CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Takže, i když jsem mu ten bod změny směru posunul, takže by tam ta souprava vešla bez problémů, tak doťukává jak "debil". Navíc prostě nechápu, ORCZ, bere po zastavení revers a vlastně jej i veme. Ale po opuštění soupravy dělá tohle, PROČ? Navíc, mi když posunu ten revers, zruší stanici, to je ale to nejmenší, mně štve, proč ta 810 doťukává na ten šturc a neodjede a třeba když jsem tam dal ČSD 422 + Ci, tak se mašina normálně rozjela, akorát mi to spadlo.
posun.jpg
A revers jsem ve finále posunul až k tomu pro posun, co je pod vozem na středu. Výsledek stejný, nechápu.

No, u mě neťuká a ani nic nespadne.
Zkoušel jsem jak 810 tak i tu zaměněnou za párovku. Tím pádem to nemohu v debug módu odladit. Kurňa.

Pokud je ta 810 otočená, zkus ji Dane neotáčet. Pravda je, že pokud se jako AI nasadí otočená verze vozu a pak se do ní naleze a vyleze, obrátí se jakoby směr jízdy. Zbytek cesty je pak jakoby obrácený. Pokud se do ní neleze, funguje to dobře. Zdá se mi, že OR pro AI vnímá body jinak než pro hráče. A pak za této situace nastane nějaký mix obou vnímání. Nedokážu to zatím odladit.

Tak jsestli se tohle povedlo, tak se z toho... Poněvač já jsem nad tím dneska taky uvažoval a ještě mne napdla jedna věc, co jsem někdy vidět a možná to spolu souvisí. Když třeba máš soupravu AI loko+3vozy a ta AI loko je někde odvěsí a jede na revers, tak stále počítá s těmi třemi vozy, i když je nemá a zastaví za tím reversem daleko a pak jede zpět. To samí třeba u peónu se mi stalo, že mašina nabrala vozy jako Loose Consist a u perónu zastavila v polovině, jako by jela sama bez nez vozů. Ale prdel je, že to není taky pravidlem.

Jdu znova na celou aktivitu. Hodinku a něco jízdy do Opavy a zpět, už nějak přežiju. :)

Tak zatím verze ORCZ 1.8.98. Výsledek stejný.
Přestoupil jsem do jiného AI a pozoroval jse, posun AI 742 a opuštěnou hráčovu soupravu. Akorát jsem musel nahrát, poněvač se mi nechtěl chytit Badicam a tak mne konec překvapil o to více,
Pokud jsem nepřeuložil, tak 810 opuštěna hráčem po "tukačce zastavila za odj. návěstidlem a zůstala viset.
Po přeuložení po ťukačce ve šturcu odjela až do svého cíle, kde má zůstat stát (Kylešovice)

Pokud přesednu do AI 742 a provedu posun jako hráč (první zakončení aktivity), 810 normálně veme recers a odjede do Kylešovic.

Teoreticky o nic nejde, ORCZ nespadne a fyzicky ji vidím odjíždět, jen v případě zakončení aktivity na kocourovi 742, v dalších dvou, odjíždí hráč dřívě na vlaku do Hradce n/M. a Hlučína. Ona na videu odjíždí jako traffic AI. Ji jsem pracovně sedla do končícího vlaku z Krnova, abych mohl pozorovat, co udělá AI 742 na hráčovu soupravu již jako AI.

Dávaám sem ještě svoje nastavení ORCZ, jestli není chyba někde tam. Nevím, proč se mi to chová jinak.
ORCZ_001.jpgORCZ_002.jpgORCZ_003.jpgORCZ_004.jpgORCZ_005.jpg

Teď jsem aktualizoval a v testovací aktivitě nedoťukává, ale zůstane stát před odj. návěstidlem, teď jsem ten motorák otočil, a jdu testnout.

Taaak a když jsem jej v testovací aktivitě otočil, výsledek stejný jak na videu v aktivitě výš, doťukává. Problém je, že trasa hráče je:
Opava - Sv. Heřmanice - Opava - Kylešovice. (Opava -Kylešovice, už bez hráče pro efekt odjezdu z Opavy).

Jdu ho totočit schválně v aktivity a zas hodinka jízdy a pak že někdo nemá seznání tratě, já už zném každý kamíněk. :)

Mám verzi 1.8.99 a v testovací aktivitě, když sednu do 742 a pak do 810, tak 742 se už nesplaší. Když se původní player 810 rozjede, nedoťukáva zpět směr Kyselovice nebo jak, tak u něj vidím STAT 28m. Rozjede se a začně odpočítavat v cca -1m ORCZ vždy spadne s touto chybou.
1.8.99chyba.jpg

Takže v aktivitě (né testovací, ale celek) jsem vůz 810 otočil, v Opavě jsem přesedl do AI, abych mohl pozorovat AI posun 742 ve spoluprácí s opuštěnou soupravou hráče a neškube, rovnou se rozjede správným směrem, ale ppřed odjezdovým návěstidlem směr Kylešovice zastaví a stojí. (ORCZ nespadne).

Teď to jdu nahrát z uložené pozcie, kde sedím v AI z Krnova, (jen k tomu pozorování), co udělá opuštěna heáčova souprava po nahrání ORCZ.

Tak po resetu ORCZ, kdy jsem zůstal v krnovské souprave a AI 742 je "v tahu", vůz opuštěn hráčem sólo a dojede normálně až do Kylešovic, kde má koncový bod.

Když přesednu do 742 a odposunuji jako hráč, motorák odjede bez přeuložení hry.

Takže aktivita je hratelná, ale ještě to má mouchy. :)

Zkuste teď po update 1.8.100. Došlo mi, že AI neumí vyřešit přebití brzdy a tlačítko rychlobrzdy.
Teď už jo.

Je jedno, jestli budou otočené. Mělo by to fungovat vždy.
Tak není, u AI, testovací aktivita:
Když je normálně, neťuká rozjede se a zde se zastaví:
posun2.jpg
Když uložím, jak odjede 742, tak odjede až do cíle. Když v testovací aktivitě 810 otočím, "tuká". Jde o bývalou soupravu hráče.

Co ty tam děláš jinak? Mně neťuká, Hroch psal už minule, že mu také neťuká.

Co ty tam děláš jinak? Mně neťuká, Hroch psal už minule, že mu také neťuká.
Neťuká, když jedeš tu testovací aktivitu s consistem, jak jsem poslal, jenže v celkové aktivitě mi ťukala a tak jsem v té testovací aktivitě otočil tu 810 a začala ťukat. Naopak, když jsem ji otočil v celkové aktivitě, přestala. Ale tak jak tak, neodjede za klacek, mám na mysli, když jede AI na už vlastně AI vlak od hráče. Takže stále mí vliv otočení vozidla hráče a teď jdu schválně zkusit toho kocoura, když do něj vlezu a vylezu.

Takže ano, u AI, ketré je stavěné jako AI a vleze do něj hráč a opustí jej, to funguje a otočení vozu vliv nemá, tohle funguje 100%. Ale vozidlo hráče, stále má vliv otočení vozidla, takže zkus v té testovací aktivitě otočit vůz 810 a uvidíš. A když je neotočím (testovací aktivita, tak se rozjede správným směrem a zastaví mi, jako na obrázku výš. A pokud před rozjezdem přeuložím ORCZ, odjede normálně.

Pokud změníš něco v consistu, musíš VŽDY začínat od znovu. Nahraná hra změnu nebude brát v potaz.

Back
Nahoře