CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Caute !
Kupil som novy stroj tak som sa odhodlal nainstalovat verziu CZSK.... Problem je v tom, ze v samotnej hre nezapnem okno so stanicami, tusim je to klavesa F9.... skušal som aj original OR a ani tam ho už nezapnem. V com moze byt problem ? Vopred dík.....

Jestli je to notebook, tak je možné že klávesy F1 až 12 fungují jen přes Fn. Tedy stisknout Fn F9 anebo si připojit externí klávesnici.

Dobrý den, mám problém s kabinami v OR verze 1.8 se kterým si nevím rady. Když přejdu na druhé stanoviště, tak některé prvky jsou nefunkční (např. u CD 242 nefunkční brzdič BS2 a kontrolér, nefunkční sběrače apod.. U 754 u některé lokomotivy nefunkční směrový přepínač (vpřed/vzad), nebo nefunkční kontrolér apod. Může mi někdo prosím poradit kde je zakopaný pes? Jsem z toho již zoufalý. Ze stanoviště na kterém se mi aktivita nastartuje vše jde bez problémů, ale jakmile přejdu na druhé stanoviště, tak problémy jak popisuji. Děkuji za případnou radu, pomoc. Honza

Dobrý den, mám problém s kabinami v OR verze 1.8 se kterým si nevím rady. Když přejdu na druhé stanoviště, tak některé prvky jsou nefunkční (např. u CD 242 nefunkční brzdič BS2 a kontrolér, nefunkční sběrače apod.. U 754 u některé lokomotivy nefunkční směrový přepínač (vpřed/vzad), nebo nefunkční kontrolér apod. Může mi někdo prosím poradit kde je zakopaný pes? Jsem z toho již zoufalý. Ze stanoviště na kterém se mi aktivita nastartuje vše jde bez problémů, ale jakmile přejdu na druhé stanoviště, tak problémy jak popisuji. Děkuji za případnou radu, pomoc. Honza
Máš zapnutý spínač pultu ctrl+k a hlavní vypínač O?

Máš zapnutý spínač pultu ctrl+k a hlavní vypínač O?
Dobrá rada nad zlato. :)
Pult se zamyká: Ctrl+Alt+K, další věc, musí se před přechodem stáhnout smetáky (pokud jedu s elektrikou). Pak shodit ochranu klávesou: "O", řadič do polohy neutrál, průběžnou brzdu do záveru, lokomotivní (přímočinnou) povolit úplně, pak přejít a odemknout pult, a nachystat mašinu k jízdě.

Pult se zamyká: Ctrl+Alt+K, další věc, musí se před přechodem stáhnout smetáky (pokud jedu s elektrikou). Pak shodit ochranu klávesou: "O", řadič do polohy neutrál, průběžnou brzdu do záveru, lokomotivní (přímočinnou) povolit úplně, pak přejít a odemknout pult, a nachystat mašinu k jízdě.
Díky moc za pomoc. Už to jde. Ještě mám prosbu. Dají se někde ty klávesové zkratky stáhnout (co a jak ovládat). Jsem bývalý fíra, starší škola na OR po dlouhé době zase začínám. Tak jsem za každou radu a pomoc rád.

Ahoj, po aktualizaci se mi stále dokola spouští zvuk doběhu kompresoru. Zkoušeno na Vectronech a Dvojičkách 131.
Setkal se s tím ještě někdo?

Jinak co se týče stáhnutí / uložení oněch klávesových zkratek, stačí v Nastavení vybrat kartu Klávesnice a dole vpravo je tlačítko "Export". Exportovaný soubor TXT se ukládá tuším přímo do složky OpenRails a je bohužel v angličtině. Není ovšem problém přeložit... :)

Zdravím,
nedávno se zde řešilo vylepšení nabídky pod F9, tak bych měl jednu prosbu na vývojáře.
Když se při jízdě v OR, v aktivitě, zobrazí hláška, je nutné ji zavřít myší. U MSTS to bylo tak, že se tato textová hláška mohla zavřít tlačítkem Esc. Bylo by možné OR naprogramovat tak, aby se okna s textovou hláškou zavírala klávesou i myší? Děkuji :)

Taky bych se přimlouval za zavírání oken zpráv kl. Esc., v aktivitách, hlavně u posunů je to zavírání pouze myší otravné, jak pitralon.

Zdravím,
nedávno se zde řešilo vylepšení nabídky pod F9, tak bych měl jednu prosbu na vývojáře.
Když se při jízdě v OR, v aktivitě, zobrazí hláška, je nutné ji zavřít myší. U MSTS to bylo tak, že se tato textová hláška mohla zavřít tlačítkem Esc. Bylo by možné OR naprogramovat tak, aby se okna s textovou hláškou zavírala klávesou i myší? Děkuji :)
Hotovo v update. ;)

Ahoj Iciku, po aktualizaci se mi neustále zapíná a vypíná pomocný kompresor a i normální, celé se to zbláznilo, tedy i tlačítko v kabině. Lokomotiva 151 pro ORCZ:

Tak a nedá se se 151 ani rozjet, okamžitě švihne ochrana, jako by mašina byla bez proudu, na displeji po pokusu zařadit šunt, skočí U a panťáky dolů. Takže aktivita nehratelná. Začátek s plně funkčí soupravou jako celek. Něco se těžce rozbilo. Je to celé nějaké zacyklené a nedá se to vypnout ani klávesovou zkratkou Alt+C.

Back
Nahoře