Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Jsem vlak pravidelně zastavující, tak na vjezdu může být volno a na odjezdu stůj.
Pokud výpravčí potřebuje zastavit vlak projíždějící, musí jej vzít do odbočky.
Ale přiznám se, že jsem v noci na mechanikách v MSTS nejel. To co jsem popisoval platí pro dvě zelená světla. Pokud svítila dvě žlutá světla, jednalo se o návěstidla na sobě závislá a tam předvěst výstraha myslím fungovala.
Tam to bylo jinak. Mechanická návěstidla ty nemusí mít závislosti jako světelná. Zde bylo důležité, jestli jsem vlak projíždějící nebo vlak dle JŘ zastavující.PAja26 napsal:Zdravíčko, našel jsem drobou chybku v chování mechanických návěstidel. Během volna o vánocích jsem oprášil starou aktivitu R HK - Brno a z týniště do chocně jsem měl problémy. Mechanická návěstidla mi ukazovali chybné návěsti. Mají ukazovat výstrahu, ale uzazují 40 a výstrahu. Je to na vjezdovém návěstidle do Borohrádku, kdy je na odjezdu stůj. To samé je před Chocní u odbočky Běstovice je opět 40 a volno a na vjezdu do Chocně stůj. Ač je tu v tomto případě mezi hlavními návěstidly je ještě předvjezd. Je to asi spíš otázka pro Tomiho. Zda to půjde jinak nalinkovat.
Jsem vlak pravidelně zastavující, tak na vjezdu může být volno a na odjezdu stůj.
Pokud výpravčí potřebuje zastavit vlak projíždějící, musí jej vzít do odbočky.
Ale přiznám se, že jsem v noci na mechanikách v MSTS nejel. To co jsem popisoval platí pro dvě zelená světla. Pokud svítila dvě žlutá světla, jednalo se o návěstidla na sobě závislá a tam předvěst výstraha myslím fungovala.