Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

To je ono. To samé hlavní vypínač. Také podržet. A už jedu, dík.Skús ten prepínač zberača podržať 1-2sekundy
Přesně. Až se naučíš tyhle fičurinky, věř, že už klasický OR nezpneš.To je ono. To samé hlavní vypínač. Také podržet. A už jedu, dík.
Do té doby, než si udělám přizpůsobím celý trainset pro ORCZSK. Porovnával jsem a mám tam i ve společných adresářích duplicity, u mě staršího data. Tedy zatím nemixovat. Pokud si kdokoli udělá novou instalaci BP a jezdí v ORCZSK, tak si nejprve přejmenujte složku Trains. Po instalaci si pak přejmenujte obráceně a z TBP si vyberte jen co potřebujete. Vagony by měly fungovat, ale trakční vozidla zatím ne. Pokusím se podle vzorů dát postupně dohromady. Tedy jak bude vůle.věř, že už klasický OR nezpneš
Tak ještě jedno zjištění - u toho druhého směrování zvuků je pod mezerníkem dlouhá houkačka a pod klávesou B (píšťala) ta krátká...A sakra! Díky za nakopnutí a radu.Já to všechno přesměruju, až z toho bude peří lítat. Ta jenomdlouhá houkačka mě totiž děsně sssssss...
Jinak na těch videích je jeden z nejzajímavějších provozů 809 Neratovice-Čelákovice, dokonce v Brandýse byl jeden čas (jestli je to ještě teď nevím) zavedený takový srandaproces, že na fírcimře tam měl každý turnusový fíra svou podepsanou postel. A protože si do různých postelí lehali různí fírové letmo, kteří to neznali, tak tam zavedli ještě další postel, kterou nadepsali "postel letmo" a k ní deníček, do kterého se každý zapsal, když tam spal.A v Neratovice-město, byl přejezd krytý návěstidlem, které si stavěl fíra dálkovým ovladačem. Ten se někdy rozblikal, jindy trochu stávkoval, mezitím se odbavil nástup, návěstidlo se postavilo a šup do Kostelce a Brandejsa. A které město se taky může pochlubit vlakem de facto uprostřed náměstí. Ale to už je zase OT.
Tak to bude asi nějaká implementace novinky. Zkusím. Oblíbil jsem si teď ty druhé zvuky např. 810.100, mám dojem, že to i nějak souvisí s remotorizacemi, protože ty "krátké" zvuky jsou typický motor ML634 i s volnoběhem, na který jsem brblal, že je u toho "dlouhého" ladění zvedlý příliš. Jenže tak to asi má být, remotorizace, jestli se tedy jedná už o Tedom, ty volnoběhy mívají vyšší a zvuk je takový zvonivější, to mají LIAZy víceméně od doby zavedení Euro 2 (mezichladič, čerpadlo Bosch atd.)Tak ještě jedno zjištění - u toho druhého směrování zvuků je pod mezerníkem dlouhá houkačka a pod klávesou B (píšťala) ta krátká...![]()
Já tady nepíšu o ladění pro MSTS, ale třeba opravené vozy pro OR, v ORCZ/SK jedou. Pokud vyjde ještě jedna prosba, bude TSRE AE umět číst oboje složky, jak Openrails, tak OpenrailsCZSK. Ale to hodně předbíhám. Ale pozor, i tak zvuky pro ORCZ/SK, nebudou a nejsou kompatibilní a shazují OR.Vozy ano, ale přiznám se, že se stroji zatím tápu, nevím, jak se vám s tím daří jezdit, třeba s 371 nebo motory 843, 854
Měl bych tady 2 "podněty k vylepšení"...
1) Když jedu proti výstraze a VZ kóduje, tak i přitom chce potvrzovat bdělost. Modré světlo u toho na opakovači (pochopitelně) nesvítí.
2) Dalo by se do nastavení hodit zaškrtnutí naklápění skříní (jen ANO x NE, bez "nastavení intenzity" apod.)? Narážím především na to, že 75X od Michala S. mají podvozky jako FA a při naklopení v oblouku mají podvozky tendenci vybočit z kolejí (už jsem to sem házel i s obrázky, bohužel to zapadlo bez reakce). A možnost volby by snad nikomu nevadila...![]()
Pro jistotu to sem hodím znovu, ať to nezapadne.A zapadly nějak i ty srážky v tunelu. V MSTS fakt v tunelech nepadaly.
Zkoušel si včerejší verzi?A raději znova, bo to zas zapadlo v propadlošti dějin, připomínám srážky v tunelech. Vypadá to fakt, pardón za ten výraz... Ale fakt, debilně.
Aaaa, nezkoušel, dnes jsem zapnul ORCZ a ano, byla aktualizace, ale já jsem zrovna v testu aktivity před vydáním. Tím, že jsi mi nehodil oznam, jsem myslel, že to někam zapadlo. Tudiž se omlouvám a po testu hned vyzkouším.Zkoušel si včerejší verzi?