RicarCZ
Posunovač
Něco málo z mého traťového projektu pro ORTS.
Trať jsem začal stavět již v roce 2017 v tehdy novém TSRE5 editoru tratí (o stavbu tratí jsem se pokoušel už dříve, ale moc jsem si s MSTS editorem nerozuměl), kdy to byl spíše takový pokus o postavení trati 042 z Martinic v Krkonoších do Rokytnice nad Jizerou (kdy dostala své jméno) a vůbec celkové seznámení se stavbou tratí do OR/MSTS.
Nakonec se trať postupně rozrůstala, ale neobešlo se to bez problému a havárií databáze, naštěstí se vše povedlo opravit a ve stavbě jsem mohl pokračovat. Poslední dobou jsem též začal používat, jako Zbyněk u své trati BP satelitní mapu jako texturu terénu což je vidět na videu nejnovějšího úseku trati a myslím že to vůbec zle nevypadá.
Dnes jsou postavené úseky tratí:
Trať 016 Borohrádek - Moravany 18 km
Trať 020 Hradec Králové - Týniště nad Orlicí - Borohrádek - Choceň 45 km
Trať 021 Týniště nad Orlicí - Častolovice - Doudleby nad Orlicí 15 km
Trať 022 Častolovice - Solnice 15 km
Trať 026 Týniště nad Orlicí - Opočno - Václavice - Náchod 37 km
Trať 028 Opočno - Dobruška 5,5 km
Trať 030 Jaroměř - Stará Paka 46 km
Trať 031 Pardubice Rosice n.L. - Hradec Králové - Jaroměř 37 km
Trať 032 Jaroměř - Starkoč 18 km
Trať 033 Starkoč - Václavice 3 km
Trať 040 Ostroměč - Stará Paka 25 km
Trať 041 Hradec Králové - Ostroměř - Jičín 52 km
Trať 042 Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou 20 km
Trať 046 Hněvčeves - Smiřice 11 km
A ještě některé další úseky, tam už ale pouze holé koleje bez čehokoliv a ještě dost nahrubo.
Ale má to vše zatím ještě veliké množství problémů, hlavně naprosto obrovskou velikost (Složka má něco přes 60GB) což naprosto znemožňuje nahrání na jakékoliv internetové úložiště a je to způsobeno hlavně nerozvážným přidáváním všech možných objektů a jejich textur z různých tratí do složky (což nebude jednoduché pročistit) a ještě k tomu nestandartní GLOBAL (původně global BP, který byl postupně doplňovaný a pak ještě předělaný na DB Track), který nelze kombinovat s žádnou jinou tratí.
Nakonec ještě vcelku vysoká náročnost na HW konkrétně na CPU a Propustnost RAM. Sám mám v ORTS nastavenou vykreslovací vzdálenost na 3000m a úroveň vykreslení detailů na + 50% a Můj né už úplně nový PC to zvládá vcelku dobře ( dá mu to ale trochu zabrat) a to i ve 4K rozlišení, ale to už je spíše věc GPU.
Procesor: Intel Core i9 9900K 5GHz
RAM: 32GB 3600MHz CL 17
GPU: RTX 2070S 8GB

Trať jsem začal stavět již v roce 2017 v tehdy novém TSRE5 editoru tratí (o stavbu tratí jsem se pokoušel už dříve, ale moc jsem si s MSTS editorem nerozuměl), kdy to byl spíše takový pokus o postavení trati 042 z Martinic v Krkonoších do Rokytnice nad Jizerou (kdy dostala své jméno) a vůbec celkové seznámení se stavbou tratí do OR/MSTS.
Nakonec se trať postupně rozrůstala, ale neobešlo se to bez problému a havárií databáze, naštěstí se vše povedlo opravit a ve stavbě jsem mohl pokračovat. Poslední dobou jsem též začal používat, jako Zbyněk u své trati BP satelitní mapu jako texturu terénu což je vidět na videu nejnovějšího úseku trati a myslím že to vůbec zle nevypadá.
Dnes jsou postavené úseky tratí:
Trať 016 Borohrádek - Moravany 18 km
Trať 020 Hradec Králové - Týniště nad Orlicí - Borohrádek - Choceň 45 km
Trať 021 Týniště nad Orlicí - Častolovice - Doudleby nad Orlicí 15 km
Trať 022 Častolovice - Solnice 15 km
Trať 026 Týniště nad Orlicí - Opočno - Václavice - Náchod 37 km
Trať 028 Opočno - Dobruška 5,5 km
Trať 030 Jaroměř - Stará Paka 46 km
Trať 031 Pardubice Rosice n.L. - Hradec Králové - Jaroměř 37 km
Trať 032 Jaroměř - Starkoč 18 km
Trať 033 Starkoč - Václavice 3 km
Trať 040 Ostroměč - Stará Paka 25 km
Trať 041 Hradec Králové - Ostroměř - Jičín 52 km
Trať 042 Martinice v Krkonoších - Rokytnice nad Jizerou 20 km
Trať 046 Hněvčeves - Smiřice 11 km
A ještě některé další úseky, tam už ale pouze holé koleje bez čehokoliv a ještě dost nahrubo.
Ale má to vše zatím ještě veliké množství problémů, hlavně naprosto obrovskou velikost (Složka má něco přes 60GB) což naprosto znemožňuje nahrání na jakékoliv internetové úložiště a je to způsobeno hlavně nerozvážným přidáváním všech možných objektů a jejich textur z různých tratí do složky (což nebude jednoduché pročistit) a ještě k tomu nestandartní GLOBAL (původně global BP, který byl postupně doplňovaný a pak ještě předělaný na DB Track), který nelze kombinovat s žádnou jinou tratí.
Nakonec ještě vcelku vysoká náročnost na HW konkrétně na CPU a Propustnost RAM. Sám mám v ORTS nastavenou vykreslovací vzdálenost na 3000m a úroveň vykreslení detailů na + 50% a Můj né už úplně nový PC to zvládá vcelku dobře ( dá mu to ale trochu zabrat) a to i ve 4K rozlišení, ale to už je spíše věc GPU.
Procesor: Intel Core i9 9900K 5GHz
RAM: 32GB 3600MHz CL 17
GPU: RTX 2070S 8GB