CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zkouším MSTS aktivitu "Mn 85008 Poděbrady - Úvaly" na trati BP (projíždím stanicí Velim) a i na staré kabině VZ nepřeblikává.

A nebude to dělat to zaškrtnutí kabina pro MSTS. Teď mě to udělalo i na peršanu pro ORCZ, jen jsem zapoměl vypnout tu kompatibilitu kabin pro MSTS.

Tam je nějaká taková funkce? Snad jen "MSTS aktivity kompatibilita". Tohle musíš mít zatrženo vždy, když jedeš aktivitu MSTS.
V grafice, výhled z kabiny kompatibilní s MSTS/OR. Te třeba dobré pro řadu 740/2, kde si měl nesouměr.

Ahoj, help pls, pomalé jízdy v aktivitě mi v OR CZSK na trati BP vykolejují vlak. Když PJ vyhodím, vlak projede místo bez problémů. CZ-SK poslední aktualizace a dělají to především ty delší, nad 100 m. Na krátkých PJ (do 50 m) se HV jen více zhoupne, než je obvyklé, jakoby na podmáčeném podloží, což je v aktivitě R 649 Hron z roku 1992 celkem dobrý efekt:-) Tím zábava ale končí. PJ ORCZSK.jpg

Jaký mají pak PJ smysl, když se tam evidentně vlak prohání s rychlostí o dost vyšší než dovolují? Jinak vlastně příspěvku moc nerozumím. :(

Nastavené rychlosti PJ fungují stejně jako v MSTS. Mám za to, že je to dáno obecně stavitelem tratě. Aktivitář rozmístí jen značky počátku a konce PJ. Kdyžtak mě opravte, pokud se mýlím.

Tak jich těch pomalých dej míñ a počítej s 30. Já to tak dělám taky.

Teď se jen modlím, kde je pravý opak. Zatím to bylo v pohodě. V roce 1989 a míñ byla mezi Glucholazy a Mikulovicemi padesátka. Teď je tam 30. V aktivitě mám hlášku, že platí 50. Zatím jsem tam nevykolejil, ale pokud by to tam lítalo ven, bylo by po celé aktivitě.

Jinak vlastně příspěvku moc nerozumím. :(
Jen jsem neměl přehled, jestli není nějaký progress v oblasti PJ.
Naskinoval jsem si nějaké WLABy, WLABv, Bc apod. do čsd a po výpočtu JŘ 1992, kde jsou celkem volné doby (resp. jsou na infra z těch let), mě napadlo vytunit to pomalými jízdami, kterými to lze slušně zatraktivnit a pěkně to pak vychází na příjezdy do stanic. Dlouhé pobyty pro nakládku pytlů pošty a frčíme dále. Jen 30 km/h jsou na prd. Obešel jsem proto hláškami na očekávej 50, 80 apod. a dal je na zábrzdnou před "Z" a předvěstníky na 30 ignoruji, resp. vnímám je dle předvěstěné rychlosti v hlášce. Vím, že BP je z větší půle moderní infra, ale omezuji Vmax na 100 i ve stanicích, kde 100 byly, čímž se mi trochu vtírají vzpomínky na čsd. Navíc to perfektně sedí na reál JŘ z té doby. Pak stačí dát těch PJ na úsek mezi stanicemi s pobyty více a hned šustruješ.
S nastavením na 30 jsem ale zjevně dosnil.

Nenaplñuje. Ale objevuješ Ameriku. Ta 30 je v tratích CZ, co funguji MSTS. Za Glucholazy je napevno a to pokud to vlak neustojí bude větší problém. :-)

Nenaplñuje. Ale objevuješ Ameriku. Ta 30 je v tratích CZ, co funguji MSTS. Za Glucholazy je napevno a to pokud to vlak neustojí bude větší problém. :)
To nevím, od kdy funguješ msts, ale vykolejení - žádný problém. Pojedeš 30. Ostatně jako i ostatní tvůrci aktivit.

Nevím, vykolejení bylo a problém mi to tam nedělalo. Pokud to začne, je to problém, poněvač ve spoustě tratí, kde už ani autoři nejsou aktivní, jsou místa, kde skočí třeba 50 km/h., ale na návěstní tabulce je třeba 80 i více. Tohle jsem zde psal, už když se začalo vykolejení v ORCZ praktikovat a bylo mi odpovězeno, že se to bere v potaz. Jsou dokonce místa, kde při posunu na TM skočí max 0 km/h. A silně pochybuji, že by někdo opravoval tyto tratě a dával na web veřejný update. Jinak to zadání PJ, se zapisuje tuším do ACT souboru a tam by možná šla ručně rychlost 30 zvednout.

Proto se rušilo v OR skákání nouzové brzdy po překročení rychlosti.

Tak ne, asi nejde. Zápis začátku a konce vypadá takto:
Kód:
            )
            ActivityRestrictedSpeedZone (
                StartPosition ( -5703 14831 822 196 )
                EndPosition ( -5703 14831 949 160 )
A tam jsem, hodnotu rychlosti nenašel.

Back
Nahoře