Erik napsal:
Zbyňku, ak budeš raz chcieť dať námedzníky do svojej trate, tak pri takom počte výhybiek skončíš keď budeš mať dlhé biele fúzy a v hlave ti bude šibať

. Podľa mňa je to zbytočné.
Právě jsi jdu ty dlouhé bílé fousy oholit, abych nemusel námezníky osazovat. Jinak doufám, že mi ještě nešíbe.
Ale asi brzdy bude z měření kilometrů v MSTS.
Tak si představte. Brno Královo Pole - Brno hlavní nádraží je vzdálenost 11.km Když jsem to projel motorem 830, tak dle rozšířené diagnostiky jsem ujel ze zhlaví BKP (-500m) 9047m (nádraží BKP ještě nemám položené), Ale pokud se umístím do aktivity, tak do Brna hl. n mi zbývá 10,660 km. (zastávka Brno Maloměřice stavědlo 3 zbývá 4,5km, Brno Židenice 2,4 km) Tak který údaj nám tady lže?
Já vše měřím dle rozmístěných sloupů po 50m což je totožné s délkami rovných kolejí, takže jako zkreslený bych označil údaj z rozšířené diagnostiky, o čemž jsem psal včera do příslušné rubriky.
Jinak současně pracuji pro zavděčení 4 modelářům. Proto mi vše jde tak pomalu.
Pawlik - rameno Lysá, Honza Švec - rameno HK - Jaroměř, Deterio - Brno, a Nebulus rameno DNV - Bratislava. Nebulus ještě netuší, že už jeho novými náspy jsem osázel celý úsek z DNV až po oblouk před Lamač plus větší polovina vlečky (za pátý most). Tato kolej je o pár metrů níže než hlavní trať, proto nutnost náspů.
Ještě jedna záhada. Například dlouhý oblouk zkrz tunel u zastávky Brno Lesná je v reále o poloměru 354m. Já jej poskládal většinou z dílů 500r, ale použil jsem dva díly 250r. Při měření km, oblouk končí v km 5,940, pak následuje dlouhá rovina. Mě to s mými náhražkami vyšlo úplně přesně. Kdybych použil přesné poloměry, tak budu krátkej. Tohle pozoruji i v jiných částech trati.