CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, po dlouhé době jsem včera a dnes sedl k OR a taky jsem si toho všiml (upřímně nevím, jestli jsem si toho nevšiml už v zimě, ale už neměl nějak čas to zkoumat). Nejsem si úplně jistý, ale řekl bych, že ne všichni Vectroni umí zvednout 3.a 4. sběrač (nemají je animované). Zdá se mi, že ty mašiny, co mají ve složce i soubor např. "ELL_193XXX_FG.s to umí, ale ty co tam mají pouze ELL_193XXX_MS.s, tak ty to neumí... respektive asi po té aktualizaci a úpravě ladění, aby Vectroni zvedali smetáky podle napětí v troleji, se stalo to, že Vectroni, kteří nemají animovaný 3.a 4. sběrač, tak jej mají jakoby zvednutý, jen tam chybí animace... ale jistý si nejsem, podrobně jsem to nestihl dnes vše otestovat... :) A ještě jsem si všiml jedné věci... že když sedím ve Vectronovi a zvednu/stáhnu smeták, tak se fyzicky zvedne/stáhne až v momentě, kdy dám venkovní pohled a pokud to zvedání/stahování přeruším přepnutím do kabiny, tak se při navrácení venkovního pohledu začne zvedat/stahovat zase od nuly (dokud nenechám dokončit animaci, pak už je normálně nahoře/dole) - jak při nahazování, tak během jízdy - tohle jsem ale už taky neměl čas dnes otestovat pořádně.... :cool:

Hmm netuším, ale jedu po vedlejší koleji vzadu a ok. Loko SD 130. Je to trať BP. Ale 151, pro ORCZ má smeták nahoře a Vectron Bobule pro ORCZ co jen projížděl guším taky, zkontroluji zítra při testu.
Dane, nepoužil jsi omylem do consistu vectrona ve verzi MS? Mně se to už párkrát povedlo a taky mi mašinka jela na baterie :D

Pokud by se vám podařila popsat přesně situace, abych to mohl nasimulovat, tak bych to mohl opravit. Zatím neeevím.
V mém případě je situace taková, že dojedu do Studénky k odjezdovému klacku. Zastavím, zatáhnu BP, na opakovači stůj a čekám na předjetí. Aktivitu jsem uložil, nahrál uloženou pozici a najednou mi začal houkat živák, i když jsem stál a měl zabrzděno.

Mné taky po přeuložení. Tam bude možná zakopaný pes.
Tak i bez přeuložení, Libeň na stůj a když zapnu po posunu 2x "´", živák žve, zabržděno a na klacku červená.

Jinak Iciku, chtěl bych moc poprosit, o zapracování do tabulky F9, jeřáb UK 25 + MPD a samozřejmě podvozky. Jde o wag soubory nečinného jeřábu, který již vyšel ZDE. U tohoto vozidla je specifikace, že kvůli nespolehlivosti průběžné brzdy v reálu, je z brzdy při řazení ve vlaku vypnut v modelu automaticky. Takže v sekci brzd pod F5, jsou sloupce informací posunuty doprava, to by nevadilo, ale tabulka F9 nereaguje značkou pro ruční brzdu. Buď po zatažení v tabulce nenaskočí značka "P", nebo naopak když na vozy najedu coby Loose Consit, a povolím, tak tam značka "P" zůstane. V sekci brzd F5 se brzdy povolí i přitáhnou. Takže je to jen matoucí, kdy mi ukazuje F9 zataženou ruční brzdu a ona je povolena.
UK25.jpg

A k Vectronu na AI vlaku, bude to opravdu modelem, Bobule RegioJet jedou se zdviženým. zatím co ten na obráku má oba pantografy dole, po celou dobu jízdy-

Jinak Iciku, chtěl bych moc poprosit, o zapracování do tabulky F9, jeřáb UK 25 + MPD a samozřejmě podvozky. Jde o wag soubory nečinného jeřábu, který již vyšel ZDE. U tohoto vozidla je specifikace, že kvůli nespolehlivosti průběžné brzdy v reálu, je z brzdy při řazení ve vlaku vypnut v modelu automaticky. Takže v sekci brzd pod F5, jsou sloupce informací posunuty doprava, to by nevadilo, ale tabulka F9 nereaguje značkou pro ruční brzdu. Buď po zatažení v tabulce nenaskočí značka "P", nebo naopak když na vozy najedu coby Loose Consit, a povolím, tak tam značka "P" zůstane. V sekci brzd F5 se brzdy povolí i přitáhnou. Takže je to jen matoucí, kdy mi ukazuje F9 zataženou ruční brzdu a ona je povolena.
Opraveno. Vozy, které nemají ruční brzdu budou správně zobrazovány.

V mém případě je situace taková, že dojedu do Studénky k odjezdovému klacku. Zastavím, zatáhnu BP, na opakovači stůj a čekám na předjetí. Aktivitu jsem uložil, nahrál uloženou pozici a najednou mi začal houkat živák, i když jsem stál a měl zabrzděno.
Opraveno (snad). Zjistil jsem, že i po zastavení vlaku byla detekována rychlost lokomotivy pár deseti milióntin metrů za vteřinu.
Prosím vyzkoušejte oba, jestli ok.

respektive asi po té aktualizaci a úpravě ladění, aby Vectroni zvedali smetáky podle napětí v troleji, se stalo to, že Vectroni, kteří nemají animovaný 3.a 4. sběrač, tak jej mají jakoby zvednutý, jen tam chybí animace...
Ano, tohle bude to vysvětlení. Model není ke svému ladění kompletní.

Ešus je nemá animované, takže nevím, ale stojí tam po zbytek aktivity přes 2 hodiny. :)
Nic ho neblokuje podle diagnostiky. Je v režimu zastavení ve stanici a "nabírá cestující". Proč neodjede nebo spíš proč nedokončí režim nástupu cestujících, netuším.

Nic ho neblokuje podle diagnostiky. Je v režimu zastavení ve stanici a "nabírá cestující". Proč neodjede nebo spíš proč nedokončí režim nástupu cestujících, netuším.
Kouknu na to v editoru, kolik je tam lidí, ale je to divné. Nicméně, nic pak neblokuje a žije si tak svým životem po zbytek aktivity. :)

Kouknu na to v editoru, kolik je tam lidí, ale je to divné. Nicméně, nic pak neblokuje a žije si tak svým životem po zbytek aktivity. :)
A nemá moc krátkou cestu po vyjetí ze stanice? AI vlak po nástupu cestujících požádá o povolení signálu volna a pokud se mu nepodaří na nejbližším návku nastavit signál pro odjezd a nepostaví se mu cesta, tak zůstane stát. Všechno mu zkontroluj.

Ne, trasa končí v Bubnech u odjezdového. Nic, uvidím. Tohle není tak podstatné. Jen mně to zarazilo.

Zdravím, stále jedu aktivitu, kde momentálně není žádný okolní provoz, projíždím trasu hráče a testuji napojení postrkové lokomotivy.
Období podzim, čas okolo 20 hodiny a projíždím úsekem mezi Suchdolem nad Odrou a Hranicemi na Moravě.
Pokud nahraji uloženou pozici okolo Suchdola, tak vše v pohodě, ale jakmile uložím aktivitu blíž k Hranicím a nahraji ji, tak se mi přestanou načítat noční textury a místo osvětlení lamp mám šedo.
Porovnával jsem soubory v Trati 321 se zálohou a vše sedí. Když projedu úsek najednou bez uložení, je vše OK, takže textury začnou blbnout až po Save/Load.
Pochopil bych, kdyby to takto blblo při zaplněných nádražích, ale mám prázdnou trať.

Setkal se s tím někdo prosím?

Přílohy

• Open Rails 2024-09-30 07-05-25.jpeg
    Open Rails 2024-09-30 07-05-25.jpeg
    434.7 KB · Zobrazeno: 0
Zdravím, stále jedu aktivitu, kde momentálně není žádný okolní provoz, projíždím trasu hráče a testuji napojení postrkové lokomotivy.
Období podzim, čas okolo 20 hodiny a projíždím úsekem mezi Suchdolem nad Odrou a Hranicemi na Moravě.
Pokud nahraji uloženou pozici okolo Suchdola, tak vše v pohodě, ale jakmile uložím aktivitu blíž k Hranicím a nahraji ji, tak se mi přestanou načítat noční textury a místo osvětlení lamp mám šedo.
Porovnával jsem soubory v Trati 321 se zálohou a vše sedí. Když projedu úsek najednou bez uložení, je vše OK, takže textury začnou blbnout až po Save/Load.
Pochopil bych, kdyby to takto blblo při zaplněných nádražích, ale mám prázdnou trať.

Setkal se s tím někdo prosím?
Nemáš zaškrtnuto tuto volbu?
1.jpg

Ahoj, značky ručních brzd tam zůstávají, teda soupravy převzal AI vlak a pak jsem na ni najel. Ale to by mít vliv nemělo. Ale ujely mi vozy prac. vlaku z Želhostic do Lovosic, takže mimořádka jak vyšitá. :-)

A ještě jeden dotaz. 3D kabina 721 nemá osvětlení budíků přes kl. "L", nebo je chyba v ORCZ, nebo ji nemá KDSD 721?

Back
Nahoře