CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
... Jaký vliv má na jízdu zpoždění výhybek? Když jedeš, máš za klackem postaveno a jako fíra nic neovlivňuješ.
Např. křižování na jednokolejce - v reálu se ti nerozsvítí barva hned, když vjíždějící protijedoucí vlak opustí výhybku. Chvíli trvá než opustí izolovaný úsek, je zadán povel k stavění cesty pro tebe, výhybka se přestaví, zařízení vyhodnotí že je cesta správně postavená a zabezpečená, a teprve potom se rozsvítí barva. (Např. na JOPce se mi na odjezdovém návěstidle barva pro druhý vlak rozsvítí až když první vlak zastaví u perónu).
Zrovna tak situace před odjezdem, když budeš vidět na zhlaví závory. Postavíš, přejezd začne blikat, po nějaké době jdou závory dolů, a teprve potom se rozsvítí barva.
Je to otázka názoru, ale kdyby toto OR umělo, bylo by to mnohem blíž realitě než informace z přepravního průzkumu, že vystoupila Otýlie Vranská, Marta Gottwaldová, a nastoupil Gaston Košilka, který váží 87kg. ;)

než informace z přepravního průzkumu, že vystoupila Otýlie Vranská, Marta Gottwaldová, a nastoupil Gaston Košilka, který váží 87kg.
No právě. Když si koupím jízdenku, tak je to anonymní, žádné seznamy cestujících se jako v letadle na dráze nevedou. Asi jsem to nepochopil. Jenomže to by chtělo dát na perony i davy cestujících, což je tam, kde je to nutnost nemožné. Praha, Dresden, Ostrava, atp. To by zastavilo hru. Matesa jsem tenkrát požádal i o sloučení velkého davu cestujících do jednoho modelu, ale s těmi figurkami to prý nejde.
Vymodelujte někdo několik množin pásu cestujících jako jeden model. To by bylo něco. A pak by mohlo být ve velkých uzlech i několik stovek cestujících na peronech. Pak by mělo efekt, že mi nastupuje do vlaku třeba 100 cestujících.

že chce funkční stahovačky a vidíte to, přeci jen jsme se dočkali a v OR funkční jsou
Bohužel jenom na střídavé časti TV. Na stejnosměrné jsou většinou podmíněné a když nesvítí stáhni sběrač, tak by místo mělo jít projet se zdviženým sběračem. Ale bohužel. Tady by měla být návaznost na návěstidlo pro EP. nyní je jako animovaný objekt, který náhodně stahovačku rozsvítí a je hloupost z tohoto vycházet. Kluci šikovní by mohli aplikovat náhodný rozdíl napětí mezi děleními, který by stahovačku na tuto událost rozsvítil. Třeba i těžký rozjezd před stahovačkou by na její rozsvícení fungoval. A až teprve potom další akce, pokud sběrač nestáhnu. Tedy současně, když mi stahovačka nesvítí, tak samozřejmě nestáhnu a hned hláška, že je něco špatně.

No právě. Když si koupím jízdenku, tak je to anonymní, žádné seznamy cestujících se jako v letadle na dráze nevedou.
Tohle se mi líbí, je to takové spestření, to jméno, zbytek je důležitý:
věk, určuje dálku nástupu, důchodec ti do vozu leze dýl, jak devatenáctiletý mladík a váha je jasná, zátěž ve voze. I když na výkon motoráku by to mít vliv nemělo. Tam se počítá s výkonem při maximální zátěži, proto se třeba v ostravských tramvajích, při zkouškách vozyly pytle s pískem, simulijící obsazenost vozu.

Ahoj, buď jsem si toho předtím nevšimnul, ale je pod mrakem a koukni, jak je ta bílá přepálená, jak kdyby do vozu svítilo plné slunce. :)
slunce.jpg

Ne, tohle je nanic. To samé, jak s nocí. Pokud dělám aktivity, musím vědět, jak se to chová ve standardu. Ono je vše ostatnî ok jen ta bílá a mám pocit, že pod mrakem mi nikdy takhle nelezla. Na slunku to chápu.

Zdravím všechny.
Poraďte a nenadávejte. S OR si hraju teprve týden, možnosti jsou jiné než v MSTS před mnoha lety. Donutil mě synek k návratu Ts v PC. Ale teď řeším aktuální problém s dnešním updatem OR 1.8. Přestaly se mi v trackmonitoru (F4) zobrazovat návěsti, směry výhybek a omezené rychlosti.
Kdo s tím má podobný problém. Do instalace update to bylo v pohodě. :(:(
Díky za pomoc.

Druhá věc k mému trápení je, že v activity editoru (umím prdlajs) po založení nové trasy a pokusu přepínání výhybek pro zadání trasy až ke konci, který já chci, se bohužel trasa zastaví na některé z výhybek, kde v podstatě neopustí nádraží a nelze to nijak ovlivnit do daného cíle. Přepnutím trasy myslím "použít jiný výjezd" či začátek alternativní trasy. Umí to jen nabídnout konec trasy, případně rozříznutí trasy. Ukončení nebo otočný bod nepočítám. Stejně při reverzu dojede max. k další výhybce, viz obr.

Přílohy

• vlak_cesta-Path-error.jpg
    vlak_cesta-Path-error.jpg
    126.6 KB · Zobrazeno: 0
Zdravím všechny.
Poraďte a nenadávejte. S OR si hraju teprve týden, možnosti jsou jiné než v MSTS před mnoha lety. Donutil mě synek k návratu Ts v PC. Ale teď řeším aktuální problém s dnešním updatem OR 1.8. Přestaly se mi v trackmonitoru (F4) zobrazovat návěsti, směry výhybek a omezené rychlosti.
Kdo s tím má podobný problém. Do instalace update to bylo v pohodě. :(:(
Díky za pomoc.
Shift +F4

Druhá věc k mému trápení je, že v activity editoru (umím prdlajs) po založení nové trasy a pokusu přepínání výhybek pro zadání trasy až ke konci, který já chci, se bohužel trasa zastaví na některé z výhybek, kde v podstatě neopustí nádraží a nelze to nijak ovlivnit do daného cíle. Přepnutím trasy myslím "použít jiný výjezd" či začátek alternativní trasy. Umí to jen nabídnout konec trasy, případně rozříznutí trasy. Ukončení nebo otočný bod nepočítám. Stejně při reverzu dojede max. k další výhybce, viz obr.
Do dalšího bodu "Pgup", do konce trasy "Shift+Pgup".

Aktivity editor OR neumím ani já. Používám AE MSTS. I Dan by ti vysvětlil proč AE MSTS.
Jinak pokud je zatrženo "odjezdové návěstidlo", tak je vždy nutné aby následovalo rušení omezení rychlosti návěstidlem, jinak vlaky dál nepojedou.

Back
Nahoře