CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Dan J.: Rozjeď se s prázdným solo motorem na 80 km/h, rychločinně zabrzdi a změř zábrzdnou dráhu. Pakliže se bude pohybovat okolo 225 m, pak je to přinejmenším v souladu s udanou brzdící váhou. Igor Hnízdo nastavuje obrzdění poctivě, výhradně jízdníma zkouškama –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nestřílí od boku.
V každém případě, Dane, ale začni u toho, že se konečně naučíš správně používat BS2. Už jsem ti psal v minulosti, že to tvé přecházení do Závěru (do reálné polohy Neutrál) je úplný nesmysl. Zabrzdi si v klidu na první nebo na druhej zoubek a tu rukojeť tam nech (nebo klidně zatáhni víc a pak se na požadovaný zoubek vrať) – tlak v potrubí se na takto nastavené hodnotě bude udržovat. Až budeš chtít úplně odbrzdit, přestav rukojeť do Jízdy. Neutrál používáš jenom při zkoušce těsnosti, nikdy jindy.

810 Zprovozněny, staženy, část vyzkoušena - perfektní zážitek a práce. :eek: :cool: To už je vyšší level, takhle animovaná kabina a funkční ovladače!

A teď za mě první poznatky: ...zatím jen z klasiky.

1.) Brzdič BSE je opravdu jedovatější, už od nějakých 7% na monitoru, začíná házet vidle. Naštěstí je stejně tak rychlý a dá se to vždy odvidlit a dojet plynule. Ale má prudší nástup.

2.) Čelní sklo a škrábance - perfektní! Aspoň je tam normální provozní opotřebení a nevypadá to moc sterilně.:D

3.) Výfuk funí mraky černého kouře jako čerstvě zatopená pára, nebo kdyby motor spaloval friťák, i na polovičním výkonu, hodně přehnané. :rolleyes:

4.) Start motoru - v reálu je možný i při zařazeném směru jízdy (samozřejmě spínač převodovky 0 - J musí být v 0), nemohl jsem to natočit, než jsem na tu zradu přišel. :D

5.) Dal by se bod zařazení 1. stupně před rozjezdem, posunout těsně nad hranici polohy páky ve volnoběhu? Třeba 5% výkonu na páce, a teprve na toto sepnutí navázat zvuk zařazení? Je tam v mechanismu páky spínač a teprve ten sepne po lehkém přesunutí páky vpřed, převodovku - ozve se to typické buchnutí, rozsvítí se kontrolka I. stupně. Spínač 0 - J před rozjetím samostatně převodovku nezapne ("buch" se nemá ozvat).
Při rychlosti nad 20 km/h se kontakty rychloměru spínač v plynové páce přemostí a ve volnoběžné poloze páky je převodovka stále zařazená - vyřadit a zařadit lze jen spínačem 0 - J. Pod 20 km/h vyřadí posunutím plynové páky do volnoběhu i při spínači v poloze J.

6.) Trochu chybí možnost krátkého houknutí klávesou B nebo N, nic mi to nedělá. Případně navázání doby houkání houkačky na stisknutý mezerník.

7.) Sběr prkotin a detailů:
- zdá se mi, že má vyšší volnoběh? (zvuk)
- motor tlačí hodně oleje, ve volnoběhu by měl mít 2, max. 2,5 baru, ne 3 a více.
- teplota vody v motoru "lehce přechlazuje"
....................
- asi blbost chtít při ubrání plynu při použitém ladění na elektrický přenos výkonu, aby se fiktivně zařadil blokovací stupeň už okolo 50 km/h na rovině...? Sim to asi nemá jak poznat a rozlišit. Ale přijdou mi tam ty otáčky kolem 1700 v ten moment docela nadbytečné a ubral bych si plyn do optimálního pásma kolem 1500 ot. a zařadil B. Chápu, když to nepůjde.:)

I bez vyladěných připomínek je to ale SUPER !!!

- asi blbost chtít při ubrání plynu při použitém ladění na elektrický přenos výkonu, aby se fiktivně zařadil blokovací stupeň už okolo 50 km/h na rovině...?
Zdarec.
Na nějaké řazení ručně během jízdy se v ORCZ vyprdní. :) Bohužel to dělá neskutečný bordel, je to jasně vidět u M131, se kterým se nedá prakticky v OR, ale ani v ORCZ jezdit. Koukni, kolik je s ním v OR aktivit. Žádná. Co se týká jízdy, já jsem spokojen, ale nejsem fíra a čekám, co pak napíše Jarin. Ten mi hned objasnil i moje mylné dotazy, třeba s kontrolkou a jinými věcmi.

Ale více mne traápí stále nedotáhlé dveře, které jsou zatím totálně mimo realitu, tak čekám na dořešení, bo tohle co je, kazí celý dojem jízdy v aktivitě.

1. po zastavení odjistit dveře, které si paxové otvírají sami. (po odjištění, je to stejné jako když přijede souprava s manuál dveřmi)
2. píšťalka - odbavení vlaku
3. až nyí zajistit dveře a ty co si paxové otevřeli se zavřou a odjezd.

Tenhle popis vlastně potřebujeme i pro jednotky 460, 560, které mají animaci dveří. I zde jsou poloautomatické dveře, které otvírají cetující, ale už je nezavřou.

Teď v aktivitě hlídám tabulku F9 a cestující, abych byl vypraven. Tohle fíru vůbec nezajímá, řeší průvodčí. Já mám hlídat odjezdové návěstidlo a odbavení vlaku.

Zdarec.
Na nějaké řazení ručně během jízdy se v ORCZ vyprdní. :) Bohužel to dělá neskutečný bordel, je to jasně vidět u M131, se kterým se nedá prakticky v OR, ale ani v ORCZ jezdit.
Kdo mluví o manuálním řazení hráčem? :) Vždyť píše "aby se fiktivně zařadil blokovací stupeň už okolo 50 km/h na rovině", tedy nic o tom, že to tam máš dát ty, ale motorák si sám. ;) A ohledně Hurvínků... Jezdit s nimi lze, sám jsem to zkoušel. I na tu maximálku se dostaneš. Jen je to trošku složitější než se rozjet s Peršingem... :D

Jo tak jsem blbě pochopil. Ladění hurvajzů máš odkud? To co mám je hrozné. :) Nicméně, hlavně to chce dodělat to odbavení vlaku.

Myslím, že klasické TBP. Ono odjinud to ani nejde, kdybych neměl TBP, tak bych se k Hurvínkům nejspíš ani nedostal... :) Nevím jak s tím jezdíš ty, ale párkrát jsem si před časem odjel Lednice - Břeclav. A dojel jsem vždy v pořádku. Brzdit zvládá, nějak řadit s tím jde taky. Rozjezdy jsem páchal zařazením jedničky, rozjezd na 7 - 10 km/h, "plyn" do neutrálu, zařadit dvojku, zabrat a až to přestane zrychlovat, opět přestat zabírat a hodit tam trojku. Teď z hlavy nedám, jestli má v simulátoru těch stupňů víc, ale 60 km/h to dá. Akorát když není aktivita, nevím, jak moc dobře by se s tímto laděním dala stíhat jízdní doba... :D

Hurvajz se jezdí dobře náhodou. Na dobu vzniku, to je dobré. Fungují všechny rychlostní stupně. Dokonce i v CZSK to docela funguje.

Přesně tak, myslel jsem to řazení tak, aby se využil alespoň opticky pro hráče potenciál motoru a podle sklonu a výkonu se to blokování řadilo dříve. Jen nevím, co by to udělalo se simulací, asi velký špatný, když je tam laděný elektrický přenos, který nezná rozdíly otáček na vstupu a výstupu díky převodovým poměrům. Ale mechanický přenos jsem v MSTS s 810 zkoušel a ten opravdu nebyl dobrý...

Jednú vec trošku nechápem, to je upload celého balíku ČD 810/809 a vozíkov, nestačilo by ako to je vo zvyku iba ladenie do zložky Openrails CZSK ?
Taktiež nevidím nikde ReadMe k novým modelom.

Jednú vec trošku nechápem, to je upload celého balíku ČD 810/809 a vozíkov, nestačilo by ako to je vo zvyku iba ladenie do zložky Openrails CZSK ?
Taktiež nevidím nikde ReadMe k novým modelom.
Readme k tým modelom je v samotných priečinkoch tak ako som povedal Ricarovi a slovo je dodržané. Taktiež som sa pýtal Ricara či súhlasí ak zverejním tieto balíčky s tým že pôvodné engy aj modely ostanú zachované tak ako je u neho na webe a len sa k ním pridá podzložka OpenRailsCZSK. Nemal nič proti každopádne ak tak nebránim sa ak to bude na jeho webe s tým že pridá do balíčku Podzložky OpenRailsCZSK ale o tom sa už nediskutovalo.

A já zase nechápu, proč to dělat složitě, vydám aktivitu a uživatel stáhne celek a aspoň nic naskope. Je to jednodužší. Navíc jsou v balíku doplněny verze mimo službu a mimo službu noc.

Tým ReadMe, to sa ospravedlňujem. Prehliadol som ich, ako stiahnuť pár MB naviac mne nevadí, ale možno niekto kto má ešte v dnešnej dobe obmedzený objem downloadu. Len ma to zarazilo že sa to dalo celé. Nakoniec som napísať zabudol, ale chyba bola iba v jednom čísle, to v zápise CenterOfGravity

Jasne pozri ja som napísal aj Ricarovi teraz ohľadom toho že ak by s tým bol problém vieme sa dohodnúť. Takto to však je na jednom mieste užívateľ si len stiahne balík nakopiruje a jazdí.
No má to veľkosť dosť ale tak to ani neviem že ešte obmedzené internety sú ale môže byť. :)
Jasne ja som si aj myslel ale tak teraz si vieš len hento stiahnúť a malo by ti to šlapať. Vyskúšaj keď tak uvidíš.

Zkoušel jsem v trati BP a v ORCZ Brejlovce 754 068 s rychlíkovou soupravou z Brna do Rapotic, váha soupravy cca 325 tun se zapnutým topením vlaku. A přijde mi, že, jakmile dám výkon nad 70 %, že se přehřívá olej v motoru až moc rychle. Vždyť v reálu Brejlovec tahal do stoupání i 7 vozů a ne vždy měl vypnuté topení vlaku. Nevydržel Brejlovec ve skutečnosti jet (ve stoupání Zastávka u Brna - Rapotice) delší dobu na vyšší výkon, než 70 % (nikoliv plný), aby vytáhl rychlík se 7 vozy do Rapotic? Pouze se slušně ptám;).
Ano, k tomuto se přidávám - nevím, možná se od té doby něco změnilo. Já jakožto neznalec řady 754 (do Prahy přišla až relativně nedávno coby "kořistní" v několika kusech na vozbu Pacifiků místo 749) si myslím, že simulátorová 754ka je "podmotorovaná" a netáhne jak by měla. Konzultoval jsem to s kamarádem, který na 754 jezdí pod Plzní a ten mi potvrdil i naposílal fotky a videa, že do stoupáků od Klatov na Špičák, běžně tahá se zapnutým zimním topením 4-5 vozů plnou traťovou rychlostí a nevyužívá plný výkon motoru. Já v simulátoru mám (dlouho jsem 754 nejezdil) problém to se čtyřmi a zapnutým topením, udržet na stejném úseku nad 50 km/h. Do Rapotičáku se 4mi a zapnutým topením, se vleču 35-40. Když se náhodou stane, že se sepne topení na více vozech, tak ještě zpomalí, takže topení vypnu, než vyjedu stoupání. Ale bylo mi tady několikrát řečeno a obhájeno logickými argumenty, že ladění vychází z co nejreálnějších parametrů, a že to tak prostě je.
Tady ale asi narážíme na realitu teorie a praxe. Nevím, jak jsou na tom simulátorové 754 MSV, po pravdě, zkoušel jsem je jen na výkonu Hradec - Lichkov, nemůžu říct. Trať 183 mi teď nefunguje a fakt řadu 754 neznám, abych mohl diskutovat a tvrdit, že je něco jinak.

Ahoj, nevím, co je to za anomálku, ale paxi mi nastoupili do vozu přes zavřené dveře, že je otevřeno na opčné straně neřešte, tohle je anomálka, se kterou se nedá nic dělat, je to posunem k nástupišti. :)

PaxiJPG.jpg

Back
Nahoře