Ahoj.
Tak test aktivity dokončený. Začátek 8:00 Ostrava, konec 3:22 Děčín Východ. Vše OK, jen na jednu anomálii, kterou jsem psal Icikovi do SZ. Ale z čeho jsem malinko smutný, je dynamické počasí ovládané PC. Budu psaát, co je v aktivitě, co chystám, tedy zima.
Chápu, že chce asi simulace vystřídat všechny druhy počasí během aktivity, ale působí to malinko jak na aprílové počasí a navíc výsledek je takový, že hezkého jasného počasí je jako šafránu. To by ani tak nevadilo, avšak velmi často se vyskytují takové apokalyptické chumelenice s skoro nulovou viditelností, že by při takovém počasí asi vznikla z 90% kalamita s totálně zavátou tratí.

Spíš mi to přijde jako zima na Sibiři, nikoliv ve Střední Evropě. Tyhle max chumelenice by to fakt chtělo omezit spíš na vyjímku. Další, co je daleko podstatnější a co mne teda celkem štvě jsou mlhy a viditelnost. Když vemu, tak prakticky po celou aktivitu byly mlhy skoro furt a to s viditelností 300 - 500 metrů, prakticky při každém sněžení padne mlha, skoro při každém vyjasnéní, jakbysmet. Tohle je až otravné, když člověk vidí kousek před sebe a z tratě tak 20%. Fakt mazec, mlhy bych opravdu omezil hodně, vždyť sněží a viditelnost je ostrá, nebo je jasné, mtzne a opět je ostrý obraz. Prostě pocitově, mlh je moc.
Toť můj pocit z dynamického počasí, za 20 hodin jízdy.