Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Dle předpisu "TABULKA DOPRAVNÍCH ÚDAJU"
Sadská - Třebestovice:
km 5.8 - plus 5 promile, km 5,752 - plus 10 promile, km 5,582 plus 20 promile, km 5,250 klesání 10 promile, 4,424 plu 2,5 promile, 3,887 plus 15 promile, 3, 671 plus 10 promile.
A dalo to celkem fušku to tak nějak dodržet.
Nijak to nesouvisí se spojováním dvou tratí. Dokonce jsem dodržel i sklony přes Lysou do Vysočan.
Tak to se omlouvám, já mám jen rozhodné sklony pro celý mezistaniční úsek, přesně na km to nemám a i dle normativů hmotnosti mi to moc nepasovalo. Ale určitě máš pravdu.

Bob napsal:
Tak to se omlouvám, já mám jen rozhodné sklony pro celý mezistaniční úsek, přesně na km to nemám a i dle normativů hmotnosti mi to moc nepasovalo. Ale určitě máš pravdu.
Tak si to tam projeď. Já tam "téměř" nepoznávám rozdíl oproti tomu, co jsem tam jezdil (mimo snad most přes Labe u NbkM a lesy s vránami :D ) a v Sadské ten krpál vizuelně sedí.

Když už se dělá okolí Brna, nešlo by dát na konci nástupiště v Brně - Hl. n. i ty modrý výtahy co tam půl roku teď stojí? Je to kýč, ale zajímavej :o) Kdybych věděl v čem modelovat, klidně ty krabice udělám :o) Ikdyž nevím jak modelovat modrý tonovaný sklo, průhledný.

Fabiak napsal:
Když už se dělá okolí Brna, nešlo by dát na konci nástupiště v Brně - Hl. n. i ty modrý výtahy co tam půl roku teď stojí? Je to kýč, ale zajímavej :o) Kdybych věděl v čem modelovat, klidně ty krabice udělám :o) Ikdyž nevím jak modelovat modrý tonovaný sklo, průhledný.
Jaksi není vhodné psát do fora, že by někdo mohl cokoli vymodelovat, ale rovnou napsat, "modeluji do Brna originál vlaštovky s podchody a kiosky s občerstvením včetně nových výtahů"
Na přání, že by někdo mohl..... opravdu nikdo neuslyší.

Jinak okolí Brna se skutečně nedělá, jen jistý modelář něco vymodeloval dle reálu a bylo nutné posunout koleje. Jelikož jedno souvisí s druhým, tak bylo nutné překopat koleje až na konec nádraží.

Opět problém. Poprve v životě jsem použil vyhýbku a1t870r4drgt.s
Jiná se mi do Maloměřic nehodila. V editoru to nebylo tak vidět, ale vlítnout do tohoto 80km/h a jazyky přestavné obráceně, to musí být šok, zvláště když se nic nestane. Nemáte někdo opravenou verzi této vyhýbky? Je to základní kolejivo MSTS, tak vyřazovat ji nemohu, snad jen nahradit stejným modelem, jestli se někde vyskytuje.
Nic jiného použít nemohu. Jezdí se tam 80km/h. V nejhorším případě tam dát 60tkovou výměnu, ale už to nebude tak pěkně plynulé.
37dd94d8f6ec02a7aeef102f9cf5dfb8.jpg
2666eaa9ef3cdfcd35299bdf524aa490.jpg
acf4d44f55979ab98fcfb8498b9c8e1b.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Jiná se mi do Maloměřic nehodila. V editoru to nebylo tak vidět, ale vlítnout do tohoto 80km/h a jazyky přestavné obráceně, to musí být šok, zvláště když se nic nestane. Nemáte někdo opravenou verzi této vyhýbky? Je to základní kolejivo MSTS, tak vyřazovat ji nemohu, snad jen nahradit stejným modelem, jestli se někde vyskytuje.
Nic jiného použít nemohu. Jezdí se tam 80km/h. V nejhorším případě tam dát 60tkovou výměnu, ale už to nebude tak pěkně plynulé.

Vydrž Zbyňku, na předělání modelu se pracuje, snad se to povede opravit.

Ty maloměřice jsou fakt nádherné, a když se na to tak koukám...šlo by něco podobného udělat i v České Třebové na výpadovce směr Ustí n/O?
Teda pokud by to nenarušilo trasy v aktivitách (aspoň ty hlavní dvě koleje).

ES 499.0001 napsal:
Ty maloměřice jsou fakt nádherné, a když se na to tak koukám...šlo by něco podobného udělat i v České Třebové na výpadovce směr Ustí n/O?
Teda pokud by to nenarušilo trasy v aktivitách (aspoň ty hlavní dvě koleje).
Pokud je mi známo, tak v České Třebové takové nadjezdy nejsou. Navíc zhlaví v České Třebové jsou dávno po rekonstrukci a myslím, že lépe to už udělat nešlo, až jsem měl nos nahoru. :lol: Také tam nejsou osmdesátkové vyhýbky.
Spíš by se hodilo doplnit (vyměnit za původní) tak pěkné modely vyhýbek, jako jsou na obrázku. Pokud existují.

Zbyněk Šemora Zaslal: út únor 20, 2007 12:58 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Asi je to blbost - ale co kdyz ne? Neslo by v ramci vyhybek udelat nameznik (jako soucast textury)?

libor napsal:
Asi je to blbost - ale co kdyz ne? Neslo by v ramci vyhybek udelat nameznik (jako soucast textury)?

Když ho dokážeš přidat do již hotového souboru modelu tak prosím. Můžeš se do toho pustit.

Miran napsal:
libor napsal:

Když ho dokážeš přidat do již hotového souboru modelu tak prosím. Můžeš se do toho pustit.
To je opravdu blbost, to bychom měli námezníky i tam, kde je nechceme. Já je neosazuji z důvodu, že ještě nemám nasázeny důležitější věci. Ono stavět trať není mávnutí proutkem a hotovo. Snad někdy za pár let dojde i na ty námezníky. :lol: :lol: :lol:

Zbyňku, ak budeš raz chcieť dať námedzníky do svojej trate, tak pri takom počte výhybiek skončíš keď budeš mať dlhé biele fúzy a v hlave ti bude šibať :lol: . Podľa mňa je to zbytočné.

Erik napsal:
Zbyňku, ak budeš raz chcieť dať námedzníky do svojej trate, tak pri takom počte výhybiek skončíš keď budeš mať dlhé biele fúzy a v hlave ti bude šibať :lol: . Podľa mňa je to zbytočné.
Právě jsi jdu ty dlouhé bílé fousy oholit, abych nemusel námezníky osazovat. Jinak doufám, že mi ještě nešíbe.
Ale asi brzdy bude z měření kilometrů v MSTS.
Tak si představte. Brno Královo Pole - Brno hlavní nádraží je vzdálenost 11.km Když jsem to projel motorem 830, tak dle rozšířené diagnostiky jsem ujel ze zhlaví BKP (-500m) 9047m (nádraží BKP ještě nemám položené), Ale pokud se umístím do aktivity, tak do Brna hl. n mi zbývá 10,660 km. (zastávka Brno Maloměřice stavědlo 3 zbývá 4,5km, Brno Židenice 2,4 km) Tak který údaj nám tady lže?
Já vše měřím dle rozmístěných sloupů po 50m což je totožné s délkami rovných kolejí, takže jako zkreslený bych označil údaj z rozšířené diagnostiky, o čemž jsem psal včera do příslušné rubriky.

Jinak současně pracuji pro zavděčení 4 modelářům. Proto mi vše jde tak pomalu.
Pawlik - rameno Lysá, Honza Švec - rameno HK - Jaroměř, Deterio - Brno, a Nebulus rameno DNV - Bratislava. Nebulus ještě netuší, že už jeho novými náspy jsem osázel celý úsek z DNV až po oblouk před Lamač plus větší polovina vlečky (za pátý most). Tato kolej je o pár metrů níže než hlavní trať, proto nutnost náspů.

Ještě jedna záhada. Například dlouhý oblouk zkrz tunel u zastávky Brno Lesná je v reále o poloměru 354m. Já jej poskládal většinou z dílů 500r, ale použil jsem dva díly 250r. Při měření km, oblouk končí v km 5,940, pak následuje dlouhá rovina. Mě to s mými náhražkami vyšlo úplně přesně. Kdybych použil přesné poloměry, tak budu krátkej. Tohle pozoruji i v jiných částech trati.

Uff, už som sa bál že násypy nie sú dobré :lol: . Dúfam že teraz aj samotná fabrika SZTS bude môcť byť umiestnená pod úrovňou hlavnej trate, tak ako v reále.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Ještě jedna záhada. Například dlouhý oblouk zkrz tunel u zastávky Brno Lesná je v reále o poloměru 354m. Já jej poskládal většinou z dílů 500r, ale použil jsem dva díly 250r. Při měření km, oblouk končí v km 5,940, pak následuje dlouhá rovina. Mě to s mými náhražkami vyšlo úplně přesně. Kdybych použil přesné poloměry, tak budu krátkej. Tohle pozoruji i v jiných částech trati.

A tech 354m je pocitano i s prechodnicema? Me to nesedi (asi) vetsinou kvuli prechodnicim.

Tak se mi dnes nic nechtělo tvořit a jen tak jsem si pokládal koleje. Dnes jsem to zabalil v Čebíně (pár kilometrů před Tišnovem) A pak že to nejde. Bylo mi líto nechat ladem ty materiály, co jsem tento týden dostal a jiné materiály, které už suším několik měsíců.
Nijak podrobně to do aktualizace dělat nebudu, jen přesně pokládám koleje, abych to měl po aktualizaci nachystané.
Ale to bude jízda. 13 promile nahoru, 13 dolů, opět 13 nahoru a 13 dolů (místy i méně). A z Tišnova 17 až 20 nahoru.
:lol: :lol:

Dnes před polednem jsem dosáhl zhlaví v Tišnově. Stavěl jsem jen podle výpisu poloměrů oblouků a ortofotomapy. A samozřejmě výpisu sklonů a taháku pro fíry, když dělají seznání. Potěšilo mě, že když jsem zadal souřadnice Tišnova, které mám už tři roky ve výpisu souřadnic. (tenkrát jsem nevěděl, jestli budu stavět na Blansko nebo Tišnov), tak jsem se ocitl na Tišnovském nádraží v toleranci 200m. (souřadnice dle editoru MSTS, dle nich jsem začal, tak se jich musím přiměřeně držet)
Doposud poloměry oblouků nahrávaly možnostem MSTS. Většinou 500r, místy 1500r. To se to stavělo. Ale Tišnov od začátku peronů, kde jsem skončil, až do konce peronů, tam začíná poloměr 5000r. To budu muset nějak poskládat z krátkých 2000r a rovných kousků. Ale zastávky Brno Řečkovice a Čebín, kde je peron uprostřed, tam jsou poloměry v jedné koleji vždy 4000 a 6000r. No hold musí stačit těch 2000r a ani to není při uhlu 25 moc poznat.
Jinak tohle mi zatím do aktualizace trati stačí, už mohu klidněji spát a odpoledne jdu na Kostomlaty. Tímto děkuji Pawlíkovi za nádhernou nádražní budovu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře