CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj. Tohle kluci z tvorby pro ORCZ zavrhli, mně se to líbilo taky mnohlem víc a bylo to přirozenější. Nehledě na to, že písmena pod rychloměram třeba u X6X hsou tak malinké, že je to fakt na oddělání zraku. Celý ten front pohled je prostě daleko, aby pojmul vzhled na celou kabinu, což je fakt neořirozené. Posaďte se na sedačku v Peršingu a koukběte před sebe. Teď si připadám, jak někteří řidiči, co si dají sedadlo až pomalu na zadní a u řízení skoro leží. Tohle jsem psal hned v začátcích u prvních nových kabin pro ORCZ. Ty pihyby šipkama byly prostě přirozeněhší a hlavně bylo vidět na písmenka. Z fontu o velikosti půl milimetru mne fakt bolí hlava. Když už, tak alespoń udělat možnost pěiblížení se k "palubovce^. Proto nedám dopustit na 3D kabiny.

Nechci samozřejmě shazovat práci na kabinách, tam kam to chlapi potáhli, s kapkama na oknech a vším, je neskutečné. Ake ten celkový pohled na front v kabině je fakt proti realitě a ani ten by mi tak nevadil, kdybych viděl na přístroje co vypisují, hlavně displey pod rychloměrem.

Ahoj, dělám opravu celého balíku "Pack Wagons pro ORCZ". Chtěl bych poprosit o e.mail,kam komu to pak poslat, v nalíku chybí třeba varianta vozu 050.228 se dvěma otevřenými přechody a dodělal jsem i varianty odstavených vozů v noční verzi, kdy za tmy v aktivitách nesvítí interiér (natvrdo), takže jen do nočních aktivita za přítmí. Zároveň do podsložky OpenRailsCZSK, která se vyvinula, právě kvůli ORCZ a kompatibilitě a tím vidí i editor aktivit vozy jako kostičky, když se tvoří loose cony, nebo se pomáhá při posunech.

Ale proč píšu, když dám do podsložky OpenRailsCZSK soubory wag, proč je nevídí TSRE Con Editor? V klasické podsožce Openrails je vidí. Dále ta doplňky v name, je fakt problém, ty změny názvů, pokud to pojede v podsložce, je zbytečné dopisovat tam ORCZ, navíc zase protahujete názvy vozů a nesedí to s originál názvy. Když to bude fungovat v podsložce OpenRailsCZSK, nebude třeba ani dávat zálohy wag pro MSTS, stačí to nadupat do podsložky a do include dopsat jem: "../". ORCZ už si svůj wag a eng najde, jen mám teď problém s tím TSRE CE.

ty boční pohledy mi tam fakt chybí, strojvedouci fakt není kůň, aby videl jen rovně před sebe.
áno boli zrušené pretože nebudem používať bočné pohľady zo starých kabín a ja som fotky nemal.... Samozrejme stále je možnosť ich tam doplniť tak šup zobrať foťak poprosím nafotiť a poslať na mail alebo do SZ. Myslím si že budete potom aj Vy spokojný aj my aj iný čo používajú bočné pohľady. :)

kdyby kabina v 16:9 byla ještě protažená nahoru do 4:3
Ale vieš že nebude? V dobách kedy Kevin a spol. robili kabíny tiež bolo všetko vidieť a nemal si ani len najmenšiu zmienku o tom ako ti to vadí. Veľmi zaujímavé. :oops:

Chcete mať pohľad ako v reále? tak Vám tam pridám pohľad right kde nebude žiadna fototextúra iba sa budete dívať v podstate na krajinu a koľaje pred sebou akoby si stal... problém vyriešený.

Mne príde že toto je pre Vás ideálny pohľad z kabíny.... :D a potom začnete že ale veď vy chcete vidieť že sa tam niečo hýbe že niečo robíš predsa si na mašine.
Akože Vy si už robíte srandu alebo to myslíte vážne chalani?
Povedal by som že tieto rozhodnutia ako bude vyzerať kabína nechajte radšej na nás tak ako Ja sa Vám nestarám do Vašej práce. Ak tam niečo bude zlé kritiku znesiem opravím čo bude treba ale konečný výsledok bude snáď moje rozhodnutie :)
A hlavne sa hneď nehašterte....diskutujeme :)

Přílohy

• 193.jpg
    193.jpg
    277.7 KB · Zobrazeno: 0
Čau Dodo, nemusíš se hned naštvat, já si práce kabinářů fakt vážím, mně konkrétně chybí jen ty pohledy, což je detajl, nejvíc co mně dělá problém, jsou ty strašně maličké fonty v kabině, třeba pod tím rychloměrem, vždyť to má tak milimetr. :) Úroto jsem psal, že je ten front zbytečně daleko. :) A že by byl boční pohled ze starší kabiny, to by mi nevadilo vůbec, pravý ani tak nechybí, ale spíš ten levý. Ale jak jsem psal detajl, spíš ty malé písmenka.

Jinak teď spíš to, že mi nepobírá TSRE tu podsložku OpenRailsCZSK, podložku Openrails ano. Jde o práce na aktivitách a přímo ve složce modelu je to v pytli, bo mi vozy nevidí AE MSTS, když třeba potřebuji pracovat s těmi čtverečky.

nemusíš se hned naštvat
nie to nie Dan ja sa nehnevám možno to tak vyznie ale tak ja nemôžem za to že ja mám len taký prejav :) Takže úplne v pohode. Ako ja s tým FONTOM nič neurobím je tak aby pasoval na ten displej. Ktorý displej ti presne robí problém? Myslíš v ZSSK kabínach kde je čas a aktuálny dátum? To by som jediné vedel upraviť ale nebude to už vyzerať prirodzene. Fronty robím také aké sú aby si mohol ovládať všetko. To s tým pohybom šípkami u mňa nehrozí urobil som tak kabínu 742 a doteraz mi vypisujú niektorí že majú divný pohľad a podobne ale len preto lebo si to posunul šípkami a proste takéto vypisovanie je niekedy dosť otravné preto to ignorujem.
Samozrejme do update kabíny x6x boli pridané bočné pohľady ale zadnej steny kde si zapínaš Batérie. Samozrejme ako som písal ak niekto poskytne fotky aj pohľadu vľavo a vpravo doplním. Vectron dostal pohľad cez pult von a dve bočné kamery.

S podzložkou ti ja nepomôžem žiaľ. To nie je v mojej kompetencií. :)

Teď zrovna u ČD 163, kde je to pod tím "tacháčem" na tom displeji strašně miniaturní, ale dlabej na to, já se s tím nějak poperu. V mém případě bych potřebova stejně "bukvy jak cyp". Náhodou kabina pro 742 je exlusiv. Pokud má někdo problém, nechápu s čím. Nic, jdu řešit ten balík vozů pro ORCZ.

Hoši, než se vyřeší ta podložka OpenRailsCZSK, narvu to do Openrails, ale fakt smrtelně vážně. Vyprdněte se na doplňování a měnění názvů originál modelů.
1. rozje.e to všechny dřívější aktivity
2. editor MSTS pro tvorbu aktivit nemá rád dlouhé názvy a pokud začne padat, končím. V TSRE dělat aktivity fakt nebudu.
3. je zbytečné dopisovat ORCZ, každý normální člověk ví, že si instaluje pack pro ORCZ, tak už se mu to v názvu sbad připomínat nemusí.

Podsložka Openrails to zatím pobírá a funguje to i při práci s AE, jen budu muset poopravovat ny Name vozů.

Ale vieš že nebude?
Ale já to beru. Však už se opakuji a je to jen můj pohled na věc. Každý máme rádi jiné prostředí. Ale přežili jsme hrůzy z dob MSTS, kdy většina obrazovky byl pult a výhled z okna horním průzorem jako v tanku. :)
A je pravda, že nikdo nemá právo do toho kecat autorovi, pokud to tak chce. Nelíbí? Tak si postav svou kabinu. :) Ne?
Já se jen trochu opět rozpovídal. To je vše. :)

TSRE vozy v podsložce nevidí z jednoho jednoduchýho důvodu. Podsložku OpenRailsCZSK nezná. Prostě to nemá ve svém kódu.

Každopádně balík pro vozy mám z 50% hotový.
Zatim v podsložce Openrails, tudiž:
- Vozy vidí editor aktivit NSTS, i ConBuilder
. zabaleny všechny s. soubory
. sjednoceny názvy s origál modelem a zrušeny přípony ORCZ. Názvy byly u některých vozů strašně dluhé a tím pádem opět problémy s MSTS AE.

Jak dodělám dám vědět. Byla to fakt nutnost, sesypaly se mi skoro všechny vydané aktivity.

Tak, další opravy:
- u všech Falls doplněny verze s koncovkami
- zrušení duplicitních verzí a přesun do složek dle autorů skinů

A mnohem víc. Už na tom dělám 11 hodin. Asi se mi bude o include a kopatibilitě s AE msts i zdát.

Bohužel vše v podsložkách Openrails. S CZSK bude asi problém.

A Open Rails je zase bricknutý. Je to stejná situace, jako z 4. 7. 2023 Tj. chci zapnout Open Rails, a nezáleže na tom, jaký vlak si zvolím, Open Rails se načítá a nakonec spadne s chybovou hláškou. Níže je screenshot dané chybové hlášky.
Bricknutý Open Rails.jpg
Pro Icika. Není to poprvý, kdy update kompletně brickl Open Rails. Vím, že to způsobil nejnovější update díky tomu, že když si Open Rails reinstaluju z webu a odmítnu updaty, Open Rails funguje, jak má. Jen tam nemám poslední fičury, ale holt něco za něco. ¯\_(ツ)_/¯

Je to něco v posledním updatu a postihuje to páry a elektriky (jedno jestli laděné pro ORCZ nebo ne), diesely jsou v pohodě.

Nevím jestli to s tím souvisí, ale z 750.7 mi někdo ukradl spodek :)
750.7.jpg

Ahojky všem, dělá to jen mě, nebo jsou špatně laděné zvuky pro řadu 130 ? Vždy když jedu výběhem nebo brzdím, tak trakční motory při pohledu ze stanoviště řvou jako kdyby byly ve výkonu. To samé i extérní pohled. Předem díky za odpověď. Přeji hezký zbytek dne.

Back
Nahoře