CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tohle dělá už hodně, hodně, hodně dlouho. Třeba Letohrad-Hradec, Hradec-Osek... Něco i Vršovice-Benešov-Tábor.
Většinou posílají vlaku kód vjezdová návěstidla, ale i oddílová, už od nějaké vzdálenosti před samostatnou předvěstí, kóduje znak návěstidla.

Nebo se teď stává, více než kdy jindy, že musím do Windows a znovu načíst, protože se nekóduje tam, kde kód je - nejvíc PHN-Holešovice, via Balabenka a Rokytka.

Také mi ve volných jízdách leckde zůstane návěstidlo na stůj a nemohu ho postavit ani výhybkami (třeba Potštejn, Litice n/O), ani klávesami pro postavení/obnovení cest/výhybek. (Nevím zda je záležitost ORCZ nebo tratě)

A dále: návěstní opakovač LS-IV na řadě 754 se chová jinak, než ten samý opakovač na ESech bez LS90 - při máčknutí živáka do modré "výluky" VZ na ESech houkne (správně), zatímco ten samý VZ na 754 se nechá v tichosti do modré "předmačkávat".
Šlo by sjednotit VZ na 754 s VZ na x63, kde LS-IV funguje v tomhle správně?

Já to raději ani nehlásil, abych nedopadl jako nedávno s rychlostníky, ale teď když se to řeší, tak to uvádím.

Zajímavá teorie Dane.
Mustangu, zkus sem napsat specifikace svýho PC. Třeba nám to helfne. Můžeš se inspirovat mým podpisem, jestli nevíš, co do specifikace PC napsat.
Ahoj,prepáčte,ale cez deň som nemal čas.Moje pc: AMD FX6300 Six core procesor,RAM DDR3 16GB,NVidia GeForce GTX 1660Ti 6GB,Win10home....

Já bych to viděl spíš na bordel v texturách, které ale v Globalu nemají co dělat! ;)
Ahoj,s globalom k tejto trati som nemanipuloval,ta aktivita bola bez problémov,len mi príde divné,prečo práve blbne ta textura podložia,ktorá vyzerá ako zložená uplne nezmyselne zo 4 rovnakých textur a ktorá asi pri načítaní spotrebuje veľa pamäte a je zo spoločného archívu ORCZSK,pretože v TRSEroute editore sa zobrazujú koľaje s povodným podložím.No a do nástupu stínov sa ta textura chovala korektne.No záverom,asi fakt potrebujem silnejší comp s dostatočne velkou pamäťou,na druhú stranu prečo tak pamäťovo náročnú texturu podložia dávať ako definitívu do ORCZSK?

Pokud vypneš stíny, je to v pořádku?
Ešte som to netestoval,mal som nastavenie stredné z inej,menšej mapy,ďalej tam mám nastavené vykreslovanie detailov na +10% a ta aktivita je robená v TRSE AE kde loose consisty sú ako activity objekty bez servisov,takže ta náročnosť tam bude asi velká.

Tohle dělá už hodně, hodně, hodně dlouho. Třeba Letohrad-Hradec, Hradec-Osek... Něco i Vršovice-Benešov-Tábor.
Většinou posílají vlaku kód vjezdová návěstidla, ale i oddílová, už od nějaké vzdálenosti před samostatnou předvěstí, kóduje znak návěstidla.
Tak tahle trať nekoduje to víme, o ní se nebavím. Mě trápí koridor na Děčín, či trať do Nymburka.

Tak tahle trať nekoduje to víme, o ní se nebavím. Mě trápí koridor na Děčín, či trať do Nymburka.
No právě, nekóduje. Ale v simu kóduje.:D Jsou tratě, co nemají kódovat a kódují, a jsou tratě, co kódují v celé délce a v simu nekódují. Nebo alespoň ne před znovunačtením při startu.

Ešte som to netestoval,mal som nastavenie stredné z inej,menšej mapy,ďalej tam mám nastavené vykreslovanie detailov na +10% a ta aktivita je robená v TRSE AE kde loose consisty sú ako activity objekty bez servisov,takže ta náročnosť tam bude asi velká.
A to je právě naprd. Takhle dělat aktivity, kde dosazuji vozy jako loose consist. Proto jsem měl rád tvorbu i v MSTS. Jedině dynamicky dosazené vozy se servisem1. Už proto, že když projíždíš danou stanici vícekrát, nemáš tam jedno a to stejné, vozy mohou být mezi tím třeba vyloženy, nebo přešibovány atd. Ve svých aktivitách mám Loose Consisty jen pro potřeby hráče a pokud je používám pro AI vlaky, dělám to tak, že nasadím soupravu vozů se servisem1, který se po naskočení v aktivitě odvěsí zmizne a tím je pro AI nachystaná souprava k šibování.

A to je právě naprd. Takhle dělat aktivity, kde dosazuji vozy jako loose consist.
Tento nešvar nyní dělám já. Spíš zkouším, co hra snese. A je to i pohodlnější. Zajímavé je, že celá aktivita se projede plynule, ale na konci aktivity asi po dvou a půl hodinách v Praze je to jak zemětřesení, než se škubatura uklidní. Přitom v Praze z tohoto důvodu jsem to s LC moc nepřeháněl. Jenomže koukám, jsme v nesprávném vlákně. Tato debata by měla být jinde.

Zbyńku, to ani ne, poněvač zde byl dotaz na problém s texturou. A na sázení LC bych se být tebou vyprd. Tohle zjednodušení není dobrá cesta. :-)

Ohledně problémů VZ si pro jistotu nechejte aktualizovat databázi kódů. Stačí smazat soubor "MirelDb.xml".
Pak mi prosím napište, jestli to pomohlo nebo problém trvá.

Tomuhle nerozumím. Jakou definitivu? V ORCZSK není žádná textura podloží.
Ano,ospravedlňujem sa,použil som chybný termín(definitiva).Táto textura sa nachádza na stránkach ORCZ v archíve Potrebné textury do trate.Ale mali ste pravdu,nie je to problém ORCZ ,ale moj. (ako vždy) :( Problém som vyriešil.Po 3 hodinách hľadaní,kombinácíí vypínania stínov,úprav nastavení vykreslovania detailov pomohlo vypnutie Redukce pameťové záteže pro slabší sestavy v nastavení ORCZSK.Samozrejme,aktivita s loose consistmi ako aktivity objekty v kombinácii zo stinovou mapou je asi pre slabšie compy konečná,teda čo sa týka trate 321.

Ahoj.
Tak teď se mi stala jedna věc, se kterou jsem se ještě nesetkal. Test aktivity, jedu z Prahy a někde před Albechticemi u Těšína mi ORCZ spadnul s nějakou dlouhou hláškou. Když jsem chtěl dát Print Screen, tak mi zčernala obrazovka a pak se ORCZ vypnul. Když dám Load z uložené pozice, načtě se obrázek tratě a ORCZ načítá přes 5 minut a nic, furt obrázek tratě. Aktivita předtím projeta tak 10x a v pohodě. Zatím neaktualizovaná verze: 1.8.567 a když shodím na lištu a nahodím, tak tohle:
pad.jpg

Tak se asi něco parádně pobilo, FUJ! Reset compu a načtu z poslední uložené pozice. To se mi ulevilo. :)
Ale jen pro info, bez přeuložení z Prahy až do Ostrava Kunčice:
tma.jpg
Po nahrání u Albrechtic u Českého těšína:
tma2.jpg

Ano,ospravedlňujem sa,použil som chybný termín(definitiva).Táto textura sa nachádza na stránkach ORCZ v archíve Potrebné textury do trate.Ale mali ste pravdu,nie je to problém ORCZ ,ale moj. (ako vždy) :( Problém som vyriešil.Po 3 hodinách hľadaní,kombinácíí vypínania stínov,úprav nastavení vykreslovania detailov pomohlo vypnutie Redukce pameťové záteže pro slabší sestavy v nastavení ORCZSK.Samozrejme,aktivita s loose consistmi ako aktivity objekty v kombinácii zo stinovou mapou je asi pre slabšie compy konečná,teda čo sa týka trate 321.
Tato funkce není vůbec prozkoumaná a nevíme, co přesně a jak to dělá. Je na vlastní riziko. :)

Ahoj. Tak aktualizováno na poslední verzi a jedu další kousek k vydání, hist. vlak s 2x ČSD 464.0 a hned jedno zjištění, zatím, co u postrku 464.0 se dofoukává do plna, tak u moji mašiny nic a z depa ve vRšovicích až do Holešovic se nespustil kompresor. Dokonce v Praze na hlavním, když jsem zabrzdil na 50% a povolil, zůstaly brzdy viset. To dělalo, když byl kompresor mimo funkci.
kompresor.jpg

Ano, po úpravě posledních podmínek pro chod kompresoru se zapomněly otestovat párovky.
Opraveno.

Back
Nahoře