CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nedala by sa sprístupniť možnosť dať vypnúť prenos kódu VZ ( teraz je to len pre vývojárov) aj pre užívateľov? Predsa to len nevyzerá dobre, keď sa prenáša kód aj pri mechanických návestidlách a podobne. Toto ma osobne irituje viac ako nejaké nenastupovanie neviditeľných cestujúcich.

Tam šlo hlavně o to, že nešly dohrát aktivity, takže řešit se to muselo. VZ v ORCZ vypnout lze píšu z mobilu, takže nevím jakou klávesou.

Nedala by sa sprístupniť možnosť dať vypnúť prenos kódu VZ ( teraz je to len pre vývojárov) aj pre užívateľov? Predsa to len nevyzerá dobre, keď sa prenáša kód aj pri mechanických návestidlách a podobne. Toto ma osobne irituje viac ako nejaké nenastupovanie neviditeľných cestujúcich.
Modely naladěné pro OpenRails CZ/SK mají VZ (Mirel, LS90) spojené s databází a ta dovoluje naklikat místa na trati, kde bude a nebude kód. Naklikávání do databáze spravuje Jindřich. Pokud chceš tedy ošetřit nějakou trať, kontaktuj Jindřicha.

Nenaladěné modely mohou použít TCS skripty, kde se dá VZ vypnout/zapnout z kabiny. A nebo se dá používat zjednodušený živák tak, jak to má Josef Vogeltanz ve svých laděních.

Neviditelní cestující - ale aspoň mají vliv na vlak hráče ať už svoji hmotností nebo svým časem nástupu. A to je reálnější než figurky zabořené po pás v peróně. Nemyslíte?

Možná by se dalo zobrazovat figurky na nástupištích. Ale co s těmi, co tam už jsou jako static? Budou se mezi sebou prolínat a to nebude vypadat dobře.

Jedná sa možno aj o stovky km tratí kde sa prenáša kód, aj keď nemá, napríklad trate okolo Znojma ( trať BP ), trať nové Zámky Komárno ( trať ŽSR130 ) atď . Tak či je to vôbec v ľudských silách ošetriť všetko a rôzne vlečky a pod.

Možná by se dalo zobrazovat figurky na nástupištích.
To by bylo něco. Protože jak je velké město, kde bývá hodně cestujících, tam je tolik objektů na čtverec, že osazovat figurky už jen zabrzdí počítače. Protože když tam nasadí Dan ještě asi 300 vagónů a 50 lokomotiv, tak konec. :)

To by bylo něco. Protože jak je velké město, kde bývá hodně cestujících, tam je tolik objektů na čtverec, že osazovat figurky už jen zabrzdí počítače. Protože když tam nasadí Dan ještě asi 300 vagónů a 50 lokomotiv, tak konec. :)
Hm, toho se také trochu obávám.

Figúrky na nástupišti sú jedna vec, ale hodne divne pôsobí že v osobných súpravách nikto nesedí, modelov vozňov s cestujúcimi je minimum. :)

Možná je to blbej nápad, ale... Co dát těm figurkám na nástupišti nastavitelnou intenzitu jako třeba jas denního světla nebo záře návěstidel? Pak by si ten, kdo má slabší PC mohl omezit figurky na minimum a ten, kdo má PC silnější, by mohl mít třeba i situaci jako Pražský hlavák v ranní špičce... ;)

Možná je to blbej nápad, ale... Co dát těm figurkám na nástupišti nastavitelnou intenzitu jako třeba jas denního světla nebo záře návěstidel? Pak by si ten, kdo má slabší PC mohl omezit figurky na minimum a ten, kdo má PC silnější, by mohl mít třeba i situaci jako Pražský hlavák v ranní špičce... ;)
Tak 300 x 20 polygonů, co má figurka je 6000 poly. To musí dát i plečka.

Tak možná někde na zastávce v polích. Velké stanice jsou ve čtvercích, kde je spousta jiných objektů a každý poly se počítá.

Hoši tohle zavání velkým průserem, nesmí se to brát z pohledu volné jíýdy. :) Ale jiná věc, celou dobu jedu aktivitu s 2x 464.0+Dsd+8x Bam, celou dobu v pohode a teď jsem dojel do Ústí nad Labem k 1, nástupišti a už jsem neodjel, nepomáhá nic, ani přeuložení hry, koukejte co dělá ORCZ, s tímhle jsem se fakt ještě nesetkal:

Trať? Co tohle může dělat, celá fyzika jakoby se zbláznila?! Na Tm je že jedu, obraz stojí, kola se točí, přímočinná, točí se furt, průběžná, zastaví se, povolím a stejná situace.

Tak znova load a koukám, že je rybák ve smyku a to mám zabržděnku jen přímočinnou, povedlo se mi úplně pomalu se rozjet, ale jakmile jsem přidal výkon, celá souprava se zastavila a točí se ji kola. Rybák je v zákazu přepravy.. 10 stanic předtím a všude v pohodě, jen vozy Bam jsou v Ústí skoro obsazené.

Zdravím,
neviem síce, či už to tu niekto spomínal, no narazil som (či už na trati BP alebo 321) na problém pri prechádzaní hraničným priechodom Lanžhot. Kúsok za zastávkou Brodské (smerom na ČR) sa z ničoho nič prepne nepätie z 25kV na rakúskych 15kV, HV sa zhodí a nemožno pokračovať v jazde. Existuje na tento problém nejaké riešenie?

Tak jseště jednou Load a mám pocit, že jsme se v ORCZ dostali do situace MSTS, kdy nechtěly soupravy projíždět oblouk, když stanici projedu, tak se souprava chová normálně. Takže 3 oblouky u perónu jsou zřejmě problém. :)

Zdravím, v nastavení ORCZSK chybí možnost volby :

-AUTOPILOT
-ROZŠÍŘENÝ AI POSUN VLAKU

Jsou tyto volby už automaticky zapnuté natrvalo ?

Tak jseště jednou Load a mám pocit, že jsme se v ORCZ dostali do situace MSTS, kdy nechtěly soupravy projíždět oblouk, když stanici projedu, tak se souprava chová normálně. Takže 3 oblouky u perónu jsou zřejmě problém. :)

-171kg je nějaká blbost u toho vozu. Má správně zadanou váhu?

Back
Nahoře