CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Jinak jsem si všimnul, že jsem otevřel dveře na blbé straně, ale to je jedno. Jde vidět, jak se tam napaxují u cetujícíc zpět. A další věc. Po cestě z Heřmanic najedu v Jakrtkách na odstavený 010 a tomu se nerzsvítí zadní koncovky a od této stanice je všude počet cestujících 0, tohle OR dělal, ale když se resetovala aktivita OK, teď to nepomáhá.
pax810_002.jpg

Hoši, aktivity se chovají totálně nekorektně. Jestli bude ORCZ dělaný a testovaný jen na volnou jízdu, tak sbohem a šáteček. Všechny aktivity co opravuji pro verzi 1.8, se chovají nekorektně, ať to byli paxové, ale čert je vem, opravilo se a i kdžt to má to ještě mouchy ok, není to tak do očí bijící, ale to co jsem říkal od začátku se start/stopem AI, dělá to v aktivitách neskutečný bordel. V životě jsem v provozu u dráhy neviděl, aby vlak, který stojí i 20 minut ve stanici vypínal motor, pokud stojí u perónu a jen čeká na odjezd. Tohle, kdyby jste udělali v zimě u dieselu, tak by jste mohli taky odjet tak akorát do pr... a ne do cílové stanice, taky by jste nemuseli nahodit. Prosadili jste si start stop, kvůli volné jízdě, Já neříkám, že by to nebylo fajn, ale mělo se to nechat na nějaký kód při tvorbě aktivit a ne to naiplantovat tak, že to pak v aktivitě vypadá jak na křižovatce, kdy zastaví auto na červenou a vypne mu motor. :) Koukněte, jak se chová nekorektně přestup do lokomotivy AI 742, se terou mám dělat další posun. Vypsáno, motor běží, ale volnoběh je v hajzlu. Když "Kocoura" chcípnu, tak už jej ani nenastartuji. A podotýkám, jde o Kocoury z balíku pro ORCZ.

Tak a když s 742 přijedu zpět k soupravě, ze které jsem přestoupil, najedu na ni a odvěsím bafíka, ORCZ komplet spadne:
pad opv.jpg

Když odvěsím bafíka ještě před přechodem a pčestoupím do AI 742, ORCZ taky spadne. Takže zatím patt.

Ano nejde, ale Jindra ještě ve vlákně ORCZ 1.7 napsal:
"Trochu jsem poladil ty pasažéry. V info je víc informací a sumář, seřazené je to podle stanice kde budou vystupovat.
Pro aktivitáře: pod chcete, aby všichni cestující v konkrétní stanici vystoupili, zvyšte počet cestujících v dané stanici o 10.000. To je pro OR signál, že má všechny vykopnout. Jak vidět na screenu, vlak jede až do Valmezu, ale v Lipníku všichni vypadnou a nastoupí nových 56 kaštanů. V tomto případě jsem tedy zadal:
PlatformData ( 8305 10056 )
"
Takže u mne v aktivitě konečná stanice, kde potřebuji, aby vystoupili cestující, jsou Svobodné Heřmanice, kde je revers až za platformou, aby byl zabrán celý vlak:
Zobrazit přílohu 34636
Zárroveň je do parametru stanice přidáno "10000", což by měl být kód pro vyhnání cestujících ze soupravy a 50 by jich mělo v Svobodných Heřmanicíchc nastoupit. Ale nestane se tak, paxové zůstanou ve voze a těch 50 cestujících se přičzě, takže je kapacita vozu 810 přektočena několiknásobně.

Dále k uzamčení vozu:
V Jakartovicích dojedu s 810 + 010 k perónu, otevřu dveře a z 010 dám zákaz nástupu cestujících, všichni se jakoby vystěhují, ale v tabulce F10 naskočí celý počet paxů z vozu 010 a ani se nehne, paxová popřeskakují, až odvěsím přívěšák:

Tady je video:

Tohle testováno v aktivitě a vše vozy od Ricar-CZ pro ORCZ/SK.

PS: Pokud je vůz 010 vyločen z přepravy po použití klávesy otvírá dveře, což by neměl.

Mně to funguje dle očekávání. Cestující vystoupí ve stanici +10000 a nastoupí noví. Ty to překombinováváš a já na to už nemám nervy.

Mně to funguje dle očekávání. Cestující vystoupí ve stanici +10000 a nastoupí noví. Ty to překombinováváš a já na to už nemám nervy.
Nic nepřekombinovávám, vše dle GVD 2004. :-) On je asi problém, že jde o vlak Opava - Sv. Heřnanice a zpět. Z Opavy jede 810+010. V Jakartovicích odvěsí přívěšák. Dojede do Svobodných Heřmanic, tam vykopne lidi a nabere zpét do Opavy. V Jakartovicích připojí přívěšák co tam nechal a v Opavě přijede motorem do šturcu. Zezadu mu odebere 742jka přívěšák a odstaví jej do šturcu a 810ka odjede do Svobodných Heřmanic, ale už jako ne vozudlo hráče. Hráč přebírá úlohu na posunu. Tohle jelo, v OR, ORMG a i v počátcích ORCZ. Takže žádná překombinovanost tam není. Nikdy jsem nedělal aktivity z A do B bodu. Ono to vlastně jede, až na tu anomálii s přestupem do AI 742 a pádem ORCZ. Ti paxové mně štvou nejmíň. :-)

Dane, tak vždyť víš co je potřeba, aby se to odladilo. Udělat výseč problémového místa a až to půjde, mrknu na to.

Hoši, aktivity se chovají totálně nekorektně. Jestli bude ORCZ dělaný a testovaný jen na volnou jízdu, tak sbohem a šáteček. Všechny aktivity co opravuji pro verzi 1.8, se chovají nekorektně, ať to byli paxové, ale čert je vem, opravilo se a i kdžt to má to ještě mouchy ok, není to tak do očí bijící, ale to co jsem říkal od začátku se start/stopem AI, dělá to v aktivitách neskutečný bordel. V životě jsem v provozu u dráhy neviděl, aby vlak, který stojí i 20 minut ve stanici vypínal motor, pokud stojí u perónu a jen čeká na odjezd. Tohle, kdyby jste udělali v zimě u dieselu, tak by jste mohli taky odjet tak akorát do pr... a ne do cílové stanice, taky by jste nemuseli nahodit. Prosadili jste si start stop, kvůli volné jízdě, Já neříkám, že by to nebylo fajn, ale mělo se to nechat na nějaký kód při tvorbě aktivit a ne to naiplantovat tak, že to pak v aktivitě vypadá jak na křižovatce, kdy zastaví auto na červenou a vypne mu motor. :) Koukněte, jak se chová nekorektně přestup do lokomotivy AI 742, se terou mám dělat další posun. Vypsáno, motor běží, ale volnoběh je v hajzlu. Když "Kocoura" chcípnu, tak už jej ani nenastartuji. A podotýkám, jde o Kocoury z balíku pro ORCZ.

Byla tam chybka. Nespustil se trigger pro volnoběh, ale už jsem ji opravil. Také časy pro vypínání AI jsem nastavil podle sezóny náhodně. V létě vypne AI při čekačce delší jak 15 min, ale v zimě to může být až 60min.

Mnohem snáz naučíš opičku polohu vypínaček než třeba nepřetrhnout vlak.
Ale pokud si libuješ v memorování a máš dojem, že je to správná cesta a něco, co profiluje dobrého strojvedoucího, tak máš jistě řadu příležitostí, jak se alespoň přiblížit všemu, co je i dnešní cvičená opička formálně povinna znát – začít můžeš třeba kolejema stanicích vč. Č. Třebové apod. (v této disciplíně dokonce i fírové z doby „dráha dráhou“ přiznávají problémy).
On se dá v dnešní době jízdních joysticků a silně elektronicky přeregulovaných a blbuvzdorných lokomotiv ještě přetrhnout vlak? To ale musí být opravdu dotyčný umělec, když se mu to podaří. Anebo hodně vadná kuple.
Memorování je z mého pohledu strašně dobrá věc. Něco jiného je formálně se to naučit, jak říkáš, a druhá věc je, že když "to někde najdu, dyť je to všude označený, to mám k zobrazení pod tlačítkem B" a podobně...
To je nejlepší cesta zapomenout i to, v krizové chvíli když něco nefunguje, si to nevybavit a zareagovat špatně. Nebo když nedejbože chybí nějaká cedulka, nápis, návěst, vybije se baterka v tabletu, writer změní rychlostník 30 na 80, nebo ho začmárá úplně, rádiovník, cokoliv...
Když nebudeme memorovat, proč se rovnou nezruší traťová poznání? Dyť to tolika mocipánům soukromých společností leží v žaludku. A proč u každé druhé hromady soukromého nákladního dopravce je výsledkem vždy něco podobného jako "nedostatečné traťové poznání, nedostatku směn na dané trati, nedostatku praxe..." A tihle všichni fírové FORMÁLNĚ splnili ty kvanta formalit, o kterých mluvíš. A hle, přesto někde nastala chyba - a má obvykle hodně společného jmenovatele. Proč asi? :-/

On se dá v dnešní době jízdních joysticků a silně elektronicky přeregulovaných a blbuvzdorných lokomotiv ještě přetrhnout vlak? To ale musí být opravdu dotyčný umělec, když se mu to podaří. Anebo hodně vadná kuple.
Ono to není o lokomotivách ale hlavně o vozech a řidičích co dnes usedaj za páky. Roztrhnout vlak můžeš velice jednoduše i s vectronem.
Ovšem jsou soupravy, které tomu jdou naproti. Než drahý plyn omezil vozbu hnojiv z Duslo Šala, tak jsem poměrně často tahal z Trnovca dvouosé rakvičky. 60 ložených, 2600t a jedeme. I přes totálně opatrné zacházení, si ta souprava dělala co chtěla. Brzdit s tim normálně nešlo, já málem padal z vectronové židle. Beru to jako zázrak, že jsem to nikdy neroztrhal. Většina mých kolegů co to vozila, to někdy porvala. To jen tak na okraj, že ani nejmodernější stroj tě neochrání před trhnutím soupravy

Tak vše funguje, AI přestup a najetí na hráčovu soupravi i odvěšení. Ale pak jseou dvě dalši pokračování, kdy přebírám MOs do Hradce nad Moravicí a MOs do Hlučína a tam najíždí na hráčovu soupravu AI a v ten moment ORCZ spadne:
pad opvAI.jpg
Když před touto hláškou sefjnu a loadnu OR, projedu dál. Takže tam asi ještě něco malinko hapruje. Jinak fakt super a jedna z požadovaných starších aktivit bude obnovena.

A teď jsem koukal jak vyoraná myš. :) Jedu v AI vlaku, celá trasa správně i se zaškrtnutou platformou. Zastavím ve Malých Hošticích. Platforma se vybaví a pod tabulkou F10 je vidět následující stanice Velké Hoštice. Jakmile se s vlakem rozjedu, zatrhne se stanice Velké Hoštice jako odbavená.

AI OPv HLU stanice.jpg

ML636: Pokud má být traťové poznání primárně alibistický nástroj pro přenášení viny na strojvedoucího za to, že si někdo odnesl domů rychlostník, nebo zakryl trpasličí návěstidlo, pak by jej skutečně bylo lepší zrušit. Liberalizovaný železnici nefandím, ale věcem jako žlutým označovacím pásům na druhé straně vjezdových návěstidel nebo oboustrannému označování seřaďovacích návěstidel ano. Osobně bych ještě přidal značení kolejí ve stanicích. Mimochodem, už umíš nazpaměť alespoň tu Č. Třebovou? Výpravčí ti sdělí, po jakých kolejích se bude posunovat (vyčte to z reliéfu), ty si nebudeš jistý, které to jsou, a v krizové situaci vyrazíš „po bílejch“, jen si to představ... :D
A konec OT, určitě se neshodneme (na tom, že nepřenosná neproměnná návěstidla jsou pro cvičené opice).

Ahoj, chci se obrátit na uživatele ORCZ, potřebuji vědět, jestli se tento problém vyskytuje i u vás:
Zde je video, z testu v aktivitě, začal kompletně kolabovat AI, pokud z něj hráš vyleze a zároveň i souprava hráče, ze které se stane AI, po opuštění hráčem. Tímto je 99% aktivit nehratelných.

Zde je odkaz na testovací aktivitu

Vozidla:
ČD 810.191-7 a ČD BDtax 782 106 z vebu Ricar-CZ: https://msts-ricar.wz.cz/
ČD 742. 159-7 ORCZ Pack 742 pro ORCZ zde: https://msts-rw.cz/

Instrukce k testu:
- dojeďte se soupravou hráče do Opavy východ a zastavte až těsně u šturcu. Otevčete dveče, jak vypadne pax, zavřete je.
- Otevčete nabídku vlaků, kl.: "Alt+F9" a dvojklikem myši na název soupravy: "pad_opava_prstupni_vuz" pčestupte do 810.

Zprávy v aktivitě ignorujte, byly pro jiný test. Pak prosím pozorujte co se stane:
Lokomotiva AI ČD 742 má najet na soupravu z niž jste vystoupili a odvézt přívěšák do šturcu a hned za posunem má odjet 810 do Svobodných Heřmanic. Tohle vše fungovalo do nějaké verze OR, nyní vše proběhne, ale pak se 810 "zblázní" doťukává na šturc, pak se rozjede za návěstidlo a zmizí, což je u bývalého vozidla hráče nepřípustné a spadne ORCZ, ale ony tak blbnou všechnny AI ze kterých hráč odstoupí, začnou nějak divně reagovat na reversní body.

Předem dík, potřebuji fakt vědět, jestli ja tahle situace jen u mne, což by byl velký problém.

Zkoušel jsem to dvakrát. Poprvé to probíhalo přesně jak popisuješ. Podruhé jsem naschvál zastavil daleko od šturcu. 810 stále ťukala do šturcu, ale poté, co se otočila, normálně odjela a zůstala stát v Kylešovicích. Také jsem si všiml, že OR TrackViewer ukazuje v trase hráče rozbité body. ov.jpg

To je jako když se ta 810 snaží najet na reverzní bod. Jenže je asi nedostupný a musí se tam dopinkat. :)

Hoši, MSTS editor bod bere, i ORCZ jej veme, jen když hráč opustí tu loko, tak je to v pr... Stejně se chovala 742 po opuštění mašiny hráčem. a ten bod dát jinam ani nelze, nevzalo by mi to platformu. (Iciku, víc v SZ), já si myslím, že se prostě jakoby po opuštění OR nesrovná, že je vozidlo opuštěné.

Back
Nahoře