Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
michawel napsal:
To, ze na trati smer Tisnov-Brno jsou klesani jako krava jsem vedel, ale ze to s tim Balt Orientem bude takovy maso :) to jsem necekal. Skoro sem ty tuny za sebou cejtil. :)
Jak se maj takovyhle sesupy spravne brzdit? U ty 350tky se to dela asi dynamikou, ale co u jinych masin? Smi si tohle brzdit treba trochu lokomotivni brzdou? Sorry za laickej dotaz.
Mě to vyprávěl jeden fíra co tam jezdil na 240tkách. Brzdil EDB, kde proud stále narůstal a narůstal až EDB vypadla. Pak už bylo nutné brzdit jen špalkama jen se kouřilo. A mnohdy hořelo.
Ten spád, to ještě nejsme na vrcholu. 17 promile pokračuje až do Vlkova.
Tam už je "rovina" v podobě stoupání 7 až devět promile do Ořechova. Pak to jde střídavě nahoru /dolů do 10 promile.. Takže tato trať se asi s jinou hlavní tratí srovnávat nedá, protože jet na 18ti kilometrech nonstop 17 promile dolů, to asi není nikde.

Zdravím!
Po dlouhé době mě zas od msts přišel navštívit problém. Nainstaloval sem aktualizaci BP77. Při načítání aktivity i volné jízdy mi vždy hra vyhodí hlášku "Inicializace terénu selhala". Do hry mě to samozřejmě nepustí. Zkoušel jsem i reinstalaci, ale bez výsledku. Kde je tedy chyba? Tak moc sem se těšil na Lysou..
Pokud se to tu řešilo, tak se omlouvám, ale nic sem nenašel. Jinak dík za nápady, které by tento zádrhel mohly vyřešit.

KJ_Ross napsal:
Zdravím!
Po dlouhé době mě zas od msts přišel navštívit problém. Nainstaloval sem aktualizaci BP77. Při načítání aktivity i volné jízdy mi vždy hra vyhodí hlášku "Inicializace terénu selhala". Do hry mě to samozřejmě nepustí. Zkoušel jsem i reinstalaci, ale bez výsledku. Kde je tedy chyba? Tak moc sem se těšil na Lysou..
Pokud se to tu řešilo, tak se omlouvám, ale nic sem nenašel. Jinak dík za nápady, které by tento zádrhel mohly vyřešit.
Nejsi sám komu se to stalo ... Já jsem to vyřešil smazáním Globalu a znovu nahráním ze zálohy při BP76 poté jsem instaloval znovu.

Ajo, tak to mám zřejmě smůlu, protože si GLOBAL ani žádné jiné složky (mimo TRAINSETu) nezálohuji. Snad jsem nenarazil na ostré nože, že bych musel celou hru s auktualizacemi od čísla 48 přeinstalovávat :(

KJ_Ross napsal:
Ajo, tak to mám zřejmě smůlu, protože si GLOBAL ani žádné jiné složky (mimo TRAINSETu) nezálohuji. Snad jsem nenarazil na ostré nože, že bych musel celou hru s auktualizacemi od čísla 48 přeinstalovávat :(

Jediná a dobrá rada: pořiď si nejaktuálnější DVD s tratí

Mám problém s novým trainsetem. Po nainstalování nejnovější verze trainsetu z 20. 3. 2007 a opravení consistů, jsem vše projel ConBuilderem (vagony, mašiny i konsisty) a nevypsalo to žádnou chybu. Když chci ale otevřít jakýkoliv již existující úkol v editoru úkolů, napíše to, že chybí Traniset\cd_AB\AB.wag, Trainset\cd_B\CDvagB.wag, apod. :( Když chci vytvořit nový úkol, tak je vše OK.
Poraďte prosím, co s tím...

Petr napsal:
Mám problém s novým trainsetem. Po nainstalování nejnovější verze trainsetu z 20. 3. 2007 a opravení consistů, jsem vše projel ConBuilderem (vagony, mašiny i konsisty) a nevypsalo to žádnou chybu. Když chci ale otevřít jakýkoliv již existující úkol v editoru úkolů, napíše to, že chybí Traniset\cd_AB\AB.wag, Trainset\cd_B\CDvagB.wag, apod. :( Když chci vytvořit nový úkol, tak je vše OK.

Osobne by som si poopravoval consisty v tých nainštalovaných aktivitách! Píšu to všade, kde a prečo ich treba opraviť! Použi trebars EU :D

U všech nainstalovaných aktivit je potřeba opravit nejen consisty, ale také skontrolovat všechny soubory .act v adresáři ACTIVITIS.
V některých aktivitách jsou použity vozidla jako "loose consist" a tyto potom hlásí chybu.

Petr napsal:

Zdravím,
také jsem měl podobný problém u aktivity "DH_R972_2" a po několika hodinách jsem přišel na to,že v souborech .act byl odkaz na již neexistující soubory "CDvagB" apod.Uvedené vozy totiž byly použity v soupravě,ke které jsem se v aktivitě měl připojit.Sice mi nešlo do hlavy,že se to nevyřešilo předchozími úpravami veškerých consistů,ale po úpravě souboru .act to již bylo v pořádku.

David

Zdenekk napsal:
U všech nainstalovaných aktivit je potřeba opravit nejen consisty, ale také skontrolovat všechny soubory .act v adresáři ACTIVITIS.
V některých aktivitách jsou použity vozidla jako "loose consist" a tyto potom hlásí chybu.

Jak tak koukám,byl jste rychlejší. :)
Jestliže měl někdo problém s aktivitou R 972 či Os 14610/14613,na mých stránkách je již jejich aktualizovaná verze pro BP 77 a Trainset BP - 3 update.

David

Tak jsem byl tolik zaměstnán objednávkami trati nebo dotazy, že něco někomu nefunguje, až jsem zblbnul daňové přiznání a špatně zaplatil daně. (na někoho to musím svést :lol: )
Ale jako poslušný poplatník ve svůj neprospěch. Zapomněl jsem si odečíst nezdanitelné minimum 7200kč. Blbec.
Takže budu muset na FU znovu s opravným přiznáním.
To jen aby jste věděli co vše může způsobit stavění trati. :lol: :lol: :lol:
Ale je fakt, že celý tento i minulý týden jsem byl pod tlakem mimo měřitelné hodnoty. :cry:

Zbyňku zajímala by mě odezva s objednávkami po recenzi na games.tiscali.Je navýšená hodně oproti normálu?Nejde o závist spíše mě zajímá jak ten článek zapůsobil.Díky.

poison napsal:
Zbyňku zajímala by mě odezva s objednávkami po recenzi na games.tiscali.Je navýšená hodně oproti normálu?Nejde o závist spíše mě zajímá jak ten článek zapůsobil.Díky.
Odezva je vždy jak po reportáži ČT nebo i této recenzi. Ale i tak mne překvapuje, jaký je o tento projekt stabilní celoroční zájem. Bez zakoupení speciálního software by objednávky nebylo možné zvládnout. Určitě nikdo dlouho na doručení nečekal. (pokud se nečekalo na aktualizaci trati) I tak mám výčitky, protože všude kolem mám díky MSTS nepořádek. Na úklid bohužel nikdo žádný software nevymyslel.
Stisknout klávesu....a všude by se utřel prach, zboží by se naskákalo samo do regálu, ....... asi až budou k mání roboti......

klimi napsal:
Mohu se zeptat,v čem jsou další plány do další aktualizace???

A nie je na tú otázku trochu neskoro? Veď predsa posledná aktualizácia (BP77) bola už tak dávno (vyšla 21.3.07).

Dobrý den.
Mám takový malý problém. Zprvu se týkal jen Libně, ale teď se rozšířil. Když jsem jel z Masaryčky do Libně po rovný, nebo jsem jel z hlavaku do Libně a přebočil už na vjezdovým zhlaví, tak byl můj cesťák zhaslej a ten o jednu kolej vlevo taky. A NO i Traťový monitor ukazují korektní návěsti. Teď po aktualizaci s Vysočanama je při jízdě z hlavaku do Vysočan zhaslá vjezdovka na Rokytce a zároveň celý Vysočany(vj i odj) a to i návěstidla kterých se moje jízda vůbec netýká. Jen předvěst od Skal svítí. Zvláštní je, že když jedu od Libně tak to nedělá. Nazpátek jsem to nezkoušel. Volnou jízdu taky ne.

A ještě jsem si vspoměl: Kdysi tohle dělalo na jedný velký stavnici ve Vysočině.

Předem díky za radu, jestli to jde odstranit.

714.018-9

714.018-9 napsal:
Dobrý den.
Mám takový malý problém. Zprvu se týkal jen Libně, ale teď se rozšířil. Když jsem jel z Masaryčky do Libně po rovný, nebo jsem jel z hlavaku do Libně a přebočil už na vjezdovým zhlaví, tak byl můj cesťák zhaslej a ten o jednu kolej vlevo taky. A NO i Traťový monitor ukazují korektní návěsti. Teď po aktualizaci s Vysočanama je při jízdě z hlavaku do Vysočan zhaslá vjezdovka na Rokytce a zároveň celý Vysočany(vj i odj) a to i návěstidla kterých se moje jízda vůbec netýká. Jen předvěst od Skal svítí. Zvláštní je, že když jedu od Libně tak to nedělá. Nazpátek jsem to nezkoušel. Volnou jízdu taky ne.

A ještě jsem si vspoměl: Kdysi tohle dělalo na jedný velký stavnici ve Vysočině.

Předem díky za radu, jestli to jde odstranit.

714.018-9
Možná že se pletu, ale zdá se mi že když je moc návěstídel u sebe tak "zkratují". Stačí uložit si hru a znovu nahrát

Zdravím,
tak opravit to asi nepůjde.Problematika zhaslých návestidel se týká větších uzlů jakým Praha a okolí bezesporu je. :) Jestli se nepletu,za vše může omezený počet světel na čtverec plochy v MSTS.V tomto případě to znamená,že když počet návěstidel /jejich návěstních světel/ přesáhne určitý počet,některá potom v simulaci nesvítí.NO či TM ale návěsti zobrazují správně.Někde se to již na fóru řešilo.Jisté však je,že s tím do budoucna dokáže pohnout snad jen Džordž a jeho BIN. :wink:

David

klimi napsal:
Mohu se zeptat,v čem jsou další plány do další aktualizace???
Plány? Bylo nutné vyplnit daňové přiznání. Vyplnit přehledy pro OSSZ a VZP. Na OSSZ jsem to poslal včera, na VZP jdu papír odnést za chvíli osobně. :lol: :lol: :lol:
Zatím nestavím nic, protože dělám aktivitu. Ta mne přinutí udělat několik dodělávek v okolí Prahy. Hodily by se mi Malešice. Video mám, sklony a poloměry také. Jedná se o Libeň - Malešice - Běchovice. Uvidíme jak se zadaří. To pak bude noční, budete trpět.(nástup v 18.00 hodin) Zatím jsem s trasou skončil právě před tunelem do Malešic, ale v kolik ráno se dozvím až zítra. (Šichtu mám od včera zamčenou v Nymburce po zkoušce brzdy na dalším nákladním vlaku. :lol:)

Dovolím si poznámečku:
Před zast. Lysá n/L - Dvorce jsou 2 cedule (tím myslím "Vlak se blíží k zástávce")
Ještě musím dodat, že na trati do Milovic mě překvapil ten cvičák na nechraněným přejezdu a hned mě sundal :eek: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře