Modely Jakub H.

30 400 mi nepríde nejak rozumné na obyčajný nákladný voz. Dá sa to síce slušne poriešiť LOD-my, ale aj tak je to podľa mňa priveľa. Toto sa musí zmestiť do 20000 tak že nebude vizuálny rozdiel oproti tomuto stavu teraz.
Super, proto jsem ani nikde nenapsal, že si myslím, že je to rozumný. Nejsem blbej a pokud to není dost jasný z předchozích příspěvků tak jsem jasně psal, že hodlám poly dál snížit.

Ospravedlňujem sa. Korunu na hlave som ti atakovať nechcel.

Len pre doplnenie toto som robil do RW a modeloval som tam všetko aj matice.
Má to 27000. Do OR by som to stlačil na 22000 celkom určite.

Zobrazit přílohu 35255

Už sa k tomuto vláknu ďalej nevyjadrím. Sorry za urážku.
Nemám potřebu si na nic hrát, od toho jsou na fórum jiní jedinci. Jen když jasně píšu, že hodlám póly dále snížit a pak se zde napíše, že 30k póly.určitě není přijatelný jak kdybych někdy řekl, že to přijatelný je, tak už si přijdu jak blázen a nakrkne mě to, to je celý. Já jsem naopak rád a vážím si toho, že vúbec nějaká zpětná vazba je.

Zdravím,
po delší době přináším nějaký update. Trvalo to sice dlouho, ale byla chuť i vůle na to pohnout s tímto projektem.
Výsledkem jest to, že modelově je vůz kompletně hotový. Stejně tak i mapování. Nějaké drobnosti na dodělání tam jsou, ale jedná se víceméně o "neviditelné" věci.
Prakticky zbývá jen udělat LOD a poté wag.

Věřím, že ještě v první polovině letoška by mohl jít ven.

Přikládám nějaké screeny přímo ze hry a z renderu. Snad se bude líbit.

Přílohy

• Zaes hra 1.jpg
    Zaes hra 1.jpg
    772.7 KB · Zobrazeno: 9
  • Zaes hra 2.jpg
    Zaes hra 2.jpg
    784 KB · Zobrazeno: 7
  • Zaes hra 3.jpg
    Zaes hra 3.jpg
    564 KB · Zobrazeno: 5
  • Zaes render 1.jpg
    Zaes render 1.jpg
    171.9 KB · Zobrazeno: 8
  • Zaes render 2.jpg
    Zaes render 2.jpg
    172.8 KB · Zobrazeno: 9
Pekné to je;). Zostaviť z toho celú súpravu, tak dostane PC záhul, ale napríklad na Mn vlaku keď si ho človek dá za mašinu, tak je na čo pozerať. Niektoré modely sú zblízka dosť hrozné, na druhú stranu do trafficu a niekde ako kulisa bohate stačí aj nižšia kvalita.

Díky. No, ucelenku jsem zkoušel (45 vz) a jelo to v pohodě, žádný gumování, nic. A to si myslím, že nemám bůhví jaký železo. Ale určitě asi bude záležet na tom, jakou vzdálenost s tím člověk ujede, kolik okolního provozu bude apod. Nicméně věřím, že to navíc s LODy to bude v pohodě.
Při nejhorším bych tomu trochu ubral. :) Je to taková moje dobrá, ale zároveň dost blbá vlastnost, jsem hroznej puntičkář a perfekcionista, když něco dělám, tak to potřebuju mít co nejvíc "přesný" nebo "detailní".

Dnešní den je pomyslným dnem D tohoto projektu.

Na stránkách https://modely-msts.cz/ můžete nyní stahovat první verzi tohoto vozu.

Prozatím pouze jeden, nicméně mám připraveny další, ale nakonec jsem se rozhodl raději počkat na odezvu, kdyby bylo potřeba ještě něco poladit. Vůz je vybaven LODy a myslím si, že by s ním snad problémy být nemusely. Verze bez LODů byla poměrně ostře testována i na slabším PC a vše v pohodě. Každopádně kdyby nějaký aktivitář v nějaké náročnější aktivitě ucelenku vyzkoušel, byl bych rád. :)

Přeji mnoho kilometrů bez nehod!

Za negativní i pozitivní zpětnou vazbu budu rád.

Zkusil jsem použít 151.008 a 150x Zaes, spustit na BP v Ostravě a jede to na 60 FPS (externě omezených). ;)

Zároveň jsem ten vlak dotáhl z hlavního až na Svinov, mašinka si zaslouží uznání... :D Ale to už je mimo téma.

Prosím prosím, smutně koukám, není tady někdo ochotnej od Prešova nebo Stožoku s foťákem, kdo by byl té dobroty a nafotil nějaké ZSSKC Zaesy? Například při přepřahu mašin u Pn 51300 (ucelená souprava těchto vozů) v Prešove by se daly nafotit snad i oba boky.

Odměnou by byl dobrý pocit a skiny těchto vozů, které by určitě udělaly radost nejednomu hráči.

V poměrně blízké době mám v plánu vydat vcelku velký balík těchto vozů, ale právě ZSSKC vozy téměř nemám, jen dvě "nudný" leštěnky, což mě mrzí, jelikož bych chtěl, aby v balíku bylo i zastoupení nějakých "typických" ZSSKC Zaesů.

Posledních několik dní věnuji veškerý čas do přípravy balíčku Zaesů. Byť moc nechci ukazovat, co v něm bude, tak zrovna tenhle ukážu už teď, jelikož u tohoto vozu se ve mně mísí mnoho emocí.

Jak jsem již na začátku projektu zmínil, Zaes jsem se rozhodl modelovat z toho důvodu, že se tyto vozy v naší stanici ukazovaly každý den v nemalém počtu, a jelikož jsem každý den chodil na nádraží sledovat provoz, kde jsem mimo jiné sledoval i posun právě s těmito vozy do chemičky, přirostly mi poměrně k srdci, hlavně teď, kdy těchto vozů v provozu ubývá a zrovna k nám jezdí už jen poslední dva kusy párkrát do roka, což je s dřívějším provozem nesrovnatelné.

"Bohužel" v době, kdy jsem provoz a posun na nádraží chodil sledovat a krabičkou od mýdla fotit, tak jsem nějaké focení na textury neřešil (což při pohledu na to, jaký krásný Zaesy sem jezdily slušně bolí :D ), hrál jsem sice Trainz, ale moje skinování bylo možná někde v plenkách. Tento vůz zde stál snad několik měsíců odstaven ještě spolu s jedním. Jednou mě asi osvítilo a náhodně jsem si řekl, že tento vůz vyfotím, že to třeba někdy do Trainzu použiju. Téměř bych na tu fotku zapomněl, ale jednou při projíždění archivu na mě vyskočila. A teda takovou radost jsem dlouho neměl. Navíc má vůz ještě malé logo ČDC, které se zprvu používalo, nicméně v současné době pochybuji, že ho nějaký vůz stále má. Tudíž radost dvojnásobná, "domácí" vůz a ještě se starým logem. Pro zajímavost, fotka na své využití čekala bez pár měsíců téměř 10 let... :)

Nutno podotknout, že takové osvícení u mě tehdy proběhlo ještě u jednoho vozu, nicméně fotka je na tom oproti této o dost hůře, ale pokusím se z toho něco vyčarovat.

Omlouvám se za takovou omáčku, ale snad někdo chápe, jakou hodnotu pro mě tento vůz má. :)

Přikládám tedy screen skinu a pro zajímavost i onu fotku, ze které skin vznikl a dovolím si poznamenat, kdyby měl někdo něco podobnýho ve svým archivu, byl bych pouze rád, kdyby se podělil, jelikož si troufám říct, že i z takovýho h**** :D se podařilo uplést vcelku dobrý bič. :)

Přílohy

• Zaes 143.jpg
    Zaes 143.jpg
    301.9 KB · Zobrazeno: 12
  • Foto.jpg
    Foto.jpg
    250 KB · Zobrazeno: 12
Škoda, žes neřekl už tenkrát. Jezdily tam ty slovenský kotle s metanolem, cos sháněl. Čistý a nepočmáraný. Pustil bych tě dovnitř je nafotit. Ty už nejezdí, protože se za ně platil nájem 100Kč/h, a pronajali sme ty modrý hovada a GATX. Kdybys měl ještě zájem, stojí tam ještě jedna ta Zaeska. Používáme ji jako skladovací nádrž na líh. Ještě se musím zítra mrknout, jestli to náhodou není ona, co tady máš udělanou. Nejsem si moc jistej, protože to nemá označení. Když není některej den místo na vlečce, tak ho taky vyhodí ven. Taky bych Ti obstaral ty ADR označení, kdybys je chtěl změnit, ne jen na naftu, co používáš, ale i na metanol (336/1230) a etanol (30/1170). Nálepku 3 (hořlavina), 6 (jed). Ty bych Ti věnoval.

Škoda, žes neřekl už tenkrát. Jezdily tam ty slovenský kotle s metanolem, cos sháněl. Čistý a nepočmáraný. Pustil bych tě dovnitř je nafotit. Ty už nejezdí, protože se za ně platil nájem 100Kč/h, a pronajali sme ty modrý hovada a GATX. Kdybys měl ještě zájem, stojí tam ještě jedna ta Zaeska. Používáme ji jako skladovací nádrž na líh. Ještě se musím zítra mrknout, jestli to náhodou není ona, co tady máš udělanou. Nejsem si moc jistej, protože to nemá označení. Když není některej den místo na vlečce, tak ho taky vyhodí ven. Taky bych Ti obstaral ty ADR označení, kdybys je chtěl změnit, ne jen na naftu, co používáš, ale i na metanol (336/1230) a etanol (30/1170). Nálepku 3 (hořlavina), 6 (jed). Ty bych Ti věnoval.
Za ty ZSSKC si trhám vlasy dodnes, ty jezdily snad do začátku té reko Blansko - Brno, pak už ne. Bohužel tehdy jsem to neřešil, byť už jsem skinoval aktivně, nebyl model a mě nenapadlo, že bych ho snad někdy dělal. Ale asi nejvíc mě štve, že v létě 2023 sem dojela se soukromníkem ucelenka ZSSKC Zaesů místo těch velkých modrých Zacns, to jsem totálně prosral.

Přílohy

• zsskc 2023.jpg
    zsskc 2023.jpg
    350.1 KB · Zobrazeno: 3
To je ucelenka z Čiernej nad Tisou. Metanol. Kdyby se to tam náhodou někdy objevilo, dám Ti hned vědět. Ale to by musela být teď už velká náhoda. Jinak bumlák to vozil z Brna tak maximálně po šesti vozech. A vždycky se to dělalo tak, že musely být stočené do dvaceti čtyř hodin, aby to zase příštím bumlákem odjelo. Kvůli těm šíleným nájmům.

Aby to nevypadalo, že se nic neděje, mohu napovědět, že se balíček blíží do finále. Aktuálně dokončuji jednotlivé odlišnosti u každého vozu.

Přikládám na navnadění jeden z již dokončených vozů. V balíku bude vícero vozů, které jsou v pronájmu pro DEZU, jedním z nich je i tento. Tyto pronajaté vozy budou mít více ložených variant odpovídající pronájmu. Viz. obrázky níže.

Napadá mě otázka, je podle vás potřeba, aby varianty s koncovkami měly i otočenou verzi? Osobně mi to přijde jako zbytečnost.

Přílohy

• Dehet.jpg
    Dehet.jpg
    195.8 KB · Zobrazeno: 7
  • Kapalne uhlovodiky.jpg
    Kapalne uhlovodiky.jpg
    195.4 KB · Zobrazeno: 7
Napadá mě otázka, je podle vás potřeba, aby varianty s koncovkami měly i otočenou verzi? Osobně mi to přijde jako zbytečnost.
Občas si jen tak pro efekt dám na konec cisternu s "obrácenými koncovkami", protože není každá cisterna na konci vlaku otočená představkem dozadu. A zrovna tohle je víceméně estetické, ale vypadá to dobře. Takže když to nezabírá moc místa a práce navíc, nechal bych to tam. ;)

Ano naprostý souhla. Když jsou koncovky jen jedním směrem, musí být poslední vůz vždy stejně.

Zdravím,
po delší době přináším nějaký update. Trvalo to sice dlouho, ale byla chuť i vůle na to pohnout s tímto projektem.
Výsledkem jest to, že modelově je vůz kompletně hotový. Stejně tak i mapování. Nějaké drobnosti na dodělání tam jsou, ale jedná se víceméně o "neviditelné" věci.
Prakticky zbývá jen udělat LOD a poté wag.

Věřím, že ještě v první polovině letoška by mohl jít ven.

Přikládám nějaké screeny přímo ze hry a z renderu. Snad se bude líbit.

Let me know if you fancy doing it ;)
Děkuju

Přílohy

• SK-SLVAG_Zaes_7985_012-3 (1).jpg
    SK-SLVAG_Zaes_7985_012-3 (1).jpg
    279.5 KB · Zobrazeno: 12
Back
Nahoře