Posledních několik dní věnuji veškerý čas do přípravy balíčku Zaesů. Byť moc nechci ukazovat, co v něm bude, tak zrovna tenhle ukážu už teď, jelikož u tohoto vozu se ve mně mísí mnoho emocí.
Jak jsem již na začátku projektu zmínil, Zaes jsem se rozhodl modelovat z toho důvodu, že se tyto vozy v naší stanici ukazovaly každý den v nemalém počtu, a jelikož jsem každý den chodil na nádraží sledovat provoz, kde jsem mimo jiné sledoval i posun právě s těmito vozy do chemičky, přirostly mi poměrně k srdci, hlavně teď, kdy těchto vozů v provozu ubývá a zrovna k nám jezdí už jen poslední dva kusy párkrát do roka, což je s dřívějším provozem nesrovnatelné.
"Bohužel" v době, kdy jsem provoz a posun na nádraží chodil sledovat a krabičkou od mýdla fotit, tak jsem nějaké focení na textury neřešil (což při pohledu na to, jaký krásný Zaesy sem jezdily slušně bolí

), hrál jsem sice Trainz, ale moje skinování bylo možná někde v plenkách. Tento vůz zde stál snad několik měsíců odstaven ještě spolu s jedním. Jednou mě asi osvítilo a náhodně jsem si řekl, že tento vůz vyfotím, že to třeba někdy do Trainzu použiju. Téměř bych na tu fotku zapomněl, ale jednou při projíždění archivu na mě vyskočila. A teda takovou radost jsem dlouho neměl. Navíc má vůz ještě malé logo ČDC, které se zprvu používalo, nicméně v současné době pochybuji, že ho nějaký vůz stále má. Tudíž radost dvojnásobná, "domácí" vůz a ještě se starým logem. Pro zajímavost, fotka na své využití čekala bez pár měsíců téměř 10 let...
Nutno podotknout, že takové osvícení u mě tehdy proběhlo ještě u jednoho vozu, nicméně fotka je na tom oproti této o dost hůře, ale pokusím se z toho něco vyčarovat.
Omlouvám se za takovou omáčku, ale snad někdo chápe, jakou hodnotu pro mě tento vůz má.
Přikládám tedy screen skinu a pro zajímavost i onu fotku, ze které skin vznikl a dovolím si poznamenat, kdyby měl někdo něco podobnýho ve svým archivu, byl bych pouze rád, kdyby se podělil, jelikož si troufám říct, že i z takovýho h****

se podařilo uplést vcelku dobrý bič.