CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Pro jistotu si ručně smažte soubory v trati 321 a to tyto "PowerSupplyStations.xml" a "VoltageChangeMarkers.xml".
Třeba Jindřich aktualizoval databáze.

Jak to tedy je? Dokáže Jindřich udělat to, že když podmíněná stahovačka nesvítí, že jí všude můžu projet se zvednutým smetákem? Tzn. že máme reportovat návěsti, kde to tak nefunguje? Protože těch míst je opravdu hodně a nikdo to nikdy neřešil. Když v jedné jízdě projedu zhaslou stahovačku se zdviženým smetákem, může to být ok, ale neznamená to, že v další jízdě to na stejném místě nebouchne. Statický jsou jasný, ale ty podmíněný mi přijde, že se řídí random faktorem. Ale je možný, že to Jindra doladil k dokonalosti, nevím. Každopádně poslední příspěvky k tomuto tématu byly, že se má stahovat všude.

Jak to tedy je? Dokáže Jindřich udělat to, že když podmíněná stahovačka nesvítí, že jí všude můžu projet se zvednutým smetákem?
Ale vždyť projet se zvednutým smetákem jde. Jen ty co jsem v trase jmenoval nešly.
Hned za Návsí, projeto se zvedlým.
Před Českým Těšínem i ve výkonu.
Dětmarovice taky zvedlý a v pohodě.
Bohumín svítil, takže stáhnout.
Svinov vjezd a Polanka tma a projeto před Svinovem bez výkonu se smetáky nahoře a Polanka jsem valil a taky projeto. Atd...

Animované stahovačky by měly být pod napětím. Ale netuším, jestli to tak udělal Jindřich všude.
Jinak to, že to jednou projedeš a po druhé ne, je způsobené tím, že jednou jedeš bez výkonu a po druhé na výkonu a práskne ti HV.

Ale za tou Libní to práskne už na upozornění, že stahovačka přijde. Jinak přes zhaslou můžujet s výkonem ne?

Ale za tou Libní to práskne už na upozornění, že stahovačka přijde.
Asi je špatně souřadnice napěťového bodu.

Přes animovanou (zhaslou i svítící) by mělo být napětí. Ale nevím, jestli to tak má Jindřich v databázi.

A z Hlavního do Libně to slítně v těch samých místěch, za návěsti, že mohu zvědnout a v opačným směru je upozornění na stahovačku. Takže úplně mimo než se má stahovat. Při cestě na Hlavní před a z hlavního za.

Ahoj, další ochrana mi prdne ve Vršovicích vjezdové, kde vůbec žádná stahovačka není?! Trať 321.
ochrana.jpg

Hoši to je Mordor. Ty falešné místa stahovaček. Kolik z vás jezdí trať 321 mimo hlavní koleje a volných jízd. :-) výběhem jsem zůstal stát na výhybce před Libní nákladním. Dám sem pak obrázek, kde to práská.

Tohle je věčnej problém jak u 321 tak u BP. Třeba na BP v Brně mi to prásklo na dvou kilometrech hned dvakrát tam kde pochopitelně nemá (jak tam ty koleje vedou po novu nevím). Jindrovi jsem psal i ohledně stahovačky ve Vlkově u Tišnova ve směru na Brno, odpovědi se mi nedostalo.

Tohle je věčnej problém jak u 321 tak u BP. Třeba na BP v Brně mi to prásklo na dvou kilometrech hned dvakrát tam kde pochopitelně nemá (jak tam ty koleje vedou po novu nevím). Jindrovi jsem psal i ohledně stahovačky ve Vlkově u Tišnova ve směru na Brno, odpovědi se mi nedostalo.
Tak on to Jindra určitě dotáhne, je to třeba psát a dávat i obrázky, jen je to prostě k pos..ní, když to to takhle blbne.

To souhlasím, mně takhle špatně položená stahovačka udělala na osobáku sekyru dvacet minut. To potom tu aktivitu ani nemůžu dodělat.

Mně se pidařilo projet s odřenýma ušima. Tohle je každopádně třeba dotáhnout. Že to práskne na zhaslé, ja problém. Ale řešitelný, zato že to práská mimo stahovačky, je katastrofa.

Hoši, nepřeháníte to už s tou hyperkorektností ? Vždyť napětí ti může vypadnout kdykoliv… Zkušebně jsem si dneska zapnul volnou jízdu se 151 z Bohumína na Prahu. Jediný výpadek napětí pod zhasnutou vypínačkou jsem měl ve Štěpánově

MajkCajk: A není náhodou ve Vlkově trvalá vypínačka? Na vypínačkách máš raději také stahovat, protože nové typy mašin už tuším od Esa a po Mirelizaci se to jistě týká i 350, se shodí celé i když už stačíš podle předpisů na vypínačce vypnout toto: Trakci, vlakové topení, ventilátory, kompresory (a ne že neběží, fyzicky je musíš těmi vypínači odstavit, abys předpis splnil). Podpěťová ochrana řídicích systémů/nabíječe stejně zareaguje. Na Esu lze po tomto kompletním kolečku stisknout tlačítko rušení ochran, aby se nevybavily.
Takže je prostě lepší přejít do výběhu a stáhnout sběrač. Klik - .........ampérmetry 0 - klik - ...sběrač dolů.

A která stahovačka ti vyrobila sekyru 20 minut a proč? Takového fíru by v reálu buďto první skopli z mašiny cestující, nebo po šichtě strojmistr. :D :D Vystřelí HV-kvituji stažení sběrače-nahodím HV-zvednu-šup do výkonu. Vše za jízdy. Střídavá: vystřelí HV-kvituji stažení-zvednu sběrač/čuchá napětí-nahodím ten samý HV-šup do výkonu. Ztráta max. 15 km/h.

Mně se pidařilo projet s odřenýma ušima. Tohle je každopádně třeba dotáhnout. Že to práskne na zhaslé, ja problém. Ale řešitelný, zato že to práská mimo stahovačky, je katastrofa.
Tu Libeň potvrzuji. Dělá to tam pořád. Pak ještě na několika dalších místech. Ale přesně stylem abych tu nepřerejpával, už jsem to skousl a v Libni si raději ve směru na Hlavák stáhnu už na zhlaví. Ono se to nějak dá. :D Taky bych raději, aby to bylo přesné, nicméně... je to nejmenší, co nás asi trápí.;)

Právě, źe zkus jet do nákladního 40 z opačné strany a do Libně pojedeš tak 15 až 20 km/h a pokud přibrzdíš moc tak jsi... Zůstaneš stát na výhybkách. To je to ježdění z A do B po hlavních kolejích a pak najednou zjistíš, že co se jeví jako banalita, je problém. Ty stahovačky by měly sedět s místey v trati. Jinak to postrádá logiku, stejně, jako postrádalo logiku, když nefungovaly vůbec.

Stahování při předjíždění sudá - lichá na vás! Ještě pár let dozadu realita i českých železnic (na Slovensku stále funguje).

Ale i já mám "ticket" u Jindřicha na zastávku Sázavka (HavlBrod-Kolín), kde jsou sice děliče s neutrálním polem přímo nad nástupištěm, ale v OR přesahuje beznapěťový úsek o dva sloupy za nástupiště, takže se tam nedá s osobákem zastavit.

Právě, źe zkus jet do nákladního 40 z opačné strany a do Libně pojedeš tak 15 až 20 km/h a pokud přibrzdíš moc tak jsi... Zůstaneš stát na výhybkách. To je to ježdění z A do B po hlavních kolejích a pak najednou zjistíš, že co se jeví jako banalita, je problém. Ty stahovačky by měly sedět s místey v trati. Jinak to postrádá logiku, stejně, jako postrádalo logiku, když nefungovaly vůbec.
No jo, tohle my osobkáři nedovedeme posoudit, vy cargonauti to holt v tomhle máte těžší. :D Ale já se budu muset Cargo taky trochu naučit, jestli si budu chtít najezdit pravobřežní magistrálu a řadu 130, ještě jsem v BP dál než za Všetaty nebyl.:rolleyes: No, mělo by to samozřejmě fungovat vše, ona i ta Rokytka není 100% přesná ve všech směrech, i když tam už jsou šachovnice a na Holešovice se tam spíš jde do brzdy.
Jenže nevím na kolik můžeme traťovku uhánět a ode mě už beztak chodí spousty podnětů a požadavků, tak to tiše ponechávám na ostatních - a ono taky ne vždycky se chovají všechny dané stahovačky stejně a člověk nechce plašit hady.:confused:

paashi: O Sázavce se vždycky říkalo, že je pomsta dráteníků fírům.. :D Jinak, ty sudé X liché stahuji, ale jen tam, kde vím, že určitě Sedlářovy koule ještě jsou. Tam, kde je už nepředpokládám, nestahuji. Ale například jsem se dost šeredně sekl v případě Hradce Králové hl. n., tam je kule jak vyšitá a já od peronů na Chlumec při přejezdu nestahoval. To samé tuším že v Kralupech na nelahozeveském zhlaví ještě stále jsou mezi 1. a 2. kolejí.
No a ve Třebové, tam jsou nejen koule, tam se ještě zastavily i další staré drážní pořádky. :D

Back
Nahoře