CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Při testování aktivity od Dana jsem narazil na jeden problém. Pokud autor aktivity chce, aby hráč dovezl určité vozy na určité místo a tam z nich sestavil samostatný vlak, tak to v OR moc nefunguje. Hráč se většinou do zóny sestavení netrefí tak, jak je třeba. Jde o to, že zbytek vlaku po odpojení vozů musí stále být aspoň nárazníkem v zóně sestavení vlaku, jinak se operace o úspěšném sestavení vlaku nesplní a nezobrazí ani hláška.

To jsem nyní ošetřil tím, že nechám zobrazit informaci "Jsme na místě, můžeme odpojit vozy!" přesně v ten moment, aby i zbytek vlaku po odpojení stále protínal zónu sestavení. Pak už funguje správně ukončení operace o sestavení vlaku na místě.

1.jpg

Funguje vám dnešní aktualizace cca z poledne? Je tam nějaký zádrhel...
Vypadá to, že nejde spustit ani používaná starší verze, i když aktualizaci odmítnu.

Pokročil jsem zase o kus dál s "MSTS aktivity kompatibility" módem a aktivace událostí závislé na místě funguje dle nastavení směru lokomotivy jako to bylo myslím v MSTSbinu. Tím se stávají aktivity i z tohoto hlediska zcela hratelné. Navíc jsem události jako přesné zastavení na místě ošetřil informací, kde zastavit. Takový bod nemizí ani když zastavíte příliš brzy. Prostě jen popojedete a hledáto místo se zobrazením informace a tam v klidu zastavíte. :)

Ahoj. Jednoduchě, narozdíl od OR, MSTS zabíral zprávu ne na čelo vlaku, ale na střed lokomotivy, to kolečko ve středu čtverečku mašiny, když jsi si pracovně umístil Loose Con. v AE MSTS. OR to zabírá na čelo čtvece.

Ahoj. Jednoduchě, narozdíl od OR, MSTS zabíral zprávu ne na čelo vlaku, ale na střed lokomotivy, to kolečko ve středu čtverečku mašiny, když jsi si pracovně umístil Loose Con. v AE MSTS. OR to zabírá na čelo čtvece.
Aha, zkusím zapracovat. ;)

Ahoj, přešel jsem z verze 1.51 na 1.8 cz/sk. Ale začíná mně zlobit mašiny, že se pořádně nerozjede i když mám vše odbržděné a výkon mám na 100 %, i prokluz kol jsem dělal, přesto mi jede mašina 810 při volné jízdě 7,2 km/h a to traťový limit je 40 km/h. Nebo to úplně zdechne.

Ahoj, přešel jsem z verze 1.51 na 1.8 cz/sk. Ale začíná mně zlobit mašiny, že se pořádně nerozjede i když mám vše odbržděné a výkon mám na 100 %, i prokluz kol jsem dělal, přesto mi jede mašina 810 při volné jízdě 7,2 km/h a to traťový limit je 40 km/h. Nebo to úplně zdechne.
810 jedou bez chybně, buď máš špatný eng, nebo s tím neumíš jezdit. Vyladěné nové engy a eagy pro 810 pro ORCZ najdeš
zde

810 má funkčnú prevodovku v simulátori,takže pri jazde musíš radiť rychlosti na klávesnici,teraz neviem ktorou klávesou,ale tvoj popis problému odpovedá tomu,že to rozbehneš na jednotke,maximum má presne 7km/hod a potom musíš radiť vyšiu rýchlosť...

Tak tohle vůbec nevím ani já, ona byla nějaká změna? U 810 jsem v životě žádné rychlosti neházel.

Těch 7,2 km/h max mi držel jen jeden. A to 810.007 (?) - nejstarší model, který je použit třeba v aktivitě pro MSTS a trať BP s názvem (asi) MOs Lanškrounsko. Manuální řazení máš snad jen na Prasátkách kromě ř. 703, na úzkorozchodném M21.0 a na Hurvajzech - ř. M131.1, 801... A u těch se v simu používá, myslím, klávesa E a Shift + E pro řazení stupňů převodovky. ;)

Back
Nahoře