CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Iciku, jakým způsobem jsou generovány pohyby lokomotiv na vypružení? Protože tyhle věci jsou moje profese, zaujalo mě, jak věrohodné už to je.:)

Iciku, jakým způsobem jsou generovány pohyby lokomotiv na vypružení? Protože tyhle věci jsou moje profese, zaujalo mě, jak věrohodné už to je.:)
Jestli čekáš, že napíšu složité vzorce, tak tě zklamu. :) Je to víceméně založené na náhodě, rychlosti, akceleraci, deceleraci, detekci výhybky, koefu síly odpružení, koefu síly utlumení, váze, délky, poloměru oblouku, délky oblouku, směru oblouku, kvality tratě a úrovně nastavení vibrací. Možná jsem na něco zapomněl.

Aha, to zní dobře. Čili to je převzaté z orig. ORTS a mělo by to být dohledatelné v manuálu? Diky

Aha, to zní dobře. Čili to je převzaté z orig. ORTS a mělo by to být dohledatelné v manuálu? Diky
Z původního OR to má jen koef síly odpružení a koef síly utlumení. Jinak to s tím nemá absolutně nic společného.

Čili je to nějaká hmotnost, tuhost, tlumení, buzení a počítáte v průběhu simulace odezvu?

Konečně jsem měl čas znovu vyzkoušet rozdělanou aktivitu Os Lysá Ústí s poměrně hustým provozem nákladních vlaků. Takže moje další poznatky: Když jedu na jeden zátah bez uložení z Lysé do Litoměřic, a uložím a znovu načtu až tam, tak až na jedno, nebo dvě vypnutí HV pro nízké napětí v troleji v úseku Všetaty-Mělník aktivitu dojedu až do Ústí. Jakmile však aktivitu uložím a znovu načtu dříve, než v Litoměřicích, tak pro napětí v troleji kolem 1700V a méně se nemohu někdy už ve Všetatech rozjet, protože HV stále padá.

Jo taky přitakávám, že úsek Žarnoseky-Štětí je napěťově dost nestabilní, dokonce je od zhlaví Litoměřického v Žarnosekách asi kilometr uplně mrtvo.
Ono i stahovačky na celém úseku až do Lysé nefungují. Beru to tak, že jde o novej úsek a Jindra to musí ještě upravit.

Ahoj, já jsem ani nestihnul zastavit, při pokusu uložit aktivitu za jízdy ORCZ spadnul:
ulozeni za jizdy.jpg

Zajímavé je, že když otevřu nabídku uložených pozic, tak tam save je, ale bez obrázku a načíst lze, tohle dělal původní OR na tratích BP a 321, když nestíhal.
ulozeni za jizdy2.jpg

Nahrál jsem z této pozice a další uložení za jízdy funguje. ORCZ mi nespadnul ani po zatavení. Test aktivity s sólo vozem ČD 810. Ale něco se OR očividně nelíbí.

OR CZ/SK asi neměl v tu chvíli přístup ke svým souborům na disku. To může udělat i sám Windows nebo antivir, ale za jakých podmínek, to netuším.

Včera jsem jel jednu Danovu aktivitu s 810 a jedním přípojným vozem. V jednu chvíli jsem vezl asi 190 paxů. To museli stát asi i v uličkách. Jenže problém byl pak v tom, že někteří nestihli na svých zastávkách vystoupit a vezli se až na konečnou. :)
Tohle vůbec neřeším. Pro mne je směrodatná píšťalka, jako pro kždého fíru. Je to znamení, že byl výstup a nástup ukončen a i v tabulce je vždy u paxů 0. Pokud je nějaký pax línej vstát dříve ze sedadla a posunout se ke dveřím před zastavením vlaku a nestihne to vystoupit, jeho boj. :-)

Nová featura - pokud AI zadáte do cesty WP s hodnotou 49900 - 49999 tedy například 49901, tak mu řeknete, že má dle situace (přisunutí vozů nebo odvoz vozů od vlaku hráče nebo AI) zavěsit nebo odpojit určitý počet vozů od soupravy, na kterou najíždí. V tomto případě je to 1 vůz.

Takže nový kód třeba 49902 znamená, aby přivěsil nebo odebral 2 vozy od vlaku hráče nebo AI. Poslední číslo je množství vozů.

Jen ten WP s kódem 499xx musí být dostatečně daleko od napojované soupravy, jinak ho bude AI ignorovat.

1.jpg

Jak jsem psal do SZ, Iciku, tohle OR, ORMG, ORCZ umí. Je to práce navíc a kód navíc. Pokud zadáš kód 4XXXX, AI umí najet a odvěsit pořžadovaný počet vozů, jen někde nastala chyba a odstřelí od vozů mašinu hráče, tohle jsem myslel, že se opravilo. Více v E-Mailu s celým reportem, jak to funguje. Tohel je kód navíc a myslím že spousta práce kolem něj. Navíc kód 4XXXX obsahuje i tzv. blok kód, kdy ti při posunu postaví cestu až po uplynutí času. Příklad:
Hráč:
810+010+010+010 stojí u perónu
AI
721, vyjede z vedlejší koleje, za výhybky, pak najede na soupravu hráče zezadu, trasa je tak, že má AI revers i daleko před soupravou hráče, vesměs zabírá celou dálku platformy, hráč tak může zastavit u perónu kdekoliv. A potřebuji, aby odvesil jeden vůz z mé soupravy, Takže bude trasa AI s bodem zvratu a hned za tímto bodem dám 40259 (02 mašina 721+jeden vůz od soupravy hráče 010).

Tím na mne najede Hektor, odvěsí jeden vůz a spojí se s ním a čeká 59 sekund, pak mu skočí volno a s vozem odjede. Jeiná chyba, co nastala, nekdy v období ORMG je, že AI udšlá to, že odstřelí mašinu hráče od vozů a odvěsí 1 vůz z těch O10tek.

Kdyby jsi mi řekl co chystáš, tak jsem mohl napsat hned, tohle používám v mnoha mých aktivitách.

Takže tenhle funguje bezvadně, problém je, že musím zadávat další kód s čekáním, ale víš co, nech to tak, prostě AI versus AI, nebo AI + LC použiju kód 4XXXX pro souhrnný i s blokem a pro vlak hráče kód nový, kde mu zadám ještě za ten kód 499XX ještě kód 3XXXX.

Ahoj, já vím, že to teoreticky má fungovat. Jenže v kódu ale i v manuálu je napsáno, že kradení vozů nebo přisunutí je možno jen pro celý vlak kromě loko hráče. V kódu to měli prostě natvrdo od 0. S tím WP 4xxxx nebo 5xxxx to byla ochcávka, co na vlak hráče jak sám vidíš moc nefungovala. Teď je to jasné a spolehlivé.

Jasně, pro samostatný AI posun, který se nespojuje s hráčem, ale nechám ten starý kód. Poněvač si "žije svým živitem" a jde o ty pobyty u vozů. Pro návaznost na hráče, použiji kód nový + WP 3XXXX pro pobyt u soupravy. Teď zrovna v chystané aktivitě se to šikne.

EE, když už jsi u toho napojování a odpojování, furt nejde to, že se ti napojí postrk či souprava, chvilku s tebou jede, pak odpojí a pokračuje někam jinam, tedy nefunguje napojení, zůstane stát před soupravou. Ano jde to udělat tak, že dam tomu postrku trasu jen někam pod hrače, ale pak tam, kde jej odpojuji, musím přidat další trafik, co s tou mašinou či soupravou jede jinam.

Back
Nahoře