CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Hlásím opět nefunkční sběrače, zkoušeno na 122.051 od Pikkuho. Pod F5 rovněž chybí info o jejich stavu (nahoře, zvedání...).

verzia 1.8.561 teraz odskúšané 36x, Vectron a zberače fungujú. Treba skúsiť viac rad aby si aspoň napísal či je to plošné alebo len tá jedna konkrétna rada to robí.

Jo už to vidím. V engu nejsou definované pantografy. Kua! Takových odlišností, kdo to má všechno pobrat a otestovat?

EDIT: Pokud nebudou zadány pantografy v engu, bude počet pantografů 2 jako výchozí. Tím bude kompatibilita i se staršími engy. V update.

Mirel by mal fungovať na 2.St. Ale displej sa nechová korektne to je pravda. Áno je to písané aj v readme že sa o tomto probléme vie len nevieme kedy sa ho podarí odstrániť.
Ano Mirel funguje normálně.
Proto jsem psal, že po přeskočení na druhé stanoviště uložit odejít a nahrát uloženou pozici. Já si počkám, snad to bude více jezditelné, občas se pži jízdě aktivuje-rozsvítí závěr a musím jej odmáčknout.

Dovolím si do toho vstoupit a trochu se připomenout s laděním 754, už jsem tady před časem řešil ten pomalý nárůst výkonu v ARR - lokomotiva do 30 km/h jede na prakticky minimální výkon, což znamená, že rozjezdy do stoupání ze zastavení na ARR nejsou možné, skoro není šance dostat se nad 30 km/h.
Šlo by prosím tu hodnotu upravit, aby lokomotiva normálně zrychlovala hned z rozjezdu, tedy pozvolné "natažení vlaku" cca do 3 km/h a potom normální nárůst požadovaného výkonu? Udělat z té hodnoty 30, hodnotu 3?
Přiznám se, trochu jsem si s tím v includech hrál, ale žádný řádek ani v parametrech 754, ani v ARR pro 754, který by mohl mít dle nadpisu a hodnot něco společného s tímto omezováním výkonu, nic neudělal a rozházel jsem tím jiné věci, např. VZ (v pořádku vráceno nazpět). Jenom něco, aby se tak dlouhou dobu neomezoval ten výkon, dyť se s tím dá jet jen po rovině. Reálné Brejle v ARR lehce natáhnou vlak a mažou do výkonu, mám to potvrzené i od kamaráda, který na nich jezdí.:rolleyes::rolleyes:
Díky.

Dovolím si do toho vstoupit a trochu se připomenout s laděním 754, už jsem tady před časem řešil ten pomalý nárůst výkonu v ARR - lokomotiva do 30 km/h jede na prakticky minimální výkon, což znamená, že rozjezdy do stoupání ze zastavení na ARR nejsou možné, skoro není šance dostat se nad 30 km/h.
Šlo by prosím tu hodnotu upravit, aby lokomotiva normálně zrychlovala hned z rozjezdu, tedy pozvolné "natažení vlaku" cca do 3 km/h a potom normální nárůst požadovaného výkonu? Udělat z té hodnoty 30, hodnotu 3?
Přiznám se, trochu jsem si s tím v includech hrál, ale žádný řádek ani v parametrech 754, ani v ARR pro 754, který by mohl mít dle nadpisu a hodnot něco společného s tímto omezováním výkonu, nic neudělal a rozházel jsem tím jiné věci, např. VZ (v pořádku vráceno nazpět). Jenom něco, aby se tak dlouhou dobu neomezoval ten výkon, dyť se s tím dá jet jen po rovině. Reálné Brejle v ARR lehce natáhnou vlak a mažou do výkonu, mám to potvrzené i od kamaráda, který na nich jezdí.:rolleyes::rolleyes:
Díky.
Tohle mě taky upřímně štve, ale náš ladič zatím trvá na tom, že je to takto ok. Nerozumím tomu a ani nechci studovat chování ARR na 754, proto do toho nebudu zasahovat.

Na webe je nová Aktualizácia Vectronov. Na Vectron boli pridané animované DC zberače a teda si bude vedieť dvíhať správny zberač pod 3kV alebo 25kV. Animáciu pripravil @TransportSlovakia za čo mu patrí dík.
Tak isto veľké dík Icikovi, ktorý pripravil kód. teraz už chápete tie problémy so zberačmi ;):)
Na webe boli aktualizované komplet všetky Vectrony. Ale aby som to niektorým uľahčil urobil som archív všetkých vectronov na mojom webe a teda najbližších 5 dní ( 9.3.2024 - 14.3.2024 ) tam bude zavesený. Stiahnuť si ho môžete TU : Archív Vectronov z webu

Vectron_pack_update.jpg

Na webe je nová Aktualizácia Vectronov. Na Vectron boli pridané animované DC zberače a teda si bude vedieť dvíhať správny zberač pod 3kV alebo 25kV. Animáciu pripravil @TransportSlovakia za čo mu patrí dík.
Tak isto veľké dík Icikovi, ktorý pripravil kód. teraz už chápete tie problémy so zberačmi ;):)
Na webe boli aktualizované komplet všetky Vectrony. Ale aby som to niektorým uľahčil urobil som archív všetkých vectronov na mojom webe a teda najbližších 5 dní ( 9.3.2024 - 14.3.2024 ) tam bude zavesený. Stiahnuť si ho môžete TU : Archív Vectronov z webu

Zobrazit přílohu 37453
Toto je totální bombááááááá, moooc moc všem děkujeme. Jde se jezdiiiiit

Zabudol som tam pribaliť jeden súbor tak kto si to stiahol pred 17:30 tak si Pack Vectron pre OpenRails CZSK stiahnite znovu.

Zobrazit přílohu 37453
Na toto som čakal odkedy som začal hrať OR...veľká vďaka všetkým čo sa na tom podieľali.

Tak to mu říkám improvement! Konečně se mi na Vectronovi zvedají správné smetáky, když jedu na DC systém. Taky byla přidána funkce, kdy Vectron sám shodí smetáky a 3x řekne "porucha", pokud zjistí, že je napojený na jiný systém, než který má navolený, např. má navolený AC systém, ale v troleji je DC napětí. Taky jsem si všiml, že má Vectron lepší zvuky, např. kompresor už není tak nepříjemně hlasitý, jako předtím. Jinak se jeho jízdní vlastnosti nezměnili (aspoň z mýho pohledu), ale i tak Vectron jezdí nádherně.

Jinak bych chtěl taky nahlásit chybu, kvůli které jsem musel dočasně obnovit starší verzi Open Rails ze zálohy, abych mohl používat vlaky s dvojsilovým pohonem (bohužel tato starší verze neobsahuje kód, potřebný pro správnou funkci smetáků u nové verze Vectrona, takže Vectrony musím tímto taky dočasně odstavit).

Nyní ale k chybě samotné. Když chci u vlaku s dvojsilovým pohonem odvěsit diesel, abych s ním přejel před elektriku, a kliknu v F9 menu na ikonu odvěšení, Open Rails spadne a vyhodí error přiložený níže.
Open rails zase padá.jpg

Pár detailů ohledně této chyby.
1. Error ve screenshotu výše byl pořízen během testů nově upraveného Vectrona na vlacích s dvojsilovým pohonem, a to na mapě trati 323 (ofiko mapa, žádné modifikace).
2. Vůbec nezáleží na tom, jakou elektriku a jakého diesela na vlaku mám. Open Rails po odvěšení dieselu od vlaku okamžitě padá.
3. Open Rails spadne ve chvíli, kdy se při odvěšování dieselu nacházím v dieselu samotném, pokud se nacházím v elektrice a diesel odvěsím, Open Rails nespadne.

Pro Icika: Nejsem z toho erroru moc moudrý, ale vyčetl jsem z něj, že to nějak souvisí se smetáky. To asi vysvětluje proč Open Rails nespadne když odvěsím diesel, ale zůstanu v elektrice. Zajímalo by mě ale, proč Open Rails padá, když chci odvěsit diesel? Předtím se mi tohle vůbec nedělo.

Ahoj.
Nemohu se rozjet s Ex 544 Hutník. Souprava AirE, obrácený consist, to jest vozy, mašina na konci a obrácená. Oživím 151, vše jede, zařadím směr zpět, hodím šunty a souprava se ani nehne. Mám povoelné všechny ručky, a po zkoušce brzdy. Vše OK, nepomůže ani shift+podtržítko.

nejede.jpg
Ještě obrázek s TM, hráč má sunout k perónu:
nejede2.jpg

JJ, chybu měli drátenící, když překopávali napájecí systémy u lokomotiv. :)
A pak nemají vznikat hodinová zpoždění už z výchozí stanice, tak už vím, když na něj čekávm na hlavním, co se děje, žádné válukové činnosti a čekání na přípoj z jiného státu...

:):):):):)

Hnedle jdu vyzkoušet.

Tohle mě taky upřímně štve, ale náš ladič zatím trvá na tom, že je to takto ok. Nerozumím tomu a ani nechci studovat chování ARR na 754, proto do toho nebudu zasahovat.
Povedlo se. :p Odzkoušeno, proudy při rozjezdu na nejvyšší stupeň PT do 15 km/h jedovatější, ale pořád vše v normě. Mašina do 5 km/h lehce natáhne vlak a vezme za to. Jinak nedotčeno, úprava pouze pro mne. Jé, jak mě to celou dobu štvalo...:eek:

Díky za nahlášení chyby. Chybu jsem odstranil v update. ;)
Sice se ozývám trochu pozdějc (neměl jsem moc času se věnovat Open Rails), ale můžu potvrdit, že chyba je opravená a Open Rails nespadne, když jsem v dieselu a odvěsím ho od vlaku, ke kterému je přivěšená elektrika. Mockrát dík! ;)

Back
Nahoře