Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zdravím.
Může mi prosím někdo zjednodušeně napsat maximální rychlosti na trati 230/250? Díky

Do Kr Pole 80, pak 100 až do Řečkovic, dál v tom esíčku je 90 a pak je 100 až do Sázavy u Žďáru. Do Příbyslavi je po první koleji 100 a po druhé 110. Dál je 100 až za Pohled a tam od oblouku sbíhající se se silnicí je 80 až po tunel. Od tunelu až na konec nádraží HB je 60. Dál v levém oblouku je ve druhé koleji 60 v první 55. Pak následuje 70 až za Okrouhlice. Za Okrouhlicemi je v první koleji 100 ve druhé 90. Za zastávkou je ve vnějším oblouku 75 a vnitřním 70. Dál následuje opět v první koleji 100 ve druhé 90. Ve stanici Světlá nad Sázavou je v obou kolejích 90 a za zhlavím začíná 70, která je až do Golčíva Jeníkova. Jen ve Světlé Josefodol je omezení na 65. Z Golčova Jeníkova je 90 až do zastávky býbalé Potěhy, kde začíná 100. V oblouku do Čáslavi je 80 a ve stanici opět začíná 100. Ta je až k esíčku u Třebešic, kde je 75. Dál od zastávky je 100 až ke vjezdu do KH. Dál to znáte.
Sice současně je z Tišnova směr Říkonín ve druhé koleji rychlostník 120/110, ale to už je mimo mé podklady. Moje stavba je staršího data.

Po podnáspování celého nového úseku jsem začal nahrubo tvarovat terén. Zatímco násep vylezl sám, zkrátka brnkačka, zářez se musí dlabat ručně bod po bodu. Ale díky podkladu pod kolejemi se může dlabat i pod trať a zářez může být strmnější.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/nasep.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/zarez.jpg

Už mám vytvarován terén z Brna do Vlkova u Tišnova. Díky podnáspování to jde relativně rychle. Také se dají dělat i strmé stěny v zářezech. Hned to jinak vypadá. Trať přes Vysočinu, to se stále střídá násep a zářez a stále dokola. Až tohle dokončím, tak se dostanu do poslední fáze stavění a to silniční komunikace, stromy, budovy. Pak už to bude aktualizaceschopné.
Zde je několik ukázek:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/vlkov1.JPG
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/vlkov2.JPG
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/vlkov3.JPG
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/vlkov4.JPG
S tunelovými portály si pohrál Deterio.

Pane Šemero držím všechny palce, podle ukázek to vypadá velmi slibně já, ale sposta lidí z řad MSTS bude souhlasit že se vám podařilo mimořádné dílo. Pevné nervy u editoru.

To byla rozcvička, ale pořádné zářezy jsou dál. Tento je u Křižanova a podobných je po trati ještě hodně. Jen ten nadjezd by asi bylo potřeba zeštíhlit, ale zatím nic jiného nemám. I opticky snižuje jeho výšku. Pro úplnost zastavění čtverce jsem položil asi 2km trati směr Studenec, ale zde nemám ještě podnáspováno a podobný plynulý zářez zatím není možné udělat. Původně jsem do zářezů používal modely náspů, viz Svitávka na 260, ale to není ono, protože výška není konstantní.
Ale podnáspovat trať, když délky modelů jsou 100m a 50 m, tak na 100km trati je to minimálně 1000 dílů. A kromě rovných úseků, které se dají zarovnat podle konkrétní koleje, pokud ji ve "w" najdete, je třeba model naklápět ručně. Například 15promile, model musí při natáčení poskočit 6x a pokud je špatný cit, tak se to podaří někdy až na 6. pokus. A to ještě když při pátém nezdařeném pokusu zakřičím kouzelné sprosté slovo. Pak už se dá kopírovat ctrl-c ctrl-v. To jen na okraj, kdyby se tato technologie stavění tratí někomu zalíbila :D.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/krizanov.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/krizanov1.jpg

Zbyňku pěkné. Ještě si srovnej tu budku u autobloku.

Michal napsal:
Zbyňku pěkné. Ještě si srovnej tu budku u autobloku.

A mezi semaforem a mostem jsou dvoje sloupy TV.

LUBOS BALUS napsal:
A mezi semaforem a mostem jsou dvoje sloupy TV.

Zdravím,
semafor tak možná v silničním provozu. Pokud vím,u železnice se ta světýlka na stožáru či při zemi nazývají NÁVĚSTIDLA. :!::!::!: :D

David

Moderátoři,šup s tím do HP.:)

Naposled editoval moderátor:

Opravde reakce "na úrovni". Ještě jste zapomněli napsat, že mi tam chybí stromy. Také bych si toho jinak asi nevšiml.:D
Ale screen přesto splnil svůj účel, možná bude originál most.

Takže děkuji Romanovi za rychlou odezvu, myslím, že současně je to už jiné kafe.
A hurá na bagrování zářezů v úseku Křižanov - Sklenné. Tam jsou podobné nadjezdy další tři. Dopoledne jsem si připravil terén a teď už jen drobné vyhlazování. Docela mne to začalo bavit. Je to záživnější než nekonečné pokládání náspů.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/krizanov2.jpg

Zdravím všechny a především pana Šemoru a smekám.A mám jeden dotaz.Používá se na téhle trati typ trolejí jako na trati T.Volejníka (Luhačovice-Staré Město u Uh.Hradiště), nebo je v téhle trati defaultní typ trolejí z Train Simulátoru?Jezdíval jsem tuhle trať dost často,ale pak nějak nebylo moc času a teď se k ni opět vracím tak se chci jen zeptat jak je to s těmi trolejemi.Díky za odpvěď

marek.sibik napsal:
vaneja napsal:
Použito je defaultní TV
A mohl bych ho nahradit jinou texturou?Nebo byl v něčem problém a házelo mi to chybu...?

Jediné co s tím, při svých schopnostech a dovednostech v MSTS, můžeš udělat je vypnout si ho.

A nebo jej vymodelovat na míru přesně tak, jak je to třeba u trati 180/183 a dodat to autorovi trati k aktualizaci.

Jakýkoliv zásah do trati ze strany uživatele, bez toho, aby to dostal autor, by byl stejně přebit aktualizací (pokud se bude týkat toho, co jsi měnil).

marek.sibik napsal:
vaneja napsal:
Použito je defaultní TV
A mohl bych ho nahradit jinou texturou?Nebo byl v něčem problém a házelo mi to chybu...?
Vezmi si dovolenou asi tak na 5 let, obrň se trpělivostí a můžeš se pustit do práce vymodelováním TV. Jinak nemá smysl se na tohle téma bavit. Nejedná se jen o trolej, ale také vymodelováním originál sloupů TV přesně dle dokumentace jako je stanice Tišnov. To je zatím jediná stanice, kde by se dalo uvažovat o vymodelování troleje. Jinak je to zbytečná práce. Ale jen tak mimochodem, projet Tišnovem je už jen pro nadupané počítače. Neumím si představit, jak by se to projevilo s vymodelovanými dráty. Však si zkuste Tišnovem projet solo motorem 830. Mělo by se to vodporoučet do voken. Dělají to sloupy TV. Po aktualizaci, která se připravuje už budou sloupy odlehčené a pád se konat nebude. Asi tolik pro představu, jestli má smysl se zabývat velkým množstvím detailů.

Zbyněk Šemora napsal:
marek.sibik napsal:
vaneja napsal:
Použito je defaultní TV
Vezmi si dovolenou asi tak na 5 let, obrň se trpělivostí a můžeš se pustit do práce vymodelováním TV. Jinak nemá smysl se na tohle téma bavit. Nejedná se jen o trolej, ale také vymodelováním originál sloupů TV přesně dle dokumentace jako je stanice Tišnov. To je zatím jediná stanice, kde by se dalo uvažovat o vymodelování troleje. Jinak je to zbytečná práce. Ale jen tak mimochodem, projet Tišnovem je už jen pro nadupané počítače. Neumím si představit, jak by se to projevilo s vymodelovanými dráty. Však si zkuste Tišnovem projet solo motorem 830. Mělo by se to vodporoučet do voken. Dělají to sloupy TV. Po aktualizaci, která se připravuje už budou sloupy odlehčené a pád se konat nebude. Asi tolik pro představu, jestli má smysl se zabývat velkým množstvím detailů.
A jeje...nechtěl jsem tím nikoho pobouřit...jen sem se chtěl zeptat jestli by prostě nešlo jednoduše jen nahradit texturu troleje...Nic víc;)Ale jinak díky za ohlasy...

Stav prací:
Krajina je vytvarovaná z Brna do Ostrova nad Oslavou. Z Ostrova do Žďáru zbývá jen jemné doladění.
A zase další víkend je pryč. Ale mohu jít spát s pocitem dobře vykonané práce. :-)
Velké díky patří Romanovi Š, který mne průběžně zásobuje originálními nadjezdy.

Nejste někdo od Přibyslavi? Potřeboval bych alespoň náčrtek starého nádraží. S tvorbou krajiny jsem zatím skončil od Brna v Sázavě a dál budu moci pokračovat, až položím koleje této staré trati, která novou několikrát podjíždí a místy vede souběžně. S tratí si budu asi sklonově vymýšlet, ale stanici by to chtělo jakš takš udělat alespoň na počet kolejí přesně. Od této trati jsou závislé i podjezdy pod novou tratí. Asi by to chtělo pro úplnost udělat i staré nádraží v Sázavě, ale tam jsem vůbec nikdy nebyl. Asi tam podnikneme příští výlet.

Zbyněk Šemora napsal:
Nejste někdo od Přibyslavi? Potřeboval bych alespoň náčrtek starého nádraží. S tvorbou krajiny jsem zatím skončil od Brna v Sázavě a dál budu moci pokračovat, až položím koleje této staré trati, která novou několikrát podjíždí a místy vede souběžně. S tratí si budu asi sklonově vymýšlet, ale stanici by to chtělo jakš takš udělat alespoň na počet kolejí přesně. Od této trati jsou závislé i podjezdy pod novou tratí. Asi by to chtělo pro úplnost udělat i staré nádraží v Sázavě, ale tam jsem vůbec nikdy nebyl. Asi tam podnikneme příští výlet.

Něco o trati Přibyslav-Sázava je tady: http://www.tisnovka.ic.cz/.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře