CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím. Starej dědek má prosbu : dá se někde stáhnout seznam kl. zkratek pro ovládání ORCZSK, které se ve hře objevuje pod F1 ? Rád bych si z něj udělal "tahák". Dík za info.

Měl bych tady 2 "podněty k vylepšení"...

1) Když jedu proti výstraze a VZ kóduje, tak i přitom chce potvrzovat bdělost. Modré světlo u toho na opakovači (pochopitelně) nesvítí.

2) Dalo by se do nastavení hodit zaškrtnutí naklápění skříní (jen ANO x NE, bez "nastavení intenzity" apod.)? Narážím především na to, že 75X od Michala S. mají podvozky jako FA a při naklopení v oblouku mají podvozky tendenci vybočit z kolejí (už jsem to sem házel i s obrázky, bohužel to zapadlo bez reakce). A možnost volby by snad nikomu nevadila... ;)

Dopsal jsem větu ve výstavbě tratí poslední aktualizací a teď bych konečně vyzkoušel a aktivoval ORCZSK.
Můj oblíbený Vectron. Líbí se mi, když mám vstup v Berlíně, tak mám okamžitě nastavený jejich systém. Ale rozjet se mi nepodařilo. Tak Děčín. Opět mi správně naskočil systém. Samozřejmě na obrazovce vedle mám manuál a rozjel jsem se. A byl jsem zvědavý na změnu systému. Na dělení hláška, že se zvedla trolej na 6.2, paráda. Ale nejde mi zvednout sběrač. Výběhem jsem se dokutálel až do Bad Schandau, ale bez napětí. Poradí někdo? Ale jinak vectron je nyní opravdu parádní. Taková hračička.
Jinak německá návěstidla šíleně září, hlavně ta stará.
zmena_systemu.JPG

Zbyněk teraz som to skúšal prejsť cez zmenu systému a v pohode mi išiel hore zadný zberač + zaplo HV a palil som dalej. Skús ten prepínač zberača podržať 1-2sekundy.
Cab383-CZ-DE.jpg

věř, že už klasický OR nezpneš
Do té doby, než si udělám přizpůsobím celý trainset pro ORCZSK. Porovnával jsem a mám tam i ve společných adresářích duplicity, u mě staršího data. Tedy zatím nemixovat. Pokud si kdokoli udělá novou instalaci BP a jezdí v ORCZSK, tak si nejprve přejmenujte složku Trains. Po instalaci si pak přejmenujte obráceně a z TBP si vyberte jen co potřebujete. Vagony by měly fungovat, ale trakční vozidla zatím ne. Pokusím se podle vzorů dát postupně dohromady. Tedy jak bude vůle.

A sakra! Díky za nakopnutí a radu.;) Já to všechno přesměruju, až z toho bude peří lítat. Ta jenomdlouhá houkačka mě totiž děsně sssssss... :D

Jinak na těch videích je jeden z nejzajímavějších provozů 809 Neratovice-Čelákovice, dokonce v Brandýse byl jeden čas (jestli je to ještě teď nevím) zavedený takový srandaproces, že na fírcimře tam měl každý turnusový fíra svou podepsanou postel. A protože si do různých postelí lehali různí fírové letmo, kteří to neznali, tak tam zavedli ještě další postel, kterou nadepsali "postel letmo" a k ní deníček, do kterého se každý zapsal, když tam spal.:D A v Neratovice-město, byl přejezd krytý návěstidlem, které si stavěl fíra dálkovým ovladačem. Ten se někdy rozblikal, jindy trochu stávkoval, mezitím se odbavil nástup, návěstidlo se postavilo a šup do Kostelce a Brandejsa. A které město se taky může pochlubit vlakem de facto uprostřed náměstí. Ale to už je zase OT.
Tak ještě jedno zjištění - u toho druhého směrování zvuků je pod mezerníkem dlouhá houkačka a pod klávesou B (píšťala) ta krátká... :)

Vozy ano, ale přiznám se, že se stroji zatím tápu, nevím, jak se vám s tím daří jezdit, třeba s 371 nebo motory 843, 854 a podobně. Vždycky když jsem to zkoušel, bylo to víc o kompromisu, než s vozy pro MSTS jezdit v MSTS. Ale možná je to jen tím, že holt tyhle vzorové příklady fungování možná zrovna byly z klasického OR. :D
A zrovna ta 371 by se v ORCZSK ještě hodila. Mezikontrolér, BS-2, mohla by do nového Německa, byť jen 160... Takže taková poslední klasika, nejde přeskakovat stupně, jenom odkrokovávat a pomáhat si tlačítkem. Bylo by zajímavé, jak by si zvukaři a tvůrci s tím poradili. Třeba se někdy dočkám. I když je to "jen" Bastard, už od doby vzniku slabší a zastaralý, mašina to zajímavá je.:cool:
-------------------------------------

K tomu LVZ bych se s dovolením s podněty také trochu přidal, jsem sice rád, že to funguje tak jak funguje, tvůrci vysloveně v popisu uvádějí, že jde prozatím o fungující kompromis, tuším tak nějak to tam bylo, a kdyby se do toho mělo vrtat s najistým výsledkem, asi je lepší nechat to takhle. Ale takové trochu dráždivé je to, že v případě přijetí zeleného kódu náš simulátorový LS 90 (řada 15x, 16x, 36x, 371, 471 aj.) neumí houknout v případě nadbytečné obsluhy TB. To je pro zabránění stereotypu a pro funkci VZ poměrně dobrá věc.
V případě přijetí žluté, by to mělo být u LS 90 tak, že do 120 km/h není nutná obsluha TB, nad 120 km/h je nutná obsluha TB (kvůli případnému rozkladu zábrzdné vzdál. do dvou oddílů - jízda kolem výstrahy max. 120 km/h). V případě mezikruží do 40 km/h není nutná obsluha TB, nad 40 km/h je nutná obsluha TB.

Tak ještě jedno zjištění - u toho druhého směrování zvuků je pod mezerníkem dlouhá houkačka a pod klávesou B (píšťala) ta krátká... :)
Tak to bude asi nějaká implementace novinky. Zkusím. Oblíbil jsem si teď ty druhé zvuky např. 810.100, mám dojem, že to i nějak souvisí s remotorizacemi, protože ty "krátké" zvuky jsou typický motor ML634 i s volnoběhem, na který jsem brblal, že je u toho "dlouhého" ladění zvedlý příliš. Jenže tak to asi má být, remotorizace, jestli se tedy jedná už o Tedom, ty volnoběhy mívají vyšší a zvuk je takový zvonivější, to mají LIAZy víceméně od doby zavedení Euro 2 (mezichladič, čerpadlo Bosch atd.)
Takže bude třeba asi se tím nějak postupně propracovat a počíst, a vyzkoušet všechny motorizace.:D

Vozy ano, ale přiznám se, že se stroji zatím tápu, nevím, jak se vám s tím daří jezdit, třeba s 371 nebo motory 843, 854
Já tady nepíšu o ladění pro MSTS, ale třeba opravené vozy pro OR, v ORCZ/SK jedou. Pokud vyjde ještě jedna prosba, bude TSRE AE umět číst oboje složky, jak Openrails, tak OpenrailsCZSK. Ale to hodně předbíhám. Ale pozor, i tak zvuky pro ORCZ/SK, nebudou a nejsou kompatibilní a shazují OR.

A raději znova, bo to zas zapadlo v propadlošti dějin, připomínám srážky v tunelech. Vypadá to fakt, pardón za ten výraz... Ale fakt, debilně. :)

Tak teď jsem schválně projel na Vectronovi s Interjetem z Berlína až za kritické místo, Luckau - Uckro. Tam za stanicí v oblouku vždy vyskočí náspy nad pražce a je nutné save/load. Tedy v klasickém Openrails, pokud je zapnuté převýšení v obloucích. A právě zde v CZSK, je vše OK, tedy už žádné vyskakování náspů.
Ale tam za stanicí se přibrzďuje z 200 na 160 a já jsem se poté nemohl pořádně rozjet. Něco mi tam stále mírně brzdilo. Celou cestu jsem si přitom pochvaloval, jak se souprava pěkně kutálí bez větších odporů. Krásně to i brzdí, když jsem zpomaloval za Berlínem z 200 na 100.
Tedy jestli jsem o něco nezakopnul při brzdění. Zkusil jsem poté výběh a vlak opravdu zpomaloval, jako bych měl utaženou ruční brzdu. Zkoušel jsem i inicializaci shift podtržítko a nic, ani nebyla popiska jako odezva. F5 a tam vše odbrzděné. Nebylo to tím, že jedu moc dlouho?
Ale když jsem na začátku zastavil v Berlin HBF a pak se rozjížděl, tak se mi stalo něco podobného, také se to nechtělo moc rozjíždět a pomohlo až to shift a podtržítko. Tedy jsem také musel o něco zavadit na klávesnici.

Jinak celkové dojmy. Máte to opravdu moc pěkné. Takové přirozenější. Jenom velké vzdálenosti jsou už v oparu (možná to jde nastavit) Berlínská věž je v openrails klasickém ostřejší a jsou vidět i textury na kouli. (pro porovnání) ale asi ta viditelnost bez oparu půjde někde nastavit.

Nepřišel jsem na to, jak se otevírají dveře. Q nereaguje.

Zbyňku, nech tohle na slezinu, vše vysvětlím a slezina bude. Už se na tom intensivně maká. Více zde oznámí Alcapone. :) Ke dveřím a tak, ti píšu SZ, ať nezasíráme vlákono ORCZ.

Měl bych tady 2 "podněty k vylepšení"...

1) Když jedu proti výstraze a VZ kóduje, tak i přitom chce potvrzovat bdělost. Modré světlo u toho na opakovači (pochopitelně) nesvítí.

2) Dalo by se do nastavení hodit zaškrtnutí naklápění skříní (jen ANO x NE, bez "nastavení intenzity" apod.)? Narážím především na to, že 75X od Michala S. mají podvozky jako FA a při naklopení v oblouku mají podvozky tendenci vybočit z kolejí (už jsem to sem házel i s obrázky, bohužel to zapadlo bez reakce). A možnost volby by snad nikomu nevadila... ;)
A zapadly nějak i ty srážky v tunelu. V MSTS fakt v tunelech nepadaly.
Pro jistotu to sem hodím znovu, ať to nezapadne. :)

Zkoušel si včerejší verzi?
Aaaa, nezkoušel, dnes jsem zapnul ORCZ a ano, byla aktualizace, ale já jsem zrovna v testu aktivity před vydáním. Tím, že jsi mi nehodil oznam, jsem myslel, že to někam zapadlo. Tudiž se omlouvám a po testu hned vyzkouším.

Kluci, dotaz... šel by vymyslet WP, který by jen určil místo, kde má AI u perónu zastavit, pokud má zatrženo, že tam má zastávku? Ptám se z důvodu, že v některých stanicích je např. dlouhý perón a budova na jednom konci... a když tam jede např. konkrétně motoráček 810, tak zastaví uprostřed perónu, i když v reálu by zastavil na tom konci perónu u budovy... :cool: Ano, jde to v aktivitě řešit nezatržením zastávky a vložením WP třeba na 60s v daném místě, ale tím pádem se neotevřou AI dveře (pokud má model tuto funkci) a druhá věc je, že když je tam tento WP, tak dál není postavená cesta, dokud těch 60s neuplyne, což taky není úplně reálné... Konkrétní případ Moravský Písek - tam se staví blíže k nádražní budově a když tam Os nebo R přijede, tak má cestu dál samozřejmě postavenou... ;) Doufám, že se tohle už neřešilo nebo takový WP dokonce už neexistuje a já o tom nevím (nic k tomu se mi nepodařilo dohledat)... :cool:

Back
Nahoře