem měl problém rozchodit jedoucí lokomotivu 163. Ale jedna dobrá zpráva. Výkon lokomotiv je jako ve verzi 224.
Džordži, jestli jsi někde na drátě, koukni na to. Ale pokud to druhým nedělá, tak jsou tyto stavy jen mou Killer aktivitou. Nebylo by možné na otestování udělat i verze Himem?
Jinak zatím nejstabilnější verze je 224. Tam, pokud by byla verze himem, tak jsem spokojený člověk.

Skousel jsem vymenit bin, ted pouzivam 1.7.0519, testoval jsem stejna mista, narocne useky, vic trafic a problem s rajcakem se jiz nevyskytuje. Testovano vic krat.

Hezke odpoledne, kurna proc Dzordz neda na svy stranky historii downloads, protoze jsem si vsiml, ze kazdy autor aktivit dela aktivity na ruzne verze msts bin viz posledni aktivita od alcaponeho, jsou lidi jak ja, co mame akorat stazene posledni dve verze a to 1.7.0519 a 1.7.0713.
Ja treba ted delam aktivitu pro verzi 1.7.0519.

Byl by pro Dzordze velky problem vytvorit html stranku historii downlaods aby si kazdy stahnul verzi msts bin podle toho, jaka mu nejvic vyhovuje ci podle toho na kterou verzi je aktivita sita ? :roll:

Aktivity by měly být nezávislé na verzi MSTSBin (alespoň co se týče posledních verzí a alokace paměti).
Spíš mě vadí, že téměř s každou úpravou tratě BP jsou nefunkční patho (broken) u aktivit a to i u posledních "updatovaných" např od Alkaponeho. Vycházím z pracovního update 776.

Čuřil napsal:
Hezke odpoledne, kurna proc Dzordz neda na svy stranky historii downloads, protoze jsem si vsiml, ze kazdy autor aktivit dela aktivity na ruzne verze msts bin viz posledni aktivita od alcaponeho, jsou lidi jak ja, co mame akorat stazene posledni dve verze a to 1.7.0519 a 1.7.0713.
Ja treba ted delam aktivitu pro verzi 1.7.0519.

Byl by pro Dzordze velky problem vytvorit html stranku historii downlaods aby si kazdy stahnul verzi msts bin podle toho, jaka mu nejvic vyhovuje ci podle toho na kterou verzi je aktivita sita ?
kurna proc , kurna proto !
Každá novější verze je něčím rozšířena oproti verzi starší.
Zpětná kompatibilita funguje, ale opačně ne. Pokud budeš mít vozidla upravená pro rozšířené funkce novější verze, tak budou fungovat starší neupravená i novější upravená.
Na starší verzi nebudou fungovat novější a simulátor může padat.
"Bin" je dynamicky vyvíjen/upravován a jako takový je občas vydána verze "stable", která je i dlouhodobě umístěna ke stažení.
Mezitím jsou vydávány testovací verze a je na uživatelích, aby je pořádně otestovali na všechny možné konflikty. Připomínky/chyby je nutno zaslat autorovi k posouzení a opravě. Po odladění je pak vydána finalverze a pokud se tato již poté ukáže jako stabilní, je zařazena jako poslední úplná a není nutno se vracet k předchozím.
Mějte tedy na paměti, že pokud se mají dělat nějaké úpravy do aktuálně rozpracované verze, je nutno autorovi zaslat kvalitní popis problému s podrobným rozborem konfliktu.
Není v silách autora odhalit všechny nedostatky, protože není původním programátorem a nevlastní zdrojáky, ale dělá práci daleko složitější - zpětnou analýzou opravuje nedostatky v původním enginu.

Vystavení databáze dosud všech vypuštěných verzí by jen podpořilo daleko větší nepřehlednost v aktivitách a spustilo záplavu naprosto zbytečných a nejasných dotazů v tomto foru.
Kolik uživatelů, kteří sem vkládají různé dotazy je schopno jasně, přehledně a srozumitelně formulovat dotaz na pomoc ? Vždyť řada jich ani neví, co a odkud vlastně stáhli a implementovali , jak dlouho pak trvá, než se vysvětlí naprosto jednoduchá věc, která mohla být vyřešena ihned na počátku, kdyby dotazovatel jasně formuloval podmínky a zdroje čerpání.

V příští verzi navýším alokaci paměti. A ještě jedna skutečnost. MSTSBin volá při jakékoli chybě Dr. Watsona. A nejen to, volá kromě standardního chybového hlášení další diagnostické programy, jako dxdiag a pod. ukládá obsah celé paměti, scanuje disky a CD mechaniky atd. Tuhle hrůzu jsem zrušil, a při chybě by se měla téměř okamžitě objevit pouze hláška s dotazem, jestli chcete odeslat zprávu. Samozřejmě v celoobrazovkovým režimu pod DirectX je potřeba se na ní přepnout pomocí "ALT+TAB". Výhodné je taky vymazat všechny! kopie dw.exe (je součástí i MS Office a možná i jiných MS produktů).

Džordž napsal:
Spíš mě vadí, že téměř s každou úpravou tratě BP jsou nefunkční patho (broken) u aktivit a to i u posledních "updatovaných" např od Alkaponeho. Vycházím z pracovního update 776.
Nové aktualizace potrhají některé trasy v aktivitách? Ano. S tím je nutné se smířit a brát to jako daň za nové kvalitní modely a rozšíření tratí. V mé nové aktualizaci díky dostavbě pražského uzlu budou posunuty odbočující koleje na odbočce Blatov (zde mohl zabloudit jen některý traffic) a díky Miranově nádherné práci budov depa Masarykovo jsou nově postavené koleje do pošty. Bylo to nutné posunout, jinak bychom jezdili zkrz roh budovy. Ale oprava takto poškozené trasy je práce asi na 5 minut (nové řešení kolejiště 5 hodin :lol: ).
Jinak je pravda, že od verze 224 se aktivity chovají stejně a není nutné používat starší verze. Porovnával jsem to včera.
Džordž nás hold rozmlsal většími možnostmi MSTS a já jsem asi sáhl opět na strop únosnosti. Ale hrozně rád bych vše otestoval s navýšením paměti.

Dobrý den,mám tento problém s Binem.Mám poslední DVD s tratí p.Šemory.Nainstaloval jsem MSTS,potom DVD s tratí,trainset,bin 1.7.0103XP,který je součástí DVD,prostě celou instalaci.Vše v pořádku funguje.Odinstaloval bin a nainstaloval novější,nejprve 1.7.071320 a v okamžiku,když jsem se chtěl napojit dieslem na elektriku černé okno a konec.Bin 1.7.051922 se chová úplně stejně.Diesl na diesl spojit jde.Odinstaloval jsem bin a nainstaloval zpět bin z DVD a spojování loko je bez problémů.Jiné změny než bin jsem nedělal .Stejná aktivita,jednoduché najetí na loko ve všech případech,různé kombinace loko.Může někdo poradit,díky.

Zbyněk Šemora napsal:
Džordž nás hold rozmlsal většími možnostmi MSTS a já jsem asi sáhl opět na strop únosnosti. Ale hrozně rád bych vše otestoval s navýšením paměti.
Pokud se nepletu, tak u jedné verze Džordž psal, že rozšířil některé možnosti, ale zároveň upozorňoval, abychom toho nezneužívali a byli "skromní".
Děláš pravý opak !

Žižkovský Josef napsal:
Dobrý den,mám tento problém s Binem.Mám poslední DVD s tratí p.Šemory.Nainstaloval jsem MSTS,potom DVD s tratí,trainset,bin 1.7.0103XP,který je součástí DVD,prostě celou instalaci.Vše v pořádku funguje.Odinstaloval bin a nainstaloval novější,nejprve 1.7.071320 a v okamžiku,když jsem se chtěl napojit dieslem na elektriku černé okno a konec.Bin 1.7.051922 se chová úplně stejně.Diesl na diesl spojit jde.Odinstaloval jsem bin a nainstaloval zpět bin z DVD a spojování loko je bez problémů.Jiné změny než bin jsem nedělal .Stejná aktivita,jednoduché najetí na loko ve všech případech,různé kombinace loko.Může někdo poradit,díky.
Mám úplně stejný problém. Ale není pravidlem. Najížděl jsem puklíkem na elektriku, první se připojila, ale po připojeńí další elektriky tma a konec.

Bob 57. A pro koho myslíš Pražáku že jedu nadoraz. Když máte tu Prahu tak velkou. :lol:

Tak u nejnovější verze binu už konečně funguje kompresor. Je slyšet při vnějším pohledu a u elektrické trakce je závislý na pantografech. Tím se dá hlavní vzduchojem klidně vyprázdnit a po zvednutí pantografu se teprve spustí kompresor. Při stažení se zase zastaví.

Jacek napsal:
Tak u nejnovější verze binu už konečně funguje kompresor. Je slyšet při vnějším pohledu a u elektrické trakce je závislý na pantografech. Tím se dá hlavní vzduchojem klidně vyprázdnit a po zvednutí pantografu se teprve spustí kompresor. Při stažení se zase zastaví.
A chodí s tím synchronně i rafika manometru v kabině ???

Nevim cim to je ale u nekterych elektrik, kdyz stahnu sberac tak mi to v kabine zacne piskat jako pri alarmu a pak kdyz jej zdvihnu tak to prestane za to u jinych elektrik to nedela, cim to je ?

bob57_cz napsal:
Jacek napsal:
Tak u nejnovější verze binu už konečně funguje kompresor. ...
A chodí s tím synchronně i rafika manometru v kabině ???
No myslel jsem právě tu rafiku. Mimochodem pracně laděné blokování zvuku v sms teď zase můžu mazat :wink: . Současně jsem všechny wav kompresorů zkrátil na cca 15 sekund a definoval v nich smyčku (cue). Zvuk se pak přehrává nepřetržitě dokud se hýbe rafika. Z 0 na 10 bar to trvalo u 460 asi 2 minuty. Při normálním poklesu tlaku kompresor foukal asi těch 15 sekund

Čuřil napsal:
Nevim cim to je ale u nekterych elektrik, kdyz stahnu sberac tak mi to v kabine zacne piskat jako pri alarmu a pak kdyz jej zdvihnu tak to prestane za to u jinych elektrik to nedela, cim to je ?
Nejanči, to není znovuobjevení Ameriky, u x6y je to správně. Ještě by mělo být synchronní s tím zvukem i to světélko uprostřed - svítí = houká, nesvítí = nehouká. Je to centrální signálka poruchových stavů, zde při staženém sběrači signalizuje stav napětí mimo provozní meze.
Zatím je to 1:2 a nevím, jak donutit tu texturu na rychlejší běh, aby to bylo 1:1. Na změnu hodnot v cvf simulátor zatím kašlal, když jsem se pokoušel to různě změnit. Frekvence zvuku je zhruba v pořádku.

bob57_cz napsal:
..Ještě by mělo být synchronní s tím zvukem i to světélko uprostřed - svítí = houká, nesvítí = nehouká. Je to centrální signálka poruchových stavů, zde při staženém sběrači signalizuje stav napětí mimo provozní meze.
Zatím je to 1:2 a nevím, jak donutit tu texturu na rychlejší běh, aby to bylo 1:1. Na změnu hodnot v cvf simulátor zatím kašlal, když jsem se pokoušel to různě změnit. Frekvence zvuku je zhruba v pořádku.
Nebude jednodušší upravit zvuk vložením ticha, jestli tomu správně rozumím? Jako u animací a zvuků pantografů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře