CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Nepiznám, až se na ni vrátím, teď hobluju 854, která světe div sr v ORCZ jede úplně suprovně, ale nevím odkud mám eng. Ten půjde ven s aktivitou. :)
Prosím prosím, doufám, že všechny ty s ORCZSK "skamaráděné" stroje, ať už jsou jakékoliv, budou k dispozici.

Jako vážně si nikdo nevšiml, že 810 už v oblouku krásně kvílí a skřípe téměř jako v reálu? :oops:
Teď jsem to zkoušel a hned jsem si všiml. :eek: :eek: Kóóóónečně. Taky bych byl pěkná ostuda nevšimnout si, když mě to 15 let několikrát týdně vozilo, celé prázdniny mi skřípávalo v údolí Sázavy 20 metrů od chaty, a co jsem se pak sám s tímhle kolejovým autobuskem nablbnul a ehm, sám najezdil. :D I rychlost podle skřípotu a cvakání styků už jsem dovedl solidně odhadnout.:) Kdepak, ta pravá srdcovka je 810. Takže hned v prvním oblouku!! Nádhera a moc díky.

Tak to netuším, jak s Mirelem, ale třeba Jihlava - Brno se prý na ruku jezdilo běžně.
Pokud nejde kontrola bdělosti, musí se jet ve dvou. Ale "na ruku" se samozřejmě jezdilo, jen to neznamená vypnutý živák, ale vypnutou regulaci rychlosti.
Upřímně, nemám ani potuchy, jakou spojitost má střadačová brzda s MIRELem? :confused:
Společného nemají nic.

Povedlo se mi dokončit D1 test vč. nastavení rychlosti. Dobrý. ;)
Rozjedu se pak bez problémů, ovšem nejde mi vůbec zastavit pomocí vlakové brzdy. Informační řádek sice hlásí proces brzdění, ale monitor F5 se ani nehne.
Po spuštění simulace je signalizována činnost rychlobrzdy, ovšem hned po zapnutí AKU skočí do stavu "Jízdní poloha" a v ní zůstává, ať se pokouším brzdit jakkoliv (akorát patou 'na pekaře' jsem nezkoušel). Brzdové hadice spojeny, ruční brzdy povolené.
Přepínač "Závěr" je v poloze '0'. Musím použít tlačítko "Švih", aby se parametry brzd nastavily podle F5 do provozních údajů a D1 přešel do fáze nastavení rychlosti.
Nevím zda nedělám nějakou chybu, nebo je v tom ještě nějaká čurina, kterou nedělám, protože o ní nevím...

Teď jsem se projížděl a brzdí dle očekávání. Spíš to vypadá, že máš něco na druhém stanovišti. Zkontroluj závěr.

Protože pro dokončení testu musí být odstřádáno, předpokládám, že to tak je i v simulátoru.
1) u 750.7 žádnou střadačovku nenajdeš, je tam klasická ruční brzda.
2) např u panterů či novějších vozidel střadačovka plní funkci ruční brzdy, a jako takto pro účely testů musí být ZASTŘÁDÁNO. Přece bys nechtěl, aby se vozidlo nezajištěné samo rozjelo(podmínka dokončení testu je odbrzděná přímočinná brzda) ergo by se to mirelovi ani nelíbilo-> pohyb vozidla při nezařazeném směru..

Zkus to teď. Byla tam jedna nepřesnost a tu jsem opravil.
Jo pomohlo to. Teď už se Katr nahodí jak má. Konečně můžu vytáhnout Katry na trať. Skoro rok "lenošili" v depu, tak teď je pořádně rozpohybuju! :D
Povedlo se mi dokončit D1 test vč. nastavení rychlosti. Dobrý. ;)
Rozjedu se pak bez problémů, ovšem nejde mi vůbec zastavit pomocí vlakové brzdy. Informační řádek sice hlásí proces brzdění, ale monitor F5 se ani nehne.
Po spuštění simulace je signalizována činnost rychlobrzdy, ovšem hned po zapnutí AKU skočí do stavu "Jízdní poloha" a v ní zůstává, ať se pokouším brzdit jakkoliv (akorát patou 'na pekaře' jsem nezkoušel). Brzdové hadice spojeny, ruční brzdy povolené.
Přepínač "Závěr" je v poloze '0'. Musím použít tlačítko "Švih", aby se parametry brzd nastavily podle F5 do provozních údajů a D1 přešel do fáze nastavení rychlosti.
Nevím zda nedělám nějakou chybu, nebo je v tom ještě nějaká čurina, kterou nedělám, protože o ní nevím...
Zvláštní, teďka jsem Katra testoval se čtyřma B 249 a jedním BDs 449. Rozjel jsem se na maximálku a napřed zabrzdil normálně. Zastavil jsem bez problémů. Znova jsem se rozjel na maximálku a hodil tam záchrannou. Taky jsem zastavil bez problémů. Dokonce Katr začal klouzat, když jsem tam hodil záchrannou (jel jsem za docela velký chumelenice, takže to bylo namrzlý), ale stačilo trochu písku a Katr už neklouzal.

Ricarova trať 042 je bezva, ale vadí mi tam ty zpívající ptáčci, kteří nezavřou zobák ani v zimě a ani v noci.

Proto jsem vytvořil nové modulační funkce, které jsou schopny upravit hlasitost nebo úplně utlumit nevhodné zvuky ve streamu pro dané roční období nebo denní dobu.

Jedná se o SeasonsControlled a DayTimeControlled. Jak název napovídá, první skrývá pod čísly 0 - 3 roční období. 0 je jaro, 1 léto, 2 podzim a 3 zima. Druhý je pro denní dobu a čas se zapisuje například takto: 12:30 je 12.50.

Kód:
Stream (
                Priority ( 6 )
                Volume ( 1.6 )
                Triggers ( 1
                    Initial_Trigger ( 
                        StartLoop ( 1
                            File ( "ColdWind.wav" -1)                           
                            SelectionMethod ( SequentialSelection )   
                        )   
                    )
                )
                VolumeCurve(
                    SeasonsControlled
                    CurvePoints ( 4
                        0    0.00
                        1    1.00
                        2     0.00
                        3     1.00
                    )
                    Granularity  ( 0.10 )
                )
                VolumeCurve(
                    DayTimeControlled
                    CurvePoints ( 8
                        0    0.00
                        3    0.50
                        6     0.75
                        9     1.00
                        12     1.00
                        15     0.00
                        18     0.00
                        21     0.00                       
                    )
                    Granularity  ( 0.10 )
                )
            )

1) u 750.7 žádnou střadačovku nenajdeš, je tam klasická ruční brzda.
2) např u panterů či novějších vozidel střadačovka plní funkci ruční brzdy, a jako takto pro účely testů musí být ZASTŘÁDÁNO. Přece bys nechtěl, aby se vozidlo nezajištěné samo rozjelo(podmínka dokončení testu je odbrzděná přímočinná brzda) ergo by se to mirelovi ani nelíbilo-> pohyb vozidla při nezařazeném směru..
Spíš bych volil slovní spojení "vozidlo zajištěné proti pohybu". Když budu mít vozidlo podložené, nebo ho drží zbytek vlaku, tak můžu mít vesele odstřádáno. Střadačová ani ruční brzda ale není nijak s MIRELem svázaná. MIREL pouze zavádí závěr do brzdiče a vypouští vzduch z hlavního potrubí.

Nevím, jestli je to chyba OR CZSK nebo tratě (ZSR 130), ale označení pomalé jízdy by mělo být vpravo, ne? Předvěst PJ je ale umístěna správně.
PJ zadaná v TSRE a doplněna do souboru *.act podle návodu, co tu byl před časem dán.
Pokud ji zadám pouze v TSRE a nechám definovanou v tratí, je označení na správné straně.

Přílohy

• pomala_jizda.jpg
    pomala_jizda.jpg
    112.4 KB · Zobrazeno: 0
Tohle chyba ORCZ rozhodně není, označení snížení rychlosti dává správně a umisťuje jej aktivitář. Pokud je ve volné jízdě, umístil ji autor tratě a v tomto případě asi blbě. I když, nevím, zda je povinnost dávat ji vpravo. Poněvač na jednokolejné trati, je vždy v jednom směru obráceně.

Ta PJ platí jen pro kolej ve směru jízdy hráče přes tu první výhybku. Protijedoucí vlak tam žádné omezení nemá.
Ještě jsem si to ověřil znova a došel na to, že ta PJ je oboustranná, pak asi dává smysl mít ji označenou takto. Je to záležitost trati a ne OR. Zajímavé je, že když jsem na jiném úseku stejné tratě dával PJ na každou kolej zvlášť, bylo umístění správné. Tím pádem se omlouvám za zbytečné plašení. Třeba se k tomu ještě vyjádří někdo z autorů tratě...

I když, nevím, zda je povinnost dávat ji vpravo. Poněvač na jednokolejné trati, je vždy v jednom směru obráceně.
S výjimkou levé krajní koleje na vícekolejné širé trati, při souběhu dvou a více kolejí různých tratí nebo v záhlaví dopraven musí být vpravo.
Vlevo na jednokolejné širé trati nebo jednokolejném záhlaví je dovoleno umisťovat pouze tabuli K (je-li na vstřícném návěstidle s tabulí Z).

Jasně, ale jinak nelze a pro info, v ORCZ platí PJ oběma směry, tedy ty umístěne aktivitářem. Příklad, na širé jednokolejné trati platí oběma směry, ale tabulky jsou samozřejmě jedním směrem vpravo, druhým vlevo. Kdysi v MSTS a OR se musely dávat oběma směry a vypadalo to úplně chujovo, bo byly dvě tabulky, každá z jedné strany koleje, což jsem býval strojvedoucími upozorněn, že jde o totální hovadinu. Proto se to v ORCZ vyřešilo a funguje to tak snad již 2 roky, možná dýl.

Dá se jet i s vypnutým MIRELem. Stačí pozavírat kohouty, vypnout jistič a vypnout kontrolu MIRELu v nastavení na displeji. V ORCZSK to ale asi nepůjde.
Loko 741 majú dokonca vypínač Mirelu priamo na pulte, zažil som že pri rôznych posunoch a zmenách stanovíšť a lokomotív v dvojčlene bol vypínač Mirelu v polohe VYP a jazdilo sa :cool:
mirel.jpg

Back
Nahoře