CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
... ale když mám před sebou ohniště jako prase a v podzim mi neustále skáče varování, že mi je zima, mne uvádí fakt v smích. To, že by byla zima cetsujícím chápu, ale těm topím parním topením. Ale lokomotivy fakt na stanovišti žádné topení neměly. ...
Dane, ono to zase až tak není.
1) To ohniště je pod izolací, a za jízdy tam pěkně táhne, a to už vůbec nemluvím o jízdě tendrem vpřed. Taky si můžeš všimnout, že v zimě fírové jezdili nabalení jak pumpy, na budky si dávali ze zadu plachty, do bočních oken dřevěné výplně, a pod.
2) Minimálně stroje s uzavřenou budkou 556.0, 498.1, 464.2, ... to topení na stanovišti měly, a to po jednom radiátoru pod oknem na každé straně.

V AE editoru nebo v TSRE aktivity editoru klikneš na návěstidlo a zaškrtneš "Failed signal". Nevím jaký je překlad do cz v AE.
Používám AE MSTS, takže to možná bude ta funkce "nefunkční návěstidlo". Vyzkouším, až se prokoušu Prahou.

Chtěl jsem se zeptat, zda-li je také v plánu využít prasklé žárovky návěstidel, které jsem udělal. Zvýšil jsem počet takto poškozených návěstidel s prasklými žárovkami až na 100 kusů.
Zatím se tedy k tomu nikdo nemá...
Já nevím, ale využití vidím maximálně ve zhasnutí návěstidel obousměrného autobloku v nesprávném směru. Jinak simulovat prasklou žárovku je asi nesmysl. Pokud mi praskne červená (navíc při úplné blokové podmínce by mě nemělo k tomu návěstidlu pustit už to předchozí), pokud mám postaveno, tak to nevidím, a pokud postaveno nemám, tak sice zastavím před zhaslým klackem, ale jde na něm rozsvítit žlutá, zelená, nebo privolávačka. A pokud prdne vlákno na žárovce nějaké barvy, tak buď půjde rozsvítit jiná, nebo tam bude svítit červená, a zase pojedu na privolávačku.
Když bude to návěstidlo nefunkční nebo v poruše že nesvítí nic, (nebudeme licitovat o výši pravděpodobnosti "že se to jako stalo teď přede mnou"), tak podle situace bude přikryté, kryto přenosnou návěstí Stůj, nebo označeno křížem neplatnosti.

Jó, to kdyby se v případě zaškrtnutí neplatného návěstidla na něm objevil ten kříž (a světelné by zároveň zhaslo), a dala by se i simulovat výluka dopravní služby, to by bylo jiný kafe!

Tome, tohle jsem využil několikrát v MSTS, simulace, co zhasnul koridor mezi Prahou a Pardubicema, kdy někdo ukradl kabely zabezpečení, několikrát jsem zažil, zpoždění několik hodin. Ty kabely byly snad jednou, jednou bořka či co, důvod už fakt nevím. Nebo výluky, kde mám štěrk bez kolejí, ale návěstidla svítí.

Jinak s tím křížem by to musel být jiný systém. Představ si výluku a u vytrhaných kolejí na všech zhaslých návěstidel kříže neplatnosti. :-)

Vzhledem k tomu, že návěstidla se dají zhasínat všechna, která jsou v "živé" síti návěstidel, a mají různé tvary a velikost, tak vůbec netuším jak a kam umísťovat nějakou tabulku s křížem. Na tohle můžeme zapomenout. Možná později až vymyslím jak usazovat objekty pro aktivity. Ale stejně kvůli těm jiným rozměrům si to nedokážu představit.

Zkoušeli jste někdo ten "MSTS aktivity kompatibility mód"? Všechny aktivity na MSTS, co jsem zkusil, šlapou a jdou dohrát.
Zkusil jste někdo třeba i aktivitu od Zbyňka Šemory "Den blbec"?

Já jsem si pár manipuláků projel na trati Luhačovice a 310. Tak nějaký smysl aspoň pro tyto tratě to má. ;)
Člověk pak vidí úplně ten mega rozdíl v osazení AI a nových modelů v aktivitě přímo šité pro OR. Ale zavzpomínal jsem si hezky. :)

Jestli se někdy hecnu, tak opravím aktivitu 16 hodinové směny na trati DVK. Jestli ji pak pojedeš, tak se ti o šibování bude i zdát. Jenže on je problém v kompatibilitě i s pozičníma hláškama. V MSTS ti na revesu, pokud si nepřešel na stanovišti, zabírali až na lokomotivu. A do tohodle bych s kompatibilitou s OR rozhodně neje.al. tam by mohlo jít o pořádný průšvih. Kdyby se cokoli v tomto směru rozbilo.

S hláškama jsem při testu problém neměl. Ale samozřejmě může tam být ještě něco extra. Asi to nemá cenu dál ten mód ladit.

Back
Nahoře