CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Jestli dám svou prastarou 090 znovu k downloadu, tak nejspíš aby jí Jindřich neladil na stahovačky. je totiž stavěná k roku 2005, +/- 3 roky a mám osázené i děličníky mezi 1. a 2. kolejí.:eek: To by se toho asi moc nenajezdilo. Hlavně z praxe vím, jak fírové dokážou ignorovat stahovačky ( děličníky nejsou potíž ;) ) a to i výlukové na oranžových podkladech, a kolikráte jsme řvali při práci na kolegy: "Pust se troleje, ten Vůl jede se zvednutým smetákem"!!!!!! Pak byl velký třesk a když nepadla na zem trolej, aspoň padla ochrana v měnírně. OTV pak na dlouhodobých mostních stavbách pak dávalo buldosvorky na trolej a to se pak hned vědělo, kdo nestáhl, protože měl sběrač na střeše. :rolleyes:

Hoši, většî průser je, že v té libni a Vršovice vj.n., je to úplně mimo stahovačky a vžde se od toho odbočí a oprava stále nic. :-(

Tak ať to Jindřich naklika správně, jen on to může udělat. Tak bombardujte jeho a ne tady furt foukat do větru.

Tak mám za to, že jako jeden z týmu ORCZ, čte vlákno k ORCZ, kde se píše o chybách, jinak to jaksi postrádá smysl ne?

Tentokrát jsem se do otravování vložil já a to nedám nikomu spát, dokud to není opravené*. :D Ne, ty světelné stahovačky jakž takž, to se přežít dá ale ta Libeň - resp. každá špatně umístěná, to je blbý, pak člověk neví jestli mu to odstřelí i ta správná za pár metrů, nebo jestli se má projet dlouhý úsek bez napětí...

* Nabízel jsem, zda to můžu "někde nějak" odklikat soukromě u sebe, pak bych si to otestoval a ty polohy bych dal v nějaké formě k dispozici dál, aby to nevypadalo, že jenom pištím bez konstruktivní kritiky. Co je v mých znalostních silách, tomu se nebráním rozšťourat a pomoct.

Jestli dám svou prastarou 090 znovu k downloadu, tak nejspíš aby jí Jindřich neladil na stahovačky. je totiž stavěná k roku 2005, +/- 3 roky a mám osázené i děličníky mezi 1. a 2. kolejí.:eek: To by se toho asi moc nenajezdilo. Hlavně z praxe vím, jak fírové dokážou ignorovat stahovačky ( děličníky nejsou potíž ;) ) a to i výlukové na oranžových podkladech, a kolikráte jsme řvali při práci na kolegy: "Pust se troleje, ten Vůl jede se zvednutým smetákem"!!!!!! Pak byl velký třesk a když nepadla na zem trolej, aspoň padla ochrana v měnírně. OTV pak na dlouhodobých mostních stavbách pak dávalo buldosvorky na trolej a to se pak hned vědělo, kdo nestáhl, protože měl sběrač na střeše. :rolleyes:
Já jednou zažil odjezd dopoledního rychlíku z Brna na Adamov, ne podjezdem kolem stavědla 6, ale jelo se vrchem, byly tam nějaké práce a dole roznožka se stahovačkou, Eso ve výkonu, 50 metrů, 10 metrů a furt bzučelo... Prásk do červeného hřibu, smeták spadl v posledním metru před stahovačkou.:D Fíra se nejspíš lehce zamyslel, ale v tomhle případě i za cenu odstřelení HV ve výkonu byl splněn předpis.:p

Já jednou zažil odjezd dopoledního rychlíku z Brna na Adamov, ne podjezdem kolem stavědla 6, ale jelo se vrchem, byly tam nějaké práce a dole roznožka se stahovačkou, Eso ve výkonu, 50 metrů, 10 metrů a furt bzučelo... Prásk do červeného hřibu, smeták spadl v posledním metru před stahovačkou.:D Fíra se nejspíš lehce zamyslel, ale v tomhle případě i za cenu odstřelení HV ve výkonu byl splněn předpis.:p
Někteří jezdci takhle byli schopní praktikovat rozjezd plechovky s osobním z Čebína směr Tišnov. 32 odboček a pak "hříbek"..

Někteří jezdci takhle byli schopní praktikovat rozjezd plechovky s osobním z Čebína směr Tišnov. 32 odboček a pak "hříbek"..
Ano, třeba já na stařičkém MSTS před 13 lety. :D Ne, v reálu je to čuňárna. Nicméně jsem měl možnost vidět práci regulace přepínání odboček na původní 242 a potom na "Syslizované". Stará metelila přes odbočky jako šicí stroj, syslizovaná po přesunu HJP přemýšlela a pak puf-klap----puf-klap----puf-klap. To bych tu mašinu poslal na 32. odbočku do odvratu u lesa, nebo bych z toho utekl a nikdy víc se nevrátil, to musí být něco šíleného s tím jezdit.:mad: Ale to je už OT.

Ano, třeba já na stařičkém MSTS před 13 lety. :D Ne, v reálu je to čuňárna. Nicméně jsem měl možnost vidět práci regulace přepínání odboček na původní 242 a potom na "Syslizované". Stará metelila přes odbočky jako šicí stroj, syslizovaná po přesunu HJP přemýšlela a pak puf-klap----puf-klap----puf-klap. To bych tu mašinu poslal na 32. odbočku do odvratu u lesa, nebo bych z toho utekl a nikdy víc se nevrátil, to musí být něco šíleného s tím jezdit.:mad: Ale to je už OT.
Pravdou je, že ty wtb se dost zlepšili..a nejlíp "klapala" 264, ta nikdy nad ničím nepřemýšlela. Škoda jí, že byla jiná, už si nezajezdí..

Ahoj, na kódu pro houkání 600XX mi začaly zastavovat AI vlaky.
Výchozí bod, pak bod 3XXXX a kousek za ním 60011, vlak se rozjede a zastaví na ttom 2 WP pro houkání a zase se rozjede.

Ahoj, na kódu pro houkání 600XX mi začaly zastavovat AI vlaky.
Výchozí bod, pak bod 3XXXX a kousek za ním 60011, vlak se rozjede a zastaví na ttom 2 WP pro houkání a zase se rozjede.
Testuju a houkne a nezastaví.

Zeptám se - byl by zájem, aby byl v OR CZ/SK systém pro manuální spojování vozů? Myslím tím to, že například lokomotivou najedete na vozy a pro spojení s nimi budete muset kliknout na spřáhlo a teprve pak se vozy připojí.
Mám se tím zaobírat?

Zeptám se - byl by zájem, aby byl v OR CZ/SK systém pro manuální spojování vozů? Myslím tím to, že například lokomotivou najedete na vozy a pro spojení s nimi budete muset kliknout na spřáhlo a teprve pak se vozy připojí.
Mám se tím zaobírat?
Bylo by to paráda,jdi do toho :D ,budeme moc rádi,děkujeme dopředu .

Bylo by to paráda,jdi do toho :D ,budeme moc rádi,děkujeme dopředu .
Pokud jsi posunovač a ne fíra, proč ne. :) Hoši, při svěšování při manipilákách to bude pakárna jak sviňa. Hledat pod tabulkama, který vůz po najetí v soupravě má být zavěšený atd... Zaberete s banálním svěšen, co udělá posunovač za cca 2 minuty, nejmíň 5 a aktivity starěích dat budou nehratelné. Takže pokud, zadat jako volbu v menu ORCZ: "ruční svěšování vozů".

Tak mě napadá, je vůbec nějaká aktivita na "ranžíru" s pahrbkem a spol.? My rychlíkáři... před pár dny jsem zkusil poprvé v ORCZ/SK vézt náklad se 130.:D Tak by se to možná mělo oprášit a okořenit nějakou seřaďovací šichtou.

Taková není, nevím, jak v AE MSTS udělat, aby vozy odjížděly z pahorku na různé koleje. Ale i u těchto situací odvěšuje vozy posunovač, navíc odvěšení se můsí provést ručně. S tím svěšováním bych byl fakt opatrný, u rychlíku, kdy vím, že mám spojit vozy hned za loko, je to OK, ale různě mezi vozy mi to příjde jako obštrukce a navíc, žádný fíra neběhá svěšovat mezi vozy v soupravě při šibování manipuláku, tak možná zavěsí 010 k 810 v nějaké prdeli na lokálce.. Fakt z toho nedělejte arkádu typu TRS od Auranu.

Back
Nahoře