Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Obracení kolejových autobusů bude fungovat taky. Model je naučen, že tahle funkce (otočení busu) se ovládá pokynem pro zrcátka. Program vezme povel a otevře zrcátka. Akorát člověk vidí, že místo otevření zrcátek se otočil autobus.Jo, dík. Mně nešo ani o fíru, jako o obracení autobusu M120.Nevyzkouším, teď se nedostanu k PC. Proto jsem se ptal.
Pro běžné uživatele je mirel zaplý, každý s ním totiž umí, to je taky o tom, nastudovat si něco, než vyjedeš z mašinou na trať, nejdřív se s něčím seznam, a pak teprve když něco nejde, tak piš do vlákna. Evidentně totiž moc věcí od dráhy neznáš... A aby jsi neřekl, že tě tady jenom poučím a víc nic, tu máš návod, jak v základech na to.... To že je to z jiného simulátoru, neřeš, víceméně funkčnost je stejná i v OR.Co šlo, tak jsem na displeji v kabině zkoušel tj. nastavení rychlosti i vypnutí Mirelu. Ideální by bylo, kdyby opravdu šel na pevno vypnout pro běžné uživatele, plynule trasu z Košic do Žiliny neprojedete a z Ostravy Svinova do Olomouce už vůbec. Problém je vždy u větších stanic. Víc vychytávek neznám.
Pokud ti vypadne kód, tak základem je co nejrychleji nastavit režim MANuál a brzdit na 120kmh. Pokud nechceš jít do MANuálu, tak nejeď přesně 160kmh, ale třeba 155kmh, abys stihl kopírovat brzdnou křivku, která se bude generovat, až ti vypadne ten kód. Jako nic proti tobě, ale přijde mi, že se tu na fóru ptáš na každou blbost a mnohdy sám nevíš, co vlastně chceš. Mně když něco nejde nebo nevím, tak nejdřív čtu, hledám, zkouším a až pak s tím jdu otravovat někoho dalšího...Tak to všechno jsem měl nastavené, mě spíš přijde, že na spoustě úsecích přes významné stanice není kódování a zmáčknout TAB na postavení vlakové cesty u tratě 321 nefunguje.
Jestli se jedná o stahovačku v Bohumíně, tak ta tak nějak svítí-nesvítí, tam stahovat vždycky.Prosím, proc mi praskne hlavni vypinac, kdyz projedu kolem zhasnute podminene stahovacky?
Co se upravuje v trati, aby byla pro OR kompatibilní? Nic. Jen pro pořádek do složky Openrails se vloží soubor xxxxx.trk se zápisem.Tak zásadní věc trať 321 není pro OR upravena
Ano, tohle se musí vyřešit v kódu.Já se zase s důvěrou obrátím na "znalce" Mirelu, aby se pokusili nastínit, co s ním mám dělat, když přejíždím např. z napěťové soustavy 15 kV na 3 / 25 kV, tedy nominálně při přejezdu z Německa / Rakouska k nám. Když zahajuji jízdu v DE / A, je Mirel vypnutý a nedá se s ním nic dělat. Dává mi to jakýsi smysl - nemá příslušné kódování, jenže obyčejně se Mirel rozsvěcuje hned po zapnutí baterek a měl by být obsloužitelný... Jenže - tma
Při přejezdu dělícího úseku tedy vypnu výkon, shodím hl. vypínač a sběrač, jak bývá zvykem. V tom okamžiku se při najetí na naše 3 / 25 kV Mirel rozsvítí, signalizuje poruchu NZ a nekompromisně brzdí. Nemám šanci jakkoliv zasáhnout a uvést Mirel do latě (např. kontrola řazení směrů a rychlostní limity).
Takto se přeci nemůže jezdit, aby mi VZ zastavil vlak a pak se v něm budu za ukrutného pískání několik minut hrabat, než vše uvedu do pořádku a můžu frčet dál. Děje se jak u 193, tak u 383.
Budu rád za cenné rady.
Do update jsem poslal úpravu Mirelu. Při oživení loko se musí vždy provést D1 test Mirelu a po úspěšném provedení se po zjištění 15 kV sám deaktivuje. Po přejetí do naší soustavy opět sám naskočí na normální režim provozu.Já se zase s důvěrou obrátím na "znalce" Mirelu, aby se pokusili nastínit, co s ním mám dělat, když přejíždím např. z napěťové soustavy 15 kV na 3 / 25 kV, tedy nominálně při přejezdu z Německa / Rakouska k nám. Když zahajuji jízdu v DE / A, je Mirel vypnutý a nedá se s ním nic dělat. Dává mi to jakýsi smysl - nemá příslušné kódování, jenže obyčejně se Mirel rozsvěcuje hned po zapnutí baterek a měl by být obsloužitelný... Jenže - tma
Při přejezdu dělícího úseku tedy vypnu výkon, shodím hl. vypínač a sběrač, jak bývá zvykem. V tom okamžiku se při najetí na naše 3 / 25 kV Mirel rozsvítí, signalizuje poruchu NZ a nekompromisně brzdí. Nemám šanci jakkoliv zasáhnout a uvést Mirel do latě (např. kontrola řazení směrů a rychlostní limity).
Takto se přeci nemůže jezdit, aby mi VZ zastavil vlak a pak se v něm budu za ukrutného pískání několik minut hrabat, než vše uvedu do pořádku a můžu frčet dál. Děje se jak u 193, tak u 383.
Budu rád za cenné rady.