CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
proč je u kdejakého produktu i PC her, programů, návod (menu), polsky, čínsky, maďarsky, ba i rusky a bůh ví, jak ještě..., ale česky ani houby.
TOPIC OFF
Dane, podívej se, jak malá jsme země a kolik obyvatel na světě mluví česky. Je to malé procento oproti jiným zemím, kde jejich jazykem mluví daleko více lidí.
Výrobci PC her, programů atd. jsou většinou velké společnosti, které nemají čas a ani chuť zabývat se překladem do nejrůznějších jazyků světa. Tím pádem manuály přeloží jen do těch, kterými mluví velké procento lidí a nebo do jazyka země, kam se jejich produkt nejvíce prodává.
Samozřejmě, že pokud je to česká firma, měla by k produktu přiložit i český návod, ale pokud je firma ze zahraničí, tak české návody jsou pro ni zbytečné.
TOPIC ON

TOPIC OFF
Dane, podívej se, jak malá jsme země a kolik obyvatel na světě mluví česky. Je to malé procento oproti jiným zemím, kde jejich jazykem mluví daleko více lidí.
Výrobci PC her, programů atd. jsou většinou velké společnosti, které nemají čas a ani chuť zabývat se překladem do nejrůznějších jazyků světa. Tím pádem manuály přeloží jen do těch, kterými mluví velké procento lidí a nebo do jazyka země, kam se jejich produkt nejvíce prodává.
Samozřejmě, že pokud je to česká firma, měla by k produktu přiložit i český návod, ale pokud je firma ze zahraničí, tak české návody jsou pro ni zbytečné.
TOPIC ON
Hele, pokud to tak bere a omlouvá každý, můžem se vrátit do dob Monerchie a češtinu zrušit, jako úřední jazyk a zavést znova třeba němčinu. Za tyhle názory se musí Národní buditelé obracet v hrobě. Nesouvisí s angličtinou na fóru, tohle beru zpět, ale za potlačováním ČJ a omluvou nějakým trhem si stojím. Tenhle přístup mně fakt štve. Proto jsem si nikdy nekoupi třeba Mafii 3.

Výrobci PC her, programů atd. jsou většinou velké společnosti, které nemají čas a ani chuť zabývat se překladem do nejrůznějších jazyků světa.
Jestli někdo chce prodávat zboží v mojí zemi, a ta mu přitom coby „malá země“ nestojí ani za najmutí tlumočníka, tak ať si onen produkt raději nechá... Jde čistě o prokázání základní úcty k zemi, s jejímiž občany hodlám obchodovat.

Pracuji v elektro oboru, kde 95% manuálů, SW a všeho dalšího je v angličtině. Pokud bych měl být zastánce toho, že výrobci by měli dodávat zboží jenom s českým manuálem a pokud tomu tak není, výrobek si od nich nekoupit, tak mám docela smůlu.
Ale třeba se to časem změním a české manuály přibudou ke všem produktům, které se prodávají v ČR.

Prosím moderátory o přesunutí do odpadu. Díky

Zdravím,prosím,mohol by niekto vyskúšať,či mu ztmavne kabina Vectronu v tuneli.Mne nejakým zázrakom sa dostalo do nej v tuneli denné svetlo

EDIT: Tak asi chyba medzi stoličkou a myšou....pri opätovnej jazde vo free mode v poriadku(foto z aktivity) :D Ale predsa len,nevie niekto,akým zázrakom som to dokázal?

:)kabinatunel.jpg:D

sorry for writing in english, if you want to I can translate my posts to czech from now, but I do not know if you understand it completely then always...

@Mustang maybe you turned on the cablight with Shift+L? This is the "big" light and in OR it just change to Daycab. The cablight with just "L" is just the instrument-light. You will not see a difference in the vectron there, because if its dark the displays always became lightend.

Pracuji v elektro oboru, kde 95% manuálů, SW a všeho dalšího je v angličtině. Pokud bych měl být zastánce toho, že výrobci by měli dodávat zboží jenom s českým manuálem a pokud tomu tak není, výrobek si od nich nekoupit, tak mám docela smůlu.
Ale třeba se to časem změním a české manuály přibudou ke všem produktům, které se prodávají v ČR.

Prosím moderátory o přesunutí do odpadu. Díky
Ono to není tak jednoduché. Souhlasím s tebou že ve světě specializovaného SW a HW je marné češtinu hledat a požadovat ji. Něco o tom trošku vím. To je trochu zvláštní situace, kdy opravdu nikdo soudný český návod hledat asi nebude a pokud existuje, je pořízen vlastními silami.
Jenže - jdi si koupit televizi, noťas atd. Minimálně základní zásady, jak zařízení připojit a bezpečnostní předpisy v češtině budou. Zrovna tak i ve slovenštině, estonštině, maďarštině a jiných, zdánlivě "nepodstatných" evropských jazycích. Bývaly doby , kdy český překlad byl vyžadován zákonem a jeho absence (tisková nebo digitální verze) byla znakem menší či větší levárny - pašunk, černé dovozy, prodej z druhé ruky. Nevím, zda při současné podlézavosti české politiky určitým zahraničním kruhům stále ještě platí.

sorry for writing in english, if you want to I can translate my posts to czech from now, but I do not know if you understand it completely then always...

@Mustang maybe you turned on the cablight with Shift+L? This is the "big" light and in OR it just change to Daycab. The cablight with just "L" is just the instrument-light. You will not see a difference in the vectron there, because if its dark the displays always became lightend.
Thanks, Bpee 237, that would explain a lot. I've got fat fingers. :D :D :D

Zdarec.
Vracím se ke "kauze" topení AI vlaku.
Ve Frýdlantu na mne najedou 2 vozy M262, ty měly naftový agregát, který zapnu když na mne AI vlak najede, vidím, že je zapnutý, ale není aktivní a netopí:
topeni.jpg

Teď otázka, jestli nemusím přejít do M262 a zapnout topení coby fíra, ale tím by se to celé komplikovalo, to ty paxy nechám raději do Frýdku mrznout, tam se dvojice motoráků odvěšuje směr Český Těšín.

Just a question how the heating is implemented in OR:

The most wagons have an electric heating which is working if there is power on the heating cable. Do these electric heating work with every loco? In real life some locos do not have heating cable, so the wagons do not get power. How is this in OR ?

Some locos have steam heating or diesel heating. Can they "give" steam for example to the B249 wagons, which have steam and electric heating?

Zdarec.
Vracím se ke "kauze" topení AI vlaku.
Ve Frýdlantu na mne najedou 2 vozy M262, ty měly naftový agregát, který zapnu když na mne AI vlak najede, vidím, že je zapnutý, ale není aktivní a netopí:
Zobrazit přílohu 39713

Teď otázka, jestli nemusím přejít do M262 a zapnout topení coby fíra, ale tím by se to celé komplikovalo, to ty paxy nechám raději do Frýdku mrznout, tam se dvojice motoráků odvěšuje směr Český Těšín.
Opraveno.

Back
Nahoře