Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

PAja26 napsal:
Zdravíčko, našel jsem drobou chybku v chování mechanických návěstidel. Během volna o vánocích jsem oprášil starou aktivitu R HK - Brno a z týniště do chocně jsem měl problémy. Mechanická návěstidla mi ukazovali chybné návěsti. Mají ukazovat výstrahu, ale uzazují 40 a výstrahu. Je to na vjezdovém návěstidle do Borohrádku, kdy je na odjezdu stůj. To samé je před Chocní u odbočky Běstovice je opět 40 a volno a na vjezdu do Chocně stůj. Ač je tu v tomto případě mezi hlavními návěstidly je ještě předvjezd. Je to asi spíš otázka pro Tomiho. Zda to půjde jinak nalinkovat.
Tam to bylo jinak. Mechanická návěstidla ty nemusí mít závislosti jako světelná. Zde bylo důležité, jestli jsem vlak projíždějící nebo vlak dle JŘ zastavující.
Jsem vlak pravidelně zastavující, tak na vjezdu může být volno a na odjezdu stůj.
Pokud výpravčí potřebuje zastavit vlak projíždějící, musí jej vzít do odbočky.
Ale přiznám se, že jsem v noci na mechanikách v MSTS nejel. To co jsem popisoval platí pro dvě zelená světla. Pokud svítila dvě žlutá světla, jednalo se o návěstidla na sobě závislá a tam předvěst výstraha myslím fungovala.

phptt napsal:
Jenom je škoda, že se nepotkám s těmi co mě pomáhají s přestavbou Šemorovy BP - tvůrci modelů .
Tady chci upozornit, že jsem k pozměňování mé trati nikomu souhlas nedal a tak tomu nebude do doby než práci na této trati ukončím. Což během příštích let neplánuji.
Pokud přesto někdo bude stavět úsek totožný s mou tratí, má svolení jen opisovat. (například vyřešení složitějších stanic). Tedy nesmí jako základ použít mou trať, ale začít na vlastním základu. Soubory v Tiles a World nikdy nesmí být totožné.
Samozřejmě pro svou potřebu si můžete upravit cokoli, jen takovou úpravu nesmíte nikde prezentovat, jinak se dopouštíte porušování autorských práv se všemi důsledky. Já už na této trati pracuji pátým rokem. Dle vytečkovaných míst na mapě toho mám ještě hodně před sebou. Tak mi nekazte chuť do další práce.
Ono je to podobné jako se skinováním. Pokud modelář vyrobí kvalitní model, tak by skinař měl nejprve práci představit a zažádat o svolení, aby výsledný model náhodou nedegradoval na mazanici, která se autorovi modelu nemusí líbit. U mé trati je to složitější, protože ještě není dostavěná, proto tento souhlas nedávám.

Jo dík za vysvětlení. To by fungovalo v žst. Borohrádek, ale v této aktivitě jse vlakem pravidelně zastavujícím. Ale to se dá skousnout. Ale ta druhá varianta (u odbočky u Běstovic, to samé na hláskách v Blešně,v Petrovicích u Týniště ...) takto asi nefunguje. Nešlo by to ošetřit třeba skrytým návěstidlem?
Ještě jsem se chtěl zeptat že mi nejdou zvuky na úseku Jaroměř - H.K. Nemám tam klapot přes styky a vexle. Je to normální stav nebo jsem někde něco zanedbal. Ale nikde jinde žádné chyby nemám. Díky za předchozí rychlou reakci.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady chci upozornit, že jsem k pozměňování mé trati nikomu souhlas nedal a tak tomu nebude do doby než práci na této trati ukončím. Což během příštích let neplánuji.
Pokud přesto někdo bude stavět úsek totožný s mou tratí, má svolení jen opisovat. (například vyřešení složitějších stanic). Tedy nesmí jako základ použít mou trať, ale začít na vlastním základu. Soubory v Tiles a World nikdy nesmí být totožné.
Samozřejmě pro svou potřebu si můžete upravit cokoli, jen takovou úpravu nesmíte nikde prezentovat, jinak se dopouštíte porušování autorských práv se všemi důsledky. Já už na této trati pracuji pátým rokem. Dle vytečkovaných míst na mapě toho mám ještě hodně před sebou. Tak mi nekazte chuť do další práce.
Ono je to podobné jako se skinováním. Pokud modelář vyrobí kvalitní model, tak by skinař měl nejprve práci představit a zažádat o svolení, aby výsledný model náhodou nedegradoval na mazanici, která se autorovi modelu nemusí líbit. U mé trati je to složitější, protože ještě není dostavěná, proto tento souhlas nedávám.
Co když se Zbyňku stane, že budou totožné byť ne všude, ale nemůžeš to vyloučit? Znamená to co?

Tuto situaci jsem konzultoval s Jirkou Polákem. Šlo o to pokud je na odjezdu stůj a na vjezdu volno, pak byl problém vlak zastavit bez předvěsti. Přeci jen pokud to ženete takových 100km/h, tak je to docela fuška. V reálů je postupů několik viz jízda odbočkou a nebo mávání praporkem výstrahy, oba způsoby v msts nejsou proto byl zvolen tento postup, že pokud je na odjezdu stůj tak vjezd ukazuje vjezd odbočkou.

jj. Toto chápu a zdá se mi to logické. Stanice jsou vyřešeny, ale hláska na širé trati takto a si fungovat nebude. Před dalším návěstidlem je předvjezd. Přece nepojedu 5 km po širé trati 40km/h.

Re: 4. setkání příznivců MSTS

Martens: To znamená, že dotyčný parazitoval na práci druhých. Totožnost jinak opravdu není možná. Nepodařilo se mi to ani když jsem dělal opravy na záloze mé trati.

Ak je vlak v stanici s nezávislými návestidlami zastavený u vchodu, tak vchádza s pohotovosťou zastaviť (v stanici). Takže ak ho servisom chytíš na vchode, potom postavíš volno, tak musiš očakávať na odchode stoj.

Vrbam napsal:
Tuto situaci jsem konzultoval s Jirkou Polákem. Šlo o to pokud je na odjezdu stůj a na vjezdu volno, pak byl problém vlak zastavit bez předvěsti. Přeci jen pokud to ženete takových 100km/h, tak je to docela fuška. V reálů je postupů několik viz jízda odbočkou a nebo mávání praporkem výstrahy, oba způsoby v msts nejsou proto byl zvolen tento postup, že pokud je na odjezdu stůj tak vjezd ukazuje vjezd odbočkou.

Dobrý, takto jsem to měl udělané ve Dvoukolejce z důvodu vysoké traťové tychlosti a vymluvili jste mi to. Že to mám nechat na aktivitářích a podobně. Tak jsem to ve scriptech pozměnil. Tak teda nevím, co si o teď mám myslet. Nebo opravit scripty do původní podoby?

PAja26 napsal:
jj. Toto chápu a zdá se mi to logické. Stanice jsou vyřešeny, ale hláska na širé trati takto a si fungovat nebude. Před dalším návěstidlem je předvjezd. Přece nepojedu 5 km po širé trati 40km/h.
40kmh zruší odjezdové a nebo skryté návěstidlo

JiříkTK: Nikomu jsem nic nevymlouval

Dráčik: Servis je závislý na čase, co když budu mít sekeru.

Také by to šlo udělat, návěstidlem typu pajdulák se žlutým praporkem

Naposled editoval moderátor:

Z Dvoukolejky:
Vrbam napsal:
JiříkTK napsal:
sloučení návěsti výstraha a vjezd odbočkou na dvouramenném návěstidle
To mi také moc nevoní, pak z toho bude hodně lidí vykulených
Mirku promiň, ale Tvého názoru jsem si vždy vážil, protože jsou za Tebou vidět činy a modely (nejen slova).

jirik Tk. souhlasím s Vámi nechte to v trati jak to máte.

pan Šemora má v trati zase unreal bohužel. Nech´t si tuto oštří aktivitáři hláškou, že vlak zastavuje nebo nezastavuje. spraví rozh¨kazem v předcházející stanici nebo co já vím.

Nebyl by problém udělat pajďuláka se žlutým praporkem a nebo jen trčící praporek z okna stavědla.
Musím vyhodit ven ty pajďuláky pro zastavování vlak ve stanici.

Re: 4. setkání příznivců MSTS

Třebá já mám Masaryčku podle Zbyňka, ale stejná rozhodně není. Bubny mám vlastní (Zbyněk je má osekané).

mam problém v aktivitě "topírna noc",když se chci rozjet,tak mi hra dycky spadne :-( a nevím proč,mam nejnovější verzi trati a nejnovější MSTS Bin...Nevíte někdo čím to může být?

pistelacek napsal:
mam problém v aktivitě "topírna noc",když se chci rozjet,tak mi hra dycky spadne :-( a nevím proč,mam nejnovější verzi trati a nejnovější MSTS Bin...Nevíte někdo čím to může být?

Více informací by nebylo? Třeba kdy se to stane atd atd. A když se podíváš na vlákno o ativitách Z.Š pro trať BP, tak tam nalezneš spoustu informací a řešení. Jedno mne napadá hned a to spustit MSTS s parametrem -mem:512. Jen sem proboha nepiš jak to máš udělat, návod je v onom vlákně.

pistelacek napsal:
co takhle přečíst si "desatero přikázání" od zbyňka? máš to na jeho webu

pistelacek napsal:
Najnovší Bin nie je pre aktivity to pravé.... Ja som pre túto aktivitu musel aj znížiť viditeľnosť na 1000m a znížiť farebnú hľbku na 16bit, pretože na začiatku mal počítač dosť :mad:

Už se práce trochu rýsují, tak si dovolím pozvat na stručnou projížďku z Břeclavi do Brna. Pod celou tratí je násep a textura.
Od Deteria je model Rajhradu a Brna Horních Heršpic. Zásahy jsou v kolejišti všech stanic od Podivína po Hešpice, takže bude nutné opravit všechny aktivity, které tudy jezdí.
a69c7c4b367b61990d5a2c68f200921d.jpg
cdfd1187204da9de8a7272fcd9afe65e.jpg
595b6006479df809a171c674a464f5bc.jpg
113f988d6d43eb94b31d3c38b0f9577e.jpg
aa3f01d35e3d8e9d84ff7f892d08a780.jpg
014df6049a0d9abf1132e5053026b51f.jpg
586f4f5f55423dd3700434e44c4c0f34.jpg
de41d01a1a643d2010435ac8091ddf29.jpg
651bf4a9fa0cdb7c8e1a581854e00aec.jpg
c2cdabb8c159149ad06e34ca94b24c8d.jpg
f9e3e2b1ee95e15103ab7609914124c2.jpg
53aeac59f44f55f5b950aeb633d00cf4.jpg
35a837e3862a4a425c2a6a674a7379db.jpg
783153c243e769645cb83dc97021981e.jpg

Tak to se mi líbí.V poslední době při stavbách je kolikrát důležitější počet km než celkový dojem.Kolikrát mi u známých tratí vadí, že kolem nevidím známá místa.Stan

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře