Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

MOL napsal:
Zbyněk Šemora: Tak když už je to tak rozparcelované tak já bych si asi vzal Golčův Jeníkov-Kutná Hora. A chtěl bych se zeptat: Bude tam trať Kutná Hora hl.n.-Kutná Hora město? Nebo aspoň ta elektrická úzkokolejka na pile v Golčově Jeníkově městu? :D
Zatím nebudou ani vlečky v Čáslavi, i když mám nějaké plánky. Stavím tak dlouhý úsek, že budu rád, když do zimy dám dohromady nejnutnější. Stavím 4 měsíce, editor otevírám denně a zatím mám jen plně funkční koleje s návěstidly a značkami kolem. Asi tak pracné je stavění. Takže nějaké detaily kolem, kdo chce, může modelovat.

Zbyněk Šemora napsal:
MOL napsal:
Zbyněk Šemora: Tak když už je to tak rozparcelované tak já bych si asi vzal Golčův Jeníkov-Kutná Hora. A chtěl bych se zeptat: Bude tam trať Kutná Hora hl.n.-Kutná Hora město? Nebo aspoň ta elektrická úzkokolejka na pile v Golčově Jeníkově městu? :D
Zatím nebudou ani vlečky v Čáslavi, i když mám nějaké plánky. Stavím tak dlouhý úsek, že budu rád, když do zimy dám dohromady nejnutnější. Stavím 4 měsíce, editor otevírám denně a zatím mám jen plně funkční koleje s návěstidly a značkami kolem. Asi tak pracné je stavění. Takže nějaké detaily kolem, kdo chce, může modelovat.
Zatím? To znamená že někdy budou? Hurá! Na letiště, do Kosmosky, do mrazíren, na pilu,...:D

MOL napsal:
Zatím? To znamená že někdy budou? Hurá! Na letiště, do Kosmosky, do mrazíren, na pilu,...:D
Staráš se o budoucí detajly a chybějící ve stávajícím ti nevadí ? ( Třeba na pile v Hoštejně .)
Nechcete toho trochu moc ?
Pak tu brečíte, že je nízké FPS či to dokonce někomu padá.

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
... Ono by stačilo, kdyby každý zkusil nějaký originál u svého bydliště. ...

Tož já bych něco v okolí vymodeloval (teda zkusil bych to :D), ale zatím to mít využití nebude... (bydlím v Náchodě, to je bohužel místo v tratích pro MSTS nepojížděné...)

bob57_cz napsal:
MOL napsal:
Staráš se o budoucí detajly a chybějící ve stávajícím ti nevadí ? ( Třeba na pile v Hoštejně .)
Nechcete toho trochu moc ?
Pak tu brečíte, že je nízké FPS či to dokonce někomu padá.
V Hoštejně? Sice jsem si všiml že tam nějaká pila s kolejničkama je ale že by tam měli ty roztomilé električky jsem si nikdy nevšiml.

Stav prací:
Na tratích 230/250/251 jsou osazena všechna návěstidla ve stanicích osvětlovací lampy, staniční rozhlasy (model amplionu ne zvuková nahrávka),námezníky. Současně dělám podrobnosti na zastávkách jako zastávkové sloupy TV, lampy, eventuelní zábradlí a rozhlas. Traťové značky jsou už také všude osazeny. Pracuji nonstop alespoň dvě hodiny každý den.
Po nasázení této drobotiny je možné už osazovat modely náspů. Vedle viaduktů už je celkem několik kilometrů zabudováno a vypadá to dobře. Vegetaci budu doplňovat až ve finále, protože po její doplnění už bude problém s FPS v editoru. Samozřejmě nejprve ještě bude práce s dotvarováním terénu.
Velké poděkování patří Lubomírovi za modely 251. Další modelář Martin Novák modeluje mezi Golčovým Jeníkovem a Světlou nad Sázavou. Honza Švec zase pracuje ve svém rajónu a po modelu depa v ČT vymodeloval a osadil komplet stanici Přelouč. Jako bonus mi dal dohromady staniční hlášení do Břeclavi a Světlé nad Sázavou. Nahrávky jsem kdysi dostal od dvou uživatelů.
Nějaké originály budov se rodí i v Břeclavi.
Je se na co těšit.

Práce na trati:
Po osazení drobných detailů kolem kolejí jsem začal dělat takovou nudnou monotonní práci, pod většinu kolejí dávám modely náspů. Inspiroval mne opravený úsek Břeclav-Brno. Modely nemají význam jen jako náspy, ale dobře se pak z terénu tvarují zářezy, kdy se bez problému mohou podkopat i koleje.
Vzal jsem to pěkně z Kutné Hory, respektive z Třebešic, kde se to začíná vlnit a současně jsem za zastávkou Golčův Jeníkov město.
Dobře je to vidět, když zneviditelním terén.
dc133a0f64b5055c0c21934b102b6612.jpg
Rovné úseky se zarovnávají dobře, ale oblouky, kdy se mají přesně naklopit, je to o citu ruky a myši.:D

radekedar napsal:
Jak tak koukám, tak na screenu je oblouk v Golčáku, ne? ;)
Jasně, nejznámější oblouk z celé trati, protože je viditelný. Dál už je to v lesích, tak podobné půlkruhy už z vlaku vidět nejsou. Ale tento má víc než 180 stupňů.

Hezky, vidim, že trat postupuje rychle. Tak vám přeju vše nejlepší a ať se vydaří, když máte dneska ty narozky, jestli teda sedí datum v profilu. :)

Vitas: Podle profilu až zítra, ale i tak - pane Šemoro, přeji také vše nejlepší a ať vás stavba trati do MSTS baví, protože se podle mě jedná o nejlepší trať do MSTS vůbec. :salut:

bob57_cz napsal:
Benny napsal:
Dobry vecer, teda uz skor rano.
Vase forum som objavil len nahodou dnes. Som uplny novacik, co sa tyka MSTS. Hru som si zadovazil len dnes a ked som na internete hladal nejake informacie o tejto hre, narazil som na Vasu stranku s touto tratou. Viem, ze je to trosku blbe, no tuto trat, ktoru ste vyrobili som nasiel na jednom fore na stiahnutie aj s aktualizaciami k nej do cisla 49. Bohuzial aktualizacie cislo 50 az 75 nemam a neviem, ci to vobec potrebujem. No nie o tom som chcel najskor. Ako som povedal, som uplny novacik, velmi by som mal zaujem hrat MSTS s touto tratou a tak by som sa chcel opytat, co vsetko potrebujem mat, aby som si hru mohol v pokoji zahrat s touto tratou. No este k tym aktualizaciam. Je mozne ziskat niekde tie cisla 50 az 75 ? Vadi ked tie aktualizacie vynecham a zacnem od 76 az 81 ? Tie instalacie sa automaticky davaju do adresara z hrou takze uz nemusim nic robit ? Prosim naozaj som velky fanda do takychto hier a hrat tuto trat by bolo pre mna nieco uzasne. Prosim teda o radu. Hlavne to, ze ked si hru nainstalujem, co mam dalej robit, aby som mohol hrat tuto trat. ň, pretoze ja vsetkym tym Aktivity BP, Trainset BP a podobne vobec nerozumiem :(. Dakujem este raz za zodpovedanie mojich problemov.
Bohužel sis smíchal hrušky a jabka dohromady.
V tomto vláknu jsou info o trati, která má zatím pouze 11aktualizací.
Doporučuji navštívit homepage této trati i trati, kterou jsi pravděpodobně měl na mysli.
Odkaz je dole pod příspěvkem konkrétního autora v tlačítku "www".
Ani jedna a ani druhá z těchto tratí není však volně stažitelná nikde na foru - viz jejich homepage.
Pokud je to stahnutelné, tak sem udej link a prověříme to na viry typu phpxx pampaliničnost. :cry:

Podle čísel aktualizací se jedná asi o mou trať. Dovolil jsem si citaci přesunout do správného vlákna.
Technická podpora je jen rok zpět, takže pokud někdo objevil nebo dostal nějaké muzeum mé trati, tak to se opravdu nedá aktualizaovat. Levnější a rychlejší je objednat si novou placku. Jedině zde je zaručeno, že vše je 100% funkční. Mnohé aktualizace vyžadují spoluúčast a uživatel je odkazován na stránky autorů, odkud si musí stáhnout další věci (trainset). Jinými slovy, pokud budu mít první CD s touto tratí a průběžně jsem aktualizoval a pozorně četl, co mám z adresářů i odstraňovat, tak si vystačím také. Ale probudit se po třech letech a chtít aktualizovat, to je myslím i ztráta času. Žádnou aktualizaci nelze vynechat.

Dobrý den, nemá prosim vás nekdo z vás kontakt na p. Švece, autora například Pardubického hl.n.? Děkuju

Na brněnské exkurzi jsem sice nebyl, ale mělo to dva klady. Vydělal jsem si za dopoledne nezanedbatelné peníze a investoval do jedné perfektní pomůcky, která mi pomůže k dalšímu stavění tratí.
Druhá dobrá věc je, že za sobotu a částečně i dnes jsem dokončil osazení náspů a podjezdů v komplet trati 230 z Kutné Hory až do Havlíčkova Brodu. Nemáte někdo fotku podjezdu v HB před vjezdovým návěstidlem? Vůbec netuším, co tam dát. Dále nějaký asi 70m viadukt je mezi HB a Perknovem. Také by se hodila fotka. A hned bych je přeposlal Romanovi Š.
Jinak ty náspy jsou paráda. Dokonce mi našly asi tři krpy ve sklonech, které jsem opravil. Je to lepší než dávat Transfers, protože nyní mám plynulé i všechny oblouky. Už se těším, až budu dlabat krajinu a náspy budou vylézat z terénu. Ale ještě mám hodně práce z HB do Brna. Ta horší půlka je už za mnou. Dál po 250 už není tolik oblouků a pokládka půjde rychleji. Ale 251, tam to bude horší. Sice asi 10km náspů zde mám také osazeno, ale stále 50km ještě zbývá:-)

Zbyněk Šemora napsal:
... a investoval do jedné perfektní pomůcky, která mi pomůže k dalšímu stavění tratí. ...

Že by nějaký třísystémový /AC+DC+Diesel/ stroj vhodný pro projíždění našich tratí.:?::?::?::D

Co se týče podjezdu a mostu v Havlíčkově Brodě,zkusím obvolat pár známých.:)

David

Pustil jsem se do čistky tratě, kdy jsem dal do pryč všechny zbytečné defaultní objekty, které jsem ještě nepoužil. (smazal obsah ref a spustil TR) Asi 100MB , které asi už potřebovat nebudu jsem pak smazal.
Ale potřeboval bych poradit, jestli se nedá nějakou utilitkou nebo v TotalCMD vyhledat ve World určitý zápis. (abych nemusel otevírat stovky adresářů manuálně) Nebo jestli někdo chce být aktivní, jedná se o piskloun.s Je to nějaký první pokus o pískáček od PaV a používal jsem jej jen zpočátku. Model už jsem odstranil, ale TR mi hlásí, že je někde osazen. Stačí mi napsat jen ve kterém nebo kterých w souborech se nachází. Děkuji.

Zbyněk Šemora napsal:
...Ale potřeboval bych poradit, jestli se nedá nějakou utilitkou nebo v TotalCMD vyhledat ve World určitý zápis. (abych nemusel otevírat stovky adresářů manuálně) ...
Patrně souborů ...
Nahodím totalcmd, přejdu do adresáře se soubory.w,
Alt+F7 otevře vyhledávání, zatrhnu "Hledat text", vyplním hledaný výraz do vkládacího pole a případně zatrhnu další dodatečné parametry.
1)bude nalezeno = OK
2)skončí rychle bez úspěchu kvůli nerozeznání souborů .w coby .txt ...
...použiji hromadné přejmenování a všem souborům přidám druhou příponu.txt, udělám hledání + potřebné úpravy, poté hromadně přejmenuji zpět odstraněním.txt
3)místo postupu 2) zatrhnu ve vyhledávání, že chci najít všechny soubory, kde se hledaný výraz nevyskytuje, neprovádí se .txt verifikace/asociace, výsledek invertuji = mám označeno hledané ...

Stav prací.
Na tratích 250 a 230 již zbývá poslední úsek, kde ještě pod kolejemi nejsou náspy a podjezdy a to Přibyslav - Havlíčkův Brod. Snad to dokončím tento víkend.
Další fáze bude osazení nadjezdů a zábradlí nad propustky. Propustky jsem neosazoval, jednak žádné nemám a jednak jsou schované v křoví a nejsou vidět. Tohle by mělo jít celkem rychle a pak hurá na osazení silničních úseků a tvarování krajiny. To také půjde mnohem rychleji než skládání náspů. A nakonec vše zalesnit a už by se to mělo podobat reálu.
Trať 251 budu náspovat až budu mít natočeno video. Bez těchto podkladů to nelze. Nějaký víkend na podzim na to obětuji.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře