Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jan Švec napsal:
Informace pro fotografy a modeláře: Nafotil jsem Českou Třebovou (staniční budovu, některé přilehlé objekty a peróny). Podařilo se mi také nahrát podklady pro staniční rozhlas v Třebové a znovu také rozhlas v Pardubicích. (V Pardubicích je původní verze rozhlasu dost hrozná).
Tak snad se brzy dostanu k tomu, abych z toho všeho něco vyrobil.

Kdyby se tak ještě někdo mohl propašovat do třebovského depa a pořídit fotky ... To by bylo něco :)
To by nebyl problém, dej vědět, co a jak chceš nafotit, jedu tam v pondělí... Když tak dej vědět přes SZ nebo e-mail

To nebude problém. Budu tam kysnout ještě vda roky :lol: však vzdělání je potřeba. panovi Skurovi se kouknu na albatrosy(už jsem sliboval) a na 181 001.

Dnes jsem dokoncil svuj prni objekt pro BP resp. prvni objekt vubec....
jedna se o budovu Dlouhe Trebove..
screen:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.ukazto.com/img_small/DT_screen.jpg[/url]

nic moc to neni ale vemte prosim v potaz ze jsem zacatecnik....
taky mam rozpracovany komplex nekolika budov z nadrazni ulice na Smichove, ale tam je jeste mnoho prace, a kdyz mam kazdy den skolu od 8.20 do 3.05 a hodne ukolu, casu se moc nenajde.....v kazdem pripade vuyzivam kazde volne minutky :)

jo tu Dlouhou Trebovou stahujte tady:
Dlouha-Trebova.rar

Fabio: Model je celkom pekný, gratulujem. Oceňujem aj že tam nie sú zbytočné polygóny. Jedinou chybyčkou krásy je spoj polovičiek budovy, kde sú tie krabice od seba a presvitá tam biely pás. Toto buď treba dopasovať s mierným prekrytím, alebo pozvárať. Bližší LOD by zniesol vzdialenosť tak 400m a v tom vzdialenejšom by sa toho mohlo možno vymazať aj viac, napr, celá konštrukcia perónu. Takisto viditeľnosť 2000m je na takúto malú stavbu aj dosť, stačilo by možno aj 1500m, prípadne podľa pomerov MSTS aj menej. Najjednoduchším riešením je budovu osadiť a prejsť sa okolo nej vlakom, či je prepínanie LODov moc rušivé, alebo nie.

Díky za model, stáhnu asi až zítra. Tímto se omlouvám všem, že dnes s nikým nekomunikuji a nejsem na značce v práci.
Včera jsem asi dle hesla "sportem k trvalé invaliditě" chtěl se proběhnout s pejskem na kole. Jenomže on se nějak loudal, než očuchal všechny keře tak já při čekací otočce nějak škobrtnul, kolo se zastavilo a už jsem se kymácel k zemi. Sice jsem nastavil nohu, ale díky vysokému sedlu se mi noha podlomila a v mžiku jsem šmirgloval dlaždice. A rám kola mne ještě doklepnul. Sice pochůzkové kolečko s pejskem jsem ještě dokončil střídavě na kole , střídavě pěšky, ale večer jsem zažil noc hrůzy. Spal jsem všeho všudy asi 50 minut. Ráno jsem se nechal odvézt k doktorovi (měl jsem problém se jakkoli doplazit jen na WC) a opět jsem nabyl přesvědčení, že zbytečná ztráta času. Prohlídka lékaře asi z 10 metrů, Rentgen sice OK, ale předpis žádný. Mám si v lékárně koupit nějakou mastičku, jejíž název jsem hned po vyslovení zapomněl. Takže poučení pro příště, pokud se po pádu z kola postavím na nohy, tak opravdu stačí navštívit rovnou lékárnu. :(
Komu jsem slíbil DVD, učiním tak zítra (pokud se dokulhám do práce a na poštu. Naštěstí mám vše blízko.)

Naposled editoval moderátor:
Jan Švec:
ty bile cary ne taky stvou, v kadem pripade se na to mrknu,
to mapovani je docela "luxusni" to s tebou souhlasim, na to se taky mrknu, ale premapovavat textury se mi fakt uz nechce :(

nebulus:
dneska jsem pri reivyi modelu narazil na dva utopene poly-jak je ve predu ten vzbeyek budovy. objekt trochu upgrajduju, ve finale bodou tri stupne LOD, snad lepsi pro zatez PC.
Jinak nezda se Vam ze je budova mala? Cvicne jsem si ji osadil v editoru a zdalo se mi ze by mohla byt vetsi...

Fabio: Rozmery som pozrel iba zbežne, výška 7m sa mi zdala normálna. Hlavne ak uvážim že bežná výška poschodia je 2,8-3m. A tie dva zabudnuté poly simulátor na lopatky iste nepoložia :D .

Fabio: Textury přemapovat nemusíš, stačí když je zmenšíš na polovinu tedy 512x512, vyzkoušel jsem a texturám to nijak neuškodilo.

Dnes jsem se dobelhal do práce a tak jsem model stáhl a testnul. Vypadá velmi pěkně. Pokud autor zamýšlí update, byl by problém přilepit podstavec pod budovu a svah dolů? To je problém všech budov ve svahu. Rastr terénu je tak hrubý, že terén není možné zarovnat a je nutné to řešit modelem náspu.
Přikládám svou dokumentaci, kterou mám už několik let v archivu.
http://www.semora.cz/d/DT.rar
Je tam i podchod a čekárna.
Podle hesla nastav prst a vezmu si celou ruku. :lol: :lol:
Ne, je to jen informativní, kdyby náhodou nějaká fotka byla zdařilejší, než má autor. Nebo, kdyby se někomu chtělo do podchodu. Ten co máme od PaV, ten je moc krátký.

Zbyňku: Ona predsa existuje možnosť ten raster terénu zjemniť ... treba si trať otvoriť v Extraktore terénu a prichystať si všetko tak akoby si mal pridávať ďalšie štvorce, ale samozrejme žiadne štvorce pridávať nebudeš, len hore v menu by malo byť edit a tam route values (ktosi mi dopíšte ako to je preložené, ja som mal vždy všetko v originále) a tam je položka Terrain detail scaling factor. Tá je nastavená tuším na 0,7. Zmeň si to nastavenie napr. na 0,2 poukladaj to (opäť tak, ako keby si pridával štvorce) a vyskúšaj, čo sa stane (ale predtým si všetko radšej odzálohuj) ...

Čo sa môže stať je, že bude častejšie dochádzať k tomu, že budú koľajnice akoby "pod hlinou" a tesne pred hráčom to zmizne - vtedy si treba v RE nájsť príslušné miesto, prepnúť si na textúrovanie terénu (F7), označiť si príslušný čierny štvorec a kliknúť naň pravým ... tam bola voľba Error Bias (alebo tak nejak, hlava deravá si nepamätá a MsTS nevidela už dobre dávno) a ten prenastaviť na 0. To môžeš urobiť kedykoľvek ti niečo robí problémy - presvitá ti tunel, máš na koľajniciach hlinu alebo niečo moc "bliká", len s rozvahou, lezie to do výkonu.

Johnz, tohle já neznám. Kdysi jsem něco zkoušel (ohledně zjemnění terénu) a výsledek 0. I tak stejně bude vždy nějaký rušivý rastr a tohle řeším náspy. Viz Smiřice. Ale ideální je udělat vše i s modelem, například kvůli schodům, pěšinkám, atd.

Zbyněk Šemora napsal:
Dnes jsem se dobelhal do práce a tak jsem model stáhl a testnul. Vypadá velmi pěkně. Pokud autor zamýšlí update, byl by problém přilepit podstavec pod budovu a svah dolů? To je problém všech budov ve svahu. Rastr terénu je tak hrubý, že terén není možné zarovnat a je nutné to řešit modelem náspu.
Přikládám svou dokumentaci, kterou mám už několik let v archivu.
http://www.semora.cz/d/DT.rar
Je tam i podchod a čekárna.
Podle hesla nastav prst a vezmu si celou ruku. :lol: :lol:
Ne, je to jen informativní, kdyby náhodou nějaká fotka byla zdařilejší, než má autor. Nebo, kdyby se někomu chtělo do podchodu. Ten co máme od PaV, ten je moc krátký.
Ahoj,
podstavec neni problem, ale klidne by stacilo hodit tam v editoru opernou zed od Michala :) ale u ni je problem ze ma navrchu beton, ne travu......takze ten podstavec udelam :lol:
jeste jedna blba otazka: jak se ve slozce textures jmenuje soubor kde je zapsnana textura travy? no to proto aby to sedelo s ostatnim terenem.....
diky.
ohledne podchodu zatim nvm, jak bude cas.......

Právě, že i ta tráva nahoře je špatně. Nejlepší náspy zatím vymodeloval Nebulus, které mají nahoře štěrkové lože. Škoda že máme jen několik variant.
Textura povrchu se jmenuje Terrain.ace. Ale ten štěrk od Nebuluse nevím, musel bych dekomprimovat jeho model náspu a zjistit.
Jinak ohledně skládaček v editoru to dopadne podobně jako první nástupiště na Masarykově nádraží v Praze vedle mostu magistrály. To je barevná hudba jak textury problikávají. V každém případě jsou to zbytečné polygony navíc a zátěž pro načítání a zmenšení FPS.
Takže pokud je tam i zeď (já to nevím), tak by se mohla natáhnout jen Michalova textura. Výsledek pak určitě bude stát za to.

Fabio:když nepoužiješ opěrnou zeď od Michala a vymodeluješ jí,tak bude o jeden objekt méně,třeba to v tomto případě není nutný,ale člověk si na to zvykne a pak to dělá automaticky a může se to někdy hodit :lol: a co se týče textury trávy,já používám PVTerrain.ace

koukám že Zbyněk mě předběhnul,tak jenom doplním,že pokud hledáš texturu,která je již hotová,hodí se k tomu program TView,který ti zobrazí více textur najednou,a nebo stačí v programu TgaTool otevírat soubory s koncovkou ACE,to jde ale po jedné textuře,takže je to pomalejší

Mates napsal:
Fabio:když nepoužiješ opěrnou zeď od Michala a vymodeluješ jí,tak bude o jeden objekt méně,třeba to v tomto případě není nutný,ale člověk si na to zvykne a pak to dělá automaticky a může se to někdy hodit :lol: a co se týče textury trávy,já používám PVTerrain.ace
Trávu chci doplnit. Pokud použiješ terrain.ace, tak máš jistotu, že máš totožnou texturu s okolním terénem. Pokud jsi v lese, tak se používá textura jiná, viz zastávka Bratislava Žel. Stud. Z hlavy si to nepamatuji.

Jinak stále v trati opravuji zbývající cedule na sloupech, které zůstaly utopeny po výměně sloupů TV. Netsocka objevil chybu v Kolíně u jednoho odjezdového návěstidla na 5. peronu, které si nechtělo šlápnout, já objevil nenalinkovaná návěstidla mezi hlavním nádražím a Vršovicemi, vyměnil jsem portál tunelu směr Smíchov, aby byla viditelná předvěst na Vyšehrad (ale chtělo by to vyrobit celou stěnu, model na míru, portál vedle, tam ten stejný nepasuje).
Jak píše Martin, také se chystám doplnit rychlostníky pro vlaky s kotoučovými brzdami. Jen doplním promítnutí do trati. Nastavení bude také na horní rychlost, a dolní rychlostník eventuelně kulatý se dá uhlídat nastavením přímo v aktivitě.
Plán práce je zatím takový, že prioritní bude dodělat mou noční aktivitu včetně drobných oprav do trati, pak vydám i aktualizaci. Až po té začnu stavět dál. (ale je možné že do té doby přibudou i nějaké stavby, jako např. Dlouhá Třebová.

Mne originál textúry Terrain.ace spôsoboval v Gmaxe problémy. Nechcel som riskovať nejaké problémy, tak som vytvoril obdobnú textútu Terrain1.ace, ktorá nespôsobuje v Gmaxe problémy.

Množí se mi emaily, kde chybí odesílatel. Kam ta gramotnost českého národa spěje. :mad: Kdyby kdokoli mohl identifikovat pisatele, vyřiďte mu, že jeho email je to samé, jako by chtěl odpověď doručit na Mars.
Dobrý den, od strýce mého kamaráda mám Trainz od Microsoftu od Vás a ten známý říkal, že je možné si u Vás objednat něco k tomu. Mám trať Pardubice - Kúty a trainset a chtěl jsem se zeptat, co všechno k tomu ještě máte a kolik by to všechno stálo, kdybych si to objednal. Taky se zajímám o vlaky a doufám, že to je poznat, když se právě jdu učit na strojvedoucího. Moc děkuju za odpověď.

Zbyněk Šemora napsal:
Množí se mi emaily, kde chybí odesílatel. Kam ta gramotnost českého národa spěje. :mad: Kdyby kdokoli mohl identifikovat pisatele, vyřiďte mu, že jeho email je to samé, jako by chtěl odpověď doručit na Mars.
Dobrý den, od strýce mého kamaráda mám Trainz od Microsoftu od Vás a ten známý říkal, že je možné si u Vás objednat něco k tomu. Mám trať Pardubice - Kúty a trainset a chtěl jsem se zeptat, co všechno k tomu ještě máte a kolik by to všechno stálo, kdybych si to objednal. Taky se zajímám o vlaky a doufám, že to je poznat, když se právě jdu učit na strojvedoucího. Moc děkuju za odpověď.
No když dáš "odpovědět pisateli" v IE tak mu můžeš přeci odpovědět ,ale je pravda ,že by se měl pisatel alespoň podepsat.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře