CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ok, tak budu muset pátrat.
Ešte jedna zaujímavosť,nefunkčnosť aktivity je na trati 321, vrežime volná jazda OR beží normálne,skúšal som spustit inú aktivitu na trati ZSR 191-193 a ta daná aktivita funguje bez problému,takže fakt netuším,v čom naraz je problém,možno ho bude sposobovat nejaký diesel,použitý v aktivite,ktorý asi už po aktualizácii nesplňa nejaké parametre nastavené v kode.

Mohou to dělat i nějaké posuny AI, pokud tam jsou. Volná jízda to neodhalí. Nevyzkouším, jedu tezt 20 hodinové aktivity, na předešlé verzi.

Potvrzuji aktivity chodí, akorát u všech motorových lokomotiv, které mají dva výfuky jde kouř jen z jednoho. Zkoušeno i v OR MG od italů tam je vše v pořádku.

Ano, vím o tom. Udělal jsem to na rozeznání počátku klíčového slova.

"Exhaust1" je pro definovaný 1. motor. Může jich být spousta třeba "Exhaust1_1" nebo "Exhaust1_111".
Pro 2. motor je to klíčový počátek "Exhaust2". Zase může být třeba "Exhaust2_1" nebo "Exhaust2_motor_nalevo".

Ještě musím vymyslet, co s těmi staršími modely. Jestli se tím vůbec zabývat.

Dovolím si malý dotaz ohledně Ctrl+L, osvětlení kabiny. Poslední dobou zjišťuji u více mašin, že za denní doby není možné použít, resp. nic to neudělá. Byl jsem zvyklý si při zatažené obloze přisvěcovat kabiny, kde bývá hůř vidět na displej rychloměru, zejména Metra LT, tzn. část Es a Peršingů, všechny 15x... Teď to nejde. Je to chyba na mém přijímači, nebo se to týká všech? Díky

Díky "Vectroním" displejům jde teď u všeho volit dvojí intenzita osvětlení. Je to divný, ale tak nějak se to chová mně (pokud si to správně pamatuju, nejsem u PC - neověřím :)). Takže zkus L, následně Ctrl L a pak by to mělo svítit správně. ;)

Dovolím si malý dotaz ohledně Ctrl+L, osvětlení kabiny. Poslední dobou zjišťuji u více mašin, že za denní doby není možné použít, resp. nic to neudělá. Byl jsem zvyklý si při zatažené obloze přisvěcovat kabiny, kde bývá hůř vidět na displej rychloměru, zejména Metra LT, tzn. část Es a Peršingů, všechny 15x... Teď to nejde. Je to chyba na mém přijímači, nebo se to týká všech? Díky
Mě hlavně překvapuje, že ta špatná viditelnost displejů rychloměrů doteď vlastně nikomu nevadila. Hlavně nechápu, jak s tím nemohli mít problém samotní autoři kabin. Já se po několika hodinách mžourání naštval a upravil si to.

Bylo to upraveno záněrně, 80% kabin, po použití kl.: "L" přeplo kabinu do noční textury. Tato klávesa funguje po celý den v tunelech, pak už jen od určité hodiny při stmívání a rozednívání. A bylo to tady přesně popsáno autory ORCZ, už snad před více jak rokem.

Mě hlavně překvapuje, že ta špatná viditelnost displejů rychloměrů doteď vlastně nikomu nevadila. Hlavně nechápu, jak s tím nemohli mít problém samotní autoři kabin. Já se po několika hodinách mžourání naštval a upravil
Vadila, i když mně konkrétně ne, protože šlo přisvítit osvětlením kabiny.

Díky "Vectroním" displejům jde teď u všeho volit dvojí intenzita osvětlení. Je to divný, ale tak nějak se to chová mně (pokud si to správně pamatuju, nejsem u PC - neověřím :)). Takže zkus L, následně Ctrl L a pak by to mělo svítit správně. ;)
To nepomáhá, zkoušel jsem. Neva, já se s tím nějak poperu.

Chlapi, najde se někdo, kdo umí a udělal by update pro 3D kabinu 721, aby svítil alespoň rychloměr, nebo lampa na stropě? Lepší by byl ten rychloměr. Já na něj vidím, ale mám nastavení, že v noci jsou údaje čitelné, ale kdo má tmavější prostředí bude... Je to škoda a v chystané aktivitě si ke konci asi unaví zrak. Bylo by to fakt super, kdyby někdo z kabinářů na tohle koukl.

Ahoj.
Tak test aktivity dokončený. Začátek 8:00 Ostrava, konec 3:22 Děčín Východ. Vše OK, jen na jednu anomálii, kterou jsem psal Icikovi do SZ. Ale z čeho jsem malinko smutný, je dynamické počasí ovládané PC. Budu psaát, co je v aktivitě, co chystám, tedy zima.

Chápu, že chce asi simulace vystřídat všechny druhy počasí během aktivity, ale působí to malinko jak na aprílové počasí a navíc výsledek je takový, že hezkého jasného počasí je jako šafránu. To by ani tak nevadilo, avšak velmi často se vyskytují takové apokalyptické chumelenice s skoro nulovou viditelností, že by při takovém počasí asi vznikla z 90% kalamita s totálně zavátou tratí. :) Spíš mi to přijde jako zima na Sibiři, nikoliv ve Střední Evropě. Tyhle max chumelenice by to fakt chtělo omezit spíš na vyjímku. Další, co je daleko podstatnější a co mne teda celkem štvě jsou mlhy a viditelnost. Když vemu, tak prakticky po celou aktivitu byly mlhy skoro furt a to s viditelností 300 - 500 metrů, prakticky při každém sněžení padne mlha, skoro při každém vyjasnéní, jakbysmet. Tohle je až otravné, když člověk vidí kousek před sebe a z tratě tak 20%. Fakt mazec, mlhy bych opravdu omezil hodně, vždyť sněží a viditelnost je ostrá, nebo je jasné, mtzne a opět je ostrý obraz. Prostě pocitově, mlh je moc.

Toť můj pocit z dynamického počasí, za 20 hodin jízdy.

Dane, tak dlouhá šichta nesměla být ani za Bolševika.
Ahoj. Neřeš šichtu jako celek, jedeš za několik strojvedoucích a tím taky vystřídáš několik lokomotiv. Tahle aktivita je jakoby datadisk ke hře. Prostě nainstaluješ aktivitu a jedeš "misi" několik dní. Uložíš, druhý den nahraješ pokračuješ a stále přichází nějaké ty posuny atd.... Samozřejmě to může jet i někdo v celku, pokud je takový blázen jako já, kdy jsem Mafii 2 projel za jeden celý den. Tuhle aktivitu ale ne. Nejdýl projetý úsek byl Ostřrava - Dolní Lipka - Hradec Královí vcelku... :)

Já osobně takové aktivity nemám rád a vůbec nevyhledávám. Je to spíš pro mě jako benchmark a test stability kódu.
Ale proti gustu žádný dišputát. Pokud Dan uznal za vhodné takové dílo vytvořit, své stoupence si jistě najde.

S tím počasím to ber jako v reálu. Pokud je ráno hnusně, většinou je pak hnusně i celý den.
A můj slíbený uhláček ze severu stále ani v dohlednu. :rolleyes:

Back
Nahoře