CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Chtěl bych navázat na dotaz v okounově TT vlákně, ale raději sem, protože nevím, zda má můj problém stejnou příčinu. Myslím, že už od začátku vývoje ORCZ mám v TT problém s CZSK lokomotivami. Pokud je více vlaků vedeno stejnou lokomotivou, pak multi position controllers fungují pouze u vlaku, který je v TT zapsaný jako první (zleva). U ostatních vlaků (se stejným .eng) se MPC zobrazí v základní poloze a nelze s nimi pohybovat, jak vizuálně, tak funkčně. AI vlaky se stejným .eng fungují normálně a lokomotivy s laděním pro klasické OR jezdí bez problémů.

Je to známa věc. A je to daň za pokročilé řízení. Ještě je otázka, jestli ten problém trvá i v případě, že onen první vlak zleva přestane existovat a druhý se stejnou lokomotivou vznikne až po něm.

Ano, to dává smysl. MPC ovládače mají tuto známou "featuru". S tím zatím nevíme, jak se vypořádat.

Napadla mě taková hloupost - pomohlo by u příslušné lokomotivy nakopírovat víc "eng" souborů s indexy třeba a, b, c atd. ?

V mém případě jsem v koncových stanicích vlaky znovu načítal v obrácené obdobě, abych si v počáteční fázi TT ušetřil práci. Pokud se hráč načte do již existující (první) lokomotivy po korektně provedeném obratu, tak vše funguje správně.

Zdravím,rád by som sa spýtal na funkciu ,,Denní a noční záře návěstidel,,.Mne to pripadá,že nastavovanie v menu OR nemá žiadny efekt a svieti to vždy rovnako,obrázky sú z trate 321. V potrebných súboroch do tratí sa nenachádzajú žiadne zložky s úpravami návestidiel,tak neviem,čo som mohol dodrbať.Poradí niekto?zare návestidel.jpgzare navestidel.jpg

Nevím, jestli se to děje jen u mne, ale od nějaké doby se ujetá vzdálenost pomocí kláves Shift+Y, pokud nenuluji počítá od načtení uložené pozice

Dříve se vzdálenost zobrazovala od začátku aktivity, anebo změně směru jízdy vlaku, bez ohledu, jestli jsem aktivitu uložil a nahrál si uloženou pozici znovu.

Když trochu odbočím do minulosti, kde se řešily ty stahovačky/vypínačky - dalo by se nějakým způsobem to postupně poštelovat, případně je v silách jednotlivce si na své instalaci tratě upravit si ty jednotlivé body? Teď mi jde jen o trať 321:

Ta Libeň ve směru na Vítkov je opravdu špatná. :rolleyes: Vypínačka zasahuje do celého zhlaví a je dlouhá, v tom měl Dan J. pravdu.

Potom ještě namátkou Roudnice nad Labem, tam je světelná a vyhazuje lokomotivu i zhasnutá.
Ještě tuším stejný problém, světelná v Hoštejně, tam to ale tolik nevadí, jede se výběhem, kdežto v Roudnici se hlavně směrem na Prahu už zrychluje. Jiné mě teď nenapadají.

Jinak žádné osobní štelování v trati! To musí být defultně, jinak v tom bude akorát bordel ve veřejných aktivitách.

Když trochu odbočím do minulosti, kde se řešily ty stahovačky/vypínačky - dalo by se nějakým způsobem to postupně poštelovat, případně je v silách jednotlivce si na své instalaci tratě upravit si ty jednotlivé body? Teď mi jde jen o trať 321:

Ta Libeň ve směru na Vítkov je opravdu špatná. :rolleyes: Vypínačka zasahuje do celého zhlaví a je dlouhá, v tom měl Dan J. pravdu.

Potom ještě namátkou Roudnice nad Labem, tam je světelná a vyhazuje lokomotivu i zhasnutá.
Ještě tuším stejný problém, světelná v Hoštejně, tam to ale tolik nevadí, jede se výběhem, kdežto v Roudnici se hlavně směrem na Prahu už zrychluje. Jiné mě teď nenapadají.
Ono hodně záleží jaký objekt stahovačky dá do tratě autor :)
Pokud je tam stahovačka animovaná, tak to bude zlobit :)
Nedávno jsem to řešil v trati co připravujeme a nakonec se zvolil kompromis rozsvícené stahovačky :)
Tady by bylo jedině řešení, pokud by šla stahovačka rozsvěcet a zhasínat podle kodů a tím i zapínat a vypínat napětí.

Model podmíněné stahovačky jiný než animovaný neznám. Osadit trvale svítící je naprostý nesmysl, tedy jediné řešení bude, tam kde jsou podmíněné stahovačky, tyto hrou ignorovat. Protože co se stane, když projedu svítící se zdviženým sběračem? Trochu to zajiskří a jedu dál. Tedy nač ta oznámení, že jsem poškodil lokomotivu? Chápu, bude ve hře o hračku méně, ale když jsem jezdil, tak málo kdy stahovačka svítila. Svítících stahovaček se dalo užít jenom při výlukách. A většina z vás zde je fanda dob minulých a tak to tehdy bylo.

Model podmíněné stahovačky jiný než animovaný neznám. Osadit trvale svítící je naprostý nesmysl, tedy jediné řešení bude, tam kde jsou podmíněné stahovačky, tyto hrou ignorovat. Protože co se stane, když projedu svítící se zdviženým sběračem? Trochu to zajiskří a jedu dál. Tedy nač ta oznámení, že jsem poškodil lokomotivu? Chápu, bude ve hře o hračku méně, ale když jsem jezdil, tak málo kdy stahovačka svítila. Svítících stahovaček se dalo užít jenom při výlukách. A většina z vás zde je fanda dob minulých a tak to tehdy bylo.
Mám tři modely stahovaček. 1.Svítí, 2.Nesvítí, 3. Animovaná mění se to různě svítí/nesvítí

No já "předpisář" se po pravdě přiznám - pokud jedu výkonem a mám "naklapáno", tak světelné stahovačky ignoruju. Nevím jak to aktuálně dělají na Velké dráze, ale já pokud nejedu podle tabeláru z roku 2010 a níže, tak to můžu hnát jak vrah a stejně dojedu +1 minuta a vaty bývají až v koncové stanici, ne na trati. Takže nějaká optimalizace výkonu a nejet na plný lauf, to v simu jde jen podle starších jízdních řádů. :D Jinak to mají hoši tak konkurenčně našponované, že se to fakt musí rvát.
A nejvíce stahovaček svítí na Zbyňkově trati, jenže tam to tolik nezlobí, i když včera mi vystřelila Krysa v Heršpicích ještě před pevnou stahovačkou a nadproud nebyl, tak těžko říct. Ještě to tam zkusím párkrát projet.
Horší je to na trati 321, tam je těch úseků se špatně umístěnými děliči víc a podmíněné stahovačky někdy zazlobí i zhasnuté, třeba ta Roudnice. Ale spíš tam jde o ta umístění, viz. Libeň.

Tak třeba ta co je na odjezdu/vjezdu směr Nymburk město svítí vytrvale, stále..

Tak třeba ta co je na odjezdu/vjezdu směr Nymburk město svítí vytrvale, stále
Tak to mám pocit, že to tak bylo. Už je to dávno. Ale pak není problém na taková místa dát trvalou svítící stahovačku. Ale opravdu bych řešil jen trvalé stahovačky a vypínačky.

Back
Nahoře