CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Aktivity editor OR neumím ani já. Používám AE MSTS. I Dan by ti vysvětlil proč AE MSTS.
Jinak pokud je zatrženo "odjezdové návěstidlo", tak je vždy nutné aby následovalo rušení omezení rychlosti návěstidlem, jinak vlaky dál nepojedou.
Zbyňďo, stará škola. Njn.
Jenže jsem v PC krizi a na cestách a mám Wokna 10, takže prd bez OR. Po 10ti letech jsem chvíli tápal, ale už se do toho dostávám, krize zjišťování je fuč, ale stejně pořád to občas spadne jako klasický MSTS, ale s tím, že tady není záchrana v podobě ".bk" souborů. Padá mi to klasicky na čtverci s počtem objektů přes 1000ks.
Až se dostanu domů, rozchodím si škatuli s XP a bude klid. Tvrdil mi kámoš, že všechny , hlavně ty staré a starší hry by měly makat na W11, ale nemám prověřeno.
Přesto díky.
Teď se uploadovala nová verze 1.8,149, jdu zkusit ten TM, jestli náhodou.

Mně ten Track Monitor v pohodě funguje, ale pro změnu mi nefunguje Track Viewer... :( Asi 14 dní mám nový ntb s win11, silný je na to dost. Ale pokaždé, když se ho (Track Viewer) pokusím spustit, tak se začne spouštět a po pár vteřinách pád bez hlášky...

Mně ten Track Monitor v pohodě funguje, ale pro změnu mi nefunguje Track Viewer... :( Asi 14 dní mám nový ntb s win11, silný je na to dost. Ale pokaždé, když se ho (Track Viewer) pokusím spustit, tak se začne spouštět a po pár vteřinách pád bez hlášky...
11ky nemám, na W10 bez problémů i myšákem
Track monitor už ukazuje, hajzlík jeden. Tak jsem asi přepnul záhadně. Hlavně mě to trochu rozhodilo. Zkouším totiž nové návěstidlo a čekám, že to bude makat. Má být volba jedné bílé nebo se dvěma bílými se sníženou dovolenou rychlostí. Indikátor "O", "P",nebo "Z"

Přílohy

• Seradovací_AZD.jpg
    Seradovací_AZD.jpg
    188.5 KB · Zobrazeno: 0
  • Seradovací_AZD_var-Z.jpg
    Seradovací_AZD_var-Z.jpg
    227.4 KB · Zobrazeno: 0
Tygy, zaskoč si k Poisonovi na web a stáhni si zveřejněný jednoduchý návod k Track Vieweru. ;) Zrovna tak je tam i něco k TSRE-5 AE.

Tak jestli dělal Tygy aktivity v AE MSTS a zkusí to v TSRE AE, tak jej asi... Pokud nebude dělat jen aktivity AB bod s minimem vozů. :-)

A mám další 2 chyby k nahlášení. Ta první sice nenarušuje chod Open Rails a ani jízdní schopnost vlaků, ale když se projeví, tak to vypadá dost divně. Kvůli druhé chybě jsem musel dočasně odstavit Katr Brejlovce, protože jezdit s nimi s tou chybou je úplně stejné, jako hrát ruskou ruletu.

První chyba se vztahuje na chování teploty oleje u Brejlovce 754. Kdykoliv jedu s vlakem s dvojsilovým pohonem po neelektrifikované trati, a řídím Brejlovce 754, tak se někdy stane, že ručička ukazatele teploty oleje spadne dolů, a když se na teplotu oleje podívám, přes F5 menu, tak je u teploty oleje napsáno "NaN°C"
Níže je screenshot s chybou, když jsem tohle při jedné z jízd, kdy jsem simuloval fiktivní Sp, zaregistroval.
Poznámka: Těch údajů u loko 0 - 0 si nevšímejte. Jedná se o Eso 363, které jelo před pořízením screenshotu po trati s AC systémem a teď je nečinné a jen se veze.
Buglá teplota oleje.jpg

Druhá chyba se týká brždění Katr Brejlovce. Kdykoliv při simulaci jízdy vlaku s dvojsilovým pohonem přejíždím zezadu z konce vlaku dopředu před elektriku, tak se mi vždycky stane to, že když při přejíždění dopředu potřebuju kvůli něčemu fofrem zastavit a hodím tam záchrannou, tak Katr Brejlovec po vyprázdnění brzdového potrubí vůbec nebrzdí a podle F5 menu zůstává pomocná jímka Katr Brejlovce na 5 barech. Někdy se mi taky stane (nevím ale, jak tento jev zreplikovat, děje se to náhodně), že Katr Brejlovci vypadne EDB a podle F5 menu je EDB navolená na stupeň "-1," takže Katr Brejlovec jde zabrzdit jen přímočinnou brzdou (pokud jede sám, třeba s ním přejíždím zezadu dopředu), nebo pomocí připojených vagónů (pokud je přivěšený k vlaku). Navíc, když Katr Brejlovci vypadne EDB a Katr Brejlovec jede po přejetí dopředu a přivěšení vlaku v režimu ARR nebo AVV, tak ve chvíli, kdy chce Katr Brejlovec automaticky zpomalit, tak vůbec nezpomaluje.
Jo a tahle chyba se projevuje jenom poté, co Katr Brejlovce odvěsím od vlaku s úmyslem přejet dopředu před elektriku.

Pro Icika: Nejsem si upřímně jistý co tyto výše uvedené chyby způsobuje. Jak jsem již řekl, první chyba nijak jízdu vlaku nenarušuje, ale budu upřímný, ručička ukazatele teploty oleje spadlá dole a nad ní funkční ukazatel teploty chladiva, no to fakt bije do očí. Kvůli druhé chybě jsem musel odstavit Katr Brejlovce, protože takhle s nimi jezdit je fakt dost riskantní. Snad se ti tyto chyby povede opravit.

A mám další 2 chyby k nahlášení. Ta první sice nenarušuje chod Open Rails a ani jízdní schopnost vlaků, ale když se projeví, tak to vypadá dost divně. Kvůli druhé chybě jsem musel dočasně odstavit Katr Brejlovce, protože jezdit s nimi s tou chybou je úplně stejné, jako hrát ruskou ruletu.

První chyba se vztahuje na chování teploty oleje u Brejlovce 754. Kdykoliv jedu s vlakem s dvojsilovým pohonem po neelektrifikované trati, a řídím Brejlovce 754, tak se někdy stane, že ručička ukazatele teploty oleje spadne dolů, a když se na teplotu oleje podívám, přes F5 menu, tak je u teploty oleje napsáno "NaN°C"
Níže je screenshot s chybou, když jsem tohle při jedné z jízd, kdy jsem simuloval fiktivní Sp, zaregistroval.
Poznámka: Těch údajů u loko 0 - 0 si nevšímejte. Jedná se o Eso 363, které jelo před pořízením screenshotu po trati s AC systémem a teď je nečinné a jen se veze.
Zobrazit přílohu 34926

Druhá chyba se týká brždění Katr Brejlovce. Kdykoliv při simulaci jízdy vlaku s dvojsilovým pohonem přejíždím zezadu z konce vlaku dopředu před elektriku, tak se mi vždycky stane to, že když při přejíždění dopředu potřebuju kvůli něčemu fofrem zastavit a hodím tam záchrannou, tak Katr Brejlovec po vyprázdnění brzdového potrubí vůbec nebrzdí a podle F5 menu zůstává pomocná jímka Katr Brejlovce na 5 barech. Někdy se mi taky stane (nevím ale, jak tento jev zreplikovat, děje se to náhodně), že Katr Brejlovci vypadne EDB a podle F5 menu je EDB navolená na stupeň "-1," takže Katr Brejlovec jde zabrzdit jen přímočinnou brzdou (pokud jede sám, třeba s ním přejíždím zezadu dopředu), nebo pomocí připojených vagónů (pokud je přivěšený k vlaku). Navíc, když Katr Brejlovci vypadne EDB a Katr Brejlovec jede po přejetí dopředu a přivěšení vlaku v režimu ARR nebo AVV, tak ve chvíli, kdy chce Katr Brejlovec automaticky zpomalit, tak vůbec nezpomaluje.
Jo a tahle chyba se projevuje jenom poté, co Katr Brejlovce odvěsím od vlaku s úmyslem přejet dopředu před elektriku.

Pro Icika: Nejsem si upřímně jistý co tyto výše uvedené chyby způsobuje. Jak jsem již řekl, první chyba nijak jízdu vlaku nenarušuje, ale budu upřímný, ručička ukazatele teploty oleje spadlá dole a nad ní funkční ukazatel teploty chladiva, no to fakt bije do očí. Kvůli druhé chybě jsem musel odstavit Katr Brejlovce, protože takhle s nimi jezdit je fakt dost riskantní. Snad se ti tyto chyby povede opravit.
Tak snad jsem to vše opravil. :)

Tak snad jsem to vše opravil. :)
Jo jo. Opravils to. Sice to píšu trochu pozdějc (tohle jsem musel důkladněji otestovat), ale všechno je opravené. Katr Brejlovec nyní zabrzdí, když jede sám a z nějakého důvodu tam hodím záchrannou, a EDB mu funguje. U Brejlovce 754 funguje ukazatel teploty oleje bez problémů a ukazuje správně, zvláště ve vztahu k ukazateli teploty chladiva (tam je určitý rozdíl mezi těmito teplotami). Ten rozdíl mezi teplotou oleje a teplotou chladiva je nejlíp vidět při jízdě s vlakem taženým brejlovcem 754 do stoupání. To teplota oleje pěkně vylítne nahoru, ale to je normální. Holt spalovací motor víc maká, a tudíž generuje víc tepla a musí se víc mazat.

Hlásím problémy s poslední aktualizací: pokud ji spustím, přeruší se a objeví se hlášení - [Chyba aktualizace. Soubor "..\cs\Contrib. Messages. Resources.dll.tmp" již existuje.]
Pod dvěma tečkami je ukryt cílový disk a název instalace OR-CzSk. ;)
Po odkliknutí pokračuji ve stávající verzi.

jednoducha rada soubor tmp vymaz a dale smaz posledni soubor update a pust or znovu a vetsinou to projde uz bez problemu

Toto se mi stává, když nechám puštěný např. TrackViewer a spustím OR (případně jsem ukončil a Icik mezitím vydal aktualizaci).

Tak jestli dělal Tygy aktivity v AE MSTS a zkusí to v TSRE AE, tak jej asi... Pokud nebude dělat jen aktivity AB bod s minimem vozů. :)
Ne. Tak to není. Zkoušel jsem v OR nový path a jsem Lama. Učit se budeme celý život. A nikdy neříkej nikdy.

V odkazu je testovací aktivita snad jsem zabalil vše správně. Jedu z Mladecka do Jakartovic, zakážu nástup do přívěšáku. Po nastoupení cestujících odpojím a ORCZ spadne.

Save vytvořené před odpojením. V 810+010 nemám automatické otvírání dveří. Po načtení save se znovu aktivuje nástup cestujících. Odpojím přívěšek, a zase se aktivuje nástup cestujících. A naskočí vzdálenost do Jakartovic 8,5km. Rozjedu se a naskočí 2x Jakarovice 8,5km. Přeskočí jízdní řád. To to blbnutí JŘ pochází z ofiko OR. Dále počty cestujících na peronech, které se projíždějí dvakrát jsou zdvojené. Je to strašně matoucí. Chtělo by to ještě upravit čas odpočítávání. Cestující jsou už nastoupeni a ještě odpočítává. Nejlépe je to vidět, když se vezme samostatná 810 a zapne v Mladecku. Hlavně při pozdním příjezdu to hodně zdržuje.

Tady bez zákazu nástupu cestujících a odpojení přívěšáku. Vše proběhne jak má.

Když se vrací zpět do Jakarovic, a to platí při všech posunech u peronu se zadaným jízdní řádem, tak pokud špatně zastavím a chci popojet je aktivován nástup cestujících. Šlo by udělat, aby bylo možné u ručně otevíraných dveří deaktivovat nástup cestujících? Nějakou klávesovou zkratkou? Výchozí stav vždy aktivován nástup. U automaticky ovládaných dveří jsem popojel a pak otevřel dveře.

Ale ty jsi na úplně špatné koleji. Při cestě do Jakartovic odvěšuješ na 2. od budovy. Opravená aktivita není ještě vydaná. Poslal bych, ale až v neděli. Co se paxů týká vše funguje.

Ahoj Hroch. Pominu li, že je něco špatně a vjíždíš na blbou kolej v aktivitě, tak zákaz cestujících musíš dát až po zastavení a otevření dveří u perónu. Ti paxové ti během jízdy nemají kde přestoupit a proto se ti pak rozesere celý výstup a nástup cestujících. Takže u vozů s automatickými dveřmi.
Zastavíš, otevřeš dveře, pak zakážeš cestující a oni z vozu vystoupí a musíš počkat, až přelezou do motoráku, pak až odvěsíš a jedeš dál.

Back
Nahoře