Matěj B.
Pokladník
Upřímně, nemám ani potuchy, jakou spojitost má střadačová brzda s MIRELem?A co střadačová brzda?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Upřímně, nemám ani potuchy, jakou spojitost má střadačová brzda s MIRELem?A co střadačová brzda?
Prosím prosím, doufám, že všechny ty s ORCZSK "skamaráděné" stroje, ať už jsou jakékoliv, budou k dispozici.Nepiznám, až se na ni vrátím, teď hobluju 854, která světe div sr v ORCZ jede úplně suprovně, ale nevím odkud mám eng. Ten půjde ven s aktivitou.![]()
Teď jsem to zkoušel a hned jsem si všiml.Jako vážně si nikdo nevšiml, že 810 už v oblouku krásně kvílí a skřípe téměř jako v reálu?![]()
Pokud nejde kontrola bdělosti, musí se jet ve dvou. Ale "na ruku" se samozřejmě jezdilo, jen to neznamená vypnutý živák, ale vypnutou regulaci rychlosti.Tak to netuším, jak s Mirelem, ale třeba Jihlava - Brno se prý na ruku jezdilo běžně.
Společného nemají nic.Upřímně, nemám ani potuchy, jakou spojitost má střadačová brzda s MIRELem?![]()
Aha. Tak teda nechápu, proč ji Mikulda zmínil? Ale co no, asi odkazoval na něco jiného a zblbnul mě. ¯\_(ツ)_/¯Společného nemají nic.
Zkus to teď. Byla tam jedna nepřesnost a tu jsem opravil.Holt mi asi nezbývá nic jiného, než používat Katry jen ve stavu Ready-to-go a nevypínat jim baterku, jinak jsou nepoužitelní.![]()
1) u 750.7 žádnou střadačovku nenajdeš, je tam klasická ruční brzda.Protože pro dokončení testu musí být odstřádáno, předpokládám, že to tak je i v simulátoru.
Jo pomohlo to. Teď už se Katr nahodí jak má. Konečně můžu vytáhnout Katry na trať. Skoro rok "lenošili" v depu, tak teď je pořádně rozpohybuju!Zkus to teď. Byla tam jedna nepřesnost a tu jsem opravil.
Zvláštní, teďka jsem Katra testoval se čtyřma B 249 a jedním BDs 449. Rozjel jsem se na maximálku a napřed zabrzdil normálně. Zastavil jsem bez problémů. Znova jsem se rozjel na maximálku a hodil tam záchrannou. Taky jsem zastavil bez problémů. Dokonce Katr začal klouzat, když jsem tam hodil záchrannou (jel jsem za docela velký chumelenice, takže to bylo namrzlý), ale stačilo trochu písku a Katr už neklouzal.Povedlo se mi dokončit D1 test vč. nastavení rychlosti. Dobrý.
Rozjedu se pak bez problémů, ovšem nejde mi vůbec zastavit pomocí vlakové brzdy. Informační řádek sice hlásí proces brzdění, ale monitor F5 se ani nehne.
Po spuštění simulace je signalizována činnost rychlobrzdy, ovšem hned po zapnutí AKU skočí do stavu "Jízdní poloha" a v ní zůstává, ať se pokouším brzdit jakkoliv (akorát patou 'na pekaře' jsem nezkoušel). Brzdové hadice spojeny, ruční brzdy povolené.
Přepínač "Závěr" je v poloze '0'. Musím použít tlačítko "Švih", aby se parametry brzd nastavily podle F5 do provozních údajů a D1 přešel do fáze nastavení rychlosti.
Nevím zda nedělám nějakou chybu, nebo je v tom ještě nějaká čurina, kterou nedělám, protože o ní nevím...
Stream (
Priority ( 6 )
Volume ( 1.6 )
Triggers ( 1
Initial_Trigger (
StartLoop ( 1
File ( "ColdWind.wav" -1)
SelectionMethod ( SequentialSelection )
)
)
)
VolumeCurve(
SeasonsControlled
CurvePoints ( 4
0 0.00
1 1.00
2 0.00
3 1.00
)
Granularity ( 0.10 )
)
VolumeCurve(
DayTimeControlled
CurvePoints ( 8
0 0.00
3 0.50
6 0.75
9 1.00
12 1.00
15 0.00
18 0.00
21 0.00
)
Granularity ( 0.10 )
)
)
Spíš bych volil slovní spojení "vozidlo zajištěné proti pohybu". Když budu mít vozidlo podložené, nebo ho drží zbytek vlaku, tak můžu mít vesele odstřádáno. Střadačová ani ruční brzda ale není nijak s MIRELem svázaná. MIREL pouze zavádí závěr do brzdiče a vypouští vzduch z hlavního potrubí.1) u 750.7 žádnou střadačovku nenajdeš, je tam klasická ruční brzda.
2) např u panterů či novějších vozidel střadačovka plní funkci ruční brzdy, a jako takto pro účely testů musí být ZASTŘÁDÁNO. Přece bys nechtěl, aby se vozidlo nezajištěné samo rozjelo(podmínka dokončení testu je odbrzděná přímočinná brzda) ergo by se to mirelovi ani nelíbilo-> pohyb vozidla při nezařazeném směru..
1) myslel jsem, že jde o 753.71)
2)
S výjimkou levé krajní koleje na vícekolejné širé trati, při souběhu dvou a více kolejí různých tratí nebo v záhlaví dopraven musí být vpravo.I když, nevím, zda je povinnost dávat ji vpravo. Poněvač na jednokolejné trati, je vždy v jednom směru obráceně.
Loko 741 majú dokonca vypínač Mirelu priamo na pulte, zažil som že pri rôznych posunoch a zmenách stanovíšť a lokomotív v dvojčlene bol vypínač Mirelu v polohe VYP a jazdilo saDá se jet i s vypnutým MIRELem. Stačí pozavírat kohouty, vypnout jistič a vypnout kontrolu MIRELu v nastavení na displeji. V ORCZSK to ale asi nepůjde.