CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Mně ale přišlo, že v první řadě volá po naplnění zlozvyku v podobě nejužívanější zvukové návěsti na české železnici, tj.⁠⁠⁠ jednom krátkém zvuku lokomotivní houkačkou před uvedením HV do pohybu, který neznamená vůbec nic. :D
Ano, volal jsem po tomhle zlozvyku české żeleznice. :D Zrovna na těch lokálkách je to dobré upozornění pro všechny ty vyšlapané "přejezdy" pro veverky a pro to poslední krátké prohouknutí přejezdu když tam nic není a chce se učinit předpisu zadost. A zkrátka aby to šlo i krátce. :)

krátké prohouknutí přejezdu při rozjezdu ze zastávek a takové ty typické prejezdy pro veverky stačí potřetí už jen prohouknout krátce
Pokud nezahoukáš alespoň 2 s, je to stejný, jako bys nehoukal vůbec (to plyne z předpisu). A pokud sis opravdu jistý, že se k přejezdu pro veverky neblíží uživatel pozemní komunikace, pak stačí houknout jednou. :D
PS: Třeba elektronické rychloměry kratší prohouknutí vůbec nezaznamenají a nedejbože pak v hloubi noci vzít na přejezdu nějaké BMW s vlivným synkem...

ML636, já měl na mysli, jestli jsi to nějdy řídil. :-) Já jsem v tom taky najezdil svoje a byl jsem vyveden z tolika omylů, že jsem čuměl, ještě jsenm neajtualizoval, jen se modlím, ať úprava nedodrbe rozjezdy, to co bylo, sedělo, jak prdel na hrnec a krásně se dal stíhat jízdní řád. Tak jen doufám, že tak i zůstane. Kduž i strojvedoucí napsal, že to jede absolutně reálně.

ML636, já měl na mysli, jestli jsi to nějdy řídil. :) Já jsem v tom taky najezdil svoje a byl jsem vyveden z tolika omylů, že jsem čuměl, ještě jsenm neajtualizoval, jen se modlím, ať úprava nedodrbe rozjezdy, to co bylo, sedělo, jak prdel na hrnec a krásně se dal stíhat jízdní řád. Tak jen doufám, že tak i zůstane. Kduž i strojvedoucí napsal, že to jede absolutně reálně.
SZ. Jinak ne, určitě se ta fyzika nerozhodí a nezhorší. :cool:

Pokud nezahoukáš alespoň 2 s, je to stejný, jako bys nehoukal vůbec (to plyne z předpisu). A pokud sis opravdu jistý, že se k přejezdu pro veverky neblíží uživatel pozemní komunikace, pak stačí houknout jednou. :D
PS: Třeba elektronické rychloměry kratší prohouknutí vůbec nezaznamenají a nedejbože pak v hloubi noci vzít na přejezdu nějaké BMW s vlivným synkem...
Taky pravda. No co vím, tak zrovna na Haslerovi v 810 se houkačka nezaznamenává vůbec... Ale čisticí přítlak zdrží se zaznamenává. :D

Kde by tedy mohla být chyba, že tu délku sepnuté houkačky mám pevně danou? Zřejmě si to modely berou odněkud, kde to bylo předtím a nepřepsalo se. Nechci se v tom moc vrtat a ve velkém mazat, abych nerozhodil trainset. Poradili byste, kde konkrétně najít a prověřit parametr, který určuje houkačku, že bych případně smázl a přeinstaloval jen tuhle část? Zřejmě se mi tam něco nepřepisuje i přes potvrzení přepsat.:rolleyes: Díky

810.271 postaru by měla fungovat správně a po krátkém klepnutí do mezerníku by to mělo krátce houknout. Skoro přesně to houká dle délky držení mezerníku. Ale vlastně nevím jak po té aktualizaci... Asi to bude stejné. ;)

Houká to přesně jak má. ML636, pokud ti comp nepřepiše soubory, udělej si pořádek s widlema. Pak se tu hlásí a řeší zavádějící chyby, které s ORCZ, ani packem 810 nesouvisí. Dám tady za chvíli video z 810, kde jde krásně slyšet i ten zvuk přeřazení motoru. Je to aktualizace zpět. Poslední jsem ještě neinstaloval.

Ja som až teraz rozchodil 810 s najnovšími aktualizáciami a húkačka ide aj krátko. Aj keď taký úplne krátky zvuk ako skutočná 810 som nespravil :)

Přeinstaluji, smažu všechny novější 810 mimo trainset BP, které nesouvisí s CZSK 810 a uvidím, někde se to asi zhádalo. Ale jezdí to dobře, protože se mi projevily i ty Icikovy úpravy řazení, DÍKY! :cool:
Dane, tam fakt šlo jen o bod sepnutí převodovky, nebyla to chyba ani falešná, ani skutečná, jen šlo o úhel sepnutí spínače. Kdyby v reálu byl nastavený na tak pozdní sepnutí, otáčky motoru by byly už tak vysoké, že by po půlce šichty ta převodovka a zuby na všem a kardan letěly do háje. I přes měkčí hydroměnič by to byla pecka.

1.) A ještě k tomu bych měl drobný požadavek - po úpravě toho úhlu sepnutí spínače Jízdy na páce, zmizelo ono přemostění spínače Jízdy na plynové páce a převodovku lze odpojit kdykoliv pákou. Pro vyladěnost, přemostění nastává v rychlosti nad 15 km/h, projeví se tak, že ani po úplném ubrání výkonu pákou, se nevypne převodovka (otáčky motoru neklesnou na volnoběh, kontrolky převodovky svítí dle zařazeného stupně). Nad 15 km/h už převodovku na stanovišti vypojí jen manipulace s přepínačem N-J, ne přeložení páky do volnoběhu.

2.) Pokud to simulátor umožní, správně by sepnutí startéru nemělo být vázáno na řadič směru jízdy, směr může zůstat zařazený i vyřazený.

A abych vyvrátil obavy vaření z vody a že nedojde k nějakým "neautorizovaným" překopávkám, přikládám označené schéma, kde:
Označení obvodu sepnutí startéru, v obvodu nejsou zapojeny kontakty řadiče směru, ani koncové doteky, podmínkou startu je řízení-neutrál-nenabíjím-držím tlačítko.
Označen spínač řazení (jízdy) na palivové páce, který je nad 15 km/h přemostěn pomocí relé. (ovládají kontakty rychloměru)

Přílohy

Nejlepší je, že to roste jaksi přímou úměrou. Ignorance přejezdu, lepší zabezpečení, ignorace přjezdu s lepším zabezpečením a opět vylepšování zabezpečení, atd. A nejlépe pak, když se do toho nase..u média a začnou psát, že by bylo správné vylepšit zabezpečení. :-) Ale zákld je stupňující se tupost lidí, nic víc, nic míň.

Pro vyladěnost, přemostění nastává v rychlosti nad 15 km/h, projeví se tak, že ani po úplném ubrání výkonu pákou, se nevypne převodovka (otáčky motoru neklesnou na volnoběh, kontrolky převodovky svítí dle zařazeného stupně).
Jaké otáčky motoru zůstanou? Zvlášť, pokud mám el. přenos výkonu? Tohle je problém.

Jaké otáčky motoru zůstanou? Zvlášť, pokud mám el. přenos výkonu? Tohle je problém.
Ta 1. verze ladění (ta co později zapínala převodovku při rozjezdu) to myslím měla, zůstávala zařazená a jen se stáhl výkon. Ale jestli by se to mělo kolidovat s tím posunutým bodem sepnutí, tak ať to zůstane takhle. Holt by to byla jako úprava depa. :D On je stejně zvyk přepínat při výběhu do neutrálu, aby motor nebrzdil. Ta zařazená převodovka při staženém výkonu se používala k lepšímu dochlazení olejů a vody, třeba při klesání apod.

Udělám to takhle - Do 15 km/h dokáže vyřadit převodovku plynová páka stáhnutím do volnoběžné pozice. Nad 15 km/h dokáže vyřadit převodovku jen přepínač N-J. S těmi otáčkami motoru bohužel nic neudělám, protože bych je jen tipoval a nebylo by to přirozené. Kód na převodovku nemáme a netuším, jestli se vůbec bude někdy dělat.

Udělám to takhle - Do 15 km/h dokáže vyřadit převodovku plynová páka stáhnutím do volnoběžné pozice. Nad 15 km/h dokáže vyřadit převodovku jen přepínač N-J. S těmi otáčkami motoru bohužel nic neudělám, protože bych je jen tipoval a nebylo by to přirozené. Kód na převodovku nemáme a netuším, jestli se vůbec bude někdy dělat.
Taky bych to asi tak viděl. :cool: Přimyslíme si k tomu závadu tachoalternátorku otáčkoměru, který padá do volnoběhu a bude to.

Ahoj.
Pánové ještě jsem si všimnul věci, jak u pasku 742, tak 810. Pokud jedu aktivitu s AI provozem, strašně se zelabuje motor a volnoběh. Nevím, zda to není jen u mne, ale staré zvuky jak 742, tak 810 mi to nedělaly. Další věc, to dělal MSTS taky? V tunelech mi padají srážky. Ale mám pocit, že kdyi v tunelech nesněžilo, ani nepršelo. Možná se ale pletu. MSTS už jsem nehrál více jak 5 let.

Back
Nahoře