CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
pravý ani tak nechybí, ale spíš ten levý
Tak sa podarilo zohnať nejaké fotky cez Howkyho. Fotky bočných pohľadov sú od Viaxerna.
Bude k dispozícii aj stena kde sú ističe a zapínanie Batérii ktorá je vytvorená umelo ale spestrí to nahadzovanie mašiny.

Pohľad VPRAVO
16x_RIGHT.jpg

Zadná stena na zapínanie Batérii iba na jednom stanovišti.
16x_LEFT_BAT.jpg

Pohľad Vľavo 1
16x_LEFT.jpg

Pohľad vľavo 2
16x_LEFT-II.jpg

Ahojky všem, dělá to jen mě, nebo jsou špatně laděné zvuky pro řadu 130 ? Vždy když jedu výběhem nebo brzdím, tak trakční motory při pohledu ze stanoviště řvou jako kdyby byly ve výkonu. To samé i extérní pohled. Předem díky za odpověď. Přeji hezký zbytek dne.
Navíc jsem v sms. souboru nenašel žádnou chybu, která by to způsobovala

Já mám od "nějaké" aktualizace problém s tratí 321, resp. průjezdem některými místy. Na PC jsem nic nepředělával, nic neinstaloval. Při průjezdu Prahou od hl. n., nebo od Masarykova směrem na Holešovice, se v určitých místech totálně zpomalí FPS na nějakých 6-8, vlak sebou začne neskutečně házet a celý se rozsype, vykolejí, spadne pod trať. KDyž už se mi jednou podařilo zastavit, na ukazateli sklonu pod F4 naskočila hodnota stovek procent, vlak se ve stanici rozsypal a začal hopsat.
Pokud je v pohybu, tohle vše je schopno ve vteřině přestat a FPS vyskočí na 29-30 (Riva max.).
Nevím, zda je to spojené s počasím podzim-náhodné-18:49 čas, nebo zda na to počasí a západ slunce nemá vliv. Zkusil jsem i podzim-jasno z Masarykova, v Bubnech to začalo skákat, ale Prahou jsem projel a potom už to bylo OK.
Nikdy se mi to s OR a tímto počítačem ještě nestalo.
Stroj: Update 162.011 + 7x Görlitz ORCZ.

Ahoj, teď jsem zaktualizoval ORCZ, MSTS mód a koukni co dělá TM a návěstní opakovač, balík X6X pro ORCZ.

Jen doufám, že to nedělá pracovní aktualizace BP. :)
Ne, to dělám já. Snažím se přijít na jednoduchý způsob blokování cesty hráče v MSTS módu, pokud je v cestě AI. Některé aktivity servisy moc nepoužívaly a vše muselo být správně načasované. Při tom blokování se může stát, že hráč ztratí signál na VZ. Ale to by nemělo vůbec vadit. Stejně musí koukat na návěstidla.

Ale je docela matoucí, aby mi návěstní opakovač blikal neustále z červené na žlutou. Nevím, tohle se mě moc nelíbí. To že zhasnul, když neměl signál, ok. Pak mačkáš živák. Ale zde to působí, jak barevná hudba. :-)

A pozor, AI servisy používaly, to nevím, kde jsi to vzal.
Hele, hele brzdi. Nejsi světapán aktivit! :)
Ne všechny situace se řešily servisem. Zrovna testuju aktivitu "Ranní záloha ve Veselí" a ta na některé situace prostě servis nemá a spoléhá na zabrání cesty i na WP u AI, kdy v OR AI na WP uvolní cestu, ale v MSTS evidentně ne.

Jasně, ale to byly pra aktivity MSTS a ano, to samozřejmě bylo a používalo se. AI si dal výchozí čas před začátkem aktivity a pokud tě křižoval, mél postsveno, nebo, když tě předjížděl, jenže to platilo v dané stanici, pokud to bylo dál, musel jsi řešit servisy a záleželo i na pečlivosti aktivitáře, jak to pojal. A taky bylo plno aktivit, které končívaly pattem.

A za světopána aktivit se určitě nepovažuji Vzor, dle kterého ksem tvořil, byl Tomes, tuším s hooofně pěkné aktivity měl Netsocka.

Nicméně ano, samotný WP jako blok nefungoval, sloužil pouze pro držení vlaku, aby byl na daném místě než se rozjede. Tedy ne jako v OR, vše bylo jak fronta na pivo, ale třeba, když jsi škubnul zpět, postavila ce cesta vlaku. Takhle byly řešeny úplně původní aktivity, před binem, kdy ti MSTS, kousnul, tak 3 AI vlaky a po více šel k zemi. Takže bacha, i ty hodně staré aktivity už pak taky kompatibilní nebyly, ani s MSTS. Co jedu "binovky" v módu, tak se to chová korektně.

Při průjezdu Prahou od hl. n., nebo od Masarykova směrem na Holešovice, se v určitých místech totálně zpomalí FPS na nějakých 6-8, vlak sebou začne neskutečně házet a celý se rozsype, vykolejí, spadne pod trať.
Máš vibrace max na úrovni 2? Pokud se to bude opakovat, potřeboval bych přesně popsat situaci a poslat cestu Path, abych to mohl projet.

To byl vydavatel moc hezkých aktivit pro MSTS z reálného provozu. Jinak ono toho bylo u tvorby aktivit pro MSTS dtrašně moc a vše se vychytávalo typem pokus omyl a už sám ani nevím, co šechno bylo kolem. Křižování někdy bylo laborování na dva dny.

Máš vibrace max na úrovni 2? Pokud se to bude opakovat, potřeboval bych přesně popsat situaci a poslat cestu Path, abych to mohl projet.
Měl jsem je nastavené dle dřívějšího doporučení na max. 3, o nutnosti nastavení na 2 jsem nevěděl, ale zkušebně jsem je nastavil na 2 a zlobilo to stejně. Potom jsem odjížděl z Masarykova přes Bubny a vlak už nezačal hopsat a nerozsypal se, ale FPS padlo taky na 8 a lokomotiva se hrozně rozklepala, zvuky byly trhané a rychlost na displeji skákala rychle sem tam.
Ještě jeden průvodní jev k tomu je: při ukončování takto zmršené jízdy a návratu do OR pomocí ALT+F4, trvá násobně déle než jindy, než se přeruší zvuk aktivity a naskočí základní okno OR. Ještě to chci dnes zkoušet.

Back
Nahoře